Call to Glory
Videó beküldése

Call to Glory társasjáték

társasjáték, 2012
Értékelem!

A Call to Glory egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Call to Glory egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a pakli tervezés mechanizmusokra.

Angol leírás

Call to Glory, packaged in a mid-sized tin box, is a fast and fun card game in which players try to collect Japanese characters of different values. When a player has two or more cards of the same character in his hand, he can (possibly) lay these cards on the table and score them at the end of the round. If, however, an opponent lays out more cards of the same type, then characters of that type already on the table are discarded. When the game ends, players score for the types of characters they have on the table.

Call to Glory comes with two variants:

"Imperial Tasks" in which players can fulfill specific tasks for extra points.
"The Power of the Ninja" in which the Ninja cards become more powerful.

Unlike Crazy Chicken, Call to Glory is playable with 2 to 4 players. Drive is playable with 4 players, but does not have the two variants.

Kategória: Kártyajáték
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Call to Glory társasjáték vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Szabálykönyvek (1)

Call to Glory társasjáték videók (1)

Kommentek

Kommentek

 • Meteora

  2020-06-30 23:30:24

  Egy vérbeli kártyagyűjtögetős, -halmozós, ugyanakkor gyors társasjátékról szó, amely a Távol-Keletre, pontosabban Japánba repít minket. A lapokon 9 különböző karakter található, eltérő gyakorisággal: van, amelyikből csak hatot, de van, amelyikből húszat tartalmaz a pakli. A játék lényege, hogy az azonos karakterekből a többi játékosnál nagyobb számú sort hozzunk létre és ezáltal bezsebeljük az értük kapott pontokat. Már két lappal (kivételes esetben hárommal) sort tudunk képezni és az asztalra lehelyezni, de csak akkor, ha még senki sem tett le belőlük. Ha igen, akkor muszáj legalább egy lappal többet letennünk az adott karakterből, ezzel „el is kergetjük” a korábban letett sorozatot, így nemcsak megkapjuk érte a pontokat, de az ellenfelünk el is veszíti azt. Ugyanezt a saját sorunkkal is megtehetjük. Ha pedig nem tudunk sorozatot letenni, akkor húznunk kell két lapot, egyet pedig a kör végén eldobni. Az eldobott lapot fel is lehet venni, ilyen módon gyorsan tudnak a lapok cserélődni a játékosok között.

  Sok játékhoz hasonlóan ez is tartalmaz az alapszabályon kívül variációkat, amivel színesíti tudjuk a játékmenetet, de akár szerepet kaphatnak a dobozban található nindzsafigurák is. A lapok megjelenítése is hangulatos.

  Véleményem szerint ebben a játékban kevésbé a taktikázás, sokkal inkább a szerencse számít, ahol nem árt figyelni a lerakott/eldobott lapokat. Bemelegítésnek azért mindenképpen ajánlható! :)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Michael Schacht
 • Illusztrátor:  Drew Baker
 • Kiadók:  White Goblin Games
 • Elérhető nyelvek:  holland, angol, francia, német, olasz

Kiadások

 • Multilingual box edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 12.8 cm x 20 cm x 6.1 cm
 • Multilingual tin edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 12.8 cm x 19.7 cm x 6 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Call to Glory társasjátékhoz