Downforce
Downforce
Downforce
Downforce
Videó beküldése

Downforce társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Downforce egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 40 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a kockáztatás, a...

A Downforce egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 40 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a kockáztatás, a váltakozó képességek, a pakli tervezés és a verseny mechanizmusokra.

A Reflexshop leírása:

Vissza kettő, padlógáz a hajtű kanyarig és tovább egyenesen a célig... éééééés meg is van a győztes!

Szereted a verseny játékokat, de örülnél ha minél kisebb szerepe lenne a játékban a szerencsének? Wolfgang Kramer Downforce című játékánál nem is nagyon kell tovább menned!

A játék két nagy fázisból áll, egyikben fogadásokat tesztek a különböző versenyzőkre, hogy vajon ki fog hanyadik helyen beérni. Majd utána lejátszátok a versenyt. A játék pikantériája, hogy a kocsik különböző kártyák kijátszásával mozognak, és egy kártya jellemzően több versenyzőre is hat. Tedd meg hát a téteket, és drukkolj bajnokodnak a Downforce-ban.

Forrás: Reflexshop
5 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 9 530 Ft-tól
 • 5 ajánlat

Kategória: Verseny, Sport
Mechanizmus: Aukció/Licit, Kockáztatás, Váltakozó képességek, Pakli tervezés, Verseny, Track Movement, Moving Multiple Units, Predictive Bid

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Downforce társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

 • esze.gergo

  2022-06-20 11:52:38

  Régebben amikor sokan elvonultunk egy-egy hétvégére társasozni akkor mindig probléma volt, hogy ha 8-10-en vagyunk akkor mit lehetne játszani úgy, hogy mindenki részt vegyen benne. Legalább is volt erre a társaság egy részéről igény, én mindig többjátékra osztás párti voltam. Ilyenkor került elő a Formula D. Rongyosra játszottuk, pedig minden játék végére elegünk lett belőle. Hosszú mire sorre kerülsz, ha az elején meglóg valaki, esélyed sincs utolérni és persze kocka, ami mindig mindenkit cserbenhagy.

  A Downforce a nagy játékosszámot nem oldja meg (bár a kiegészítőket még nem tanulmányoztam, de kétlem, hogy ott rejlene +2 játékosnyi hely), cserébe minden mást igen és elképesztően szórakoztató. Az, hogy a verseny mellett még fogadni is kell folymatosan játékban hagy mindenkit, folyamatos izgalmat nyújt mindenkinek. Ráadásul, ha valakire fogadtál, aki nem te vagy, akkor kicsit az ő szekerét is érdemes megtolni mások ellenében. Így ugyan nagyon mély stratégia sose lesz belőle, de körről körre kell egy kicsit korrigálni, új döntéseket hozni. Egyáltalán nem olyan mechanikus mint elsőre tűnt.

  Ugye az autókat pedig a kezedben lévő lapokkal fogod mozgatni, amin mások autói is fent vannak. Így óhatatlanul is előnybe fogsz juttatni másokat is. Viszont amikor ki tudsz játszani úgy egy lapot, ami több riválisodnak is segítene más esetben, viszont abban a körben csak téged hoz előnybe az páratlan élmény. Vannak olyan körök, amikor elképesztően jól lehet másokat blokkolni, vagy esetleg a saját kocsidat olyan helyen megállítani, hogy másnak mindenképpen mozgatnia kelljen, hogy a mögötte lévők mozogjanak.

  Elképesztően jó szórakozás, talán az egyik legjobb verseny játék, amit eddig játszottam, bár a Unicorn Fever még itt pihen a polcomon játszatlanul.

 • Bator

  2022-02-03 10:57:03

  Nagyon köszi az ismertetőt! Szépen kifejtetted a játékot, nekem is megjött hozzá a kedvem. (amúgy is nagy F1 fan vagyok)

 • crazyoh

  2020-02-04 10:11:39

  A Downforce egy tökéletes autóversenyzős sportfogadásos társasjáték. Tökéletesen ötvözte a Flamme Rouge és a Camel Up című társasjátékok mechanizmusait, és valami elképesztő született belőle. A továbbiakban kicsit részletesebben szeretnék írni a játékról.

  Alapvetően ez egy 2-6 fős társasjáték, én viszont inkább a 3-4 főt preferálom, mert szerintem ennyien a legjobb a játékélmény. A versenyt az előzi meg, hogy a játékosok versenyautókat szereznek. Ez a fázis az árverés.

  1 Árverés

  Mindenki kap sebességkártyákat, illetve felhúzunk egy-egy lapot a padlógáz és a vezetési stílus paklikból.
  Ezután mehet a licit, hogy kié lesz a versenyautó a vezetési stílussal együtt (speciális kártya, ami különleges képességet ad a versenyautónak a játék során). Miután az összes versenyautót elvitte valaki, kezdődhet a verseny.

  2 Verseny

  A verseny során a játékosok a körükben kijátszanak a kezükből egy sebességkártyát, és azt azonnal végre is hajtják. A játék addig tart, amíg minden versenyautó át nem halad a célvonalon, vagy már senkinél sincs több kijátszható kártya.

  A Sebességlapok kijátszása

  Egy sebességkártya kijátszásakor az összes autó (a kártyán látható színek) annyit lép előre, amennyit a kártyán lévő szám mutat. A kártyán látható sávokat mindig felülről lefelé kell végrehajtani (kivéve, ha egy játékosnak megvan egy bizonyos speciális vezetési stílus lap). A sebességkártya elhasználása után a kártyát a dobópakliba kell tenni.

  B Univerzális sávok

  A kártyákon lévő fehér sávok univerzálisak, tehát a kártyát kijátszó játékos döntheti el, hogy milyen színű versenyautót fog mozgatni az adott körben. Azonban a kártyákon már szereplő színek közül nem választhat, kivéve ha erre is megvan a megfelelő speciális lapja, hogy ezt a szabályt kikerülje. Ha két univerzális sáv is szerepel a kártyán, akkor két különböző színű autót kell választania a játékosnak.

  C Versenyautók mozgatása a pályán

  A versenyautókkal mindig csak előrébb lehet haladni a versenypályán a következő szomszédos mezőre egyenesen vagy átlósan. Tehát oldalirányba és hátrafele sem lehet lépni. A versenyautók nem haladhatnak át egymáson, tehát előfordulhat, hogy a kanyarokban beszorulnak. A szabály szerint a kártyán látható számot le kell lépni a versenyautókkal, de néha nincs erre lehetőség, olyankor a lehető legtöbbet kell lépni. Alapvetően kötelező lépni az autókkal (ha minden adott ehhez), de néha lehet taktikázni és direkt beszorítani egy-egy autót (az ellenfelét természetesen). Ebben az esetben nem lehet teljesen lelépni a számot.

  3 Fogadás

  A versenypályán 3 sárga vonal jelzi, hogy mikor kerül sor a fogadásra. Amikor az első fogadási vonalon először halad át egy
  versenyautó, minden játékos titokban fogad a pontozólapján, hogy szerinte melyik autó fogja megnyerni az egész versenyt.
  A játékosok fogadhatnak a saját versenyautójukra (több is lehet nekik ugye) vagy az ellenfelére. Ugyanígy van ez a továbbiakban is, amikor a második, illeteve a harmadik sárga vonalon áthalad az első autó. A játékosoknak lehetősége van akár ugyanarra a versenyautóra fogadni többször, de választhatnak más autót is. A játék végén a játékosok pénzt kapnak a pontozólapjukon bejelöltek alapján. Az eredmény az alapján dől el, hogy a játékosok mennyit költöttek az elején autókra, és hogy milyen fogadásokat tettek a verseny során.

  A legtöbb végső bevétellel rendelkező játékos lesz a győztes. Döntetlen esetén az győz, akinek a versenyautója hamarabb ért célba.

  Összefgolalva a Downforce egy roppant szórakoztató és izgalmas játék, bármikor bárkivel ajánlom játszani. Talán azért egy kis szerencse kell hozzá (de mihez nem?).

 • asztalbetyár

  2020-02-04 08:43:04

  Nincs új a nap alatt, mondhatni. A játékot Kramer már a hetvenes években megalkotta Tempo néven, majd jöttek a Lauda-val, Daytona-val, Detroit-tal, Nordschleife-vel, Nascar-ral fémjelzett változatok, 1996-ban pedig nyilván a Formula Dé sikerének hatására a Top Race, újra formula autós tematikát adva. A mostani kiadás is ehhez nyúl, aztán a kiegészítők már egész elrugaszkodnak a valóságtól, de manapság ez dívik. (Persze, 20 éve sem kellett meglepődni a rajzfilmekben repkedő versenyautók látványától. Olyan ez egy kicsit, mint a nagy klasszikusok , amikből generációnként készül egy változat, persze csúnyábban fogalmazva, csak lehúznak még egy rókabőrt. Magam részéről nem kedvelem a játék mechanikáját, de meg kell vallani, lassan ötven éve mit sem veszít népszerűségéből.

 • dombai.dorottya

  2019-12-16 11:51:45

  Jó társasjáték, bár ketten szoktunk játszani párommal, így azért kicsit a fogadásos része háttérbeszorul. Sokszor a fogadást kihagyva játszunk, de így is remekel :) A kiegészítő része pedig felkerült a kívánságlistára :D

 • renii96renii96

  2019-03-02 21:03:20

  Remek társasjáték, kifejezetten a forma1 és tippmix kedvelőinek, a kiegészítő pedig plusz pont.

A Downforce társasjáték és kiegészítői (5)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 - 40 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Wolfgang Kramer, Rob Daviau, Justin D. Jacobson
 • Illusztrátor:  Jason Taylor, Tavis Coburn, Michael Crampton
 • Kiadók:  Goliath B.V., Hobby Japan, Devir, Portal Games, MINDOK, Happy Baobab, IELLO, GoKids 玩樂小子, Siam Board Games, Restoration Games, Reflexshop Kft, Fabrika Igr, Mancalamaro, MEBO Games, 2 Pionki, Zito! Ώρα για παιχνίδι
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Restoration English edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27 cm x 27 cm x 8 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 27 cm x 27 cm x 8 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: cseh
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 27 cm x 27 cm x 8 cm
 • IELLO English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: japán
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1285 kg
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 27 cm x 27 cm x 8 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • Goliath/Restoration Games English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 4.1 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Downforce társasjátékhoz