Downforce
Downforce
Downforce
Downforce
Videó beküldése

Downforce

Társasjáték, 2018
Értékelem!

A Downforce egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 40 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a kockáztatás, a...

A Downforce egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 40 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a kockáztatás, a váltakozó képességek, a pakli tervezés és a verseny mechanizmusokra.

A Reflexshop leírása:

Leírás
Taktikázz és száguldj végig a pályán!

Szereted a Forma1 hangulatát? Egy vagány versenyjátékot keresel? Vagy emlékszel a Top Race társasjátékra, és szeretnéd újra átélni az élményt? Akkor a Downforce minden kétséget kizáróan a te játékod lesz!

A játék két nagy fázisra osztható fel:

Az elsőben a kiosztott kártyák segítségével licitálni kell a versenyautókra - minden játékosnak lesz minimum egy versenyzője, de ha ez már adott, akkor egy játékos akár több versenyautót is megvehet magának. Minden pilótához véletlenszerűen kerül egy vezetési stílus is; egy olyan extra tulajdonság, amitől az adott autó mozgása egyedivé, különlegesebbé válik.

Majd indul a második nagy fázis: maga a verseny!

Itt sorban követik egymást a játékosok, és mindenki egy-egy kártyát játszik ki a kezéből. A kártyán egy vagy több autó található különböző lépésponttal, ezeket fentről lefelé haladva kell lelépni - igen, egy-egy körben akár más versenyautóját is léptetheted! A mozgás nagyon egyszerű, maximum annyi mezőt lépsz, ahányat előír neked a kártya, de ha a mozgatott versenyautó előtt egy másik figura van, és a helyzeted miatt ki sem tudod kerülni, akkor köteles vagy megállni.

Még egy csavar fűszerezi a versenyt: a fogadások

A pálya negyedénél, felénél, és háromnegyedénél lehet fogadni a befutóra. Mind a három fogadás külön értékkel bír a játék végén, így ha háromszor fogadtál a befutóra, háromszor kapod meg érte a jutalmat. Miért ne fogadnál egy olyan versenyzőre, akit senki nem tart esélyesnek - csak használd arra a kártyáid, hogy mégis őt juttasd elsőként célba!

A játék végén plusz pontot kapsz a saját versenyzőid helyezései alapján is, de mínusz pontként le kell vonni a saját autóid vételárát. A legtöbb pont megszerzője nyeri a játékot!

Tartalma:

• 1 kétoldalas játéktábla (River Station és Marina Bay pályákkal) • 6 versenyautó • 42 általános sebességkártya • 6 padlógáz sebességkártya (a 8-as értékűek) • 6 vezetési stílus kártya • 6 versenyzőlapka • 1 pontozótömb Rendeld meg most a Downforce társasjátékot!

Forrás: Reflexshop
Az üzletekben most 20% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 7 000 Ft-tól
 • 21 ajánlat

Kategória: Verseny, Sport
Mechanizmus: Aukció/Licit, Kockáztatás, Váltakozó képességek, Pakli tervezés, Verseny, Track Movement, Moving Multiple Units

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Downforcefeketeg, Budapest, IX. Nagyvárad tér közelében

Csak személyesen itt: Budapest, IX. Nagyvárad tér közelében!

Original

0 érdeklődő


Downforcebaltas.timi, Dél Pest, M5 Majsáig

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Dél Pest, M5 Majsáig! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Polckopás sincs rajta. 4-5 lap hiányzik a tömbből.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Downforce társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

 • crazyoh

  2020-02-04 10:11:39

  A Downforce egy tökéletes autóversenyzős sportfogadásos társasjáték. Tökéletesen ötvözte a Flamme Rouge és a Camel Up című társasjátékok mechanizmusait, és valami elképesztő született belőle. A továbbiakban kicsit részletesebben szeretnék írni a játékról.

  Alapvetően ez egy 2-6 fős társasjáték, én viszont inkább a 3-4 főt preferálom, mert szerintem ennyien a legjobb a játékélmény. A versenyt az előzi meg, hogy a játékosok versenyautókat szereznek. Ez a fázis az árverés.

  1 Árverés

  Mindenki kap sebességkártyákat, illetve felhúzunk egy-egy lapot a padlógáz és a vezetési stílus paklikból.
  Ezután mehet a licit, hogy kié lesz a versenyautó a vezetési stílussal együtt (speciális kártya, ami különleges képességet ad a versenyautónak a játék során). Miután az összes versenyautót elvitte valaki, kezdődhet a verseny.

  2 Verseny

  A verseny során a játékosok a körükben kijátszanak a kezükből egy sebességkártyát, és azt azonnal végre is hajtják. A játék addig tart, amíg minden versenyautó át nem halad a célvonalon, vagy már senkinél sincs több kijátszható kártya.

  A Sebességlapok kijátszása

  Egy sebességkártya kijátszásakor az összes autó (a kártyán látható színek) annyit lép előre, amennyit a kártyán lévő szám mutat. A kártyán látható sávokat mindig felülről lefelé kell végrehajtani (kivéve, ha egy játékosnak megvan egy bizonyos speciális vezetési stílus lap). A sebességkártya elhasználása után a kártyát a dobópakliba kell tenni.

  B Univerzális sávok

  A kártyákon lévő fehér sávok univerzálisak, tehát a kártyát kijátszó játékos döntheti el, hogy milyen színű versenyautót fog mozgatni az adott körben. Azonban a kártyákon már szereplő színek közül nem választhat, kivéve ha erre is megvan a megfelelő speciális lapja, hogy ezt a szabályt kikerülje. Ha két univerzális sáv is szerepel a kártyán, akkor két különböző színű autót kell választania a játékosnak.

  C Versenyautók mozgatása a pályán

  A versenyautókkal mindig csak előrébb lehet haladni a versenypályán a következő szomszédos mezőre egyenesen vagy átlósan. Tehát oldalirányba és hátrafele sem lehet lépni. A versenyautók nem haladhatnak át egymáson, tehát előfordulhat, hogy a kanyarokban beszorulnak. A szabály szerint a kártyán látható számot le kell lépni a versenyautókkal, de néha nincs erre lehetőség, olyankor a lehető legtöbbet kell lépni. Alapvetően kötelező lépni az autókkal (ha minden adott ehhez), de néha lehet taktikázni és direkt beszorítani egy-egy autót (az ellenfelét természetesen). Ebben az esetben nem lehet teljesen lelépni a számot.

  3 Fogadás

  A versenypályán 3 sárga vonal jelzi, hogy mikor kerül sor a fogadásra. Amikor az első fogadási vonalon először halad át egy
  versenyautó, minden játékos titokban fogad a pontozólapján, hogy szerinte melyik autó fogja megnyerni az egész versenyt.
  A játékosok fogadhatnak a saját versenyautójukra (több is lehet nekik ugye) vagy az ellenfelére. Ugyanígy van ez a továbbiakban is, amikor a második, illeteve a harmadik sárga vonalon áthalad az első autó. A játékosoknak lehetősége van akár ugyanarra a versenyautóra fogadni többször, de választhatnak más autót is. A játék végén a játékosok pénzt kapnak a pontozólapjukon bejelöltek alapján. Az eredmény az alapján dől el, hogy a játékosok mennyit költöttek az elején autókra, és hogy milyen fogadásokat tettek a verseny során.

  A legtöbb végső bevétellel rendelkező játékos lesz a győztes. Döntetlen esetén az győz, akinek a versenyautója hamarabb ért célba.

  Összefgolalva a Downforce egy roppant szórakoztató és izgalmas játék, bármikor bárkivel ajánlom játszani. Talán azért egy kis szerencse kell hozzá (de mihez nem?).

 • asztalbetyár

  2020-02-04 08:43:04

  Nincs új a nap alatt, mondhatni. A játékot Kramer már a hetvenes években megalkotta Tempo néven, majd jöttek a Lauda-val, Daytona-val, Detroit-tal, Nordschleife-vel, Nascar-ral fémjelzett változatok, 1996-ban pedig nyilván a Formula Dé sikerének hatására a Top Race, újra formula autós tematikát adva. A mostani kiadás is ehhez nyúl, aztán a kiegészítők már egész elrugaszkodnak a valóságtól, de manapság ez dívik. (Persze, 20 éve sem kellett meglepődni a rajzfilmekben repkedő versenyautók látványától. Olyan ez egy kicsit, mint a nagy klasszikusok , amikből generációnként készül egy változat, persze csúnyábban fogalmazva, csak lehúznak még egy rókabőrt. Magam részéről nem kedvelem a játék mechanikáját, de meg kell vallani, lassan ötven éve mit sem veszít népszerűségéből.

 • dombai.dorottya

  2019-12-16 11:51:45

  Jó társasjáték, bár ketten szoktunk játszani párommal, így azért kicsit a fogadásos része háttérbeszorul. Sokszor a fogadást kihagyva játszunk, de így is remekel :) A kiegészítő része pedig felkerült a kívánságlistára :D

 • renii96renii96

  2019-03-02 21:03:20

  Remek társasjáték, kifejezetten a forma1 és tippmix kedvelőinek, a kiegészítő pedig plusz pont.

A Downforce társasjáték és kiegészítői (4)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 - 40 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Wolfgang Kramer, Rob Daviau, Justin D. Jacobson
 • Illusztrátor:  Jason Taylor, Tavis Coburn, Michael Crampton
 • Kiadók:  Hobby Japan, Devir, Portal Games, MINDOK, Happy Baobab, IELLO, Siam Board Games, Restoration Games, Reflexshop Kft, Fabrika Igr, Mancalamaro, MEBO Games, 2 Pionki
 • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Restoration English edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27 cm x 27 cm x 8 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: cseh
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 27 cm x 27 cm x 8 cm
 • IELLO English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: japán
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1285 kg
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 27 cm x 27 cm x 8 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Downforce társasjátékhoz