Cyptid Cafe
Cyptid Cafe
Videó beküldése

Cyptid Cafe társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Cyptid Cafe egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a terület befolyásolás/irányítás, a munkás-elhelyezés, a vedd el, az once-per-game abilities és az események...

A Cyptid Cafe egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a terület befolyásolás/irányítás, a munkás-elhelyezés, a vedd el, az once-per-game abilities és az események mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Különleges lények, különleges rendelései!
Vezető felszolgáló vagy a Cryptid Cafe-ban, a Sasquatch tulajdonában lévő étteremben, amely tele van legendásnál legendásabb lényekkel, akik a világ minden tájáról érkeztek. Vezényeld felszolgáló csapatodat a különböző ételállomásokra. Gyűjtsd össze a szükséges dolgokat. Teljesítsd a rendeléseket. Zsebeld be a legtöbb borravalót, és legyél te - merjük kimondani - a leglegendásabb felszolgáló.

Ahogy kiszolgálod a vásárlókat, ők az elégedettségi szintjük alapján adnak majd neked borravalót. Azonban ahogy az ételükre várnak, minden egyes körrel egyre frusztráltabbá válnak, és a jattolási szándék is egyre alább hagy. Végül, ha nem szolgálod ki őket elég gyorsan, elhagyják az éttermet. Ha ez megtörténik, bizony neked kell a záráskor a kiesett borravalókat állnod, mert hát a tulaj nem szereti elveszíteni a fizető vendégeket.

Pofon egyszerűen hangzik, igaz? Ne olyan gyorsan! Hisz nem te vagy az egyetlen vezető felszolgáló, aki ma este dolgozik. Más játékosokkal kell versenyezned, akik szintén megpróbálnak a vendégeket kedvében járni. A helyek száma korlátozott. Az ételállomások törnek. A rendelések felhalmozódnak. A vásárlók egyre dühösebbek! Bölcs dolognak tűnik, ha megosztod a szakáccsal a borravalóid egy részét, így te kapod meg először a szükséges ételt. Ha minden jól megy, az este végén te leszel az a játékos, akit a leglegendásabb felszolgálóvá koronáznak.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Szellemlovas dobozbontás

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
3 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 14 996 Ft-tól
 • 3 ajánlat

Kategória: Fantasy, Mitológia
Mechanizmus: Terület befolyásolás/irányítás, Munkás-elhelyezés, Vedd el, Once-Per-Game Abilities, Események, Contracts

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Cyptid Cafe társasjáték videók (8)

Kommentek

Kommentek

 • Kooczka

  2023-03-26 20:22:37

  folyt.

  Ami kevésbé tetszett:

  - Annak ellenére, hogy 1-4 fővel játszhatóként van megjelölve, valójában inkább 3-4 főre tervezett játék.

  Két játékossal 1, szóló módban 2 csomag AI kártyával kell pótolni a hiányzó élő játékosokat. Az AI kártyák fordulónkénti kevergetése, a plusz felszolgálók elhelyezkedését meghatározó kockadobálgatás szerintem nehézkessé teszi a játékmenetet, kizökkent az élményből. Erősebb a szerencsefaktor is, mint élő személyes játéknál; szóló módban ráadásul a kompenzáló lehetőségem is szűkül.

  - A szabályleírás még igényelne kiegészítést, pontosítást. Ugyan a leírtak érthetőek, a képek is jól alátámasztják a mondanivalót, de a játék nagyon fontos részével (a lehelyezett munkások helyének megváltozatása) kapcsolatban felmerülnek olyan kérdések, amikre nincs válasz a szabályban. (Mondjuk a BGG fórumban végül minden kérdésemre találtam választ, de jobb lenne, ha eleve benne lennének a leírásban és nem úgy kellene összebogarászni.)

  - (Kiegészítés egy év után:)Sokadik játékalkalom után azt kell mondjam, hogy mivel minden fordulóban gyakorlatilag ugyanazt csináljuk, egy kicsit hosszúnak tűnik, mire lemegy (játékosszám függvényében) 8-9 forduló...

  ______________

  A megjelölt negatívumok ellenére elégedett vagyok vele. A játéktérre jó ránézni, a téma jópofa, és nekünk átjött az éttermi hangulat. Úgy gondolom családi játéknak, vagy "előételként" egy komolyabb játék előtt remek, mert nem egy hű, de bonyolult darab, de azért van benne taktikai lehetőség, lehet rajta gondolkodni. Felnőttként is szórakoztató, gyerekek is élvezhetik.

 • Kooczka

  2023-03-26 20:11:29

  Nem tudom megmagyarázni, miért szerettem volna mindenáron játszani ezzel a játékkal. :) Számított talán az is, hogy „munkáslehelyezés” és „contarcts” mechanika is megjelenik benne, ezeket pedig kedvelem, illetve a hiedelemlények téma is nagyon kedves számomra.

  4 és 2 fős, valamint szóló változatban is kipróbáltuk.

  A játék illusztrációja szerintem igényes - és vicces is, de nem túlzóan. A komponensek - felszolgáló figurák, ételjelölők, pénzek, játéktáblák - esztétikusak, megfelelő minőségűek.

  Tulajdonképpen nyelvfüggetlennek mondanám, mert bár némelyik eseménykártyán van egy rövid szöveg, azt könnyen le lehet fordítani, minden más esetben az ikonok, jelölések egyértelműek.

  Négyen játszva jó hangulatú, és a sok pakolgatás ellenére sem éreztem hosszúnak - kb. 40 perc alatt a végére értünk. Annak ellenére, hogy a szabálykönyvnek vannak hiányosságai, szerintem maga a játék elég könnyen tanítható; a legbonyolultabb része a már lehelyezett munkások (felszolgálók) helyének módosítása, de egy-két példán keresztül az is jól szemléltethető.

  Ami egyértelműen tetszett:

  - jó hangulatú játékmenet

  - mókás téma

  - figyelni kell az időzítésre

  - szükség lehet újratervezésre

  - van benne szerencsefaktor, de van lehetőségem kicsit kompenzálni

  - nem csak a saját táblámon pakolászok, hanem a játékosok közt van azért interakció is - többek között a lehelyezett felszolgálók sorrendjének befolyásolásakor, illetve egymás kártyáit is érdemes figyelni bizonyos akciók végrehajtásához

  - több dologra is kell figyelni: játékostársak felszolgáló táblájánál megjelenő lények, ételkészlet, elérhető célok, a felbukkanó lények típus szerinti „besorolása” - ez a játék végén plusz pontot hozhat;

  - kis mértékben konfrontatív: amikor valaki egy adag borravalóval előrébb kerül a sorban és ezzel felborítja a tervünket az bosszantó tud lenni, de ilyenkor jöhet az újratervezés, illetve a lehetőségek mérlegelése.

 • tamas.forgach

  2022-06-06 16:39:20

  Kickstarteres vásárlás, pár hete jött meg, de csak most próbáltuk ki. A szabálykönyvből kicsit hiányzik a képes útmutató, hogy melyik elem vagy kártya micsoda, de kis időráfordítással ki lehet silabizálni. A játék nem bonyolult, könnyen tanulható, pörgős. Érdemes kezdés előtt értelmezni a végső pontszámítást, mert érhet meglepetés, hogy nem is azt gyűjtögettük, amit kellett volna. Ha nincs kedved órákig agyalni valami összetett játékon, csak egy 30-40 perces csörtére vágysz, akkor nem fogsz csalódni. Talán a Roam vagy az Azul hasonlítható hozzá leginkább, mind játékidőben, mind pedig bonyolultságban.

A Cyptid Cafe társasjáték és kiegészítői (1)

 • Cryptid Cafe: Server Pack társasjáték Kiegészítő

  You can now play as your favorite cryptid in Cryptid Cafe. You'll get 3 of each cryptid server, in 16 unique designs, for a total of 48 cryptid servers! All the cryptid servers are 1-color screen printed. Cryptid Cafe Server pack includes - Snallygaster, Flatwoods Monster, Mothman, Thunderbird, Jersey Devil, Grafton Monster, Chupacabra, Wendigo, Jackalope...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Chip Cole
 • Illusztrátor:  Chip Cole
 • Kiadók:  25th Century Games, Squatchy Games
 • Elérhető nyelvek:  angol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30.5 cm x 30.5 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30.5 cm x 30.5 cm x 7.6 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Cyptid Cafe társasjátékhoz