Dicium
Videó beküldése

Dicium társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Dicium egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a bonyolultsága ellenére, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a forgass és mozgass, a terület mozgatás és a kockadobás mechanizmusokra.

A Dicium egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a bonyolultsága ellenére, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a forgass és mozgass, a terület mozgatás és a kockadobás mechanizmusokra.

Angol leírás

Dicium invites you on four very different adventures through a central game mechanism of dice combinations. The "Dicium dice" are at the heart of the game: eleven identical dice. Each side presents two aspects: a number and a color. On your turn, you combine the results of your rolled dice to perform up to two actions. The two aspects on each side of a die offer a large choice of number and color combinations.

While all four games follow the same general rules and last 30-60 minutes, each one is set in a specific universe and offers a distinct playstyle:

1. CRAZY CUP is a competitive racing game for 1 to 4 players, ages 8 and up.
Participate in a frantic race through the Grand Canyon. What devious tricks will you employ to hinder your opponents, and be the first to cross the finish line?

2. DUNGEON is a cooperative adventure game for 1 to 4 players, ages 10 and up.
Explore the dungeon with your companions in search of treasures, but beware of monsters and traps. Will you find the Goblin King's crown before he returns to the throne?

3. CIVILIZATION is a competitive conquest game for 1 to 4 players, ages 12 and up.
Become the ancient world’s greatest conqueror! Explore the archipelago, establish cities, face your enemies, and build a Wonder to ensure your empire's place in history.

4. SHOGUN is an asymmetrical confrontation game for 2 or 4 players, ages 12 and up.
Ninja are sneaking into the palace to abduct the Shogun! True to their Bushido code, the samurai must defend him. Which side will you choose?

2 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 15 390 Ft-tól
 • 2 ajánlat

Kategória: Civilizáció, Kockajáték, Felfedező, Verseny, Harc
Mechanizmus: Forgass és mozgass, Terület mozgatás, Kockadobás

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Dicium társasjáték videók (5)

Kommentek

Kommentek

 • vigh.doraa

  2021-06-19 21:57:20

  A Dicium egy olyan játék, ami négy különböző játékot ígér egyetlen dobozban, amelyeket egy egyedi kockamechanizmus köt össze. Általában szeretem a kocka elhelyezős játékokat, gondoltam erre majd mindenképp rá kell nézni, és hát végül is nem bántam meg.

  Mindegyik játék a tizenegy különleges kockát használja - amelyek mindegyike azonos -, és amelyeken a hátterek és a rajta lévő pontok kombinációi láthatók: zöld 1, kék 2, sárga 3, piros 4, kék 5 és a dicium szimbólum. Általában a kockák dobásakor vagy a háttérszínt, vagy a pontok számát használod. A kockadobás során vagy egy bizonyos számú színes oldalt próbálsz összegyűjteni, vagy egy pókerkombinációt (pár, drill, full house…) létrehozni.

  Van néhány szabály, amely minden Dicium játékra érvényes. Minden forduló ugyanazt a 2-2-2-es szabályt követi - vagyis legfeljebb 2 alkalommal dobhatsz a kockával, ezután legfeljebb 2 akciót hajthatsz végre, és legfeljebb 2 fel nem használt kockát tárolhatsz.

  Amikor dobsz a kockákkal, akkor a neked kiosztott mennyiségű kockát megfogod és dobsz. (A játékot általában 3 kockával kezded, de akár 5 kockára is növelheted ezt a számot.) Ha egy előző fordulóból származó kockát tároltál, dönthetsz úgy, hogy megtartod azt a kockát (és annak aktuális eredményét). Most dönthetsz úgy, hogy bármelyik kockát vagy az összeset újra dobod, de a második dobás után el kell fogadnod az eredményt.

  Ezután legfeljebb két akciót hajthatsz végre - a lehetséges akciókat az adott játékhoz tartozó játéktáblán találod.

  Végül, ha van fel nem használt kockátok, legfeljebb kettőt tárolhattok belőlük úgy, hogy a játéktáblára rakjátok őket - az eredményüket nem változtathatjátok meg.

  Minden játék egy sajátos játéktáblát és játékos táblákat használ, amelyek felvázolják az adott játék lehetséges akcióit és kombinációit, ez adja a 4 játék eltéréseit. A 4 játékvariáns neve: Crazy Cup, Civilization, Dungeon, Shogun.

  Ha valakinek megtetszett a játék, akkor láttam, hogy pont árulnak egyet használtan az oldalon.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Joachim Thôme
 • Illusztrátor:  Pascal Quidault
 • Kiadók:  Geek Attitude Games
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia

Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 6 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 6 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Dicium társasjátékhoz