Csigatempó
Videó beküldése

Csigatempó társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Csigatempó egy nagyszerű társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 - 30 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 6 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a forgass és mozgass, a verseny, a rejtett szerepek és a track movement mechanizmusokra. A csigáknak is joga van részt venni gyorsasági......

A Csigatempó egy nagyszerű társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 - 30 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 6 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a forgass és mozgass, a verseny, a rejtett szerepek és a track movement mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A csigáknak is joga van részt venni gyorsasági...
...khmm lassúsági versenyben. Itt a szerencse számít, na meg hogy az erdőt tisztán tartsátok. Tegyél meg mindent azért, hogy NE te legyél az első! De ez nem is olyan könnyű mikor egymás csigáival is léphettek.

A Csigatempó nevével ellentétben egy roppant pörgős és aranyos családi társasjáték, ahol igazából egy lassúsági versenyben kell részt vennetek. Használjátok a dobókockák különböző színeit, hogy a csigákat a játéktáblán mozgassátok. A játék akkor ér véget, amikor az egyik csiga áthalad a célvonalon, azonban a versenyt nem ő nyeri meg, hanem a leglassabb csiga. Jól olvastad! Minél lassabb a csiga, annál több pontot kap!

A játék előkészületek egyszerűek!
Miután a játéktáblát a játék tér közepére helyeztétek tegyétek mellé a dobókockákat és a hulladékjelölőket. Majd helyezzétek az összes csigát a START mezőre (akkor is, ha nem játszotok 6-an!). Fordítsátok képpel lefelé az összes játékoslapkát és keverjétek meg őket, 2-3 fő esetén 2-2 db lapkát, míg 4-6 fős játék esetén 1-1 db lapkát vegyetek magatokhoz.

Ezek határozzák meg, hogy mely csiga vagy éppen csigák tartoznak hozzátok, FONTOS ne mutassátok meg senkinek, képpel lefelé helyezzétek magatok elé.

És hogy hogyan szerzel pontokat?
Ha egy csiga áthaladt a célvonalon akkor a játék véget ért! Mindenki annyi pontot kap, ahányadik mezőn áll. Szóval minél közelebb vagy a starthoz annál több pontot kapsz majd! Gyűjtsétek be a megfelelő számú hulladékjelölőt.

A Csigatempóban nem csak a versenyzés öröméért játszotok, hanem a pontokat az erdő tisztán tartása után kapjátok!

A doboz tartalma:

 • 4 dobókocka
 • 6 csiga
 • 6 játékoslapka
 • 40 hulladékjelölő
 • 1 játékostábla

A Csigatempó több országban és évben is döntős helyezést kapott Az év legjobb gyerekjátéka kategóriában!

Forrás: Szellemlovas
24 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 4 990 Ft-tól
 • 24 ajánlat

Kategória: Gyerek játék
Mechanizmus: Forgass és mozgass, Verseny, Rejtett szerepek, Track Movement

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • zakarim

  2023-07-25 18:05:37

  Tapasztalatok 3 fővel játszva:

  3 főnél még 3 gépi is lesz, tehát nagyobb a bizonytalanságfaktor, ki melyik színnel van. Ezalatt azt értem, hogy nehezebb észrevenni ki melyik csigával próbál "kivételezni". 6 főnél már mindenképp csak a sajátodra gondolhatsz, így gyorsan kiderülhet ki melyik csigával van. Ekkor a játék könnyen átcsúszhat egy egymás szívatására kifutó partijátékké, épp ezért némileg óvatosan érdemes bánni kivel játszod a játékot. Egy könnyen sértődős, vagy győzelmi kényszeressel csak óvatosan.

  Fontos tapasztalata a tesztnek, hogy a lemaradó csigát/csigákat próbáltuk felzárkóztatni, nehogy egy riválisé legyen és sok pontot markoljon a záráskor. Ha volt lehetőség, mert a saját csigánk jól állt, akkor az egyik delikvenst próbáltuk "katapultálni" előre hogy mihamarabb beérjen, ezzel is növelve az esélyét hogy több pontot szerezzünk.

  Az ajánlott szabály szerint két játékmenet eredményét kell átlagolni, de mi simán lenyomtunk többet aztán a gyűjtött pontokból kijött a legügyesebb.

 • zakarim

  2023-07-25 17:46:41

  Csatolmány: https://drive.google.com/drive/folders/1t-89wk4c92mCUdlVMUxSlZYaCoWhri1U?usp=sharing

  Rövid leírása a játéknak (csatolmányban a link 2 idevágó képpel):

  Kivitel: mivel gyerekeknek szánták, tartós anyagból készült. Van 6 facsiga, 4 kocka, és egy minőségi tábla.
  A szabály egyszerű és gyorsan érthető, ebből kifolyólag könnyen megérthető így akár bemelegtő/záró/partijátéknak se utolsó.

  A játék körökre osztott, következőképp zajlik.

  1. felteszitek az össze csigát majd a 6 csigakártyából képpel lefelé húztok (p/1). Mindenki csak a sajátját ismerheti, plusz a játékosoké mellett a maradék "gépi" csiga is játékban lesz.

  2. A kezdő dob a kockákkal, ezeken van hat színjelzés. Csigából és mezőből is pont ez a hatféle színű van. Tegyük fel ez [piros kék, zöld, lila/bíbor]. Ezután a következő két szabály alapján léptethet bármelyik csigát (de egyszerre csak egyet). Lásd csatolt képen [dobáshelyzet.jpg]
  -Vagy egy szín szerint csigát léptetsz
  -Vagy az adott színű mezőn álló/állókból valamelyiket
  Ebben az esetben ha legmesszebb akarjuk küldeni a piros csigát akkor a következő kombinációval élhetünk.
  -1.lila, 2. kék, 3.piros, 4. zöld
  Persze olyan kombináció amivel mind négyszer ugyazzal csigával léphetünk rettentő ritka.

  3. Az össze kocka felhasználás után jön a következő játékos

  4. Miután beért az egyik csiga a célba és lejátszottuk ezt az utolsó kört, a pontosztás következik. Amennyit ér a mező, amin áll a csigád annyi "szemetet" kapsz (ez számok jelzik 9-től 1-ig). Ezek a pontjelzők. A gépi csigák nem pontozódnak.

  5. Lejátszatok még egy játékot és a két játék ponteredményét átlagoljátok (azaz gyűjtött szemét/2)

  Konklúzió: Egy nagyon jó, egyszerű szabályú játék. A gyerekszemre szabott külső ne tántorítson el senkit, felnőttek is bátran játszhatják. Ár-érték aránya szerintem kiváló, ráadásul kis helyet foglal, a súlya csekély, így könnyen utaztatható is. Csak ajánlani tudom, remek lehet bemelegítő/parti/levezető kategóriában is.

 • zakarim

  2023-07-11 12:49:26

  Hamarosan tudok nyilatkozni ez ügyben. Mindenesetre engem már megvett azzal, hogy van végre egy játék ahol nem gond, sőt, előny ha utolsón vagy.

 • attilavarga195

  2023-05-16 08:43:36

  Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a játékkal kapcsolatban? Esetleg, hogy felnőtekkel mennyire állja meg a helyét egy könnyű kerti program alkalmával akár? Előre is köszönöm a válaszokat!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 - 30 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  6+
 • Tervező:  Eugeni Castaño
 • Illusztrátor:  Maciej Szymanowicz
 • Kiadók:  MJ Games, TIKI Editions Inc.
 • Elérhető nyelvek:  francia

Kiadások

 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.5 cm x 22.5 cm x 5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Csigatempó társasjátékhoz