Cortex Disney
Videó beküldése

Cortex Disney társasjáték

társasjáték, 2023
Értékelem!

A Cortex Disney egy remek társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 10 - 20 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 8 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a memória és a minta felismerés mechanizmusokra. Cortex Disney társasjáték A Disney 100. évfordulója alkalmából a Cortex kártyasorozat alkotói is...

A Cortex Disney egy remek társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 10 - 20 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 8 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a memória és a minta felismerés mechanizmusokra.

A Játéksziget leírása:

Cortex Disney társasjáték A Disney 100. évfordulója alkalmából a Cortex kártyasorozat alkotói is készültek egy kedves, aranyos, Disney mesefigurás játékkal. A Cortexben már megszokott feladatokkal, játékmenettel találkozhatnak a gyerekek, csak most a mesék szereplőinek képével történik a feladatok megadása. Az egyik legsikeresebb gyorsasági, megfigyelős játékban 8 különböző feladattípus kártyái kerülhetnek felcsapásra. A játékosok egyszerre vizsgálják a látott lapot, majd, aki tudja a választ, az rácsap a kártyára majd bemondja a válaszát. Amennyiben a megoldás jó, megkaphatja a játékos a lapot. Amikor a soron lévő lap hátulján ujjlenyomatot látunk, akkor csak az a játékos játszik, aki éppen következik a felfordítással. Ekkor a játékostársak kiválasztanak egy tapintós lapot a 10 közül, majd a játékos kezébe adják. Nem szabad megnézni, csak tapogatni, simogatni. Ha a játékos kitalálja, hogy melyik képet ábrázolja a kártya, akkor egyből agydarabka a jutalma. Két egyforma feladattípushoz tartozó kártyával lehet egy agydarabkához hozzájutni, melyből 4 darabot kell összegyűjteni a győzelemhez. A következő feladatok várnak a gyerekekre a Disney Cortex játékban: - árnyékkép keresés - labirintus feladvány - melyik ábrából van kettő a képen? - melyik képből van a legtöbb? - kakukktojás - memória - tapintós feladatok - lasszó- melyik színű lasszóban van a legtöbb állat? Az illusztrációk eredetiek, vidámak, élmény velük a játék. A Cortex elképesztő sikere a feladatok változatosságában, ötletességében rejlik, és persze abban, hogy a gyerekek többsége ügyesebb a játékban, mint mi, felnőttek. A Cortex kártyajátékok minden tagja összekeverhető más paklikkal. Tartalma: 90 kártya (10 darab tapintható kártya) 6x4 agy darabka Játékszabály Játékosok száma: 2 - 6 fő Játékidő: 5 – 30 perc 6 éves kortól ajánljuk.

Forrás: Játéksziget
30 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 5 980 Ft-tól
 • 30 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Partijáték, Gyerek játék, Oktatás
Mechanizmus: Memória, Minta felismerés

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Cortex Disney társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Kommentek

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  10 - 20 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Kiadók:  Brain Games, Gém Klub Kft.
 • Elérhető nyelvek:  észt, magyar, lett, litván, orosz

Kiadások

 • Baltic edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 14 cm x 14 cm x 4.5 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: magyar

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Cortex Disney társasjátékhoz