Condottiere
Condottiere
Condottiere
Condottiere
Videó beküldése

Condottiere társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Condottiere egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a pakli tervezés, a terület befolyásolás/irányítás és a constrained bidding mechanizmusokra. A reneszánsz...

A Condottiere egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a pakli tervezés, a terület befolyásolás/irányítás és a constrained bidding mechanizmusokra.

A Delta Vision leírása:

A reneszánsz Itália viszálykodó városállamai zsoldosseregeket fogadtak egymás ellen véget nem érő harcaik során. Ám idővel e zsoldoscsapatok vezérei közül a legkiválóbbak, a condottierik már közel sem elégedtek meg az alárendelt katonai parancsnok szerepével – magasabbra, egyeduralomra törtek.

Játékunkban te magad is belebújhatsz egy ilyen zsoldosvezér bőrébe, és célul tűzheted magad elé Itália leghíresebb városainak meghódítását. De vigyázz, e törekvésedben korántsem vagy egyedül! Hogy sikerrel járj, a többi condottiere ambícióival és az egyház befolyásával is számolnod kell terveidben. Csapataid ereje önmagában kevés a sikerhez: ha győzni akarsz, szükséged lesz diplomáciai képességeidre is.

Forrás: Delta Vision
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 8 392 Ft-tól
 • -20%-2 098 Ft

Kategória: Kártyajáték, Blöff, Alkudozás, Középkori
Mechanizmus: Aukció/Licit, Pakli tervezés, Terület befolyásolás/irányítás, Constrained Bidding

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (1)

Condottiere társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • cssandor

  2023-01-18 11:54:30

  Köszi, kíváncsi vagyok én is, szerintem pár napon belül teszteljük 4 fővel.

  Ami még eszembe jutott kiegészítésképp:

  • Ugyan a fekete 10-esek mellett szintén tizet ér a (nem dupla lapként lerakott) dáma és király is, ha valaki lerak egy püspököt (jumit), akkor a király a legértékesebb (azt kell lefordítani), majd a dáma és a 10-es következik az értéksorrendben.
  • Valamint a lerakás és passzolás helyett bármikor dönthet úgy egy játékos, hogy négy tetszőleges lapját lecseréli kettőre a pakli tetejéről.

 • kvarclovag

  2023-01-18 11:23:30

  Működhet. És akkor ismét egy játék, ami a szabály ismeretében házilag is legyártható, játszható, kipróbálható.

 • cssandor

  2023-01-18 11:02:10

  Ugyan még nem sokat teszteltük, de egy ideje már foglakoztat hogy milyen lenne a Condottiere játékot nem a saját lapjaival, hanem francia kártyával játszani. Hamarosan beszámolok majd a tapasztalatokról.

  A különbséget (és csavart) még az jelentené, hogy néhány "funkció" dupla kártyákkal lenne kijátszható, melyeket egyszerre, egy lapként kellene lerakni úgy, hogy egyértelmű legyen hogy egyszerre, dupla lapként lettek letéve. Emiatt nem 10, hanem 15 lap lenne mindenkinél kezdetben ill. a csaták elején. Valamint nem csak kettő, hanem bármennyi lap megtartható lenne a csaták végén, ezeket kell kiegészíteni 15-re, ill. 15 + a megszerzett területek számára.

  Dupla lapok:

  • Megadás ("kulcs") - 2 db király
  • Tavasz - 2 db dáma
  • Tél - 2 db jumi
  • Dobos - 2 db 2-es
  • Pajzs (ez nincs az eredeti Condottiere-ben) - 2 db hetes lap - ez megvéd püspök hatásától.

  A szimpla lapok:

  • Püspök - jumi
  • Kurtizán - piros (kőr vagy káró) ász
  • Hősnő - piros (kőr vagy káró) 10-es
  • Madárijesztő - fekete (treff vagy pikk) ász, bármilyen szimpla 2-es, valamint joker (a fekete ász 0-t ír, a 2-es viszont 2 pontot, de kijátszható madárijeszőként is).

  A joker lap a madárijesző funkció mellett használható valamely dupla lapból egy pótlásaként is, tehát a dobos például lehet egy 2-es és egy joker, vagy a lezárás lehet egy király és egy joker (viszont pl. két joker nem jelenthet egy dobost).

  A többi számos lap szimpla zsoldos, a saját értékével. A király és a dáma 10 pontot ér.

  A jumi - dáma - király kombó a saját 30-as értéke helyett 40-et ér, míg ha azonos színűek, akkor 50-et. Ezekből is helyettesíthet egyet egy joker lap.

 • maszlagadam27

  2022-08-10 07:27:39

  Gimnazista koromban ismerkedtem meg a Condottierevel, akkoriban gyakran pörgettük 4-5 fővel. Jóval később mikor gyűjtésre adtam a fejem nem volt kérdés, hogy érkeznie kell. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy már nem nyújtja azt a csodálatos élményt, mint 10 évvel ezelőtt. A szabályok nem bonyolultak, nem is igazán értem a 14+ életkor besorolást (esetleg talán a háborús téma lehet az oka), szerintem egy 11-12 éves is simán el tudja sajátítani a játékot működtető alapokat. A zsoldoskártyák lepakolása során szükségünk lesz a türelemre és tudnunk kell elengedni bizonyos csatákat, ahonnan nem valószínű, hogy győztesként kerülnénk ki (vagy csak óriási áldozatok árán). Az sem hátrány ha jól blöffölünk és egy kicsit meg tudjuk téveszteni játékostársainkat. A játék sava borsa a különleges hatású kártyákban rejlik, ezek tartják fenn leginkább az izgalmat, és ezekkel kell jól sáfárkodnunk, hogy minél több területre tehessünk szert. Ha nagy taktikai harc zajlik, akár a 60 percet is súrolhatja a játékidő. A kétszemélyes játékvariánssal anno nem játszottam, tavaly kipróbáltuk, és meglepően jó volt, nagyon megfontoltan és ügyesen kellett benne taktikázni (ugyanis is megegyező kártyakészlettel dolgoznak a játékosok, könnyebben számolhatunk, következtethetünk a másik lépéseire, mégis végig izgalmas, érdekfeszítő). Nincs bajom a területfoglalással mint mechanizmussal, de sajnos nálam nem öregedett jól ez a játék (azért lassan 30 éves). Nem köt le annyira nagyobb játékosszámnál és a szerencsefaktor sem kicsi benne. Ketten bármikor elővenném szívesen, de 4-5 játékos esetén inkább a party vagy a titkos szerepes játékok irányába szoktunk elmozdulni (már ha a családi és nem a gémer társaságról beszélünk, de előbbi azért gyakrabban ülésezik). Igazából már csak a nosztalgia miatt tartom a polcon, hátha a jövőben még tud szép pillanatokat szerezni. A fifikás kártyajátékok kedvelőinek, akiket nem riszat vissza a túlzott szerencsefaktor mégis bátran ajánlanám!

 • Laxativus

  2022-04-20 11:40:56

  A Witcher 3-nak hála könnyen tanítható blöffölős játék, aminek a lényege, hogy tudni kell visszavonulni és menteni a menthetőt, illetve játékosszámtól függően kimaradni a csatákból és nevető harmadikként az élre törni. (Persze nem tudhatod, hogy miközben te tartogattad a kezedben az erős lapjaidat, addig a többiek kijátszanak mindent, eldobják a kezüket, és így a kapzsin szorongatott kártyáid pocsékba mennek.)
  Madárijesztőből lehetne kevesebb :)
  Megérne egy kiegészítést.

 • kvarclovag

  2022-02-21 16:33:56

  Bár elég sok játékról olvastam egy keveset, de annyira sokat nem ismerek, hogy kapásból beugorjanak a hasonlók. De a könnyed, kicsit gondolkodós, területfoglalós és kártyákkal vezérelt filler témában beugrik a 8 perces birodalom. Mobilon is ki tudod próbálni, hogy ne legyen zsákbamacska. Fontos eltérés viszont, hogy itt nem harcolsz a kártyákkal, hanem egy talonból veszel egyet (olcsóbban vagy drágábban, a szokásos csúsztatós módon), és az határozza meg, mit csinálhatsz. Toborozhatsz, mozoghatsz, várat építhetsz. Több térkép és különböző játékmód van a játékban.

 • 1danix98

  2022-02-21 16:21:10

  Köszi a választ! Bocsi, kicsit pontosítok. Legyen hasonló: egyszerű, gyors játékmenet, árfekvés. Nem baj, ha nagy a szerencsefaktor, de legyen meg benne a taktikázásnak a lehetősége. Amilyen egyszerű játék, annyira komolyan vehető. Tetszik a kártyákkal való harcolás és hogy többen játszható. Két nagyobb gondolkodást igénylő játék között egy kis pihenős. Az unmatchd-et próbáltam, annyira nem fogott neg.

 • kvarclovag

  2022-02-21 10:50:31

  Területfoglalás a cél, ahol a területért vivott harcot a kártyákkal kell eldönteni. Kérdés mennyire kell hasonlónak lennie a másik játéknak, mert ez a mód a Blood Rage-ben is fellelhető részben.

 • 1danix98

  2022-02-21 08:54:26

  Ehhez hasonló játékokat tudnátok mondani?

 • kvarclovag

  2021-10-31 19:52:38

  Néha tarokkozás helyett, változatoságképp ezzel játszottunk. Jó, szórakoztató, kellemes játék. Szerettük.

 • hamu80

  2021-07-12 11:54:17

  A tökéletes kocsmajáték, nagy klasszikus a pehelykönnyű stratégiai játékok kategóriájában, a póker és a rizikó szerelemgyereke. Egy pakli kártyához képest nagyon jól adja vissza a harc hangulatát, igen tematikus. A madárijesztő rengeteg taktikát tesz lehetővé, szinte semelyik másik harci stratégiai játékban sem láttam azt a visszavonulás-újra támadás mintát, amit teremt, és, amelyet a shut up and sit down egy tánchoz hasonlít. További izgalmat jelent, hogy szinte minden speciális kártyára van válasz, így sosem lehetsz nyugodt, mindig izgulhatsz, hogy vajon mikor ütik felül a jól kigondolt stratégiádat. A legizgalmasabb stratégiai döntés azonban a passz. Mikor döntesz úgy, hogy veszni hagyod az embereidet, megelőzve a további veszteségeket. Külön öröm, amikor a játékostársakat rántod bele egy veszett csatába, és egy passz után csendben mosolyogva nézed, amint ledarálják egymást. Az egyetlen hátrány, hogy olykor súlyához képest hosszúra nyúlik. Megjegyzés: csak az FFG szabályt próbáltam, sok rajongó szerint a 2. Kiadás szabálya az igazi.

 • strategiangames

  2020-09-15 21:53:16

  Ez egy az egyben a Witcher 3 Gwentje, de még annál is jobb, mivel 6-an is játszható. Szerintem egy igazi klasszikus, amisoha nem megy ki a divatból és ez az újrakiadás ezt csak még inkább megerősíti. Még mindig van helye a modern társasjátékok között. Ennél jobb kártyajátékot nehezen tudok elképzelni.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 - 45 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Dominique Ehrhard, Duccio Vitale, Justin Kemppainen
 • Illusztrátor:  Dominique Ehrhard, John Goodenough, Scott Nicely, Tomasz Jedruszek, Serge Hochain, David Palumbo, Samuel Shimota, Mohammad Noureddine
 • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Descartes Editeur, Eurogames, Heidelberger Spieleverlag, Nexus, Z-Man Games, Edge Entertainment, Lautapelit.fi, Ubik, Arclight, Galakta, Giochi Uniti, Delta Vision Publishing, Hobby World, Roomiz Games
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, orosz, spanyol, svéd, Persian

Alternatív nevei


Kiadások

 • Eurogames / Descartes German wooden figure edition 1995
  • Kiadás éve: 1995
  • Nyelv: német
  • Méretek: 30.7 cm x 43.4 cm x 5.5 cm
 • Eurogames French edition 1995
  • Kiadás éve: 1995
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 30.5 cm x 43.2 cm x 5.1 cm
 • Eurogames French edition with metal figure
  • Kiadás éve: 1995
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 31 cm x 43 cm x 5.5 cm
 • Eurogames Italian edition 1995
  • Kiadás éve: 1995
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 30.5 cm x 43 cm x 5.2 cm
 • Edge Spanish edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 10.4 cm x 19.8 cm x 3.9 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Fantasy Flight English edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 10.2 cm x 19.8 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Fantasy Flight Hungarian edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 10.2 cm x 19.5 cm x 3.9 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Fantasy Flight / Lautapelit.fi Nordic edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 10.2 cm x 19.3 cm x 3.8 cm
 • Heidelberger German third edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: német
  • Méretek: 10.2 cm x 19.5 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 10.5 cm x 19.5 cm x 4 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Ubik French edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 10.5 cm x 19.5 cm x 4 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Arclight Japanese edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 10.2 cm x 19.5 cm x 4 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: orosz
 • Arclight Japanese edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 23 cm x 15 cm x 4 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • English edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 14.9 cm x 22.9 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Z-Man Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 15 cm x 22.8 cm x 3.7 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Z-Man Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 22.9 cm x 22.9 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Persian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: irán
  • Méretek: 15 cm x 21 cm x 4.5 cm
 • Chinese edition
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 9.7 cm x 19.5 cm x 3.9 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Eurogames/Descartes multilingual edition
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.6 cm x 30.5 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Eurogames English edition
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30.5 cm x 43.2 cm x 5.1 cm
  • Súly: 1 kg
 • Eurogames German edition with metal figure
  • Nyelv: német
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Giochi Uniti Italian edition
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 10.2 cm x 19.8 cm x 3.8 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Condottiere társasjátékhoz