Brainbox: Ellentétek
Videó beküldése

Brainbox: Ellentétek társasjáték

társasjáték,
Értékelem!

A Brainbox: Ellentétek egy remek társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 10 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 3 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a memória mechanizmusra. Játssz egy jót, akkor is, ha csak 10 perced van. Mennyire ismered jól az ellentét fogalmát, most kiderül. Húzz egy...

A Brainbox: Ellentétek egy remek társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 10 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 3 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a memória mechanizmusra.

A Játéksziget leírása:

Játssz egy jót, akkor is, ha csak 10 perced van. Mennyire ismered jól az ellentét fogalmát, most kiderül. Húzz egy kártyát, majd próbálj minél több információt megjegyezni róla 10 másodperc alatt. Dobj a dobókockával és válaszolj helyesen a dobott szám szerinti kérdésre. Az időd véges, a homokóra hamar lepereg. Ha helyes a válaszod, tiéd a kártya. A nyertes végül az lesz, aki a legtöbb lapot gyűjti be a játék végére. Szórakozás közben fejlődik a memóriád és a megfigyelőképességed, ismereteket szerezhetsz az ellentétekről. Hívd anyát és apát, vagy a barátaidat, mindenki remekül szórakozik ezzel a társasjátékkal, kortól és nemtől függetlenül. 4 éves kortól ajánljuk.

Forrás: Játéksziget
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 4 980 Ft-tól
 • -15%-932 Ft

Kategória: Gyerek játék, Memória, Oktatás
Mechanizmus: Memória

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

Brainbox: Ellentétek társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Kommentek

Kommentek

 • batik.balazs

  2022-05-14 15:24:07

  A 3,5 éves kislányom miatt a fiatalabb korosztálynak készült társasjátékokra is folyamatosan figyelek. Érdekel, hogy melyikkel lehet úgy lekötni, hogy emellett szórakoztassa, fejlessze, esetleg felkészítse és utat építsen a nagyobbaknak készült társasok felé. És nem utolsó szempont, hogy én - mint felnőtt - ne unatkozzam játék közben.

  A Brainbox: Ellentétek már jó pár hónapja hevert a kislányom polcán (nagyobb kupac használt gyerekjáték részeként), emlékszem, egyszer elővette, megnézte a kártyákat, megcsodálta a homokórát (figyelem szülők: ez nagy varázslat!) és lenyűgözte a speciális dobókocka (előtte a klasszikust már ismerte másik játékokból), aztán visszatette, hogy majd egyszer....

  Ez a napokban jött el: hozta hozzám, hogy játszunk ezzel, mert "ő már elég nagy". Az eredeti szabályokból alkottunk háziszabályokat: kiválasztott egy kártyát, felolvastuk az ellentét szavakat, megbeszéltük a jelentésüket. Az első 3-4 kártyát együtt néztük meg: hogy kell "mindenre" figyelni, milyen színeket lát, miből mennyit lát, előtérben és háttérben mi történik. Majd gurított a kockával és a dobott értékhez tartozó kérdést feldolvastam neki, amire megpróbált emlékezetből felelni. Ha helytelen volt a válasz, együtt megnéztük a képet és rávezettem válaszra, ha helyes volt, akkor nagyon nagyon örültünk.

  A következő 2-3 körben a kártyát már egyedül akarta nézni, de mondtam, hogy azt tartsuk be, hogy előtte felolvasom, mi van ráírva és elmagyarázom, mit jelent. Ezután jött a "varázshomokóra", amíg nézhette a képet, majd kockgurítással jöttek a kérdések.

  Szerintem érdemes 3-4 évesnek is már valamelyik Brainboxot megvenni...
  ... mert olyan témák is felmerülhetnek a képek alapján, amik hétköznap nemigen fordulnak elő.
  ... mert szókincset gyarapít, új definíciókat tanít, az új dolgok izgalmasak.
  ... mert fejleszti a türelmes megfigyelést: amíg pereg a homokóra, addig kötött feladat van.
  ... mert tanítja azt, hogy mi az az idő.
  ... mert szuper apa - lánya program. 😁

  Egyelőre naponta előkerül a játék.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  10 perc
 • Játékosok:  1 - 6
 • Ajánlott életkor:  3+
 • Kiadók:  Green Board Game Co., KENSHO Kft.
 • Elérhető nyelvek:  angol, magyar

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Nyelv: angol
 • Hungarian edition
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 12 cm x 12 cm x 12 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Brainbox: Ellentétek társasjátékhoz