Beugró
Beugró
Videó beküldése

Beugró

Társasjáték, 2009
Értékelem!

A Beugró egy könnyen tanulható társasjáték, 6 - 16 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a színészkedés mechanizmusra. Ismered ezt a Tv műsort? Ha láttad már ezt a műsort, akkor sejtheted, hogy miről szól a játék. Ha még...

A Beugró egy könnyen tanulható társasjáték, 6 - 16 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a színészkedés mechanizmusra.

A Szellemlovas leírása:

Ismered ezt a Tv műsort? Ha láttad már ezt a műsort, akkor sejtheted, hogy miről szól a játék.
Ha még nem, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld.
A műsorban négy népszerű színész improvizációs feladatokat és jeleneteket ad elő, ami arra szolgál, hogy mi jól szórakozzunk a kialakult helyzeteken és poénokon. És mindeközben meglássuk, hogy mennyire is sokszínűen lehet a különböző szerepeket eljátszani.
Most itt a lehetőség, hogy te is kipróbáld!

Kevés szabály, nagyobb élvezhetőség

Az alapszabályok rendkívül egyszerűek és nagyon könnyen lehet a különböző társaságokhoz is igazítani. 3 fős csapatokkal az ideális, de csak a képzeletetek szab határt.
Ráadásul könnyen elsajátítható, főleg azoknak, akik a tv műsort is ismerik, de a többieknek sem kell aggódni. Az első játék alatt könnyen bele élheti magát mindenki.

Feladatok Minden csapatnak teljesítenie kell a hat feladat mindegyikét.

Zsebszöveg

: A csapat két tagja véletlenszerűen kap 4-4 kártyát, amin mondatok szerepelnek, amiket egy másik csapat jelzésére be kell építeniük az éppen zajló szituációkba, még ha a mondatok nem is illenek oda...

Váltóláz

: Két játékos elkezd egy szituációt, amiben véletlenszerű kártyákat kap, amin instrukciókat kap, hogy milyen érzelemmel, jellemmel játssza el az adott szerepet.

1-2-3-4

: Négy számozott kártyából húznak a jelenetben résztvevők. A szám megmondja, hogy az eljátszandó szituációban hány szavas mondatokat használhat csak.

Stoptrükk

: Az alapszituációt eljátszó két játékost a csapattársak bármikor egy "Stop" kiáltással megállíthatják a jelenetet, majd egyik társa helyére beállhat, hogy így folytassák a játékot. Az egyik nagy nehézség, hogy a társaknak háttal állva kell a "Stop"-ot kiáltaniuk.

Ördög és angyal

: Egy játékos játszik egy alapszituációt, míg két társa instrukciókkal látja el, angyal és ördög szerepben tündökölve.

Bekérdező

: Itt is egy szituációt kell eljátszania két játékosnak, de azzal a kikötéssel, hogy csak kérdő mondatokban társaloghatnak.

Amikor egy csapat sikeresen megold egy feladatot, akkor azt fel kell jegyezni a szabálykönyv hátuljában lévő táblázatba és mehetnek tovább egy másik szituációs gyakorlathoz.
Ha elbuknak, akkor a következő alkalommal újra próbálkozhatnak.

Kiknek ajánljuk? Ha sokszor veszitek elő otthon, koliban vagy munkahelyen az Activity-t és már kezdenek unalmasak lenni a szavak, kifejezések, akkor a Beugróval biztosan érdemes próbálkoznotok. Hasonlóan személyre szabható a játék és képes ugyanazt a hangulatot hozni, sőt azt túlszárnyalni is.
Akik pedig valami újra és nagyobb társaságoknak szóló játékra vágynak, vagy csak egyszerűen szeretik a tv műsort és szeretnék kipróbálni, nyugodtan vágjanak bele, nem hiszem hogy csalódnának.

Hasonló játékok:

Partyjáték - Activity

Forrás: Szellemlovas
 • 7 790 Ft-tól
 • 2 ajánlat

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/beugro-2009" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Beugró társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Partijáték, Film / TV / Rádió alapú
Mechanizmus: Színészkedés

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Nagy csoport

Nyolc, vagy akár annál több személy esetén is játsztható!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Beugró társasjáték videók (1)

Kommentek

Kommentek

 • rombosz.2001

  2020-09-03 11:25:42

  A játékot kifejezetten azoknak a társaságoknak ajánlom amik nagylétszámuk és mernek és hajlandóak is felkelni az asztaltól egy kicsit szinészkedni.

  Ha ez a te barátaidnak kelemetlen akkor nem éri meg az árrát nekem is porosodik a játék a polcon mert rajtam kivül kevesen mennek bele az ilyen tipusú játékokba.

  Olyan csoportoknak/társulatoknak kifejezetten ajánom akik szinészkedésel foglalkoznak, természtesen nem a hivatásos szinészeknek hanem iskolai csoportoknak és hobbi szinész társulatoknak. Ott az ilyen játékok megkönyítik a felszabadulást és rengeteg tapasztalatot nyújt!

 • gyd

  2020-03-24 21:09:15

  A Beugró az egyik kedvenc műsorom volt anno, és szerintem ezzel sokan vannak még így. Nem véletlen, hogy elképesztően sok évadot megélt, és számítani lehetett arra is, hogy előbb-utóbb meg fog jelenni társasjáték formájában is (no meg persze 2. rész is készül hozzá). Személy szerint amennyire szerettem a Beugrót mint műsort, annál kevésbé jött be társasjátékként. Persze ebben nagy szerepe van annak is, hogy valaki milyen beállítottságú, és milyen társasággal tudja játszani. Inkább a gondolkodós, stratégikus játékokat kedvelem, és nem azokat, ahol ki kell állni és szerepelni (ezért sem rajongok az Activity-ért sem.) A táblának, bábuknak nem sok értelmét látom, sosem használtuk egyiket sem, ha már az ember előveszi, akkor szerintem inkább a jó hangulat és a sok nevetés a cél, nem pedig a pontozás és a versengés. Persze ízlések és pofonok, de fogadni mernék rá, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki mellőzte a táblás részt.

  A benne található szituációs játékok nagyon profin lettek összeválogatva, egyenlően oszlanak meg a szerepek, senkinek nincs könnyebb vagy nehezebb dolga.

  A zsebszöveg talán az egyik legkönnyebb játék mind közül, hiszen ott csak megy a jelenet, és a humort az adja, hogy teljesen irreleváns mondatokat kell felolvasni a csengő megszólalásakor. (Plusz pont a játékban, hogy ténylegesen tartozik hozzá egy csengő, csak arra kell figyelni, hogy a társaság tagjai közül ne annak adjuk, aki felettébb szereti nyomogatni a csengőt just for fun, hanem olyannak, aki tényleg fel tudja mérni, hogy mikor jár ott a szituáció, hogy viccesen jönne ki a random mondat, illetve azt is látja, mikor kell abbahagyni.) Elég könnyen hozza a humorfaktort, és sikerélmény a kevésbé színészpalántáknak is.

  A bekérdező a másik viszonylag egyszerű gyakorlat, hiszen ott csak annyi a megkötés, hogy kérdezni kell. Azért ez sem mindig könnyű, és valljuk be, elég vicces, amikor valaki elkezd egy mondatot, aztán a végéhez közeledve eszébe jut, hogy ennek kérdésnek kellene lennie, és ezért felrántja a hangsúlyt a mondat végén. Jó túlélési lehetőség azoknak, akik nem szeretnek színészkedni, de a sarokban sem akarnak kuporogni, amíg végre elő nem kerül egy másik, kedvükre való társasjáték.

  A fentiekkel ellentétben a váltóláz már igen sok színészi affinitást követel (ezt kerülöm el a legmesszebbről). A hangulatok nagy részét baromi nehéz eljátszani, és sokszor a szituáció sem segít rá. Aztán ezek között vannak teljesen oda nem illő „hangulatok is”, mint például a táncos vagy a náthás. Oké, könnyű ezeket hozni, de sok értelmét nem látom ezeknek, azon felül, hogy jól mutat, hogy mennyi különböző kártya áll rendelkezésre.

  Az 1-2-3-4 egy általam közepesen kedvelt játék, az 1 és 2 szó még könnyen abszolválható, a három és négy szónál már előfordulhat, hogy a játékosok túl sokat gondolkoznak azon, hogy hogy mondják el ennyi szóban a mondandójukat, és nagyon ellaposodik a szituáció. A kevésbé lelkes embereknek tökéletes lehet az egy szavas szerep, viszont akik lényegében is részt akarnak venni benne, azoknak nagyon kell figyelniük, hogy az 1 szavukkal ne maradjanak ki a fő sodrásból.

  Az ördög és angyal talán az egyetlen olyan gyakorlat, ahol az egyik szereplőnek alig van feladata, nevezetesen itt az, akit befolyásolni próbál az ördög és az angyal. Persze ezek az elnevezések sem teljesen korrektek, hiszen sokszor nem a „jó” és a „rossz” küzdelméről van szó, hanem csupán két eltérő álláspontról. A meggyőzendő személy persze próbál valamennyire szerepben maradni, de gyakorlatilag egyedül van, nem beszél, és oda-vissza ingázik a két álláspont között, így sokszor érdemi cselekmény nem alakul ki. Mi sokszor felsültünk ezzel a játékkal, hiába jó az ördög és az angyal, ha közben semerre sem halad a történet.

  A stoptrükk talán az egyik legismertebb szituációs gyakorlat mind közül, minden valamire való színjátszókörben előkerül. Szintén könnyen ellaposodhat, mivel itt ráadásul nem is annyira a szituációban lévő párbeszédek, sokkal inkább az eltúlzott mozdulatok számítanak. Könnyen tarthat percekig is két ember játéka, mivel senki sem akarja leváltani őket, mondván, hogy mire kitalál valami új szitut, már rég más mozdulatnál járnak. Akkor szintén nincs értelme a stoptrükknek, ha csak áll a két ember és beszélget. Ilyenkor persze könnyű beállni az egyik szereplő helyére és új sztorit kezdeni, azonban a mozdulatok másolásából nem sok minden marad. Egy ügyes csapattal, akik pörgetik, azokkal valószínűleg jó szórakozás lehet, de engem sem a tv-s műsorban nem fogott meg, sem itt.

  A játékhoz egészen sok kezdőszituáció tartozik, de ezeket könnyű újakkal kiegészíteni. Néhány új zsebszöveg és váltóláz kártyának is adtak sablont, de természetesen itt is eleresztheti az ember a fantáziáját, és annyit írhat hozzá, amennyit csak szeretne.

  Jól átgondolták, hogy mely gyakorlatok kerüljenek bele, hiszen egy rémtétel, kétlövetű vagy kaméleon sokkal kevésbé kiegyensúlyozott, és ott már kell egy olyan személy, aki elviszi a hátán a szituációt, és nem engedi ellaposodni. Haladók próbálkozhatnak vele! Én talán egyedül az elfordítást hiányoltam belőle, bár ez valószínűleg azért maradt ki, mert nem egyszerű idegen nyelveket hitelesen szimulálni.

  Összességében azt mondanám, hogy ha adott egy társaság, akik élvezni tudnak egy ilyen társasjátékot, és jól is tudják csinálni, akkor valószínűleg saját maguk is kitalálhatják a játék elemeit, azaz felesleges megvenni. Aztán pedig vannak a hozzám hasonló lelkes rajongók, akik szívesen nézik, de utálják csinálni, mert nem jók benne. Nekik szintén felesleges megvenni. Én megkaptam még évekkel ezelőtt a Beugrót, mondván, hogy ha ennyire szeretem a műsort, akkor biztosan örülni fogok neki – hát, ez nem pont így történt. Nagyon-nagyon ritkán került elő, és akkor sem kötött le. Akiknek színészi ambícióik vannak, esetleg színjátszós szakkörökön, pedagógiai szituációkban el tudom képzelni, hogy hasznos (ahogy például a Dixit kártyáit is mindenféle környezetben használják), de egy normál társasági összejövetelen sokkal királyabb partijátékok is előkerülhetnek, amelyekben mindenki egyformán részt tud venni, pörgős és szórakoztató. Magamtól biztos nem venném meg, főleg a kiegészítőjét nem, így, hogy megvan, arra jó, hogy ha nagyon-nagyon kérik, játszhatunk vele, de magamtól biztosan másik játékot választanék.

 • naturaldisaster908

  2020-02-06 07:52:37

  Szerintem maga a Beugró műsor az egyik legmeghatározóbb élménye annak, hogy megszerettem a szíjátszást, a színházat. Imádtam nézni, és amikor megtudtam a műsor egy hirdetéséből, hogy létezik egy ilyen játék, nekem egyből meg kellett szereznem.

  A játék tényleg nagyon izgalmas, akár tábla nélkül is lehet játszani - mi például folyton így tettünk mert sosem voltunk olyan sokan, hogy csapatokat alakíthassunk, viszont így is nagyon sok szép élményt szerzett nekünk.

  Az egyetlen problémám vele, hogy sajnos tényleg csak úgy lehet vele játszani, ha van egy csapat, aki teljesen érdekelt ebben a témában, és nem fél attól, hogy elő kell adnia magát. Nálunk sajnos ezért nem kerül elő olyan sokszor, viszont emlékszem, hogy általános suliban még a délutáni foglalkozásokat is ezzel a játékkal töltöttük az osztálytársaimmal :D

 • a_kadmon

  2020-01-23 03:03:18

  Nem tetszett különösebben, de el tudom képzelni, hogy jó társaságban szórakoztató.

  Kicsit bővebb ismertetőm a Beugró társasjátékról: https://alkony.enerla.net/hu/magyar/a-nexus/tarsasjatek-nexus/jatekok-beugro-tarsasjatek-alter-jatek-jatek-ismerteto-kadmontol

 • saxomusic

  2019-07-18 18:15:51

  Szerintem nem kell bemutatni senkinek. ;) Remek kikapcsolódást nyújt egy-egy délutánra. Imádtuk a műsort, így nem volt kérdés, hogy a társast is kipróbáljuk majd. Egyedi élmény, hogy a barátaiddal együtt tudsz improvizálni, és nem a tévében nézed a profikat. Kedvencünk a Zsebszöveg, a Váltóláz és a Bekérdező típusok voltak, így ezekkel játszottunk a legtöbbet (sokszor tábla nélkül játszottunk). Általában volt egy pont minden játék alkalmával, miután elkezdtünk saját szituációkkal játszani. Jó móka új szituációkat kitalálni együtt, főleg, ha a saját életünkből vettük őket. :)

 • benczikakos

  2019-04-10 21:52:30

  Szerettük a műsort. Megvettük. Kipróbáltuk. Megszerettük a társast. Sok újrajátszottunk

 • ARduel

  2019-04-06 19:43:22

  Imádom a műsort, sokkal sokkal kreatívabb és okosabb, mint az Activity. Sok szép élmény köt ehhez a játékhoz, érdekes feladatok és feladványok. Egyébként mi nem is sokat használtuk az alap feladványokat, kitaláltunk magunknak, és nagyon szórakoztató.

 • barcza.laczor

  2019-03-13 09:01:11

  Laza kis kikapcsolódásnak vehető a társaság részére, semmi nehéz szabály, csak szórakozás. :)

A Beugró társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 óra
 • Játékosok:  6 - 16
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  (Uncredited)
 • Kiadók:  Piatnik, Keller & Mayer
 • Elérhető nyelvek:  magyar

Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 6.5 cm
  • Súly: 0.9 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Beugró társasjátékhoz