Avocado Smash!
Avocado Smash!
Videó beküldése

Avocado Smash!

Társasjáték, 2019
Értékelem!

Az Avocado Smash! egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 99 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 10 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 6 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a minta felismerés mechanizmusra. Avocado Smash ár: 5 490Ft. A legjobb dolog, ami egy avokádóval történhet! A tökéletes...

Az Avocado Smash! egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 99 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 10 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 6 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a minta felismerés mechanizmusra.

A Kockamanó leírása:

Avocado Smash ár: 5 490Ft. A legjobb dolog, ami egy avokádóval történhet!

A tökéletes szórakozás receptje: végy 1 avokádót, 2 avokádót, 3 avokádót... vagy 15-öt? Számold őket hangosan, és ha a pillanat megérett rá, csapj le még a többiek előtt!

Hogy is készül a guacamole?

A játék elején a kártyákat meg kell keverni, majd egyenlően szét kell osztani a játékosok között. A játékosok képpel lefelé fordítva maguk elé rakják a paklijukat, majd egyesével fordítják fel a kártyáikat az asztal közepére, és hangosan számolnak 15-ig (“egy avokádó”, “két avokádó”, stb). Néhány különleges esetben a játékosoknak a már lerakott kártyák paklijára kell csapni, aki utolsónak csap középre, annak fel kell vennie az addig lerakott kártyákat.

Mikor kell középre csapni?
- Ha az aktuálisan kimondott szám (a soron következő) és a kártyán látható szám megegyezik, vagy
- ha két egymást követő kártyán is ugyanaz a szám szerepel.

Ezen kívül különleges kártyák is előidézhetnek középre csapást, vagy megfordíthatják a kört is.

Az a játékos, akinek elsőként sikerül leraknia utolsó kártyáját is, megnyeri a játékot.

Forrás: Kockamanó
Egy felhasználó és 5 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 3 500 Ft-tól
 • 6 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Partijáték, Idő alapú
Mechanizmus: Minta felismerés

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Nagy csoport

Nyolc, vagy akár annál több személy esetén is játsztható!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Avocado Smash!pmarton, Pécs

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Pécs! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontott, de nem játszott.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Avocado Smash! társasjáték videók (4)

Kommentek

Kommentek

 • ballonnorbert

  2021-04-09 07:04:32

  Az egyik legjobb gyorsasági kártyajáték, amivel valaha játszottam. Nincs túlbonyolítva, a szabályokat nagyjából 3 perc alatt meg lehet tanítani bárkinek, akkor is, ha ez az első társasjáték, amivel az illető játszik. Könnyed, gyorsaságra és reflexre épülő szórakozás. Ketten is élvezetes tud lenni, de 3+ fővel az igazi, mert ketten el tud húzódni az oda-vissza adogatás, ami végül kicsit monotonná tudja tenni. Véleményem szerint egy kötelező darab, ráadásul egyáltalán nem egy drága játék, és könnyen hordozható is, mert viszonylag kicsi a doboza. Maga a doboz is stílusos, avokádó alakú, amiben a pakli a mag. Ajánlom mindenkinek a próbáját, mert nagy party alapozó tud lenni.

 • Hobiorsi

  2021-03-27 21:55:36

  Brrr! Ez az a játéktípus, ami számomra az első helyen szerepel (holtversenyben a pszichológiai témájúakkal, beszélgetősekkel).
  Anno még "Lecsapó"-ként ismertem meg az elődjét egy táborban, amit franciakártyával játszottunk. Bizonyos lapoknak voltak különféle tulajdonságaik, és akár variálni is lehetett, vagy újakat kitalálni. Órákig tudtuk játszani hihetetlen kacagások közepette.
  Következőnek megismertem a "Cica, pizza, tacco, gida, sajt" kártyajátékot, ami egy hihetetlen szórakoztató, pörgős kis játék.
  Most láttam az Avocado Smash!-t a "Mit Játsszunk?" youtube-os csatorna Győri Zoltán bemutatásában. Ugyanaz az alaptörténet: lefelé fordított pakliból kitesszük a felsőt, és adott pillanatban csapni kell.
  Tetszik, hogy szerintem nem lehet ezt a típust kimeríteni a változataival, mert mindegyik önmagáért beszél, és sosem lesz unalmas. Legalábbis számomra biztosan nem.
  Körfordítás, csapás, szókimondás (ráadásul nem is egy túl egyszerű szóról van szó). :D
  Hihetetlen cuki a kis avocado formájú, majdnem még méretben is hasonló dobozka, amiben a kártyácskák a "mag" helyére vannak elhelyezve. Nagyon ötletes, kreatív! Könnyen hordozható, és ismét egy egyszerű kártyából, pár lapból nagyszerű játékot hoztak létre.
  A zavarkeltés, megkavarás ebben is jelen van, ugyanis számokat mondunk, de az esetek többségében más számot látunk (rakunk), mint hallunk (mondunk). Nagyon zavaró tud lenni, és bár sorban számolunk, bele lehet zavarodni, főleg, hogy nem csak a hang és kép egyezésénél kell csapni, hanem ha egymás után ugyanolyan számot tettünk. Fú... :D
  Listára került, remélem hamarosan beszerzésre is. :D

 • nemi92

  2021-03-25 07:39:43

  Ez egy nagyon jó hangulatú, pörgős és nem utolsó sorban hangos party játék. Vagy azért lesz hangzavar, mert nagy nevetésbe törtök ki, vagy azért mert éppen guacamole kártyát csaptatok fel, vagy túl erősen csaptatok egymás kezére! :D

  A játék roppant egyszerű szabályok alapján működik. A paklit annyi egyenlő részre kell osztani ahányan játszatok. Ezt követően egymás után csapjátok majd fel a lapokat középre, és sorban mondjátok a sorszámot. Első lapnál 1, második lapnál 2 stb. Ha a kimondott sorszám egyezik a lapon látható számmal, akkor mindenkinek be kell csapnia a felhalmozott lapok tetejére. Aki utoljára csapott ő neki el kell vinnie a lapokat és be kell tennie a saját paklijának az aljára. Másik verzió, ha kétszer ugyan az a számú lap kerül a pakli tetejére. Például lerakunk 5.nek 1-et, majd jön a 6. lap és újra 1-es jön. Ilyenkor is csapni kell, és aki az utolsó ő neki el kell vinnie a lapokat.

  3 lap színesiti meg a játékot. Az egyik a körfordító, aminek szabálya megegyezik az UNO - ban találhatóval, a másik a SMASH ahol azonnal mindenkinek csapnia kell, illetve a már korábban említett guacamole lap, amikor pedig nem csapni kell, hanem bemondani a szót. Aki utoljára mondta, elviszi a lapokat középről.

  Ha esetleg olyan helyen vagytok, ahol azért mégsem kéne kiabálni a guacamole szót, akár ki is vehetitek a kártyát a pakliból. Ez a játék teljes figyelmet fog tőletek kérni, hiszen anélkül nem fogtok tudni nyerni. Ha azt gondoljátok, hogy ohh ez egyszerű, hát annyira nem is az! Még egy jó tanács! Gyűrűktől szabaduljatok meg a játék elején, mert fájdalmas kalandban lehet részetek! Csapjatok bele, megéri! :D

 • bohosd

  2021-01-09 20:34:36

  A családban nálunk is az egyik kedvenc "könnyű játék" közé tartozik. Nagyon gyorsan mindenkinek el lehet magyarázni a szabályokat és onnantól kezdve repül vele az idő. Sokszor belezavarodunk a számolásba, amikor vissza fele kell számolni, de ilyenkor nevet csak igazán a társaság jókat.
  A család női tagjainál nálunk is fordult már elő harci baleset pont amiatt amit írtál.

 • lilipl

  2021-01-09 20:24:51

  Ez egy olyan játék, ahol ha jó képességű játékosok gyűlnek össze, akkor sosincs vége egy partynak. Viszont ha van a csapatban pár lassab reakcióidejű játékos, akkor nagyon le lehet őket gyűrni. Előbbi esetben kizárt, hogy 10 perc legyen a játékidő, utóbbinál viszont simán tartható. Maga a játék nagyon vicces és egyszerű nem igényel túl sok "agysejtet", viszont annál nagyobb koncentráció kell hozzá, hogy ne bukjunk bele. Mi nem bírtuk sírás nélkül amikor már sok századjára mondtuk ki hogy avokádo és már senki nem értette a szó jelentését illetve már érthetetlen volt az is amit montuk avokádó néven . A kártyák minősége nagyon szuper, olyasmi mintha újrahasznosított vastag papír lenne. Érdes a felszíne szépek a színei, ahogy forgatjuk felfelé.a lapokat nem gyűtődik meg olyan könnyen. Annyi hátránya vagy veszélye van ennek a játéknak, bár szerintem az összes ilyen csapkodós játéknál fentáll, hogy azok a lányok óvatosan játszanak akiknek esetleg műkörme van. Nálunk sajnos én is illetve játékos társan is megsínylette a játékot. Nekem majdnem kötmöm szakadt neki pedig csúnya karmolása lett sajnos, de hát ez van ha vérre megy a kűzdelem.
  Összességében imádjuk mindig beindítj a hangulatot, de pont, hogy levezetésnek is szuperül működik.

  Előny:

  • kicsi, könnyen szállítható csomagolás
  • szép kártyalapok
  • egyszerű játszhatóság
  • a felnőttek kedvéért kicsit nehezíthetőbb is, de közben gyerekbarát is maradhat
  • relatív gyors játék

  Hátrány:

  • ha nagyon belelendül a csapat a csapkodás hevében kisebb sérülések előfordulhatnak
  • van , hogy nem tud kiszállni az ember a játék végén hiába fogynak el a lapjai, mert "visszahívják", ilyenkor akár egy órán át is játszhat a csapat míg meg nem unják

 • kemonszt

  2020-09-07 22:22:45

  Ha szereted az egyszerű, pörgős party játékokat, akkor az Avocado smash! neked való játék lehet. :D

  Az Avocado smash! játszásakor nagyon szép és cuki avokádó mintájú lapokat pakolgatunk, avokádókat nyomunk össze, ha éppen olyan lap kerül ki, vagy nevetünk azon, aki belecsapott a guacamoléba. Egyik alkalommal, mikor kezdő társasjátékosként játékot kerestem egy üzletben, több társasjátékot is megnéztem és arra jutottam, hogy megveszem a Dobble nevű társasjátékot, mert azt már ismertem addigra.

  Be kell vallanom, hogy nagyon tetszik az avokádó formájú, színű és avokádó héjhoz hasonló domborulattal ellátott doboz. Amint szétnyitjuk a dobozt, megpillantjuk az avokádó belsejét, ami olyan zöld, mint akár az igazi avokádó húsa. Az avokádó alakú doboz belsejében található a kártya pakli, amely az avokádó magját hivatott imitálni szerintem. Igazán kreatív ötlet volt ezzel megspékelni ezt az egyszerű kis kártya játékot. A játék doboza miatt nagyon kompakt, könnyedén hordozható a játék és nem sérülékeny a játék doboza, mert kemény műanyag borítja.

  Egyszerűen olyan könnyű szabályzata van a játéknak, hogy pár mondatban össze lehet foglalni a szabályokat úgy, hogy mindenki megérti elsőre és lehet is kezdeni az első játékot. A játék okozta örömet tehát nem a komplexitásában kell keresni, mert annyira alacsony komplexitású a játék, hogy pont ez a könnyedsége adja az örömöt. Az Avocado smash! esetében a játékidők igencsak szóródnak, de általában 10, vagy 20 perc alatt azért simán lemegy egy játék.

  A játék aranyos témája, kedves és cuki grafikája, megjelenése miatt egyértelműen nagyon gyermekbarát játékról van szó. Ezt a játékot (mint sok másik társast is) rendkívül jól lehet használni családi játékként is. Akár egy fárasztó nap után is jó kedvvel le lehet ülni játszani ezt a játékot, hétvégéken, nyaralásokon, utazás közben is akár, szóval szinte bárhol … A játékot egészen kicsi gyerekekkel is lehet már játszani, hiszen könnyű a szabályokat elmagyarázni.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  10 perc
 • Játékosok:  2 - 99
 • Ajánlott életkor:  6+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Kiadók:  Happy Baobab, Game Factory, Reflexshop Kft, Ridley's Games
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, magyar, Korean

Alternatív nevei


Kiadások

 • English avocado-shaped edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.6 cm x 12.9 cm x 6.2 cm
 • English tuckbox edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 8.9 cm x 12.7 cm x 1.3 cm
 • French/German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 9.6 cm x 12.9 cm x 6.2 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 9.6 cm x 12.9 cm x 6.2 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Avocado Smash! társasjátékhoz