A nyugalom tengere
A nyugalom tengere
A nyugalom tengere
A nyugalom tengere
Videó beküldése

A nyugalom tengere társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A nyugalom tengere egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a pakli tervezés, a solitaire és a limitált kommunikáció mechanizmusokra....

A nyugalom tengere egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a pakli tervezés, a solitaire és a limitált kommunikáció mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Dolgozzatok össze, járjátok a tengert! Irány álmaitok szigete!
A Nyugalom hajóján szelitek át a végtelen óceánt, hogy megtaláljátok álmaitok szigetét. Ez azonban nem egyszerű feladat olyan tájakat járva, ahol a nappal egybeolvad az éjszakával, így nem is csoda, hogy könnyű elveszíteni az időérzéketeket. Nektek vajon sikerül megtalálnotok új otthonotokat jelentő kicsiny szigetet?

A Nyugalom tengere egy kooperatív kártyajáték, ahol meg kell töltenetek a 6x6-os játékteret szigetkártyákkal, ki kell játszanotok egy Start- és egy Célkártyát, hogy hajótok hazajuthasson, mielőtt bármelyik játékos kifogyna a kártyáiból.

A játék során a kártyákat úgy kell elhelyeznetek, hogy a rács számsorrendben emelkedjen, a bal alsó sarokból a jobb felső felé. Mindannyian, csapatként nyertek, ha megtöltitek a játékteret, kijátszotok egy Start- és egy Célkártyát, így álmaitok szigetén élhetitek le életeteket. Mindannyian, csapatként veszítetek, ha valamelyik játékos már nem tud kijátszani vagy eldobni kártyát, és így a hajótok vesztét okozza. A tenger még egyetlen szabályt követel meg tőletek: a játékosok nem kommunikálhatnak.

A játékosok felváltva, az óramutató járásának megfelelően követik egymást, a játékot pedig az a játékos kezdi, aki a legcsendesebb. Egy játékos a körében a következők két akció közül választhat: ki kell játszani egy kártyát vagy el kell dobnia két lapot. Ezután a kezét vissza kell egészítenie 5 lapra. Ha egy új kártya közvetlenül egy már meglévő kártya mellé kerül (elé vagy mögé), akkor a játékosnak el kell dobnia a kezéből a két lap különbségének megfelelő lapot, pl. ha egy 5-öst helyezünk a 3-as mellé, akkor két lapot kell eldobni. Ez akkor is érvényes, ha a kártyák különböző sorokban vannak.

Letöltés
További játékváltozatok (magyar) - Jakab Zoltán munkája

További játékváltozatok (angol) - BoardGameHub

Játékszabály (angol)

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
32 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 3 590 Ft-tól
 • 32 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Számok
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kooperatív, Pakli tervezés, Solitaire, Limitált kommunikáció

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

A nyugalom tengere társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

A nyugalom tengere társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • attilavarga195

  2022-05-27 18:59:35

  Ez egy nagyon szuper kooperatív játék, sokaknak joggal juttathatja eszéme a mind játékot. Valóban annak egy kicsit nagyívűbb élményét adja. Az apro doboz (ami utazáshoz tökéletes) egy igenis nagy játékot tartogat. Nálunk eltehetetlen volt, az egymásra hangolódás itt is működik. Valamint tidum ajánlani azoknak, akik mondjuk egy versengő típust szeretnének kicsit "megszelíditeni", nálunk ez egy működő recept volt és sokat segített benne ez a játék is. A mind mellett tökéletesen elfér a polcon. Az újra játszahtósága nagy önmagában a sima játéknak is, de van hozzá pár apróbb kiegészítő, amihez azért kell fejlődni, hogy lehessen használni őket. Mindenképpen ajánlom ezt a játékot azoknak akik szeretnek a másikra figyelni és kettesben játszani, legalábbis szerintem ez az optimális játékos szám hozzá. Igazi kis csendes darab, szóval ajánlom gyerekeseknek is, akik nem tudnak mindig monumentális darabokat az asztalra tenni.

 • Kellernita

  2022-01-15 13:58:00

  Szuper, köszi 😊 mindkettőnek adunk esélyt valamelyik játékbárban. A Tiltott sziget és sivatag pedig már itt figyel a polcon és várja a felavatást 😊

 • kelemen.ati

  2022-01-15 13:36:54

  A "Pandemic"-et tartják az egyik alapműnek a kooperatív játékok között, így nekem is megvolt. Annak idején sokat is játszottunk vele, de akkor még csak kb. 20 játékom volt. A téma manapság adott... :( ...a játék hangulata és a mechanikája is nagyon jól működött, valóban bele tudja élni magát az ember a helyzetbe. Jól ki van balanszolva, nagyon "szűk" a játék, értem ez alatt, hogy pár lappal a vége előtt fog sikerülni nyerni vagy nem! Biztos van olyan összeszokott négyes, akik már mindig nyernek, nekünk a partik felében sikerült. (Van több nehézségi szint, ami miatt jó az újrajátszhatósága). Annyira még nem is "zavaró" az "alfa" játékos jelenléte, mint például a Tiltott Sziget-ben. Ár-érték arányát tekintve pedig bőven jó kategória, hisz 10k alatt kapható jelenleg még mindenhol. A Szellemek Szigete már egy teljesen más dimenzió. Nem szeretek úgy játékról véleményt nyilvánítani, ha nem játszottam vele legalább 5 partit, mert volt már rá eset, hogy elsőre szenzációs volt, másodjára nagyon jó, harmadjára jó.....aztán eltűnt a varázs. :) A Szellemek Szigetével egyszer volt alkalmam játszani, akkor nagyon bejött, szívesen leülnék vele játszani bármikor. A hátránya az, hogy a mi kis társaságunk, itt az egri klubban nem nagyon "kooperatív", ezért a megvételén nem is gondolkodtam. De azok küzül a kooperatív játékok közül amivel már játszottam, az egyik legjobb volt. DE! Csak 1 partim van benne, kérlek ezt vedd figyelembe. :)

 • Kellernita

  2022-01-15 12:54:50

  A Csak egy nekem is piszkálja a fantáziámat 😊 Most nagyon kutatom azokat a kooperatív játékokat, amik tetszhetnek. Most például a Pandemic-kel szeretnénk próbát tenni. Alapból egyikünket sem rántott be a téma, de annyian szeretik, hogy gondoltuk megnézzük magunknak. Meg a Szellemek szigete is érdekesnek tűnik. Ezeket próbáltátok már?

 • kelemen.ati

  2022-01-15 12:48:06

  Mivel "mindenevő" vagyok, szeretek kipróbálni sok különböző játékot, így "A nyugalom tenger"-vel is megtörtént a próba. Igaz, ezt is csak online, a BGA-n, negyedik nekifutásra sikerült is. Azért csak ott, mert a többiek biztos nem lennének kaphatók ilyen tipusú játékra. A "Mind" is csak addig volt nyerő játék, amíg valaki el nem kezdett fejben számolni, a többiek követték és oda lett a varázs... :( A kooperatív játékok közül nálunk a "Csak Egy" élt a legtovább, de egy idő után az is elkopott, ezért kitaláltam hozzá egy házi szabályt. A coop része helyett egymás ellen versenyeztünk, de az alapmechanika megmaradt. Aki bemondta a számot, - a tábla összehasonlítás után - a kitaláló választott valakit és ő megmutatta a felírt szavát. Ha ebből sikerült kitalálnia, akkor egy 6 fős játékban mindketten 5-5 pontot kaptak. Ha mellétrafált, akkor kiesett, vége lett a körének. Ha tovább ment, választott más valakit és kapott még egy kifejezést. Ha sikerült kitalálnia, akkor már mindhárman osztoztak a pontokban, de csak 4-4-4 pont illete meg őket....és így tovább. Ha mind az 5 segítőt felhasználta és úgy találta csak ki a keresett szót, akkor mindenki kapott 1-1 pontot. Ebből játszunk 2-3 kört (2-3 szót talál ki mindenki), megegyezés és idő függvényében. Tudom, hogy az eredeti szabály jobb, de nekünk feldobta a hangulatot, egy-egy gémer játék között/után. :)

 • Kellernita

  2022-01-15 09:56:14

  Kevés kooperatív társasunk van, és eldöntöttük, hogy kipróbálunk párat. Üde változatosság nem egymással versengeni,hanem összedolgozni 😊Eddig még csak 3 partyt játszottunk vele, de harmadjára sikerült, az első két alkalommal pedig csak egy kártya híján nem sikerült. Több játékverziója is van kiegészítőkártyákkal vagy anélkül.Az alapjátékban egy 6x6-os keretben kell a kártyáinkat emelkedő számsorrendben emelkedve felváltva elhelyzeni. A kártyák 1-80 számozással bírnak, 5 célkártyával és játékosszámnak megfelelően egy-egy startkártyával, melyből minden játékos paklijában egy van. Egyenlő arányban kell a megkevert szám és célkártyákat elosztani. Ezek képezik a játékosok személyes húzópaklijait, amiből 5-öt kell kézbe venni, majd az első húzás után belekeverni a startkártyát. Ha valaki felhúzza a startkártyáját, a körében köteles azt kijátszani és így együttesen 8 kártyát el kell dobni. Ez az egyetlen, amit meg lehet beszélni, hogy ki hány db kártyát dob el, hogy végül közösen meg legyen a 8 eldobott lap.A kezünkből valahova a keretbe kell helyeznünk a számlapjaink egyikét. Ha már kijátszott lap mellé kerül, a két szám különbségének megfelelő lapmennyiséget kötelező eldobni. A dobott lapok is titokban maradnak a többiek előtt és mi sem nézhetjük utólag meg a dobópaklinkat. Csak akkora különbséggel rakható két kártya egymás mellé, hogy a különbségnek megfelelő mennyiséget "meg tudjuk fizetni". A kör azzal ér véget, hogy a húzópaklinkból újra 5 lapra egészítjük a kezünket. Ha nem tudunk, vagy nem akarunk lapot kijátszani, 2-t kell dobni és helyette másik kettőt húzni.A játékosok együtt nyernek, ha a keretet szabályosan, teljesen feltöltik és a végén egy célkártyát is ki tudnak játszani, illetve legalább egy startkártya is felfedésre került. Ha a keretet nem tudják feltölteni, mielőtt elfogynak a lapok, vagy nem tudnak a teljes keretre célkártyát kijátszani, elvesztik a játékot. Zseniálisan egyszerű, de nagyszerű játék. Sokkal jobban tetszik, mint a The Mind, könnyebb is 😊

Az A nyugalom tengere társasjáték és kiegészítői (1)

 • Tranquility: Stormy Seas társasjáték Kiegészítő

  The Stormy Seas expansion for Tranquility consists of three mini-expansions that significantly change the level of difficulty as well as introducing a nice variety of rule changes that make the game even more replayable. 1. Jagged Rocks: The game begins with the Jagged Rocks card placed randomly on one of the six border cards on the left-hand side of the...

  • Játékidő: 20 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 20 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 - 20 perc
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  James Emmerson
 • Illusztrátor:  Tristam Rossin
 • Kiadók:  White Goblin Games, Gém Klub Kft., Hobby World, REXhry, Maldito Games, Lucky Duck Games, Board Game Hub
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, magyar, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
 • EN/FR/GE edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 8.5 cm x 8.5 cm x 8.5 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 8.5 cm x 8.5 cm x 8.5 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 8.5 cm x 8.5 cm x 8.5 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 15.7 cm x 23.5 cm x 4.7 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
 • German edition 2022
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 8.5 cm x 8.5 cm x 8.5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A nyugalom tengere társasjátékhoz