Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 30. hét

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat, és ne maradj le semmi érdekesről!

Gyere velem felfedezni ezt a bolygót, cserébe adok neked 2 kreditet.

Moonrakers: Titan: 1-5 játékos, 60-120 perc, 14+ évestől

A Moonrakers 2019-ben egy sikeres kickstarter kampány után 2020-ben megérkezett a támogatókhoz, majd folytatva az űr felfedezését, most 3+1 kiegészítővel érkezik a játék, hogy tovább bővítse a Bolygók Egyesült Föderációjának világát. 

A játék egy pakliépítős játék kombinálva egy erős tárgyalás mechanikával. A körünkben szerződések teljesítésért teszünk meg mindent. A paklinkból felhúzott öt kártyából kell a lehető legjobb sorrendben kijátszani azokat, hogy a szerződés kártyákon található célokhoz hozzájáruljanak. Azonban a kártyák úgy vannak felépítve, hogy egyedül szinte esélytelen teljesíteni. Így játékostársainktól kérünk segítséget hozzá, cserébe felajánlva bármit, amit a kártya ad jutalomként, reménykedve, hogy a másik be is tartja ígéretét. Az öt alapkártya amit használhatunk: narancssárga találat kártya, ami csak közelebb visz a szerződés teljesítéséhez; sárga utánégető kártyák, hogy lapokat tudjunk húzni a pakliból; kék reaktor kártyák, amivel további két kártyát tudunk kijátszani; zöld pajzskártyák, melyekkel a veszélykocka büntetéseit tudjuk kivédeni; és a nem talált szürke kártya, melyeket érdemes kiszórni, ha beszállunk valakinek "segíteni". A szerződések veszélyessége alapján még dobnunk kell a veszélykockával is, aminek az a negatív hatása, hogy győzelmi pontokat veszítetünk. A győzelmi pontokon túl kreditet is szerezhetünk, amiből vehetünk újabb kártyákat, a hajónkhoz felszereléseket és legénységet, amikkel pedig állandó hatásokat és bónuszokat szerezhetünk a játék további részében. Aki pedig eléri a 10 győzelmi pontot, az megnyeri a játékot. 

A Binding Ties kiegészítő tovább erősíti a diplomáciát a játékban, ugyanis ha segítünk egy másik játékosnak küldetések teljesítésében, akkor hírnév pontokat szerzünk, melyeket elkölthetünk kártyák húzására, kredit szerzésére, de akár győzelmi pontra is. Ez tovább bővíti a stratégiák lehetőségét, ugyanis most már nem csak abban reménykedünk, hogy a segítségünkre siető játékos tényleg besegít-e a szerződés teljesítésébe, hanem esetleg elengedjük-e azt, megakadályozva ezzel az ő hírnév pontszerzéseit. 

A Overload kiegészítő bővíti a meglévő paklijainkat, így új típusú akciókártyákat kapunk, a legénység- és hajó alkatrész kártyáink száma növekszik, és új erőforrásként megjelenik az IOSphere, amit bizonyos kártyák gyűjtenek, hogy a megfelelő időben aktiválva segítsenek nekünk. Ha pedig kellően bízunk a kezünkben lévő kártyákban, akkor verseny típusú szerződéskártyákkal megmérettethetjük magunkat a többi játékossal, hogy végül az első helyért cserébe miénk legyen a dicsőség. 

A Nomad kiegészítő behoz egy új navigációs táblát, ami specializálja a választható szerződéseket, így növelve az általunk választott stratégia mélységét, továbbá meghatározza, hogy ki tarthat velünk a szerződések teljesítésében. Az új esemény kártyák pedig speciális hatásokkal nehezítik az űrben utazók életét. 

A +1 kiegészítő pedig a Luminor, egy digitális kampány, ami a teljesen kooperatív játék lehetőségét adja meg. 

És hogy mitől Titán? Hát abból, hogy mindez a tartalom most megszerezhető egy Titán dobozba sűrítve, játék közben használható kártyatartóval, külön rekesz az összes eddig megjelent kiegészítőnek, és néhány üres rekesz, ami sejteti, hogy lesz még folytatás. 

Moonrakers: Titan

IV Studios is raising funds for Moonrakers: Titan on Kickstarter! Explore the Moonrakers universe once again with 3 new expansions, a digital co-op game mode, big box, and exclusive holographic cards.

Egy birodalom születése és annak öröksége.

Star Realms Rise of Empire: 2 játékos, 20 perc, 12+ évestől

A Star Realms világa már 2014-ben kinyitotta kapuit, azonban most a Rise of Empire kampánnyal megismerhetjük a kezdeteket. Amellett, hogy egy előzmény játékot kapunk, ahol a világ még csak most kezdi felfedezni az idegen civilizációkat, egy legacy élményen keresztül tehetjük ezt meg. Tökéletes belépő játék, azoknak, akik meg akarják ismerni ezt a sci-fi világot, és tökéletes a pakliépítő játékokkal ismerkednőknek is, hiszen a játék nincs túlbonyolítva, inkább egy pörgős kártyajáték, ahol folyamatosan bővítjük a felhúzható kártyáinkat. 

Bár az alapjátékot hatan is játszhatjuk, a Rise of Empire egy két fős játék, ahol a Star Empire és a Trade Federation erői csapnak össze. A játék alapmechanikája egyszerű, a kezünkben található kártyáknak két fő típusa van: az egyik, amivel sebzést tudunk adni a másik játékosnak, míg a másik a pénz, mellyel újabb kártyákat tudunk venni a kínálatból. A játék menete, hogy felhúzzuk a kezünket öt kártyára és ezek közül bármennyit kijátszhatunk, melyekkel sebzést oszthatunk ki, kártyát húzhatunk, bázisokat építhetünk, amik velünk lesznek, amíg el nem pusztítják őket, hajókat küldhetünk ki egyszeri hatások érvényesítésért, szövetségeseket szerezhetünk, vagy akár selejtezéssel kibodhatunk kártyákat. 

A kampány a számos új kártya mellett legacy típusú játékként elmesél egy 12 fejezetből álló történetet. Ahogy haladunk előre, folyamatosan változik a játék a szcenárió kártyák által, amit mindig az előző küldetés végkimenetele határoz meg. A kártyákat nem csak megszerezni tudjuk, hanem fejleszteni is matricákkal, vagy ha többször is újra szeretnénk játszani, akkor dönthetünk úgy, hogy a matricák helyett megvesszük a Infinite Replay Kit-et, ahol a lehetséges fejlesztett kártyák mind rendelkezésünkre állnak, így csak cserélni kell azokat.  

Amennyiben úgy éreznénk, hogy ez kevés, és többet akarunk a Star Realms világából, akkor megfelelő támogatási szint kiválasztásával, szinte az összes eddigi tartalmat be tudjuk szerezni. 

Star Realms Rise of Empire

Robert Dougherty is raising funds for Star Realms Rise of Empire on Kickstarter! A Star Empire vs Trade Federation 13-game legacy campaign! 3 New Factions! Upgrade Cards! Compatible with all Star Realms sets!

Telihold idején, ezüstkarddal, egy sötét erődben, vajon mibe futunk bele?

Silver Coin: Age of Monster Hunters: 1-5 játékos, 60 perc / játékos, 14+ évestől

Vadászatra fel, a királyságot szörnyek lepték el, és ideje megtisztítani a vidéket. Adott egy teljesen nyílt világ, ahol oda mész, ahova csak szeretnél, de a végén a legtöbb arannyal megtöltött erszény gazdája lesz a győztes. A Silver Coin egy klasszikus fantasy szerepjáték társasjáték formájában, ahol hősként kell szörnyeket legyőzni.

A játék elején licitálással tudjuk kiválasztani hősünket, a kezdő helyszínt és a mágiánkat. Az erősebb kezdésért győzelmi pontokat kell feláldozni, de ha bízunk magunkban, hogy behozzuk ezt, akkor bátran kockáztathatunk. Ezután kártyák segítségével hírnevet szerezhetünk, mozoghatunk a hat királyságra osztott térképen, vagy erőforrásokat szerezhetünk, hogy felkészüljünk a harcokra. A játék fő mechanikája, hogy vagy az asszimetrikus karakter lapjainkon, vagy a központi táblán kiválasztjuk a végrehajtani kívánt akciókat. Így további hírnévre tehetünk szert, gyógynövényeket gyűjthetünk, melyekből főzeteket készítünk, meglátogathatunk mágikus helyeket, hogy varázstudásunkat bővítsük, vagy elmehetünk az aktuális királyság fővárosába. A fővárosban tudjuk a legtöbb akciót végrehajtani, hiszen a piacon eladhatjuk a megszerzett tárgyakat, vagy vásárolhatunk újakat, találkozhatunk különleges karakterekkel, akik segítenek nekünk, végezetül pedig meglátogathatjuk a fogadót, hogy ígéretet tegyünk egy szörny legyőzésére. A szörnyek három nehézségben érkeznek, és aktuális helyüket egy külön kártya mutatja, így miután elfogadtuk a megbízást, elutazunk a búvóhelyére, majd kockáink és kártyáink segítségével megküzdünk vele. Két évünk és összesen 24 hónapunk (körünk) lesz bebizonyítani, hogy mi vagyunk a legrátermettebb szörnyvadászok, melyet a letöbb megszerzett pénz bizonyít. A Silver Coin világa bőven tartogat felfedezni valót, legyen az a karakterek által megszerezhető tudások, a holdciklus hatása a szörnyekre, a különböző mágiák hatásai, a helyszínek erősítő vagy gyengítő befolyása a szörnyekre, vagy az 5 (+1 cikkírásig megnyitott plusz karakter) választható karakter. Ha pedig a versengést kicsit félrerakjuk, akkor közösen, együttműködve is próbára tehetjük kardunkat és mágiánkat. 

Az alapjáték doboza mellé, egy mini kiegészítőt, playmetet és fémpénzeket is rakhatunk, mely közül az utolsó a legtematikusabb, hiszen ha már Silver Coin a játék, akkor fémpénz csörgés szükséges a hangulathoz. 

Silver Coin: Age of Monster Hunters

Bona Fide Games is raising funds for Silver Coin: Age of Monster Hunters on Kickstarter! Become a monster hunter in a solo, co-op or competitive open world adventure game & slay the monsters for a bag of silver coins!

Egysoros ajánlók.

Aquamarine: 1-100 játékos, 30 perc, 8+ évestől: Nyomtass és búvárkodj, a tenger mélyén, hogy a felfedezd annak minden szegletét.

Era of Kingdoms 2nd Edition and New Expansion: Inquisition: 1-4 játékos, 30-45 perc, 14+ évestől: A királyság felépítése csak rád vár, és ezúttal a tudomány és a hit is segítségedre lesz, hogy a legjobb stratégiával uralkodj. 

PaleoVet: 1-2 játékos, 10 perc / játékos, 14-65 millió évestől: PaleOrvosokként a feladatunk, hogy a kockáinkkal elkábítsuk a dínókat, és meggyógyítjuk őket, anélkül, hogy felébrednének, és főfogásnak tekintenének. 

Roll or Die!: 1-5 játékos, 20-30 perc, 10+ évestől: Fantasy print and play játék, ahol a klasszikus receptet kapjuk: hősök küzdenek szörnyek ellen.

Shu's Tactics: 1-4 játékos, 30-45 perc, 14+ évestől: Taktikai harc papíron és kockákkal a hősökkel a nyílzápor ellen.

Burncycle: New Recruits + Series Reprint: 1-4 játékos, 90 perc, 15+ évestől: Az ember megteremti az M.I.-t, az ember kihal, a robotok maradnak és felvirágoznak, a robotok újraélesztik az emberiséget, az emberek uralkodni akarnak a robotokon, és most te a robot ellenállás tagja igyekszel ezt megakadályozni. 

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

20Feb

Happy City – A legboldogabb barakk

Ismertető | 2023.02.20. 17:00:00

Új polgármestert keresnek Happy City élére. Megindul a verseny a játékosok között, hogy vajon ki lesz a legalkalmasabb vezetője ennek a kis városkának. Kinek a vezetése alatt lesz Happy City a legboldogabb település?


Kommentek

  • Lamond

    2022-07-29 13:25:10

    Tetszik a Moonrakers kampánya, a játék is, de ilyen árfolyamok mellett elég húzós árak jönnek ki szállítással, vámmal. Egyelőre a KS kampányokat megválogatom és többnyire elengedem.

Népszerű

Friss

Címkék