Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 24. hét

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat, és ne maradj le semmi érdekesről!

Ha kell madár leszek én is!

First in Flight — A Historical Aviation Board Game: 1-4 játékos, 45-75 perc, 12+ évestől

Az Artana kiadó már eddig is számos tudományhoz vagy történelemhez köthető játékkal lepett meg minket, és ezt a sort bővíti a First in Flight is. Ezuttal repüljünk vissza a szárnyalás hőskorába, amikor még csak az igazán bátrak merték próbára tenni repülő masináikat, hogy meghódítsák vele az eget. 

  • Kompetitív játék, ahol az nyer, aki eléri a 35 győzelmi pontot érő repülési távolságot, vagy a negyedik forduló végéig a legmesszebb tudta az égen tartani a gépét.
  • A központi táblán haladunk előre az akcióhelyek kiválasztásával, ahol mindig a leghátul lévő játékos választ akciót. 
  • Fő feladatunk építeni a repülési a paklinkat. Ezzel a paklival mutatjuk meg, hogy mekkora távolságot tudunk megtenni. Amikor tesztrepülést hajtunk végre, elkezdjük felhúzni a lapokat, mindaddig, amíg meg nem állunk, vagy kellő probléma nem adódik, hogy kényszerleszállást hajtsunk végre. 
  • Ezenfelül folyamatos hatású technológia kártyákkal tudjuk esélyeinket növelni. 
  • Amikor elérünk egy új repülési rekordot, akkor frissítjük a győzelmi pontjainkat az új értékre, ezzel jelezve, hogy gépünk már képes akár nagyobb távolságot is megtenni. 
  • Könnyed kikapcsolódás, ahol a "merjek-e még húzni még egy kártyát" érzés miatt kellő feszültség lesz.
  • Standard Edtionön túl van lehetőség a Collector's Edtiont választani, ahol fémpénzek, műanyag pilóta, repülő jelzők és még némi extra vár ránk. 

First in Flight - A Historical Aviation Board Game

Artana LLC is raising funds for First in Flight - A Historical Aviation Board Game on Kickstarter! A push-your-luck, deck-building game set in the race for early aviation. By Ben Rosset & Matthew O'Malley.

Logisztika és kereskedelem az űrben.

Space Lane Trader Board Game: 1-4 játékos, 90-120 perc, 12+ évestől

Irány az űr, hogy a piac folyamatos figyelése mellett kereskedjünk egy kicsit. Bolygóról bolygóra fogunk utazni, hogy eljuttassuk a legjobb árukat, a legjobb áron, bárkinek, aki hajlandó érte fizetni. 

  • Rivális kereskedőket alakítunk, akik egymással versenyeznek a legmagasabb profitért.
  • Az egyik bolygón elérhető árukat felvesszük, és leszállítjuk oda, ahol szükség van rá.
  • A kereslet folyamatosan fog nőni, azokra az árukra, amiket senki nem szállított, így növelve azok értékét a piacon. Amikor pedig leszállítunk, akkor csökken. Ezért jól kell időzíteni a szállítást, mert az árak folyamatosan változnak.
  • Minden cselekedetünket eseménykártyák tarkítják, melyek vagy segítenek, vagy hátráltatnak, de biztosan adnak tapasztalati pontot. Ezekkel a pontokkal tudjuk fejleszteni a karakterünket, melyet a játék elején választottunk.
  • A karakter mellet fontos lesz a hajónk is, amivel interplanetáris utazásokat hajtunk végre. Ezt is tudjuk fejleszteni a piacon vagy a roncstelepen vásárolt alkatrész kártyákkal. 
  • Ha pedig meguntuk a békés kereskedést, vagy csupán meg kell védenünk magunkat a kalózoktól vagy idegen fajoktól, akkor jöhet a harc. Hajónk ereje és a kidobott kocka értéke adja a támadó erőnket, és ha ez több, mint ellenfelünk védelme, akkor vagy rakományt lopunk el, vagy törmelék kártya húzásával reménykedünk egy jó kis pajzs generátorban. 
  • Játszhatjuk a játékot egyedül is, két doboz kombinálásával akár 8-an, és még csapatba is verődhetünk, ha kereskedelmi szövetséget akarunk alakítani.

Space Lane Trader Board Game

Arctic Lynx Games is raising funds for Space Lane Trader Board Game on Kickstarter! A game of interplanetary trade. Exploit the opportunities of space. Buy and sell resources or turn to piracy to win.

Takkure mezeket fel, irány a holotévé, hogy megnézzük a Szigetlakók első mérkőzését.

Takkure: Relaunch!: 2 játékos, 80-100 perc, 12+ évestől

A jövőben a túlnépesedés miatt a sportokon is alakítani kellett, hogy meg tudják rendezni a szűk helyeken is. Így született meg a Takkure, ami a rögbi jövőbeli változata. 

  • A két egymásnak feszülő edző irányítja a négy-négy főből álló csapatát, hogy megmutassák ki a jobb Takkurban.
  • Taktikai harc, ahol a távolságok jó felmérése, és a jó pozicionálás lesz a kulcs a győzelemhez. 
  • Mozgásunkat szabadon hajthatjuk végre a táblán, felhasználva a "vonalzót" és a fordulási szögeket.
  • Egy akciónk (pl.: ellenfél csapattag leszerelése) sikerességét kockadobással tudjuk eldönteni, ahol a játékos képességeit kell figyelembe venni.
  • A passzolás és elkapás mellett fontos lesz a test-test elleni harc is, ugyanis nem békés játék ez a jövő-rögbi. 
  • A játék látványos minikkel van feldobva, a csapatok mind egyedi kinézetet kaptak. 
  • A két új csapat mellett lehetőség van korábbi tartalmak beszerzésére is a mostani kampányban. 

Takkure: Relaunch!

Ramper Design is raising funds for Takkure: Relaunch! on Kickstarter! We are launching Takkure with two additional teams, all the material from the successful first campaign and more surprises.

Hat órát egy barikádon állva, egy megrágott almacsonttal is kibírok, kivéve, ha a megjelenik a "Szörnyeteg".

Survive Until Daylight: 1-6 játékos, 30 perc, 14+ évestől

Végezetül pedig nincs más dolgunk, mint túlélni a reggel legelső sugaráig. Zombik jönnek, mennek, de a baseball ütővel és baltával felszerelt csapat állandó.

  • Kooperatív túlélő játék zombiapokalipszis idején. 
  • Válassz ki egy karaktert, mindegyik más képességekkel rendelkezik.
  • A játék első fázisában elkezditek átkutatni a környéket hasznos holmik utan keresve. Szögek, lőszerek, vitaminok, mind segítenek egészen ...
  • a zombi hullámig, ugyanis amikor előkerül a kutatáspakliból a "csont" akkor megérkeznek az élőhalottak.
  • Játékosszám és nehézségnek megfelelően felkerülnek az ellenségeink és kezdődhet is a harc ellenük, de előtte még egy gyors kártyacsere, csakhogy minden kalapács a megfelelő kézbe kerüljön.
  • A harc egyszerű: kiválasztasz egy kártyát, amivel támadsz, húzol a módosító pakliból, hogy lásd mennyire voltál koncenrált, és kiosztod a sebzést. 
  • Továbbá barikádokat készíthetsz, és egyéb módon kombinálhatod a meglévő tárgyakat.
  • Egyszerű, mint túlélni hat kört és már meg is nyertétek a játékot.
  • A kampány tartalmaz egy sztori módot is, ahol már a levágott fejeket trófeaként gyűjthetjük, ugyanis a játék végén csak egy győztes lehet, ebben a kompetitív változatban.

SURVIVE UNTIL DAYLIGHT

Flyos Games is raising funds for SURVIVE UNTIL DAYLIGHT on Kickstarter! How will you survive waves of zombies when all you got is a bunch of misfits?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

05Feb

7 Csoda (2021-es kiadás) - Nyolcadik csoda még mindig nincs

Ismertető | 2023.02.05. 15:38:00

Az ókor egyik legnagyobb városának vezetőjeként gondoskodnod kell arról, hogy a nemzeted naggyá váljon, és a te nevedet emlegesse az utókor. Tudományos fejlődés, hódítás, kereskedelem és nagyszerű épületek. Na meg egy gigantikus csoda.


Kommentek

  • MaRo

    2022-06-22 20:21:48

    Ezt már elkezdtem egyszer böngészni de nem értem a végére. Nekem is tetszik a többség, mondjuk nekem a rögbis így bővebb kutakodás nélkül simán lekerül a térképről.

    És ha már térkép, a first in flight viszont nekem is nagyon tetszik, főleg a téma, a történelem és a valósághűség miatt. Az asztalképe is egész rendben van szerintem a táblának jó a város mert valahol kell tényledned míg a játékostábla már inkább repülős.

    A vakszerencsével kapcsolatban tulajdonképp igaza van hierronak de valahogy nekem mégis ez a fő momentum ami kissé visszahőkölésre késztet. Nagyon szerencse játéknak tűnik ami részben passzol a stílushoz részben meg pont taszít legalábbis engem. Habár úgy látom próbáltak bele tenni extrákat de nem tudom, hogy mennyire lenne tartós a rajongás.

    Az űrhajós játéknál valahogy nekem annyira nem tetszett az asztalkép, biztos van hasonló dolgokkal operáló játék is de valahogy az ilyen gazdaságiféle de fejlessz is játékok nekem mindig kedvesek, szóval annak ellenêre, hogy senki nem említette én szimpatizálok vele alapból.

    A zombis játék kicsit oandemicszerűnek tűnik más köntösben illetve extrákkal, azt kell mondjam, hogy ez is nagyon megvett magának bár nem tudom a zombis téma mennyire lenne népszerű a leggyakoribb asztaltársaságom esetében. Sajnos azt gyanítom bem nagyon. :(

    Pedig tök szuper "újítások" vannak a "pandemichez" képest. Bár a 2 játék más vonalon operál így ide ezek az elemek kötelezőek is szerintem ami növeli a játékélményt és a realitást pl a kutakodás és a tárgykombinációk.

    Kíváncsian várom az első beszámolókat azoktól akik balázshoz hasonlóan rárepültek valamelyikre :D

  • sitatom

    2022-06-19 08:13:28

    Szerintem nem is biztos, hogy olyan nagy baj lenne, ha nem jelenne meg ennyire sok-sok társasjáték minden évben.

    Biztos van valami kimutatás, hogy évente hány száz vagy ezer darab társas jelenik meg a piacon. Nem biztos, hogy kell ennyi.

    Másoldalról nézve meg az sosem baj, ha sokból lehet választani , csak hígul a színvonal. 😀

    A társas is olyan mint a film mindenkinek más a jó társas. Társaságtól, hangulatodtól kedvedtől is függ mikor mihez van kedved

  • hierroo

    2022-06-19 08:00:31

    Valóban, az árak mostanában elég képlékenyek de sajnos inkább felfelé. Viszont ha az árak feljebb mennek, (nem a társasokra gondolok) akkor ez nem biztos, hogy jó hatással lesznek a társasjátékokra. Akár az árak, akár a vásárlási kedv tekintetében. Lehet hogy én is jobban meg fogom gondolni, hogy melyik játékra áldozok még az eddigieknél is jobban.

  • sitatom

    2022-06-19 07:34:53

    😀 Ez jó volt, hogy "fog-e szárnyalni" a játék.

    Nekem is tetszik a First of Flight. Tartok tőle, hogy ez nem fog megjeleni magyarul... Illetve az árfekvése a játékoknak sajnos nekem mindig egy érzékeny pont.

  • hierroo

    2022-06-19 07:04:55

    A First of Flight-ot nézegettem elsősorban, mert szép a megjelenése. Persze nem egy egetrengető, de a témájához illenek ezek a kártyák és hozzávalók háttérben az éggel és a mezőkkel. A játéktábla is jó, bár az, hogy egy város látható rajta középen az lehetne bármi más is.
    Nekem szimpatikus, hogy repülőket lehet építeni és fejleszteni. A push-your-luck mechanika is jó lehet ehhez a témához, mert a régi repülők működése is elég bizonytalan volt akkoriban, úgyhogy egy kis szerencse mindig kellett ahhoz, hogy egyáltalán megússza az ember a leérkezést! 😊 Azt még nem tudom, hogy az újrajátszhatóság mennyire jó, és később nem lesz e kicsit sablonos a játék.
    Mindenesetre tetszik ez a társasjáték, felkeltette az érdeklődésem, kérdés az, hogy ez fog e szárnyalni, az még kérdéses! 😉

  • batik.balazs

    2022-06-18 21:09:40

    A First in Flight — A Historical Aviation Board Game az kb. szerelem volt első látásra. Be is szálltam egy közös megrendelésbe. 🛩️

  • Robby

    2022-06-16 20:53:43

    Nekem pont a Zombis tetszett (zombikból soha sem elég) és az űr kereskedős is nagyon. Itt nekem a régi Elite játék jutott az eszembe, mintha azt szerették volna a készítők a táblára vinni. A rögbis kicsit olyan erőltetettnek tűnt nekem, ezek a "vonalzós" játékok sosem voltak a kedvenceim. A repülős játékokat is szeretem, itt a történelmi háttér is sokat dobott a játékon, de a téma nem igazán jött át és a kinézete sem nyűgözött le igazán. Ettől függetlenül lehet, hogy jó játék lesz.

  • sitatom

    2022-06-14 10:44:03

    Ez a hét erősebb mint a múlt hét volt!

    Innen 3 társas is érdekes lehet, de 2 tutira.

    A repülős és a rögbis. Szeretem a sport témájú játékokat, nekem tetszik a Flamme Rouge az egy jó kis biciklis játék. Tök jó benne a két bábud és eltérően tudnak versenyezni, szuper jól kitalálták. A szabályai is egyszerűek. Picit talán hasonlít a Takkure: Relaunch-ra.

    A harmadik ami szintén érdekes lehet az a Zombis. 🤡.

  • ryuk669

    2022-06-14 09:46:46

    A SUD egész mókás kis zombis kártyajátéknak tűnik. Amúgy is szeretem a pörgős, kooperatív túlélős gameket. Ez szerintem lazán beleférne a mostani gyűjteményembe, főleg mert a grafika és a témaválasztás is tetszetős.

    A másik ami meglep, hogy érdekel, az a Takkure. Nem vagyok egy sportrajongó, de az ilyen jövőbeli sportverziók bejönnek, bár ezt inkább kipróbálnám elsőre, mintsem megvenném. Bár gondolom ez úgysem jön magyarul, a rögbi nem épp a mi játékunk.

Népszerű

Friss

Címkék