Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 17. hét

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat, és ne maradj le semmi érdekesről!

San Francisco 1937-ben kicsit más eget mutat, mint megszoktuk.

Sleeping Gods: Distant Skies: 1-4 játékos, 600 perc, 14+ évestől

Az Szunnyadó istenek visszatérnek, ám ezúttal lecserélték a hajót egy repülőgépre, hogy felfedezzék a vidéket, ahova kerültek egy különös égi átjárón keresztül.  A 2019-ben indult első kaland után a készítők ismét nekiálltak összerakni egy történetet ebben az önállóan játszható folytatásban, szörnyekkel, kincsekkel és megannyi felfedeznivalóval. Nyissuk ki együtt a füzetet és nézzük meg, mit ígérnek nekünk a távoli égboltok.

A Sleeping Gods: Distant Skies egy nyitott világú felfedezésre alapuló szerepjáték. Öt karakterrel kezdünk neki a játéknak, akikkel kalandozunk a térképen, valamint természetesen magával a repülőgéppel, melynek segítségével eljuthatunk a távolabbi részekre is. A játék alapjaiban nem történt változás, vagyis továbbra is a fő hangsúly a helyszínek meglátogatása és felfedezése lesz, azonban történt néhány finomhangolás a játékmeneten. A körünkben az idő lesz a fő erőforrásunk, amit elköltve akciókat tudunk végrehajtani. A leghosszabb időt igénybe vevő akciónk a táborozás, amivel gyógyulhatunk és állóképességünket nyerhetjük vissza. A legtöbbet használt akciónk, hogy a jelölőket mozgatjuk a térképen, figyelembe véve a terepviszonyokat, majd a felfedezéssel megismerhetjük az új helyszín titkait. Ezen felül eseményekkel foglalkozhatunk, repülőnkkel nagyobb távolságokat tehetünk meg, és meg is javíthatjuk, ha már túl sok nyomot hagyott rajta a kalandunk. A harcrendszer is finomhangolódott. Továbbra is egymáshoz kapcsolódó szörnykártyákon kell a sebzést kiosztani, hogy életerejüket és képességeiket csökkentsük, azonban most már minden támadásunk betalál, és a felszerelések egy gyűjthető pakliból kerülnek ki, nem pedig a karakterekhez vannak rendelve, ezzel is változatosabbá téve az összecsapásokat. Karaktereink fejlődése sokkal nagyobb hangsúlyt kap, képességeik a kampány során állandóak, továbbá jobban meg tudjuk ismerni a szereplők háttértörténetét. Ezen felül új rendszert kaptak a kijátszható kártyák, rengeteg új alapanyagot tudunk gyűjteni, és új típusú kalandokkal nézhetünk szembe. Összefoglalva, a készítők mindent megtettek azért, hogy az újoncok és a veteránok is bőven találjanak megismernivalót ebben a mesés világban. 

A kampány alatt megrendelhető a korábbi játék is, ami pedig igazán különleges, hogy a Distant Skieshoz hangoskönyvet is kérhetünk, aminek segítségével a teljes történetet aláfestő háttérzajokkal hallgathatjuk végig.

Sleeping Gods: Distant Skies by Red Raven Games

San Francisco, 1937. Your cargo plane flies through a portal in the sky, transporting you to a rugged landscape filled with bizarre creatures, scheming gods, and untold dangers. But can you find your way back before the portal closes? Sleeping Gods: Distant Skies is a standalone sequel set in the world of Sleeping Gods.

Német precizitás az autópályán.

Autobahn: 1-4 játékos, 90-120 perc, 14+ évestől

Tervrajzokat elő, és irány Németország, hogy megépítsük a legek autópályáját. Fabio Lopiano és Nestore Mangone tervezőpáros külön-külön olyan nevek elkészültében vettek részt, mint a Newton, Darwin's Journey, Merv: The Heart of the Silk Road, Zapotec. Most azonban együtt fogtak neki az autópálya-építés művészetének, hogy megmutassák nekünk, hogyan kell egy egész országon átívelő úthálózatot létrehozni a második világháborútól napjainkig.

A játék három korszakra van felosztva, melyek közül az első kettőben csak a nyugat-németországi területeket használhatjuk, azonban az 1990-es újraegyesítésnek köszönhetően megnyílnak előttünk a keletnémet területek is. Akcióink végrehajtása a kijátszott kártyák segítségével történik. Az öt akcióhely közül az első lehetőséget ad arra, hogy ezeket fejlesszük, erősebbé téve a jövőbeli lépéseinket. Az akcióhely fejlesztése mellett a másik lehetőség a kombózásra, hogy a kártyáinkat fejlesztjük, amelyek a megfelelő helyre kijátszva további előnyt biztosíthatnak. Az autópálya építése lesz az egyik fő hangsúlyú akció, mert folyamatosan felpakoljuk a térképre annak elemeit vagy fejleszthetjük a már létrehozott szakaszokat. Ha megvan az út, beülünk a volán mögé, hogy eljuttassuk az árukat a megfelelő célországba az országot keresztülszelő hálózaton át. A győzelemhez vezető út azonban miénk lehet akkor is, ha benzinkutakkal és kiszolgáló létesítményekkel bővítjük a rendszert, melyeket a többi játékos igénybe fog venni. Visszakanyarodva az akcióink fejlesztéséhez, amellett, hogy erősítik a jövőbeli köreinket, megnyitják a játék végi pontszerzéshez elengedhetetlen helyeket. Ugyanis minden hozzájárulással, amit az autópálya építéséhez teszünk, helyet adunk munkásainknak egy adott részlegen. A részlegek azonban csak akkor elérhetőek, ha ezeket a saját táblánkon lefejlesztettük, és csak akkor adnak pontot, ha ezekre később munkásokat helyezünk. Ennek az ügyes kombinálása fog minket győzelemre vezetni a harmadik korszakvégi pontozás során.

A kampány viszonylag rövid átfutású, mivel a készítők bevallása szerint minden gyártásra kész állapotban van és a gyártás Európában fog történni. A bolti változathoz képest a KS kiadásban szebb meeple figurákkal érkezik, és három mini kiegészítőt is magába foglal, melyekkel forgalmat adhatunk az utaknak, a legnépszerűbb helyeket további boltokkal bővíthetjük vagy import borral láthatjuk el a szomjas német közösséget.

Autobahn

Caezar and Kuly from Alley Cat Games is raising funds for Autobahn on Kickstarter! An economic euro game from distinguished designers: Fabio Lopiano and Nestore Mangone.

Balról-jobbra, minden lépés egy kardcsapás.

Anastyr: 1-4 játékos, 90 perc, 14+ évestől

Réges-régen, amikor a Földközi-tenger még nem volt tenger, és az eget a sárkányok uralták, volt egy királynő, Anastyr, aki rettegésben tartotta a világot. Ebben a szenvedésekkel teli időkben születtek meg azok a hősök, akik keresztülszelték Alboraan veszélyes vidékeit, hogy újra összeálljon a Világ Lándzsája, mellyel véget vethetnek a rémuralomnak. Kalandra fel ebben a minikben bővelkedő fantasy világban. 

Az Anastyr egy kooperatív kalandjáték, ahol vagy egy önálló küldetésben próbálunk helytállni, vagy végigvisszük a történetet, hogy megismerjük Alboraan sorsát. Első lépésünk kiválasztani a karakterünket, akik között ott lesz a pajzs forgató Brid, a leggyorsabb kezű Kharak, a szélmágus Undraal, a pengék hercege Konrad, a sámán Shadu és persze az íjász Pyrah. A térképen folyamatosan fogunk haladni nyugatról keletre. Mindig csak két térképlap lesz előttünk, és amint minden karakter elérkezik a keleti térképrészre, a bal oldali kikerül a játékból és egy új kerül a jobb oldalra. Ez a játékmenet a klasszikus játéktermi beat-em-up játékokat idézi fel, ahol folyamatosan egy irányba haladva jönnek az erősebbnél erősebb ellenfelek. A karakterek, szörnyek és környezeti hatások változó sorrendben fognak következni, minden fordulóban, amelyeket egy kártyapaklival irányítunk. Amikor ránk kerül a sor, mozoghatunk, támadhatunk, kártyáink képességeit aktiválhatjuk vagy az előkészített dühünket engedhetjük szabadjára egy mindent elsöprő csapással. Ha pedig gyorsabban szeretnénk átgázolni a szörnyek hadán, akkor akár hátasra is pattanhatunk, hogy lovon, Hyatti-n (ami itt nem egy hangya, hanem egy kutyaféle) vagy wyvern segítségével emelkedjünk ki a harcmezőn. Most már szinte le sem lehet tagadni, hogy ez a játék a klasszikus Golden Axe társasjáték változata. A haladás, az összegyűjthető szuperképességek, a hátas, a közös kalandozás a végeláthatatlan szörnyek ellen mind-mind visszarepítenek abba a hangulatba, amikor egy baráttal közösen egy játékgép fölé hajolva kaszaboltuk az ellent. Azonban a gombok váltakozó ütemű nyomása helyett itt kockák fogják eldöntetni a harcok kimenetelét, a pixelrémek helyett györönyörűen kidolgozott miniket ölhetünk, de végül a legerősebb főellenség legyőzése ugyanazt a mámort tudja okozni.

Az alap pledge mindent tartalmaz, ami csak szükséges a kalandhoz, ehhez képes a gyűjtök egy plusz sárkányt is beszerezhetnek.

Anastyr

Mythic Games, Inc. is raising funds for Anastyr on Kickstarter! Embark on an epic quest to save the world from the threat of Anastyr, Queen of Dragons, in this action-packed cooperative board game!

Egysoros ajánlók

The Great Wall Reprint: 1-4 játékos, 120 perc, 14+ évestől: Aki lemaradt róla, most könnyedén visszatérhet a Nagy Falhoz, hogy megvédje azt minden rá leselkedő veszedelemtől. 

DVG - Stuka Leader: 1 játékos, 45-120 perc, ??? évestől: Repüljünk vissza a második világháborúba, hogy a német légierő bombázóit irányítva hajtsunk végre küldetéseket. 

Broken and Beautiful: A Game About Kintsugi: 2-4 játékos, 15 perc, 12+ évestől: A Kintsugi megmutatja, hogy a törött dolgok is lehetnek értékesek. Alkoss újra te is törött vázákat, ebben a különleges japán művészeti formában. 

Explorers of the Woodlands: 1-4 játékos, 30 perc, 10+ évestől: Fedezd fel a rengeteget, ebben a kooperatív kalandjátékban. A térkép folyamatosan nyílik meg előttetek, hogy felszereléseket gyűjtsetek, és szörnyek ellen harcoljatok. 

Lawyer Up: Season 2: 1-2 játékos, 60 perc, 13+ évestől: Tiltakozom. A védelem spekulációra hivatkozva próbálja befolyásolni a szemtanút. Meg amúgy is nálam vannak a jobb kártyák, és bizton állíthatom, hogy ők rabolták ki a kaszinót.

Bedeville Carnival: 2-4 játékos, 45 perc, 12+ évestől: Az igazi vidámság napnyugtakor kezdődik és egész este tart. Élőhalott barátaiddal azért látogatjátok meg a vidámparkot, hogy egymással versenyezve a legtöbb mókát hozzátok el. 

Assault on Doomrock: Ultimate Edition: 1-4 játékos, 60 perc, 13+ évestől: Állítsd össze a hősödet, és indulhat a kalandozás a végítélet felé.  

Castles by the Sea: 1-4 játékos, 30-45 perc, 12+ évestől: A legfontosabb, amikor homokvárat építesz, hogy le ne rombolja egy arra futkosó labrador. Homok királyságod sorsa csak a te kezedben van, ügyesen építsd hát meg.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

18Feb

7 Csoda: Építészek - Alapkőletétel a csodaépítéshez

Ismertető | 2023.02.18. 15:49:00

A világ legjobb építészei újból arra a nehéz feladatra vállalkoztak, hogy ők fogják megépíteni a világ legszebb, leghatalmasabb, legegyedülállóbb csodáját. Te is egy vagy közülük. Bizonyítsd be, hogy a tiéd lesz a világ leglenyűgözőbb csodája!


Kommentek

  • MaRo

    2022-09-27 20:58:51

    Kicsit én is kutakodtam a játék után.

    A net szerint a delux edition tartalmazza a kickstarter verziót vagyis mind a 4 mini kiegészítőt és elvileg minden egyéb ks előnyt.

    Olyannyira utàna mentem, hogy a Vagabundot is megkérdeztem a hozzájuk érkező változat kapcsán.

    A levelük:

    A képek és a szabály alapján teljesen nyelvfüggetlen, angol nyelvű szabállyal érkezik és az Alley Cat Games kiadványalesz. Több mint 200 fa alkatrésszel érkezik.

    A kiadó oldala szerint tartalmazni fogja:

    Base game

    Wine mini expansion

    Traffic mini expansion

    Service mini station

    All kickstarter unlocked stretch goal

    Kiadó:

    https://www.alleycatgames.com/autobahn

    Nem tudom kinek mennyi újdonságot tartalmaz ez az infó, én kb erre számítottam de megnyugtató ez a megerősítés.

    Remélem másnak is segítség és ha igen hagytok nekem is 1 példányt :D

  • hierroo

    2022-09-26 11:21:43

    Én szerintem nyelvfüggetlen az Autobahn. Illetve csak ilyen szövegek vannak benne, hogy MAX vagy egyéb városnevek. Egyébként nagyon jól néz ki a táblája. A BGG-n a képei is jelzik, hogy nincsenek jelentős szövegek a kártyákon vagy táblán sem.

  • MaRo

    2022-09-25 21:27:35

    Sok ígéretes jàték van ebben a szekcióban is. Az autobahn nagyon nagyon ígéretes engem megvett és van is egyfajta must buy érzésem vele kapcsolatban.

    Valaki tudja, hogy mennyire nyelvfüggő a játék? Ahogy látom honosítás nem túl esélyes ami nagy kár. Viszont nyelfüggő jàtékként nem igen lesz nagy sikere nálunk. Ha ebben valakinek van infója azt megköszönném.

    Ha pedig nyelfüggetlen akkor komoly a dilemma, engem a ks mini kiegek is izgatnak bár összességében nem tudom mennyit is jelentene a játékélményben bár a leírás alapjàn talán nem egészen elhanyagolható.

    Nekem az sem teljesen világos, hogy a vagabund deluxe változata az ugyanaz mint a kickstarter változat vagy ez a retail verzió?

    Aki ehhez ért és átlátja kérem segítsen! :)

    Anastyr, mikor bedobták a golden axe pc játékot egy igen homályos emlék, sokkal inkább kellemes érzés fogott el. A játékmenet érdekes, ha jól értem ez már inkább ameri játék de mégis van némi újrajátszhatósága habár nem tudom még mindig, hogy mennyire tud érdekes lenni a sztori. Mindenesetre a leírás alapján azt kell mondjam, hogy még ahhoz képest elég jól megoldották.

    Mondjuk az még kérdés, hogy ez mennyire zúzós játék és ennek hatására mennyire marad élvezetes a rengeteg harc közepette, mert a repetitív harcok könnyen megölhetik a játékot.

  • maszlagadam27

    2022-09-23 22:21:10

    A Vagabundnál októberben már érkezik is az Autobahn deluxe verziója.
    Link

  • umfuhrerrichard

    2022-05-03 18:50:56

    "Szegény" Sleeping Gods: Distant Skies alkotó csapata, 40ezer dollárt akartak összeszedni és már lassan meg lesz a 1,5 millió dollár is, pedig ez sem egy filléres darab lesz mindennel együtt 😉

  • hierroo

    2022-05-03 11:01:31

    Persze, lehetetlen mindent kipróbálni. Ezért sokszor az első benyomás ad alapot arra, hogy véleményt mondhassunk egy játékról, ami néha csalóka. A másik pedig a bemutató videó. Az szintén sokszor elhomályosítja a valóságot. Nagyon jó kis videókat tudnak készíteni, én is elnézném őket órákig, de egy társasjáték az nem videó vagy videójáték. Azok a hatások megcsalnak. Meg aztán el kell adni a társasjátékokat, és ezért van elég furfang erre, hogy profitáljon a cég.
    Nekem is tetszik a Sleeping Gods, pedig ha jól látom ez egy ameris játék, vagyis gyanítom. Nem vagyok egy rajongója ennek a kategóriának, de azt kell mondanom, hogy meglepően érdeklődöm iránta. :) Olyan kellemes hatása van.
    Az Autobahn abszolút nekem való szerintem. Építkezés, fuvarozás jöhet! Tudom hogy teljesen más játék a Ticket to ride, de az Autobahn-t is el tudom képzelni egy csomó más térképű játéktáblával kisebb változtatásokkal.
    Az Anastyrt a videó alapján én számítógépes verzióban szivesen játszanék, (videó hatása), társasjátékként kevésbé, de ez csak egy eurós játékos szubjektív vélemény, nem mérvadó.

  • sitatom

    2022-05-01 22:28:25

    Sziasztok!

    áááááááá tényleg nem szadab bemutatókat nézni, annyi szerencsém van, hogy csak magyarnyelvű játékokra vagyok kihegyezve.

    A Sleeping Gods tuti isteni egy játék. Az külön szimpatikus, hogy már rengeteg játék van egy személyes módban is.

    Elképesztő, hogy milyen témákban milyen extra jó játékok jelennek meg.

    Az autobhan a leírás alapján valami csoda.

    Tudnám, hogy másoknak hogy van ideje minden szimpatikus játékot kiprobálnia. Vagy mások is abban a cipőben járnak mint én, hogy a töredékétnem tudja kipróblni :D

  • batik.balazs

    2022-05-01 21:44:44

    Az Autobahn nagyon csábító és az ára is... azt a "közeli fizetési határidőt" kell még kiokoskodnom... de nagyon jó ez a rövid bemutató, ez hamar el fog dőlni. 😁

  • ryuk669

    2022-04-26 16:48:24

    Nem szabad ajánlókat nézegetni....nem szabad. Annyira nem vágyom gigagyűjteményre, mert csak kihasználatlan lenne akkor a nagyrésze úgyhogy megválogatom már mostanában, mit rendelek. De annyi jó játék van/érkezi...😱 Nekem a castles by the sea is nagyon bejön :D Gigakutyi támadás a homokvár ellen.

  • syndi-cate

    2022-04-26 12:24:42

    Az Explorers of the Woodlands kifejezetten tetszik. Kinézetre is, árában is, az meg már csak plussz ráadás, hogy a Reflex-nél magyar is lesz.
    Szerk: most néztem, szállítás viszont már annyira nem tetszik :D , az EUzone3 miatt 19 euro...hínye...

Népszerű

Friss

Címkék