Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 10. hét

Ezen a héten rekord mennyiségű játék került be a választékba. A kiemelt három játék között mindenki találhat kedvére valót, legyen az minikkel megtűzdelt ameri, kooperatív kártyajáték vagy egy igazi epikus kalandot ígérő euro élmény, az egysoros ajánlóba pedig bekerült többek közt partijáték, csak ketten játszható párbajjáték és még történelmi wargame is.

Itt most tegyük félre, hogy dübörgő léptekkel nekirontunk mindenkinek.

Earth Under Siege: Flashpoint (Relaunch): 1-4 játékos, 60-90 perc, 14+ évestől

A Földet megtámadták és rajtunk múlik, hogy meg tudjuk-e menteni az emberiséget. Össze kell állítanunk a maximum négy főből álló csapatunkat, hogy beszivárogjunk az idegenek létesítményeibe, hogy ott a lopakodás és harc egyensúlyával legyőzzük őket. Irány a harc, hogy megállítsuk a Vormacht és Xethan csapatokat. 

A játékot két fő módban játszhatjuk, ahol az egyikben egy 12 küldetésből álló összefüggő kampány során mutathatjuk meg rátermettségünket, míg a másikban kiválasztunk egy helyszínt valamint küldetést és bebizonyíthatjuk, hatékonyságunkat, annak teljesítésében. A küldetés megkezdése előtt ki kell választanunk a taktikánkat, ami alapján kapunk felszereléseket és képességeket. Így lehetünk beszivárgó egység, aki csendben próbálják gyengíteni az ellenséget, szabotázs akciókra szakosodva tehetjük tönkre az ellenfél eszközeit, de választhatjuk azt is, hogy erős fegyverzettel tisztítjuk meg a terepet. A játékmenet ösztönzi, hogy ne mindig a direkt konfrontációt válasszuk, így fontos elem, hogy mekkora zajt csapunk, mert ez felhívja az az idegenek figyelmét, hogy valamilyen nem kívánt tevékenység folyik. Habár a játék első felében könnyen fog menni a lopakodás és a létesítmény meggyengítése, azért ne számítsunk rá, hogy harc nélkül megússzuk. Folyamatosan egyre többször figyelnek fel a jelenlétünkre, és ha nem vigyázunk akkor bekapcsol a riasztó és onnantól a harc már teljesen elkerülhetetlen. A kampány módban minden sikeres küldetés után fejleszthetjük karaktereinket, új fegyvereket és képességeket szerezve, hogy az egyre nehezedő küldetésekben továbbra is legyen esélyünk. A játékostársainkkal való hatékony együttműködés elengedhetetlen, de azért nem árt, ha a szerencse is a mi oldalunk áll, mivel a harc és lopakodás sikerességét, a kockák fogják eldönteni. 

Az alapjáték dobozában megkapjuk a 6 játszható karaktert a hozzájuk tartozó minikkel, illetve a 12 küldetéshez szükséges kártyákat, kockákat, ellenségeket, tokeneket és térképelemeket. A World Killer kiegészítő pedig további 8 küldetést ad, két új főellenséggel, ezzel már négyre növelve a repertoárt, a hozzájuk tartozó speciális komponensekkel. 

Earth Under Siege: Flashpoint (Relaunch)

Dark Horizon Games is raising funds for Earth Under Siege: Flashpoint (Relaunch) on Kickstarter! 1-4 player, co-op, sci-fi dungeon crawler where players complete covert missions against an invading alien force

A multiverzumot ismét veszély fenyegeti, ne tétovázz kiosztani a képregény pofonokat.

Sentinels of the Multiverse — Rook City Renegades Expansion: 1-5 játékos, 30-60 perc, 8+ évestől

A multiverzum őrszemei visszatérek, hogy a felújított változatott tovább bővítsék Rook City veszedelmeivel. Új hősök szállnak szembe a gonoszság, korrupció és sötétét mágia erői ellene, mialatt saját szuperképességieket is igyekeznek kordában tartani. 

A Sentinels of the Muliverse egy kooperatív kártyajáték, ahol a hősök közösen próbálják megállítani a főgonosz tevekénységeit. A setup során ki kell választani a hősünket, az előre összerakott paklijával, a helyszínt, ahol a harcok zajlani fognak, illetve a nemezist, akivel megküzdünk. A hősök speciális képességekkel rendelkeznek, melyek bizonyos gonoszok ellen hatékonyabbak, illetve kevésbe erősek, így érdemes már a csapat összeállításnál figyelni az erőviszonyokra. A kártyák lehetnek egyszeri vagy folyamatos képességek, így ügyesen taktikázva a kezdeti kevés lehetőség után egyre több választásunk lesz, hogy az akciónk során milyen csapást mérünk a gonoszra. Az ellenség támadása után a játékosok végrehajtják ellenlépéseiket és végül a környezet által meghatározott események köveznek, mielőtt kezdődik előlről a folyamat. A játék addig tart, ameddig le nem győzzük a várost fenyegető veszélyt, vagy amíg az maga alá nem gyűri az összes hősünket. 

A Rook City kiegészítő amellett, hogy hat új hőssel gazdagítja a multiverzumot, kilenc új gaztevővel nehezíti meg az életünket az öt lehetséges új helyszínen, még új játékelemet is belerak a világba. Ugyanis ezúttal a veszély nem csak kívülről, hanem belülről is jöhet. Bár képességeink segítenek az ellenség legyőzésében, azonban ezek korántsem teljesen kiszámíthatóak. Új mechanikai elemként megjelenik a "Suddenly" azaz "Hirtelen" kulcsszó, amit meglátva azonnal ki kell játszanunk. Ezek a kártyák az erőnk valamilyen elszabadulását jelentik, így akár könnyen lehet, hogy az ellenünk fordul. 

A kiegészítő mellett az alapjáték dobozát is beszerezhetjük, akár teljes kártyavédő csomaggal. Mivel azonban nincs különbség a bolti és a Kickstarter csomag között, így a készítők bevallása szerint is érdemes az alapjátékot más forrásból beszerezni és csak a kiegészítőt támogatni, így hamarabb bele tudjuk vetni magunkat a képregényhősök harcába. 

Sentinels of the Multiverse - Rook City Renegades Expansion

GreaterThanGames is raising funds for Sentinels of the Multiverse - Rook City Renegades Expansion on Kickstarter! Street-level heroes, gritty action, and noir settings in this first expansion for Sentinels of the Multiverse: Definitive Edition!

Te milyen örökséget hagynál hátra a felvirágzó naprendszerben?

Solar 175: 1-5 játékos, 60 perc, 14+ évestől

A naprendszer 175 évvel a nagy háború után még mindig kiaknázatlan lehetőségekkel van tele. Utazd be a bolygókat és érd el, hogy a te vállalatod legyen a legsikeresebb. A Solar 175 egy legacy típusú euro társasjáték, ahol játékról játékra nő a naprendszer térkéve és változnak a körülmények, amiben sikeresen kell teljesíteni. 

A kampány során a 24 titkos dobozból és borítékból több mint 100 új játékelem kerül be, így szinte minden szabály változhat, rajtunk áll, hogyan alakul a Föld és a környező bolygók sorsa. Eleinte öt egyforma frakció közül lehet választani, hogy belevágjunk a terjeszkedésbe. A naprendszer hat zónára lesz felosztva, ahol versenyezni fogunk a legtöbb befolyásért. Az egyik fő mechanika, hogy az öt különböző munkás jelölőt fogjuk gyűjteni, melyeket a körök elején egy zsákból kihúzva tudunk használni. A munkások mindegyike az adott szakterületnek megfelelően tud majd segítséget nyújtani. A mérnökök a helyőrségek és mega épületek létrehozásában jeleskednek, a pilótáink az űrben való utazást segítik el, a lobbisták a politikai élet befolyásában érvényesülnek, a mesterséges intelligencia minden munkára befogható, míg természetesen az általános munkásról sem szabad megfeledkezni, aki elengedhetetlen a szakértő segítőjeként. Az akciónk során elutazhatunk kibányászni erőforrásokat, növelhetjük befolyásunkat biodómokkal, újabb munkásokat toborozhatunk vagy akár szavazatunkkal hozzájárulhatunk kedvenc pártunk győzelméhez is. A játék végén a területtöbbségek alapján pontozunk, illetve megnézzük, hogy van-e bármilyen pontozást befolyásoló elem. Ilyen lehet a győztes párt is, ugyanis míg a Munkáspárt a galaktikus békefenntartók seregéhez való hozzájárulást preferálja, a Föderalisták a megaprojektek építését jutalmazzák, a Szép Új Hajnal pártja pedig a terjeszkedésben látja a jövőt, így nem mindegy, hogy a játék során mi melyik utat választottuk. A játék végtelen legacyként aposztrofálja magát, ezért az ígéret szerint nem lesz megsemmisülő eleme, ha befejeztük a kampányt, akár újra is tudjuk indítani, kipróbálva más utakat.

A készítők célja, hogy a játék boltokban is kapható legyen, úgyhogy már ez a változat megvásárolható a kampány alatt, de a Kickstarter exkluzív tartalommal deluxe komponensekkel tehetjük szebbé a játékélményt, illetve még egy különálló játékot is magunkénak tudhatunk, ami a Solar 175 világán belül a tőzsdei kereskedelembe vezet be minket. 

Solar 175

Cogito Ergo Meeple is raising funds for Solar 175 on Kickstarter! An epic, Euro style legacy game for 1-5 players set in a dystopian sci-fi future!

Egysoros ajánlók

Twin Palms: 2-5 játékos, 30 perc, 10+ évestől: A strandszerzont megelőlegezve érkezik ez a könnyed ki kártyajáték, ahol megtippeljük az ütéseinket és a kijátszott két kártyával elvisszük a kört.

Pilgrim: 1-4 játékos, 120 perc, 12+ évestől: Középkori vándorlás a kolostorból a környező vidékre, egy kicsit Monty Python hangulatban. Könnyedségre azonban ne számítsunk, mert inkább a közép-nehéz euro kedvelőit célozták a készítők. 

Spring and Autumn: Story of China: 1-5 játékos, 120 perc, 14+ évestől: Felfedezünk, terjeszkedünk, kitermelünk és megsemmisítünk, ezúttal Kína területén és habár lesz benne történelmi hitelesség, mégis könnyen belefuthatunk egy-két sárkányba is. 

The Lost Code - Reboot: 2-4 játékos, 60 perc, 10+ évestől: A játék célja, hogy kitaláld az előtted lévő számokat. Igyekezz minél jobban következtetni, hogy végül ne vessz el a számok dzsungelében. 

Behext: An Unconventional Deck-Building Game: 3-5 játékos, 45-90 perc, 14+ évestől: Varázslók gyülekezzetek, hogy megmérettessétek pakilépítő és varázslat idéző tudásokat, mialatt elkerülitek a rontásokat és az átkokat. 

Alice in Wordland: Curiouser and Curiouser: 3-8 játékos, 25 perc, 10+ évestől: Beszélgetős parijáték, ahol meghívást kaptunk Alice Csodaországban teapartijára. Tiltott betűk kerülése és a témához ragaszkodás lesz a kulcsa a győzelemnek. 

ILLITERATI: 1-5 játékos, 40 perc, 7+ évestől: A világot írástudatlanságba akarja taszítani a gonosz Illiterati társaság, azonban közösen megállíthatjátok, ha megfelelő szavakat raktok ki és teljesítitek a könyvek feladványait. 

Downfall the wargame series: 2-4 játékos, 150 perc, 14+ évestől: Ha szereted a világháborús történelmet és a wargameket, akkor mindenképpen neked szól a két játékos csomag, ahol valós hadszíntereken mutathatod meg stratégiai képességeid. 

Worldbreakers: Advent of the Khanate: 1-2 játékos, 30 perc, 14+ évestől: Ketten egymás ellen, ebben az alternatív történelmi korszakban játszódó kártyajátékban, ahol mi akarunk Mongólia következő vezetőjévé válni. 

Factory 42 - For The Greater Good Edition: 2-5 játékos, 90 perc, 12+ évestől: A törpék ismételten elvonulnak a gyárba dolgozni, hogy pontokért versenyezzenek a bürökrácia által kaotikusan irányított rendszerben. Légy te a munka hőse!

Small Samurai Empires + Expansion + Playmat: 1-5 játékos, 30-60 perc, 13+ évestől: Utolsó kirándulásunk ezen a héten a japán világba kalauzol el bennünenk, hogy jól taktikázva miénk legyen a legtöbb terület és a legütőképesebb sereg. 

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

18Feb

7 Csoda: Építészek - Alapkőletétel a csodaépítéshez

Ismertető | 2023.02.18. 15:49:00

A világ legjobb építészei újból arra a nehéz feladatra vállalkoztak, hogy ők fogják megépíteni a világ legszebb, leghatalmasabb, legegyedülállóbb csodáját. Te is egy vagy közülük. Bizonyítsd be, hogy a tiéd lesz a világ leglenyűgözőbb csodája!


Kommentek

  • MaRo

    2022-03-15 20:34:06

    Van itt jópár ígéretes cím de ami engem leginkább megfogott az a Solar 175. Azzal hogy újrajátszható legacy nagyban hozzájárul, hogy a műfajt mèginkább kipróbáljam de ezen felül a témája is érdekes. Bár az ára borsos azt hiszem ezt a naprendszer téma miatt bátran betervezhetem a polcra.

    Annak érdekében, hogy családon belül is játszhassunk remélem, hogy lesz magyar megjelenése. Sajnos első nekifutásra erre vonatkozó infót nem találtam de ha valaki belefut és jelzi azt megköszönöm.

    A másik ami számomra figyelemfelkeltő volt viszont nem igen kerül kívánságlistara az a downfall the wargame series. Ahogy átpörgettem a ks oldalát nekem egy europa universalis és hearts of iron keveréknek tűnik.

    Mivel mind a 2 pc játékot elég sokáig nyúztam sőt időnként újra elő is kerülnek adja magát az érdeklődés.

    A pc oldalon ezek a játékok elég sok stratégiát kívánnak meg és meglehetősen összetettek is.

  • umfuhrerrichard

    2022-03-11 21:12:45

    Jobb lenne ha kampányok linkjei külön ablakban nyílnának meg, mert így mindig bezárom a kickstarter oldalt és hopp, volt cikk, nincs cikk :)

Népszerű

Friss

Címkék