Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 44. hét

Volt már veletek olyan, hogy egy játék alapkiadása nem jött be, ám az újratematizált válozatát (Marvel, zombis, Cthulhu) kifejezetten szerettétek?

2-3-1, zombik!

Nehéz szívvel ajánlom a Steamforged Games új Resident Evil játékát, mert az első próbálkozása óta nem vagyok kibékülve a kiadóval. A Dark Soulsban ott volt a potenciál, és elsőre érdekes a játékmenete, de sokadik nekifutásra már inkább érződik vontatottnak a videójátékos formában egyébként működő folyamatos újrakezdés. A minik minősége sem volt a legjobb, úgyhogy amint megjött a teljes csomag (jelentős késéssel), már ment is fel apróhirdetésbe az egész. Ha megnézzük a további projektjeiket, jól kirajzolódik a cég tevékenysége: ismertebb videójátékos franchise-okat ültetnek át társasjátékos formába. Sajnos nem tudom megmondani, hogy fejlődött-e a kiadó, mivel azóta nem nyúltam Steamforged projekthez.

Szóval most itt van a Resident Evil, ami sorrendben a harmadik társas, kronológiailag viszont az első rész eseményeit dolgozza fel. A zombiktól és egyéb mutáns szörnyetegektől hemzsegő Spencer villát kell felderítenünk négyen, egymást segítve. Az egymás segítését szó szerint kell érteni, mivel, ha csak egy valaki is meghal a csapatból, akkor mindenki veszített. Az imént említett halál pedig nagyon is valószínűsíthető, köszönhetően a véletlenszerűen generált ellenfeleknek, és a felfedezésig teljes sötétbe burkolódzó pályának. Fegyvert használni lehet, sőt ajánlatos, de a fejlövések osztogatása közben figyelni kell a limitált lőszerre, és a még életben marad segítőinkre is. Ha őket sikerül kimentenünk a zombik karmaiból, felszereléssel, esetleg egy egyszerűbb útvonal felfedésével segíthetnek rajtunk. Akkurátus zombigyilkosként nem szabad megfeledkezni a duplacsavar szabályáról, vagyis az élettelen testekről. Ha ezekről nem gondoskodunk időben, előfordulhat, hogy hirtelen nem lesznek annyira élettelenek.

Támogatási szinteket tekintve két lehetőségünk van. A Bravo Pledge tartalmazza az alapjátékot, valamint minden stretch goalt – ezek csak a támogatók számára elérhetőek. Az Alpha Pledge jelenti az all-int, ami még több műanyagot tartalmaz szörnyek, illetve tereptárgyak formájában, valamint egy menő, az eredeti játék borítóját idéző kieget. Ezek természetesen egyesével is megvásárolhatók, csak úgy, mint a már szinte kötelező neoprén playmat és kockaszett is. Hogy ez mind nagyon jól hangzik? Igen, nagyon is jól. Sajnos, a Dark Souls is annak hangzott, de én végül csalódtam benne. Resident rajongók gondolkozzanak el rajta, a többiek viszont inkább nézzenek más zombis játék után.

Resident Evil™: The Board Game

Steamforged Games Ltd is raising funds for Resident Evil™: The Board Game on Kickstarter! Step inside the Spencer Mansion in this cooperative survival horror game for 1-4 players. Can you survive the night? 👁️🩸

Thor és barátai

A Dice Throne népszerű sorozat. Megjelent már hozzá két évadnyi (…vagy inkább szezon? Fejezet? Adag?) kiegészítő, volt kooperatív változata is, most pedig itt a siker egyértelmű bizonyítéka: a cthu... Marvel verzió! Klasszikus fantasy karakterek helyett most Dr. Strange, Fekete Párduc, Fekete Özvegy, Loki, Marvel kapitány, Skarlát Boszorkány, Thor és Pókember Miles Morales alteregója csapnak össze.

A Dice Throne sikere abban rejtőzhet, hogy az egyszerű és gyors kipakolást, valamint az egyszerű és gyors szabálytanulást egyszerű és gyors játék követi. Nézzük részletesen: először is, válassz egy hőst, majd húzd ki a hozzá tartozó tárolót a dobozból. Nyisd ki a dobozt, keverd meg a kártyákat és játssz. Játék közben dobj a kockákkal és használd az azoknak megfelelő képességeket – vagy játssz ki egy kártyát a kezedből. Ha sikerül levinni a többiek életét nullára, nyertél! Egyszerű, nem? Szerencsére azért nem ennyire egyszerű. A dolgot bonyolítja, hogy minden karakternek saját kockakészlete van és teljesen egyedi paklija, amik a képességeit adják. Ezekkel minden hős játékstílusa más és más lesz. Thor a pörölyét dobálja, nagy sebzéseket okozva. Loki egyfajta itt-a-piros játékot játszik az ellenfeleivel, akik soha nem tudhatják, hogy őt, vagy éppen egy illúziót támadnak meg. Dr. Strange játéka a legkomplexebb. Ő folyamatosan előkészíti a varázslatait, amiket a megfelelő időben aktiválhat.

A Marvel Dice Throne már így is eléggé deluxe, úgyhogy jelenleg csak egy kiadás létezik belőle, és abból is csak 25 ezer darab készül. Ezt még a hősünknek megfelelő kártyavédővel és neoprén playmattel tudjuk kiegészíteni.

Marvel Dice Throne

Dice Throne is raising funds for Marvel Dice Throne on Kickstarter! Become your favorite Marvel Hero in this fast & exhilarating game of skilled card & dice play.

Megint csak Thor és barátai

Ugye mindenki emlékszik még a Lords of Hellasra? Ez az a játék, amiben a görög istenek furcsa, cyberpunkos külsőt kaptak, aztán jól agyonverték egymást egy területfoglalós stratégiában. A Lords of Ragnarok nagyjából ugyanezt nyújtja nekünk, csak a görög helyett a mostanában népszerű északi mitológiából merít. A LoR nem kiegészítő, nem is önállóan játszható bővítés, hanem úgy hivatkoznak rá, mint a Lords of Hellas szellemi utódjára.

A játék elején mindenki választ egy hőst, aki a sziget körül hajózgat majd a szintén cyberpunk beütésű vitorláshajóján. Ha partra lép, akkor a seregével együtt elküldhetjük hódítani. Ezzel értékes területeket szerezhetünk, valamint három tulajdonság mentén fejleszthetjük is a főnököt. A terepen sok szörny császkál majd, amiket persze le is csaphatunk a győzelmi pontok, meg a fejlődés reményében, de különböző rúnák segítségével akár irányíthatjuk is őket. Az elfoglalt területek rúnákat és harcosokat adnak nekünk, illetve egy gigászi szobrot is emelhetünk majd, hogy tisztelegjünk az istenünk előtt. Mindez a négyféle győzelmi feltétel eléréséhez lesz szükséges.

Awaken Realms játékhoz méltóan a Lords of Ragnarok is fantasztikus minikkel megrakodva érkezik. A figurák kidolgozottságában még jobban elmerülhetünk, ha sundrop festéssel kérjük őket. Az alapdoboz 99 euróba kerül, mely már tartalmazza a festetlen figurákat és az összes stretch goalt ingyen (ezeket később külön kellene megvenni a játékhoz). A 170 eurós Mythic szinten a figurák festve (árnyékolva) érkeznek, kapunk térbeli tereptárgyakat, valamint egy artbookot is.

Lords of Ragnarok by Awaken Realms

Lords of Ragnarok is a spiritual successor to Lords of Hellas (BGG rank top 250 overall) - a 'dudes on the map' Board Game of truly epic proportions. It takes players into the middle of an everlasting conflict in a unique world inspired by Nordic mythology with a Sci-Fi twist.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • harnas1207

    2021-11-05 23:25:52

    A Lords of Hellasban nagyon jó ötletek vannak, de azok együtt nem működnek. Mutatós játék, elsőre izgalmas, de mivel rossz a balansz, így rendkívül egysíkú.

  • Csiracsirke

    2021-11-05 20:58:27

    Igen arra gondoltam, mert ez a ragnarok tetszik (viking téma).

  • harnas1207

    2021-11-05 19:20:50

    A Lords of Hellasra gondolsz?

  • Raga88

    2021-11-04 15:53:59

    Nagyon szeretem a Resident Evil 2 társast, de minőség terén hagy némi kívánni valót. Az alapján, amit fórumokon olvastam, etéren a 3-as sem fejlődött sokat. Egy Bravo Pledge-vel megtámogattam, de az Alpha elég durván túlárazott.

  • Csiracsirke

    2021-11-04 13:00:07

    A Lords of Ragnarok jól hangzik valakinek volt szerencséje a Hellas-al jó játék?

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Lords of Ragnarok
  • Marvel Dice Throne
  • Resident Evil: The Board Game