Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 37. hét

A lenti horgászós játék jó sok indulatot váltott ki az internetből egy békás illusztráció, majd a kritikákra adott kiadói reakciók miatt. Szerintem éppen eleget foglalkoztak már mások a témával, úgyhogy én most kizárólag a játékkal fogok foglalkozni.

Ha érdekel a téma, itt találod a részleteket.

Vízöntő, rák, halak

Ismét egy olyan témát sikerült találni, ami nem túl gyakori a társasjátékok körében. A Tournament Fishing a sporthorgászat világába visz minket. A megközelítés is kifejezetten érdekes, én egy horgászós társast nem a memória-deckbuilding vonalon képzeltem volna el (ami azt illeti, eddig még sehogyan nem képzeltem el egy horgászós társast).

Egy nyolc pakliból álló vízen csónakázunk, azzal a céllal, hogy minél több és értékesebb halat fogjunk ki. Első körben ki kell találnunk, hogy éppen milyen halak úszkálnak körülöttünk, vagyis meg kell lesnünk a paklik legfelső lapjait. A halakat csak adott minőségű csalival lehet odacsalogatni. Ha horogra akadtak, akkor már csak ki kell húznunk őket. Ehhez véletlenszerűen felcsapunk a pakliból néhány lapot, és kifizetjük a kártyákon szereplő extra költséget a kezünkből. Ha ez sikerült, kifogtuk a halat. A véletlenfaktor azért is érdekes, mert a forduló végén a kezünkben maradt lapokból vehetünk új felszerelést magunknak - tehát a játék elején jó taktika lehet néhány gyengébb hallal próbálkozni, hogy maradjon pénzünk bevásárolni.

Összesen három szint közül választhatunk: az Angler csak az alapjátékot tartalmazza, az Angler Plus ezt a Night Fishing kiegészítővel bővíti. Ez utóbbi egyjátékos módot is tartalmaz, valamint ötre bővíti a lehetséges játékosok számát. A csúcs a 99 dolláros Angler All-in szint, ami a fentieket egy gyönyörű fadobozba csomagolja, egy játékhoz készült playmat és kártyavédő szett társaságában.

Tournament Fishing: The Deck Building Game

TGG GAMES is raising funds for Tournament Fishing: The Deck Building Game on Kickstarter! Tournament Fishing is an exciting, competitive, and unique deck building game for 1 - 4 players. Play it solo, co-op, or competitively.

…nagy pénz, nagy futball

A sárkányok még egy kicsit pihennek, maradunk továbbra is a valóság talaján. Az Eleven: Football Manager Board Game azok szívét fogja megdobogatni, akik régen órákat (napokat? heteket?) töltöttek a Championship Managerrel, és a kedvenc, képzeletbeli focicsapatuk gondozásával.

Az Elevenben tehát nem a pályán kell remekelnünk, hanem egy csapatot kell igazgatnunk egy egész szezonon keresztül. A játékot az igazgatótanács megválasztásával kezdjük, ők fogják meghatározni, hogy a véletlenszerűen kihúzott meeting (esemény) kártyák hogyan hatnak majd ránk. A meccsek előtt adhatjuk-vehetjük a játékosokat, valamint bővíthetjük a személyzetet orvosokkal ás edzőkkel. Ezen kívül köthetünk szponzori szerződéseket és bővíthetjük a stadionunkat is, amíg el nem jön a hétvége. Ekkor a csapatunk pályára lép. A felállást mi magunk határozhatjuk meg, az eredményt pedig a játékosok ereje, valamint a meccsek közben kijátszott taktikakártyák döntik el. A játék végén nem csak a győztes mérkőzések számítanak: győzelmi pontot érhet a pénz és az egyéni célkártyák is.

Az Elevenhez több, mint száz euró értékben adhatunk kiegészítőket. Ezekben bővíthetjük a keretet külföldi játéksokkal, nemzetközi bajnokságokon vehetünk részt, de meg is bolondíthatjuk az egészet egy új eseménypaklival. Ha minden érdekel, akkor érdemes a 128 eurós all-in csomagot választani, ami jelentős kedvezményt ad a teljes árból.

Eleven: Football Manager Board Game by Portal Games

Eleven is a football manager board game for 1 to 4 players. Your task is to manage and grow your own football club and outperform the other teams over the course of a season. You will hire staff, develop your stadium, sign up sponsors, transfer players, and play matches against other clubs.

Dobozok tologatója

Alig több, mint egy éve indult a Relics of Rajavihara Kickstarter kampánya, a játék pedig csak néhány hete érkezett meg mindenkihez, máris itt a folytatás, a Relics of Rajavihara: Montalo's Revenge. A koncepció nem változott: most is egy dobozokkal teli labirintusból kell megtalálnunk a kiutat egy kalandorral, aki a körülötte lévő tárgyakat csak tolni tudja, húzni már nem. Igen, ez a régi Sokoban társasjátékos, pontosabban egyszemélyes játékos változata.

A kiegészítő csomagban harminc új pályát kapunk, és néhány olyan lehetőséget, ami az előző részben nem volt elérhető. Most már feljebb tolhatjuk a dobozokat egy magasabb szintre, teleportálhatunk a szoba egyik végéből a másikba, illetve a képeken megjelennek tüzes-jeges kockák is, melyek funkcióját egyelőre nem akarják felfedni előttünk. Nem a kijutást jelentő gyémánt megszerzése lesz az egyetlen feladatunk: néha az ellenfelünk fejére kell pottyantanunk egy ládát, néha pedig meg kell semmisítenünk valamit, ami az utunkban áll.

A Montalo’s Revenge egy reprint kampány, vagyis a kiegészítőn felül az alapjátékot is meg tudjuk rendelni (a kieg önmagában nem játszható), melyhez egy húsz új pályát tartalmazó bónusz csomag is jár!

Relics of Rajavihara and Montalo's Revenge Expansion

Joe Slack is raising funds for Relics of Rajavihara and Montalo's Revenge Expansion on Kickstarter! A puzzly solo adventure game: The original game, plus 30 all-new levels with brand new challenges

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.

03Aug

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2022.08.03. 19:00:00

A héten a kalandorok ne kíméljenek. Visszatérünk közösen a sírból, szembeszállunk a Draconis invázióval, majd végül érkezzen egy igazi kockulás.


Kommentek

  • harnas1207

    2021-09-25 11:33:54

    Az Eleven: Football Manager érdekes lehet, de magyarul biztos nem fog megjelenni. Kár mert focis témájú társasjáték hiánypótló lenne, főleg a komolyabb játékok körében.

  • porcine

    2021-09-17 15:57:56

    https://boundingintocomics.com/2021/09/15/the-gaming-goat-condemned-by-ttrpg-community-after-being-accused-of-using-white-supremacist-symbol-in-new-tournament-fishing-game/

  • Csiracsirke

    2021-09-17 15:21:16

    Csúnya béka

  • Kisde

    2021-09-17 14:45:45

    Már leszedték a békát mindenhonnan a panaszok miatt, azért lehet, hogy nem látod sehol.

  • Vesporigo

    2021-09-17 14:33:21

    2x végignéztem a Tournament fishing videóját, de esküszöm, egyszer sem láttam benne semmilyen békát. :D Megnéztem a játék oldalát kickstarteren, ott sem... Áruld már el kérlek, hol láttad pontosan a rasszista békát? :)

  • hierroo

    2021-09-16 18:27:51

    Én nem találtam semmilyen különöset a horgászós játék videóján. De lehet hogy vak vagyok. A BGG-n láttam egy képet egy nagy békát, de nekem egyáltalán nem tűnt fel, hogy bármilyen jel lenne rajta. Vagy, lehet hogy én nem voltam akkor az iskolában, amikor azt tanították. :) Egyébként szerintem szépen kidolgozott játék, bár nem vagyok egy horgászós fajta, mert csak begabajodnának nálam a damilok, a horog meg a fa tetején végezne, annyira nem értek hozzá, de mint játék biztos, hogy élvezetes lehet. Jó, hogy ilyen témájú társasjáték is van. És a foci témájú játékot is nagy örömmel nézegettem! A kis láda tologatós játék is ötletes. Jó, persze pc-n már volt ilyen, és nem újdonság, de az más!

  • porcine

    2021-09-14 20:59:03

    Maximálisan egyetértek veled és én sem politizálni akartam (mint a jó diák, nem én kezdtem:)))), sőt, pont ezt szeretem ezen az oldalon, hogy magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok gondjait és új világokat fedezhetünk fel. Ezért is ültem döbbenten vigyorogva, hogy ez meg kinek juthatott eszébe erről a szerencsétlen békáról?!:)))) Részemről erről ennyit, bár még most is szakadok a rasszista békán...:)))

    De a játék engem személy szerint továbbra is nagyon érdekel, pláne, hogy a nagyobbik fiam rajong a horgászatért. Utána is nézek alaposan...

  • Csiracsirke

    2021-09-14 18:55:29

    Sajnos a legártatlanabb dolgokba is bele tudják erőltetni a rasszizmust a szexuális hovatartozás kérdését köszönhetjük az ultra liberális országok politikusainak és a médiának, amugy én eddig nem is tudtam mit jelent ez a kéztartás amég utána nem kerestem. És be is fejeztem a politizálást. A játék amugy nekem is tetszik a téma miatt.

  • porcine

    2021-09-14 17:27:36

    Tournament Fishing. A játék, amelyben a béka rasszista és a white power szimbólumát mutatja. Lerajzolva. 4 ujjal. Egy béka. Mert ez egy rejtett utalás. És van, aki emiatt nem veszi meg. A rasszista béka miatt. És ez komoly. USA, én így szeretlek!

    Amúgy nekem nagyon tetszik a játék, a mechanikája, a szerencsefaktor, a szépsége és a témája miatt.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Eleven: Football Manager Board Game
  • Tournament Fishing
  • Relics of Rajavihara: Montalo's Revenge