Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 29. hét

Amikor az első játék bemutatójában olvastam, hogy „spiritekről” szól, az első gondolatom az volt, valami szellemes társasjátékkal lesz dolgunk. Aztán persze rájöttem, hogy egész másról van szó. Azt hiszem, túl sokat foglalkozok fantasyvel.

Tömény szórakozás

A Distilledben szeszt kell főznünk, de a korábban bemutatott Moonshine Empire-rel ellentétben itt nem cipőből és rohadt almából kell dolgoznunk, és nem képezi majd a játék fontos részét a csempészet. A Distilledben kifejezetten minőségi párlatokat kell előállítanunk, profi csapattal és felszereléssel.

A lepárlás megkezdése előtt természetesen ki kell látogatnunk a piacra. Itt vehetjük meg a szükséges felszerelést, az alapanyagokat, valamint a munkaerőt. Főzéskor megkeverjük az alapanyagpaklinkat, eltávolítjuk az első és az utolsó lapját (ez jelképezi az előpárlat és az utópárlat elválasztását), majd a maradékot összevetjük a receptekkel. Ha sikerült eltalálnunk valamelyiket, már hordóba is tölthetjük az italt – feltéve, ha van hová. Végül, az italt eladhatjuk, jó pénzért. Ezzel azonban érdemes várni, mert minél több időt (vagyis fordulót) tölt a hordóban, annál többet fog érni.

Kickstarter exkluzív extrák nem lesznek, ellenben kétféle csomag közül is választhatunk: az Original blend tartalmazza az alapjátékot, míg a Signature blend emellet közel-keleti és afrikai italokkal bővítheti a játékot. A Signature blend szint jelenti egyben a deluxe kiadást, mivel ehhez még járnak fémpénzek, valamint egy egyedi, logózott felespohár is!

Distilled

Paverson Games is raising funds for Distilled on Kickstarter! Craft spirits from around the world in this highly thematic strategy card game!

Csúnya, rossz sárkány

Három éve a Tablua Games Volfyirionja nagyon szépen teljesített Kickstarteren. Ez részben annak is köszönhető, hogy szintén sikeres Mysthea pakliépítős spin-offja volt, valamint annak is, hogy már kilenc fontért (vagyis kevesebb, mint négyezer forintért) meg lehetett szerezni a játék fapados verzióját. A Volfyirion Guilds a spin-off önállóan játszható kiegészítője, mely részben követi az elődje üzleti modelljét.

A játékszabály szerint egy fordulóban tizennégy különböző akciót hajthatunk végre – ez soknak tűnhet, de a legtöbb magától értetődő. A cél az ellenfél három városának elpusztítása. Ezt megtehetjük katonai erővel, de ennél sokkal kifinomultabb megoldás, ha odatereljük a címszereplő sárkányt, Volfyiriont. Ő folyamatosan ide-oda repked a játékosok között, és ahol egy körnél többet tölt el, ott elpusztít egy kerületet. Persze kellő erővel megszabadulhatunk magától a sárkánytól is, de felhasználni jóval kifinomultabb megoldás.

Most is kérhetjük csak a kártyajátékot, vagy csak a sárkányfigurát, ez 14-15 fontba kerül. Ehhez egyesével dobálhatjuk hozzá a kiegészítőket, de érdemes mindig ellenőrizni, hogy a számos pledge level között nincs-e olyan, amivel olcsóbban kijöhetünk. Ha minden Volfyirion témájú dolgot szeretnénk, akkor 68 eurót (kb 24 ezer forintot) kell fizetnünk, ami egy all-inhez képest egészen barátinak tűnik, de erre még sajnos rájön majd a szállítás és az ÁFA is.

Volfyirion Guilds

Tabula Games is raising funds for Volfyirion Guilds on Kickstarter! A breakthrough thematic deckbuilding: challenging strategic paths and game modes for 1-4 players

Semmit nem Bantam meg

Ike Brunicardi eleinte csak számítógépes játékokkal mulatta az időt. Amikor az amerikai hadsereg tagjaként Irakban szolgált, a társaival kártyázással és társasjátékokkal töltötték a szabadidejüket. Állítólag akkor szeretett bele igazán a társasokba, és azóta töri a fejét egy olyan játékon, ami szinte teljes szabadságot ad a játékosok kezébe. Így született meg a Bantam West, a vadnyugati open-word játék.

A Bantam Westben négyféle karakterrel vághatunk neki a vadnyugatnak. Ők a gyújtogató, a kereskedő, a pisztolyhős és a tolvaj. Első lépésként megragadhatjuk a revolverünket és elindulhatunk a vadonba gyűjtögetni és vadászni. A zsákmányból jobb felszerelést vehetünk magunknak, amivel ismét visszamehetünk kalandozni – de választhatunk számos egyéb lehetőség közül is! Földet művelhetünk, építkezhetünk, csatlósokat bérelhetünk, hogy teljesítjük a karakterfüggő egyéni céljainkat. Közben pedig véletlenszerű (és véres) találkozások színesítik napjainkat banditákkal és vadállatokkal. A cselekedetinket akciópontokból fedezhetjük, a harcok kimenetelét pedig dobókockák döntik majd el.

Az alapcsomag ára majdnem 100 dollár, ebben benne van az alapjáték és néhány stretch goal. A 150 dolláros deluxe kiadáshoz már az összes extra jár, fémpénzek, kezdőjátékos jelölő, és egy aláírt képeslap társaságában. Ha sikerül a támogatás összegét 300 ezer dollárig felvinni, akkor a készítő ígérete szerint még több bővítési lehetőség nyílik majd meg a pledge managerben.

Bantam West 🤠

Ike Brunicardi is raising funds for Bantam West 🤠 on Kickstarter! An immersive sim adventure board game for 2-4 players set in the wild frontier.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • Treffhetes

    2021-07-20 18:02:06

    Dettó. Vámkezelséi költséggel (pláne további forintromlással) lesz az 28 is könnyedén. És az eredeti kampánnyal ellentétben még csoportos kedvezmény sincs.

  • molnar.laszlo.sirius

    2021-07-20 12:53:28

    Volfyirion Guilds-t pledgeltem, az alapjáték meg van kétszer is (4 fős játék miatt), sárkányostul és kifejezetten szeretem, de sajnos aztán számolgattam hozzá a shipping, áfa kettőst, és rájöttem, hogy 16-7 ezer helyett a Tylaris pledgem egyből 26-ra kúszott, annyit meg nem igazán ér.

  • porcine

    2021-07-20 11:09:29

    Köszönöm a kommentet! Rajongok a nem-píszí-ért!:)))))) És teljesen egyezik a véleményünk, ennél még egy éjjel-nappalis kabóca is több értékkel bír.

  • nemi92

    2021-07-19 22:30:49

    Ezek közül számomra a Bantam West ami igen megnyerőnek tűnik. Egyből a Red Dead Redemption 2 ugrott be, ahogy megnéztem a játékot kickstarteren. Frankó lenne, ha akkorát ütne!

    A másik játék pedig a vadnyugati legendák volt ami beugrott a western stílus miatt. Igaz azzal még nem játszottam, de ránézésre ez azért jóval komolyabbnak néz ki. Meglátjuk, várós lesz mindenképpen!

  • Treffhetes

    2021-07-19 21:34:56

    Distilled lehetett volna csak whisky. Esetleg még belefér pár whiskey. De ahogy néztem, nincs a jétékban pálesz... Cserébe kiegnek van Közel-Kelet, ahol tilos az alkohol, meg Afrika, ahol harmadrészt ugyancsak, a többi meg dzsungel és sivatag. Jó pálinka helyett a köpködve erjesztett bogyó finoman szólva is meh... (tudom, ez így nem píszí, de rottyantok én az erjesztőkondérba) Még azt sem hiszem, hogy ez az 1 és 1/4 kontinens olyan nagy piac volna a játéknak. Szóval nem értem ezt a kieget, még az ilyen-olyan gyomorkeserűknek is több értelmét látnám.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Distilled
  • Volfyirion Guilds