Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 27. hét

Gyakran feltett kérdések: „Mikor írod meg az ajánlót a következő hétre?” Válasz: Általában hét közben gyűjtöm a kampányokat, esetleg jegyzetelek, és hétvégén adom le kész cikket. De néha az is előfordul (főleg, ha dömping van érdekes játékokból), hogy már a hét közepére végzek vele.

Vidám, fortélyos, kártya alapú társasjáték

Kicsit nehéz most ajánlót írni, mert miután megnéztem az Epic Spell Wars of the Battle Wizards: ANNIHILAGEDDON 2 — XTREME NACHO LEGENDS! trailerét, hirtelen elszublimált az agyam, és csak most kezd visszatérni a helyére. Igazából itt tényleg a videó lesz a vízválasztó: ha a megnézése után nem a padlóról kell föltápászkodnod, és meg tudod mondani, hogy hol vagy, akkor az ESWotBW:A2-XNL! a te játékod. Ha nem…

Szóval az Epic Spell Wars of Battle Wizards egy lassan tíz éve létező kártyajáték széria, meglehetősen… extrém látványvilággal, és ennek megfelelő körítéssel. Varázslókat alakítunk, akik az igéikkel megpróbálják kinyírni egymást, lehetőleg minél brutálisabb módon, melyek közül a mágikusan előidézett, pusztító herpesz, csak a jéghegy csúcsa. A sorozat első részeiben még magunknak kellett összeraknunk a varázslatainkat, három részből és idióta hangon elüvölteni az így kreált igézet nevét. Most – a megfontolt stratégiai döntéseket elősegítendő -, egy hagyományosnak mondható, pakliépítős mechanikával válogathatunk az idétlenebbnél idétlenebb lények, ereklyék és varázstárgyak közül.

Ha rendelkezel a játék élvezetéhez szükséges, kellően pihent (és felnőtt) asztaltársasággal, akkor érdemes ránézned a kiegészítőcsomagokra is. Az alapjátékot a GANG BANGERS! kiegészítővel tudod még bővíteni, ami kompatibilis a játék előző részével is. Ha a 110 dolláros szintet választod, akkor ezek mellé még egy trófeát, műanyag nachókat, valamint egy húzózsákot és egy playmatet is bezsebelhetsz.

Epic Spell Wars of the Battle Wizards: ANNIHILAGEDDON 2

Cryptozoic Entertainment is raising funds for Epic Spell Wars of the Battle Wizards: ANNIHILAGEDDON 2 on Kickstarter! The Battle Wizards are back in the most RADICALLY ass-burning, sorcery-slinging sequel ever: ANNIHILAGEDDON 2 - XTREME NACHO LEGENDS!

Még egy krumplin is elfut

Oké, az előző játék egy kicsit extrém volt, evezzünk egy kicsit nyugodtabb vizekre. Az evezést értsük szó szerint, ugyanis a Potato Pirates 3: Battlechipsben krumplikalózokat fogunk alakítani, miközben programozni tanulunk. Ez már a harmadik része a szériának, melyben a tervezők ígérete szerint a szórakoztatás és a tanulás egyenlő arányban kaptak helyet.

A programozás oktatás itt nem merül ki annyiban, hogy előre kell gondolkodnunk, esetleg ismétlődő akciókat kell végeznünk: olyan fogalmakkal is megismerkedhetünk a játék alatt, mint a kivételkezelés és a kiberbiztonság. Krumplihajóinkat kártyákkal ereszthetjük egymásnak. Először is mindenki titokban megírja a haditervét a különböző lapokból, majd felfedjük a kártyákat, és nézzük, ahogy a káosz átveszi az uralmat. Lehet simán lövöldözni is a másikra, de a különböző feltételeknek köszönhetően egész komplex haditerveket is kieszelhetünk.

A deluxe kiadást itt most Kickstarter kiadásnak hívják és a kötelező optikai tunning mellett hat darab dupla rétegű játékostáblát is tartalmaz, melyeken csúszkálásmentesen tárolhatjuk a kártyáinkat és a krumpli alakú legénységünket. Ezen kívül sok egyéb lehetőségünk nincsen, néhány cuki kulcstartóval tudjuk bővíteni a rendelést.

Potato Pirates 3: Battlechips

Codomo is raising funds for Potato Pirates 3: Battlechips on Kickstarter! A SPUD-TECH-ULAR CODING CARD GAME

Kardok, démonok, lánfűrészek

Végre sikerült megállítani a gonosz varázsló ördögi tervét! A hősök pizzával és labdavárral ünnepelnek, amikor egyszer csak áttöri a padlót egy csapat démon, akiket egy mechában ülő imp vezet. A démonok felkapják szerencsétlen pizzaszakácsot, és magukkal viszik a pincében nyitott portálon keresztül. Oké, elismerem, ezen a héten valamiért nagyon furcsa játékok vannak terítéken…

A Valor & Villainy: Lludwik's Labyrinth egy könnyed kampány jellegű játék, sok-sok felfedezéssel, szörnyöldöséssel és kockacsörgéssel. A játékosok választanak egyet a kilenc hős közül, majd lapkáról lapkára haladva felfedezik az aktuális dungeont. A kaland során szörnyek mellett mindenféle döntési helyzetekkel is találkoznak majd, melyeknek jó vagy rossz végük is lehet. A gonosz dolgokat kockadobásos támadásokkal és kártyás képességekkel lehet legyőzni. Érdekeség, hogy ha egy lényt sikerült „túlütni”, vagyis több találatot dobni, mint amennyi a megöléséhez szükséges, akkor a fölös találatainkat bónuszként felhasználhatjuk egy következő csatában.

A Lludwik's Labyrinth önállóan is játszható, de bővíteni is lehet vele a sorozat előző részét, a Minions Of Mordakot. Bár önmagát legacy-style játékként definiálja, semmit nem kell tönkretenni benne: bármennyiszer újra lehet játszani, és önálló kalandokat is rendezhetünk vele. Sőt, az ígéretek szerint egyszemélyes társasnak is kiváló.

Az alap retail kiadás helyett kérhetünk deluxe verziót, sok minivel, valamint kérhetjük a prémium szintet is, ahol minden jelölőt műanyagra cserélhetünk, és még egy extra ellenség-csomag is a miénk lehet. Persze a dolog itt nem áll meg: rendelhetünk még playmatet és természetesen az előző részt is bedobhatjuk a kosarunkba.

Valor & Villainy: Lludwik's Labyrinth

Skybound Games is raising funds for Valor & Villainy: Lludwik's Labyrinth on Kickstarter! Delve into the terrible Labyrinth in this zany 1-6 player legacy-style co-op game!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

03Aug

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2022.08.03. 19:00:00

A héten a kalandorok ne kíméljenek. Visszatérünk közösen a sírból, szembeszállunk a Draconis invázióval, majd végül érkezzen egy igazi kockulás.

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.


Kommentek

  • Alleira

    2021-07-06 22:36:49

    Végre egy Kickstarter körkép amiből egyik se kéne :D Pedig de sízvesen játszanék már valami jó kalózos játékkal. Azt hiszem nem a Battlechips lesz a nekem való ... Kicsit úgy érzem ezek a játékok nagyon ki akarnak tűnni az extremitásukkal, de valahogy számomra a visszájára sült el

  • godzsakattila

    2021-07-06 13:20:53

    Hát igen, legalábbis a gyártók számára, meg a "nem társasozom, de a Jóska szereti nagyon ezt a témát/sorozatot/akármint ezért veszek neki karácsonyra egy ilyen társast" típusú vásárlók számára. Számunkra "sajnos" nem másodlagos. 😜

  • Csiracsirke

    2021-07-06 13:04:13

    Manapság fénykorát éli a társas már a covid elött is de szerintem rásegített a vírus is egy kicsit. Mindenből is társast csinálnak legyen az konzol/pc könyv/képregény ha már az a brand jol működik és népszerű meg fogják venni innentől kezdve a mechanika másodlagossá válik

  • godzsakattila

    2021-07-06 11:57:54

    Sikerült egy elég beteg listát összerakni, ez a szó pozitívan és negatívan egyaránt értelmezhető én a magam részéről nem is mélyülnék bele, mert mindkét értelmét látom a szónak felvillanni a játékokban, de bizony sokszor maga a mechanika elsikkad az agyament köntösök mögött, itt nem tudom látatlanba ez mennyire van így vagy nem így.

  • hierroo

    2021-07-06 10:37:58

    Ez a három játék nem fogott meg túlzottan. Az első az egy szőrnyűség, főleg a videó alapján. Tényleg elég extrém. Elég korhatáros. A másik krumplis-kalózos játék szintén extrém. De nem úgy mint az előző. Szépnek nem szép, aranyosnak nem aranyos, talán vicces, a videón meg inkább sírnék. Bizonyára nem nekem találták ki! A harmadik videó egész jó, bár olyan színes mint egy vásárban, de a karakterek nem rosszak! Egyébként szép a kiolgozás a kártyákon is. Ezek csak első benyomások voltak.

  • Treffhetes

    2021-07-06 09:35:59

    A ESWotBW:A2-XNL! látványvilága engem megfogott, de mint játék, egy n+1-edik kártyajáték nem biztos, hogy kell. Amúgy a külleme hajaz - a szintén elbájolóan neonrühes - Dungeon Degenerates-re. Vagy a számomra első látásra szerelem Cosmic Frogra (amiből úgy fest, ebben az évtizedben már nem jut ojrópába...), bár az még mindig szolídabb, és komoly(abbféle) koncepciója is van, mint hogy hülyerajzosagyfaszspellekmerazmókás.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Valor & Villainy: Lludwik's Labyrinth
  • Epic Spell Wars of the Battle Wizards: Annihilageddon 2 – Xtreme Nacho Legends