Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 14. hét

Jó hír! Az Ever Givent sikerült kiszabadítani a Szuezi-csatornából, úgyhogy, ha kis késéssel is, de végre útnak indulhattak a rendeléseitek!

Ingyen ebéd, csak 2 euró!

Azt hiszem, kevés kampány mondhatja el magáról, hogy a legérdekesebb pontja az árképzése. A Clash of Deck azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy az ára pontosan nulla, csupán az univerzális, két eurós postaköltséget kell kifizetni érte. Egy ilyan akción mindenképp bukik a kiadó, úgyhogy felmerülhet a jogos kérdés, hogy vajon miért is éri meg ez az üzlet a kedves francia csapatnak. Nos, a cél bevallottan nem más, mint a beetetés: abban bíznak, hogy ha rákattansz a játékra az ingyenes csomag miatt, akkor a később érkező (teljes árú) kiegészítők megvásárlásával majd nyereséget termelsz nekik.

A Clash of Deck egyszerű kis csatázós kártyajáték lesz, melynek a dizájnja valamiért kísértetiesen hasonlít a Hearthstone-ra. Eredetileg kartonlapokon árulták, és a tulajdonos feladata volt, hogy egy ollóval játékot barkácsoljon magának. Az olcsóság kreatív megoldásokra sarkallta a készítőket: az életerőnket például azzal jelöljük, hogy a kezünkben mozgatunk egy erődítményt ábrázoló kártyalapot.

Deluxe kiadás nincs, add-on nincs, semmi extra sincs. Egy csomag kártya, két euró.

Clash of Deck : a real FREE-TO-PLAY Card Game!

Grammes Edition is raising funds for Clash of Deck : a real FREE-TO-PLAY Card Game! on Kickstarter! Fight other Sorcerer-Lords in this card game which includes two play modes: Duel and Solo! FREE GAME, worldwide shipping for just 2€!

Ave és dicsőség Rómának!

Már annyiszor bizonyítottad, hogy tehetséges városépítő vagy, hogy a következő feladat nyilvánvalóan meg sem fog kottyanni. A császár nem azt várja, hogy az alapoktól építsd fel Rómát, csupán egy új város megtervezését bízta rád és még három társadra.

A Magna Roma lapkalehelyezős társas lesz, melyben a siker kulcsát a négyzetek oldalain lévő szimbólumok jelentik. Ha sikerül ezeket színben vagy formában egymáshoz passzintanunk, pénzhez vagy egyéb értékes nyersanyagokhoz juthatunk. A csavar az, hogy a soron következő lapkákat nem a forduló elején, hanem a forduló végén foglaljuk le magunknak egy jópofa, kör alakú, lépkedős rendszerben – az előre tervezés és a többiek szemmel tartása tehát elengedhetetlen lesz a győzelemhez. Ha valaki nem csak építkezni szeretne, hanem jó rómaihoz méltón kereskedni és háborúzni is, akkor kénytelen lesz a két kiegészítő felé nyúlni. A Dominus  területfoglalós elemekkel és katonákkal bővíti a játékot, a Portus pedig egy kikötőt és kereskedőhajókat csatol a városunkhoz.

A Magna Roma kérhető „fapados”, valamint deluxe verzióban is. Ez utóbbi térbelivé teszi a városunkat azzal, hogy a fontosabb épületeket lapka helyett tizenkét, gyönyörű minifigura jelképezi majd.

Magna Roma

Archona Games is raising funds for Magna Roma on Kickstarter! Build the greatest Roman city and bring glory to Rome in this innovative tile placement, city builder board game for 1-4 players!

Végjáték – Újratöltve!

2011-ben indult útjára a Sentinel of the Multiverse, azzal a céllal, hogy végre legyen egy igazán jó társasjáték képregényhősökkel, de úgy, hogy közben azért ne kelljen senkinek jogdíjat fizetni. Így ismerős, de nem ismert karakterekkel harcolhatunk, ismerős stílusban. A játékhoz rengeteg rajongó-, és hivatalos kiegészítő, valamint számos spin-off után elérkezett az idő egy teljes rebootra. A most bemutatott játék tehát az eredeti, de jócskán átdolgozva.

A Sentinels of the Multiverse: Definitive Edition kártyajáték, melyben legfeljebb öten foghatunk össze az aktuális szupergonosz ellen. Összesen tizenkét hős, hat főgonosz és hat környezetpakli jár hozzá, melyek tetszés szerint kombinálhatóak. Az ígéretek szerint a szabályok egyszerűbbek lettek, a használhatóságuk miatt hanyagolt hősökön pedig erősítettek, de az esélyegyenlőség jegyében a gonoszok is kaptak pár új trükköt a tarsolyukba. Annak sem kell kidobnia az ablakon az eddigi gyűjteményét, aki már rendelkezik az alapjátékkal. Egy pároldalas útmutató segítségével minden korábbi lap használható lesz az új szabályokkal is. A kiadó gondolt a környezetvédelemre is: a csomag minden egyes eleme ­– még az insert is – újrahasznosítható.

Sokat elmond a játékról, hogy mindössze két pledge levelt állítottak be hozzá. Az elsőben van az alapjáték és egy csillogó-kártyás csomag, a másodikban pedig ugyanez, plusz annyi kártyavédő, hogy minden elemre jusson. A két csomag közötti árkülönbség 23 ezer forint.

Sentinels of the Multiverse: Definitive Edition

GreaterThanGames is raising funds for Sentinels of the Multiverse: Definitive Edition on Kickstarter! A brand new take on the classic comic book card game! 1-5 players control heroes fighting evil villains in dynamic environments!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

03Aug

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2022.08.03. 19:00:00

A héten a kalandorok ne kíméljenek. Visszatérünk közösen a sírból, szembeszállunk a Draconis invázióval, majd végül érkezzen egy igazi kockulás.


Kommentek

  • zkbali

    2021-04-08 17:50:17

    Én is erre gondoltam, hogy nem újrahasznosíthatónak, hanem újrahasznosítottnak kellene lennie. Annak lenne értelme. Szerintem a műanyag csomagolófóliából nem szoktak másfélét használni, de tény, hogy a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentése egy fontos irány lenne (mondjuk ez sem a társasoknál nagy gond, inkább elektronikai cikkeknél jellemző, hogy az utolsó kis pöcök is külön zacskóban van).

    Itt szerintem magának a játéknak az anyagáról lehet szó. És ha jól látom egy kártyajátékról van szó.

  • Alleira

    2021-04-08 16:46:46

    Nekem egyébként pozitív törekvés, hogyha azt kell alatta érteni, hogy a fólia, amiben a játék van újrahaszonosítható műanyag, és az insert is (amit sokan kidobnak, vagy házi/egyéb megoldásokra cserélnek). De a jobb marketing az lenne, hogyha újrahasznosított anyagokból készülne a játék (amit a Blue Orange kiadó is csinál).

  • zkbali

    2021-04-08 14:24:15

    Újrahasznosítható anyagokból készült? :D

    Ha jó a játék, erre semmi szükség, 20 év múlva sem kerül a szemétbe :)

  • Csiracsirke

    2021-04-06 13:50:25

    Jo ötlet lenne ez a digitálisan kipróbálom dolog például limitált ideig lenne elérhető ingyen ilyen formában aztán akinek tetszett az támogatná a fizikai változatot után az appos verziót csak pénzért lehetne elérni így visszajönne az appért költött lóvéjuk, egyébként valóban a Magna Roma a legigéretesebb projekt a 3 közül. A marvelről koppintott kártyajáték túl drága szerintem vicces hogy a kártyavédők többet érnek mint maga a játék 😁

  • nemi92

    2021-04-06 13:31:45

    Igazad van, rizikó van benne, hogy esetleg mégsem éri majd el a kellő hatást, mint amit az ember várna. Ahhoz meg valóban drága a deluxe, hogy az ember feleslegesen kidobja a pénzt az ablakon utána meg le se kerüljön a polcról. Jó lenne ha ki lehetne esetleg próbálni ezeket a játékokat is akár tabletopian, vagy BGA n mielőtt megvásárolna az ember.

  • veerzoltan80

    2021-04-06 12:04:19

    A Magna Roma tényleg jól mutat, már korábban is futottam bele. Ami kicsit elriaszt engem az az ára, még így is igen komoly pénzmagot igényel egy "remélem jó lesz" projektre. Kicsit ilyen csalógatósdi, hogy oké kapsz 50 ájulóért valamit, de ha igazán jót akarsz akkor a duplája.

    Persze az épületek szépek, fémpénzek kieg, stb, szóval nem azt mondom hogy biztosan nem érné meg, de van benne kockázat így. Ezzel együtt gondolkodóba ejtett.

  • nemi92

    2021-04-06 10:35:55

    A Magna Roma egész jónak ígérkezik. Tetszik ez a lapkalehelyezős dolog, és az is, hogy folyamatosan fog bővülni ezáltal a játéktér. Viszont az picit fura, hogy ha a hadászatra vagy kereskedésre vágyunk, akkor kiegészítőhöz kell nyúlnunk. Esetleg ezeket bele rakhatták volna az alapjátékba is szerintem. Az viszont csábítóan hangzik, hogy a fontosabb épületeket lapka helyett, minifigurákkal tudjuk jelképezni. Így még hangulatosabbá tehetjük a játékot. Érdemes lehet figyelemmel kísérni.

  • Treffhetes

    2021-04-06 09:31:21

    A Magna Romahoz még annyit, hogy az az Archona adja ki, amelyik a Small Empires trilógiát, ami mindenképp jó ajánlólevél.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék