Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 8. hét

A Board Game Geek kínálatának 1 százaléka, vagyis nagyából 1300 játék foglalkozik a zombikkal. Ez körülbelül megegyezik az oldalra feltöltött Monopoly változatok számával.

Jesse James és bandája

Amikor azt hinnéd, hogy a CMON már minden létező kontextusba belepréselte a szerencsétlen zombijait, akkor jelenik meg a Kickstarter császár következő projektje, hogy rácáfoljon erre. Ezúttal a vadnyugaton terjed el a zombivírus (vagy ez inkább egy átok?), és másznak elő a sírjaikból a halottak. Szerencsére egy átlagos western kisvárosban egy főre legalább két revolver jut, úgyhogy nem kell félteni a lakókat.

A Zombicide: Undead or Alive a második kiadás nyomdokain jár, vagyis az alapjátéknál gyorsabb és egyszerűbb lesz. Persze kapunk pár új szabályt, amit az aktuális tematikához igazítottak. Western témához például elengedhetetlen a szalon erkélyéről tüzelés, a dinamit vagy a Gatling-géppuska. Időnként áthalad a menetrendszerinti vonat is a településen, kilapítva minden élő- és holt lényt, ami az útjába kerül. Így a közlekedési eszköz lehet fegyver, de egyben veszélyforrás is.

Az új Zombicide, CMON projekthez méltóan rögtön 88 figurával nyit, de ismerve a kiadót, ez a stretch goalok feloldásával gyorsan emelkedik majd. A cikk írásának pillanatában csak egy kiegészítő elérhető el hozzá, a Long Dead Walkers, ami csontvázszerű lényekkel bővíti az ellenségek palettáját. Persze rutinos CMON támogatóként tudjuk, hogy ez csak porhintés, és mire véget ér a kampány, kismillió add-on közül lehet majd válogatni. Mint minden nagy projekt esetében, itt is érdemes kivárni (tehát összesen egy dollárral beszállni), és csak a végén válogatni az extrák között.

Zombicide: Undead or Alive

CMON is raising funds for Zombicide: Undead or Alive on Kickstarter! The hit board game is back, reinvented in a western setting! Streamlined rules, different classes, new survivors, and zombies!

Kövér vérkő

A vérkő, vagyis hematit egy trigonális és hexagonális rendszerben kristályosodó oxidásvány. Keménysége 6,5 a Mohs-skálán, amit azt jelenti, hogy reszelővel még karcolható. A nevét onnan kapta, hogy vérvörös nyomot hagy maga után. Főleg bizsut készítenek belőle. Ó, szóval ezt te is tudtad? De azt biztosan nem tudtad, hogy megfelelő kezekben képes feltámasztani a halottakat! Sajnos ez a bizonyos megfelelő kéz egy szadista boszorkányhoz tartozik, aki arra használja az erejét, hogy véres gladiátorharcokba kényszerítse a foglyait újra és újra. Ha kell, szörnyek ellen, ha kell, egymás ellen.

A Bloodstone klasszikus arénaharcos játék lesz, melyben akár nyolcan is egymásnak eshetünk. A karakterünket kártyákkal irányíthatjuk, képességeink hatékonyságát pedig a dobókocka dönti el. Ahogy fejlődik a hősünk – mert természetesen fejlődik -, úgy vehetünk magunknak egyre jobb kockákat, a többiek készletét pedig beszennyezhetjük negatív kockákkal. Ezek minden gurítás után sebeznek valamennyit szerencsétlen birtokosukon. Ha nem szeretnénk egymást ölni, lehetőségünk van kooperatív játékot is indítani. Itt szörnyekkel kell megmérkőznünk egy többrészes kampány során.

A játékkal a kiadó egész kis univerzumot kezdett építeni. Az alapjáték és a kiegészítők mellé még egy regényt is készítettek, ami az összes drágább támogatási szint mellé jár. Ha még több pénzt áldozunk a játékra, akkor a könyv mellett playmat és egy különleges kockakészlet lehet a jutalmunk. Sajnos még a kezdőkészlet is nagyon magasan, 125 dollárnál kezdődik, úgyhogy érdemes kétszer is megfontolni a vásárlást.

Bloodstone

Druid City Games is raising funds for Bloodstone on Kickstarter! Once a champion, now a prisoner; trapped by the Bloodstone. Fight, survive, escape! An epic arena combat board game for 1 - 8 players.

Agyagtetrisz

Szóval szereted a tetrisz elemeket használó játékokat? Akkor a Block and Keyt neked találták ki! Itt egy mutatós, emeletes táblán játszunk. Ennek az alján helyezkedik el a közös készlet, melyből mindenki elvehet elemeket. A cél az, hogy az egy szinttel feljebb lévő – és szintén közösen épített – kőrakást úgy sakkozzák ki, hogy az alakzatok az ő oldalunkról nézve a célkártyán lévő mintázatot adják ki. Tehát egyszerre négyen pakoltok fel köveket, és neked el kell érned, hogy az egész káosz úgy nézzen ki, ahogy te szeretnéd!

Elvileg kőkemény logikai játéknak tervezték, de el tudom képzelni, ahogy valaki a partnere fejéhez vágja a táblát, miután egy jól irányzott kővel sikerült kitakarni előle az egész játékteret. Szerencsére szóló mód is rendelkezésünkre áll majd, az talán egy fokkal békésebb lesz.

A Block & Key azért is érdekes, mert alapcsomag nincs belőle - csak deluxe kiadásban létezik. A kockák agyagból készülnek, és selyem húzózsákból kell majd kiválogatnunk őket. A játéktér két szintje a doboz teteje és alja lesz, ezeket négy karton támpillér segítségével tudjuk kitámasztani. Így, annak ellenére, hogy kipakolva látványosan sok helyet foglal, kis dobozban is elfér majd.

Block and Key

Conor McGoey is raising funds for Block and Key on Kickstarter! A puzzling game of observation and perspective for 1 to 4 adventurers.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.


Kommentek

  • odassyan

    2021-02-23 16:29:25

    Egész jó kis játéknak tűnik ez az új Zombidice, sajnos az elődjeit még nem próbáltam. Bár ezzel az árral nem a legolcsóbb, főleg ha jönni fog még több kiegészítő is hozzá. De ettől függetlenül az alap koncepció egészen ígéretesnek látszik ezzel a vadnyugati témával.

    Nem igazán vagyok tetriszszerű játékok rajongója, de ez a Block and Key igazán szórakoztatónak tűnik. Tetszik benne ez az emeletes megoldás és az, hogy a dobozt kell hozzá használni. Bár kíváncsi lennék mennyi vita lesz abból, hogy egymás feladataiba bele lehet nyúlni és így szivatni a másikat :D Rage gamenek még jól jöhet :D

  • Podapanni

    2021-02-23 15:36:49

    A zombis játékokkal nekem csak annyia "problémám", hogy olyan rengeteg féle van, hogy nem tudok választani :D
    Viszont a zombicideról sok jót hallottam már, lehet adok neki egy esélyt :)

  • mateklesz

    2021-02-23 12:43:10

    Fú engem is a legutolsó fogott meg legjobban, pedig nagyon bírom a zombis és fantasy cuccokat is. Talán a Bloodstone annyival menőbb, hogy nagyobb társaságban is lehet csapatni, a Block and Key-t tpipikus kétszemélyes játéknak tudom elképzelni.

  • bensereni

    2021-02-23 11:05:48

    Köszi itt a gyors tanácsot a zombik kapcsán.

    A Block&Keynél pedig engem is az aggaszt, amit említesz. Mindenesetre azért érdekes a pálya, hiába még egy tetrisz, azért igyekeztek valamit belevinni, ami miatt nem tudsz simán elmenni mellette

  • Podapanni

    2021-02-23 08:43:20

    A Bloc&Keyhez még hasonlóval sem találkoztam, talán az a legérdekesebb a cikkben említett három játék közül.
    Viszont van egy olyan érzésem, hogy kőkemény agytorna, úgyhogy inkább a társasjáték-este elején érdemes játszani vele :D

  • Robby

    2021-02-22 22:38:20

    A Zombicide sorozatból nekem a börtönös tetszett a legjobban. Abba jött be a zombivor mód (talán érezték a készítők, hogy ha a helyzet kicsit eldurvul, akkor azt a két sebzést gyorsan begyűjtik a hősök) illetve abban még nem bonyolították agyon a zombikat sem. Az a robbanó toxikus meg a félbevágott küszó már kicsit túlzás, de tényleg ötletes. A fantasy világba helyezett meg annyira elvont már nekem is aki tényleg szereti a fantasy játékokat meg a zombisat is. De ez végre ígéretesnek tűnik. Remélem egyszer magyarul is megjelenik! A Bloodstone is tetszett így elsőre, de már nem elég a sok szép mini, hanem a játéknak is meggyőzőnek kell lenni, ha már ennyiba kerül. A Tetriszes játékra meg annyit, hogy ne már, megint egy újabb tetris. Nekem biztosan nem lesz a játékom, mert ezek a 3D-s elemek biztosan el fognak csúszkálni vagy felborulnak, ha forgatjuk a pályát vagy pakoljuk az elemeket a táblára. Bár az ötlet ígéretesnek tűnik...

  • bensereni

    2021-02-22 14:59:28

    Mostmár ki kéne próbálnom a CMON zombijait, most, hogy megint jön egy... a Block and Key pedig érdekes koncepciónak tűnik, tetszik a játéktér megoldása, de nem tudom még, milyen játékélményt kéne majd várni tőle.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék