Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 5. hét

2020-ban a társasjátékok összesen 236,6 millió dollárt gyűjtöttek össze Kickstarteren. Ez az óriási szám a harmadát teszi ki az oldal amúgy is rekordernek számító 730 millió dolláros évi forgalmának. A társasjátékok így 33 százalékos emelkedést értek el 2019-hez képest, melyet egyetlen másik kategória sem tudott még felmutatni az oldalon.

Játékok a tenyeredben

A Button Shy Games – és vele a szerző, Jason Tagmire – védjegye a kis társasjátékok készítése. Ne a Tiny Epic sorozatra gondoljatok, mert az a Button Shy játékokhoz képest nagydobozos dungeon crawler. Ezek a társasok valóban elférnek egy zsebben, de nem partijátékok. Általában 2-3 fő fél órás szórakoztatására tervezték őket, tehát útijátéknak tökéletesek.

A beszédes című Button Shy Wallet Games - Reprint Campaign 2021 a kiadó korábban kiadott - és azóta már elfogyott játékaiból válogat. A kampány során a támogatók választhatták ki a tizenkét kedvencüket, így állt össze a végső lista. Bemutatni mindet elég hosszadalmas lenne, úgyhogy csak a személyes kedvencemet, az elsőként tálalt Antinomyt emelném ki.

Itt két „térben és időben utazó” varázsló párharcát játszhatjuk le, mindössze 18 kártyalappal. A győzelemhez három egyforma szimbólumot kell összegyűjteni, amit az asztalra kiterített és a kezünkben lévő lapok folyamatos cserélgetésével lehet elérni. Bármilyen lapot kijátszhatunk, de azt, hogy mit vehetünk el érte, függ a varázslónk helyzetétől, illetve attól, hogy pontosan mit is raktunk le. A pontként szolgáló kristályokat akár el is tudjuk rabolni a másiktól azzal, hogy a helyébe lépünk, úgyhogy a sikerhez jó pár körre előre meg kell tervezni a lépéseinket – és ki kell találni az ellenfél szándékát.

Az árképzés egyszerű és baráti: egy játék 10 dollár, ha többet rendelsz, akkor minden további játék 9 dollárba kerül.

Button Shy Wallet Games - Reprint Campaign 2021

Jason Tagmire is raising funds for Button Shy Wallet Games - Reprint Campaign 2021 on Kickstarter! Our second reprint campaign for some of the long lost Button Shy titles. All games chosen by the backers!

Wake the f*** up Samurai, we have a city to burn!

Ha cyberpunk élményre vágysz, de lehetőleg semmiből előteleportáló autók, átlátszó falakba ragadó járókelők és lebegő evőpálcikák nélkül, akkor vess egy pillantást a Human Punishment: The Beginningre. Az itt bemutatott világ nem egy halott rocksztár szarkasztikus beszólásaitól lesz disztópikus. A gépek öntudatra ébredtek, és úgy döntöttek, hogy megtisztítják a bolygót az emberiségnek nevezett fertőtől. Ez önmagában még nem annyira izgalmas, hiszen a kormány GHOST-nak keresztelt különleges ügynökei pont az ilyen esetekre szakosodtak. A gépek azonban okosabbak nálunk és rájöttek, hogy a túlélés legjobb módja, ha GHOST-nak öltözve járják a várost, hogy véghez vigyék kegyetlen tervüket.

A Human Punishment akár három órára is nyúlhat, de az ígéretek szerint három emberrel is tökéletesen működik majd – ami elég idegen a rejtett szerepes játékoktól. A cél, hogy az öt frakció valamelyikét képviselve (persze titokban) teljesítsük a saját küldetésünket, a többieket pedig minél jobban hátráltassuk. Persze, ha nem alakulnak jól a dolgok, akár át is állhatunk egy másik csapatba.

A játékot sokan már most a Battlestar Galactica örökösének tekintik – de ezzel a címmel azért várjuk meg legalább a megjelenés napját. Az ára egyébként nagydobozoshoz képest egészen elfogadható, kb. 20 ezer forint. Csak akkor kell mélyebben a zsebünkbe nyúlni, ha a karton jelölőket színes, súlyozott pókerzsetonokra akarjuk cserélni.

Human Punishment: The Beginning

Godot Games is raising funds for Human Punishment: The Beginning on Kickstarter! A brand new stand-alone game in the Human Punishment universe. 3-6 players fight the Machine Revolution in a dystopian cyberpunk city.

Kör, X, négyzet, háromszög

Nem, nem a Sony adott ki társasjátékot a Playstation gyártásáról. A Threepia egy érdekes kis absztrakt projekt, ami felforgatja – és valamivel látványosabb külsőbe bújtatja a klasszikus dominót. Semmi figura, semmi deluxe kiadás, semmi token, csak 99 kártya.

A kártyákat egy előre meghatározott alakzatba – ami lehet négyzet, kereszt, egyenes vonal, vagy bármi, amit a fantáziánk enged – rakjuk ki az asztalra. A játékosok erre pakolhatják le a saját lapjaikat, feltéve ha a kijátszott szimbólumok színe vagy szimbóluma egyezik a letakartakkal. Pont jár azért, ha valakinek sikerül három egyforma színt vagy formát egymás mellé tennie

Hogy ez egyszerű? Igen, az. Közben viszont gyorsan tanulható, pár perc egy kör és a fenti gyűjteményhez hasonlóan elfér a zsebedben.

Hogy ezt akár magadnak is el tudnád készíteni otthon? Így igaz, gondoltak erre a készítők is, ezért potom pénzért veheted meg a print&play kiadást. Ha nem szeretsz vagdosni, semmi gond, állítólag már tavaszra kész lesz a „gyári verzió”.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék