Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 4. hét

Neked van kedvenc társasjátékos éved? Nekem az egyik 2014. Nagyon sok kedvencem akkor jelent meg, úgyhogy el is neveztem magamban a “társasjátékos aranyévnek”.

A Mesekirály mesés kastélyai

A Castles of Mad King Ludwig 2014 egyik legnagyobb dobása volt. Imádtuk, hogy az építkezésnek szó szerint csak az asztal szabhatott határt, mivel a szobákat bárhogyan le lehetett pakolni egymás mellé. Persze az esztétikai szempontok másodlagosak, helyettük inkább a szobák közötti szinergián és az elemek taktikus beárazásán van a hangsúly. Az egyetlen hibája a játéknak, hogy elképesztően ronda. A rondát pedig úgy értem, hogy a szobáktól a pontozótábláig minden jellegtelen, kitöltőszínnek pedig valami rusnya kékesszürkét  sikerült választani. Létezett ugyan egy mutatósabb verzió, de az csak Lengyelországban volt elérhető. Szerencsére a Bezier Games hét év után megkönyörült a Ludwig rajongókon: most már mindenkinek jár a „vizuálisan optimalizált” változat.

A Castles of Mad King Ludwig Collector's Edition nem a lengyel verzió újrakiadása, hanem egy kívül-belül átdolgozott és föltupírozott játék. Minden egyes szobát újrarajzoltak, de közben gondosan ügyeltek arra, hogy az ikonok olvashatósága ne sérüljön. A pontozótáblát is újragondolták: most már nem foglal el plusz helyet, hanem a többi alkatrész között tekereg az általunk választott irányba - igen, kétféle elrendezés közül választhatsz, attól függően, hogy milyen alakú asztalon játszotok. Gyűjtői kiadásról lévén szó, a dobozba belezsúfolták az összes eddig megjelent kiegészítőt, köztük a nehezen beszerezhető, lengyel exkluzívakat is, valamint két új darabot. A Royal Decrees a szokásos egyedi képességekkel bolondítja meg a játékot, míg a Tower egy új szobatípust hoz be. Ez utóbbiban látta meg a kiadó a lehetőséget arra, hogy a kor elvárásainak megfelelően műanyag figurákat csempésszen a dobozba – a színes tornyokkal takarhatjuk el a saját céljainkat.

Ha a fenti extrahalom nem lenne elég, akkor még kétféleképpen bővítheted a játékot. A Royal szinten minden karton token fémpénzekre és súlyozott póker zsetonokra cserélődik. Colossal szinten mindezek mellett négyszeresére növelheted a játéktér méretét a gigászi szobalapkákkal – feltéve, ha bírod asztallal.

Mad King Ludwig rajongóknak kötelező, mindenki másnak erősen ajánlott.

Castles of Mad King Ludwig Collector's Edition

Bezier Games is raising funds for Castles of Mad King Ludwig Collector's Edition on Kickstarter! Fantastic new art, premium components, 2 new expansions, GameTrayz™, and more!

Szörnyek szörnyű játéka

Ha a fantasy szerepjátékok csúcspontja általában a bossfight, akkor mégis mért ne tölthetnénk az egész játékot azzal? – vélekednek a bossfight-társasjátékok szerzői. A Primal: The Awakening nem bonyolítja túl a dolgokat. Az egész játéktér egyetlen hatalmas kör, amit aszerint oszthatunk négy részre, hogy éppen merre néz a középpontban terpeszkedő szörny. A játékosok körülötte rohangálnak, próbálják elkerülni a csapásait és megkeresni a gyengepontját. Bár evidensnek tűnik, közel sem lesz olyan egyszerű a megoldás, hogy a rémség háta mögötti rész jelenti a biztonságos helyet - hiszen például egy tüskés farkos csapása is legalább annyira tud fájni, mint egy harapás.

Odacsapni a szörnynek a kezünkben tartott kártyákkal lehet, amik egyszerre jelképezik a lehetőségeinket és szolgálnak egyben fizetőeszközként. Ha ki akarunk játszani egy kártyát, azért kártyákat kell eldobunk a kezünkből. Egyszerű, nem? A harcok között természetesen fejleszthetjük a karakterünket a legyőzött szörny típusától és a sikerünktől függően. Minden ellenfél más-más stratégiát kíván majd, amit csak jól megszerkesztett paklival és összehangolt csapatmunkával lehet kivitelezni. Azért nem csak a csapkodáson és a tápoláson lesz a lényeg: egy 15 küldetéses, több végimenetellel rendelkező kampányt is végigjátszhatnak a kalandozók.

A Primal alapdoboza tizenhárom monsztert tartalmaz, akiknek még hat barátot tudunk szerezni a különböző kiegészítő dobozok megvásárlásával. Ennek meg is kérik az árát: a gameplay all-in csomagért majdnem 90 ezer forintot kell fizetni, posta (és ugye ÁFA…) költség nélkül.

Primal: The Awakening

Reggie Games is raising funds for Primal: The Awakening on Kickstarter! A fully cooperative deck crafting boss-battler board game, featuring card-driven tactical combat and large-scale miniatures.

Az őrület őrült csarnokában

Egy viking vezér hitelességét eléggé alá tudja ásni, ha egy váratlanul kitörő hóvihar elől kénytelen menekülni. Márpedig Rognvald Kali Kolsson jarllal és a csapatával pont ez történt. Az a tény, hogy végül egy elátkozott labirintus fölött sikerült menedék találniuk, már nem sokat nyom a latba. A kemény északiakat nem zavarja holmi 6-7 méter zuhanás, majd kiássák magukat. Csak az a fázós sztori ki ne derüljön…

A Maeshowe: an Orkney Saga ennek a jarlnak a részben valódi történetét dolgozza fel kettő vagy egy játékos részére. A cél tehát kijutni a labirintusból élve. Ezt úgy érhetjük el a legkönnyebben, ha közben nem halunk éhen és nem omlik ránk a barlang teteje. Minden körben ki kell játszanunk egy kártyát, ennek a pozitív hatása fog érvényesülni (például kereshetünk kaját), valamint el is kell dobnunk egy lapot, ennek viszont el kell, hogy szenvedjük a negatív hatását. Kiásni magunkat azonos rúnák kijátszásával lehet, gyűjtögetni azonban nem érdemes, mert ha öt egyforma lap kerül a kezünkbe, akkor a vikingünk megőrül, dobhatjuk is el őket.

Deluxe kiadás és figurás verzió most nincsen. A Maeshowe-t kifejezetten kicsi játéknak szánják, kevés kipakolással, egyszerű szabályokkal, rövid játékidővel. És persze vikingekkel.

Maeshowe: an Orkney Saga

Timo Multamäki @ Arctic Union is raising funds for Maeshowe: an Orkney Saga on Kickstarter! 30 minutes of desperation and madness for 1-2 Viking survivors

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • PixelDrake

    2021-01-26 19:56:15

    Ha jól értem, akkor azt írják, hogy a vámot (customs) nem kell fizetni, az ÁFÁ-t (VAT) pedig beleszámolták a postaköltségbe.

  • batnorimre

    2021-01-25 23:37:21

    A Primal esetében a FAQ szerint nincs ÁFA és VÁM költség:
    "Is VAT included?
    Yes! For backers who are located in the regions where we offer Custom Friendly Shipping (US, CA, EU, UK, AU), any VAT or import taxes are already included in the shipping price for those regions."

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék