Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 48. hét

Gyakran feltett kérdések #2: Miért mutattál be az előző héten egy olyan játékot, aminek a támogatását nem ajánlod?

Válasz: Szerintem nem csak azzal lehet segíteni, ha elmondom, hogy szerintem mit érdemes támogatni, hanem azzal is, hogy mit nem.

Hősök, gonoszok és kockák

Ha megkérnél valakit, hogy nevezzen meg egy játékot, ami cserélhető oldalú kockákat tartalmaz, jó eséllyel a Dice Forge-ot fogja mondani. Pedig voltak korábban és később is hasonló próbálkozások. Ezek egyike volt tavaly a KAPOW!, melynek a most a második kiadása első és második részét (nyugi, én is kezdek belezavarodni) támogathatjuk Kickstarteren.

Valahogy nehéz komolyan venni egy játékot, aminek az a címe, hogy KAPOW! Valószínűleg nem is kell, hiszen ez egy képregény zsánerparódia, a lehető legklisésebb szereplőkkel. A játékmenet ennek megfelelően agyatlan, villámgyors kockacsörgés lesz, sok-sok akcióval és némi taktikával megfűszerezve. Két játékos (több készlet vásárlása esetén több) két hőst vagy gonoszt irányít, a csata kimenetelét pedig kockák döntik el. Mindkét játékos titokban dob és dönti el, hogy a dobott értékeket támadása, védekezésre, vagy fejlődésre költi-e. Ez utóbbi esetben lehet a kockáinkat fejleszteni az oldalak cserélgetésével. A harc addig tart, amíg az egyik fél meg nem hal (vagy a másik).

Mint említettem, nem a KAPOW! lesz a hosszú stratégiák kedvelőinek játéka, ellenben képregényrajongóknak érdemes ránézni. Az első és második rész között technikai különbség nincsen, csupán a válaszható hősök és gonoszok térnek el.

KAPOW! The fast & furious super-powered buildable dice game!

Robert Dougherty is raising funds for KAPOW! The fast & furious super-powered buildable dice game! on Kickstarter! A fast & furious dice game from the creator of Star Realms. Secretly allocate customizable dice to attack, defend & power up!

„...to be happy one must love or love to suffer or suffer from too much happiness.”

Érdekes munkáslehyelezős koncepcióval próbált újítani 2015-ben az Artipia. Ez volt a The Pursuit of Happiness, melynek célja nem a legjobban működő vállalkozás/birodalom kiépítése volt. Egyetlen ember életét kellett benne menedzselnünk a születésétől, hogy elérje a boldogságot. A bábuk, amiket itt lehelyezünk, nem a szó szoros értelmében vett munkások, hanem az emberünk ideje – melyről mi dönthetjük el, hogy mivel tölti. Az összefüggések viszonylag egyszerűek: ha művészek akarunk lenni, művészetet kell tanulni, ha vásárolni akarunk, dolgoznunk kell.

A megjelenése óta számos nagy-, és kis dobozos kiegészítő, valamint promókártya jelent meg a játékhoz. Szám szerint tizenhárom. A tizennegyedik bővítés Nostalgia névre hallgat és nevéhez méltóan a múltbéli élményekre fókuszál. Egy emlékpaklival bővíti a játékot, melyek döntési helyzetek elé állítják a játékost. Ha teljesítik a rajtuk lévő követelményeket új kártyatípusokat használhatnak a játék további részében.

A kiadó gondolt azokra is, akik még, csak most ismerkednek a társassal, és azokra is, akik már az összes kiegészítőt beszerezték. Az előbbiek az alapjáték mellé mindent megrendelhetnek a szériából, az utóbbiak pedig menő óriásdobozban rendszerezhetik a gyűjteményüket, igény szerint műanyag alkatrészekkel bővítve az alapjátékot.

The Pursuit of Happiness - Big Box and Nostalgia expansion

Artipia Games is raising funds for The Pursuit of Happiness - Big Box and Nostalgia expansion on Kickstarter! The Pursuit of Happiness gets a Big Box, Deluxe components and a brand new Expansion!

Rúnamesterek

Íme egy játék azoknak, akiknek elegük van a nagyobb projektek százeurós induló összegéből. A Rune postaköltséggel együtt is alig több négyezer forintnál. Ami azt illeti, a postaköltség majdnem annyi, mint egy teljes új doboz belőle - úgyhogy még a készítők is azt javasolják, hogy inkább kettesével rendeljük a játékot.

A Rune-ban két mágus próbál megidézni egy démont, amihez minél több varázserőre van szükségük. Ezt rúnákból tudják kinyerni, amiket pedig kártyák lepakolásával találhatnak. Minden körben ki kell játszani egy lapot úgy, hogy részben takarjon egy már asztalon lévőt. A letakart rúnáknak vagy meg kell egyezniük a fölöttük levővel, vagy az új szimbólumoknak passzolniuk kell a szomszédosakhoz. Ezzel a két egyszerű szabállyal, valamint 3-3 varázslófigurával kell elfoglalni minél több összefüggő rúnacsoportot a győzelemhez.

Még egy ilyen negyed órás minijáték sem úszhatja meg kiegészítők nélkül. Az Adeptsben egyedi képességekkel bíró kártyákat húzhatunk, míg a Third Master egy harmadik játékost von be a harcba.

Negyed órás absztrakt stratégia, ami 12 euró mindennel együtt. Ha még így is kétségeid vannak, próbáld ki Tabletopián vagy vagy töltsd le az ingyenes print&play verziót.

Rune (Reprint & New Micro-Expansion)

Little Rocket Games is raising funds for Rune (Reprint & New Micro-Expansion) on Kickstarter! A super portable strategy-game. 2 minutes to learn, a lifetime to master. You can now play with 3 players thanks to the new expansion!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.


Kommentek

  • GeriJoker

    2020-12-01 11:40:08

    Szuper! köszi a választ

  • gyd

    2020-12-01 10:30:41

    Már kint is van. :)

  • GeriJoker

    2020-12-01 09:47:30

    49. heti körkép nem lesz most? Tudtommal Hétfőn szokott lenni :)

  • reni.sule

    2020-11-29 06:39:14

    Egyetértek, most ezekben a játékokban nem látom azt a kicsi pluszt, ami miatt azt mondanám meg akarom venni. The pursuit of happiness érdekes játéknak tűnik nekem, még ez amit talán kipróbálnék, de a graffika nem győzött meg. Engem a CV mi lett volna ha társajátékra emlékeztet, az is hasonló témát dolgoz fel, de nekem ott a doboz és a graffika jobban tetszik.

    Viszont ami nagyon tetszik, hogy kikerült egy olyan játék is aminek a támogatását nem kell hússzor átgondolni, mert nem viseli meg az embert anyagilag. Persze ilyenkor hátrány a magas szállítási költség, de a csoportos rendelés vagy amit a szerző ajánlt tényleg jó megoldást jelent.

  • Robby

    2020-11-26 12:49:46

    Most egy kicsit szegényesre sikeredett ez a körkép (vagy az előzőek voltak tül jók). Valahogy egyik játék sem tudott lenyűgözni, bár nem rossz játékok, de hiányolom azt a kis pluszt belőlük. Bár a második játéknak biztosan sok rajongója lehet, ha már 14 (ezzel együtt) kiegészítő is jelent meg hozzá. Kicsit már olyan Sims-es :)

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék