Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 46. hét

Eredetileg itt az új kviddicses játékkal kezdtem volna a bemutatót, de azt végül sajnos felfüggesztették. A kiadó szerint azért, mert az amerikai elnökválasztás lefoglalta a támogatókat, ezért nem tudtak sok emberhez eljutni. A kampányt elvileg jövő héten újraindítják, akkor kiderül, hogy igazuk volt-e. Addig is...

Underwater Cities

Hű, az atlantisziak nagyon kihúzhatták a gyufát az isteneknél! Az öregek elkezdték víz alá nyomi a szigetet, és még szörnyekkel is megszórták, hogy elvágják a menekülők útját. Szerencsére a helyiek – ha a szigetet nem is tudják megmenteni – fel tudnak húzni gyorsan egy portált, amin keresztül elmenekülhetnek.

Az Atlantis Rising nevével ellentétben a sziget süllyedéséről szól. A cél, hogy a maradék nyersanyagot gyorsan kibányászva megépítsük a tíz komponensekből álló portált. A csillag alakú földrészt azonban folyamatosan elönti a víz, ráadásul pont a legértékesebb területekkel kezdve. Természetesen, egy éppen víz alá kerülő területen bányászati tevékenységet végezni nincsen túl jó hatással a lakosság moráljára. A közös győzelem most is varázslattal, technológiával és szokás szerint a karakterek egyedi képességeivel lehetséges.

Ez a 2012-es limitált kiadású-, valamint a 2019-es Atlantis Rising: Second Edition története. A mostani, Monstrosities névre hallgató kiegészítőben mitológiai lények keserítik meg az atlantisziak amúgy sem túl vidám életét: a hárpiák lopkodják a kibányászott nyersanyagokat, néha pedig a magukat bányászokat is. Medusza is tiszteletét teszi a szigeten, hogy a borzalmas pillantásával szó szerint a helyükre fagyassza a munkásainkat. A szörnyek lecsapkodása nem csak a bosszú jól eső érzésével tölthet el minket: mindenféle menő varázstárgyat tudunk kivágni a gyomrukból.

Kiegészítős kampányhoz illően most is lehetőség van megrendelni csak a kiegészítőt, illetve az alapjátékkal együtt mindent, kedvezményes áron.

Atlantis Rising: Monstrosities

Brent Dickman (Elf Creek Games) is raising funds for Atlantis Rising: Monstrosities on Kickstarter! An all new big box expansion for the acclaimed cooperative game, Atlantis Rising, with editions in English, French, German, and Italian

Kötelező maszkviselés

Így ne csináljatok kampányt, srácok! Kétszer is végigtekertem a Sons of Faeriell oldalán, de az egyetlen árva összefoglaló bekezdésen kívül semmit nem tudtam meg a játékról. Azon kívül, hogy nagyon szépen néz ki. Meg, hogy gumiból vannak a figurák maszkjai. Meg, hogy minden egyes frakció saját tálcát kap, ami csökkenti a kipakolási időt. Még az oldal tetején lévő videó is csak egy animáción keresztül mutatja be a játék történetét. Az ok, amiért nem zártam be az egészet, hogy nagyon kíváncsi voltam, hogy mit takarhat a beharangozott „multiple endings” kifejezés. Ha valaki a játékmenetre kíváncsi, akkor kénytelen végignézni a kampány közepén elrejtett, majdnem negyed órás szabálymagyarázatot – vagy ennek a közel két órás változatát. Ajánlom, hogy ezek után fantasztikus legyen minden eleme...

Ahogy kiderült, a Sons of Faeriell egy ígéretes akcióválasztós játék, melynek az érdekessége, hogy a játékosok nem akciók közül választhatnak, hanem mindenki szabadon hajthat végre egyet a három fázis közül, melyeknek az összes akcióján kötelező végigmenni. Így kell majd a világból esszenciát kinyerni (vagyis kártyákat húzni), küldetéseket teljesíteni és a változatos képességű hősöket fejleszteni.

A győzelmi feltételekre leginkább a harmad-coop jelző illene. A játékosok a győzelemért kisebb küldetéseket (achievementeket) oldanak meg, melyekből ha valaki elér ötöt, véget ér a játék. Ha azonban sikerült mindenkinek egyszerre elérnie az ötöt, a játékosok közösen nyertek. Ha betelik a minden körben növekedő, és az akciókat folyamatosan hátráltató korrupció sáv, akkor viszont minden játékos veszített. Végül, valaki dönthet úgy (vagy alakulhat úgy), hogy behódol a korrupciónak. Ekkor az addigi képességeit elveszíti, kap egy új, sötétebb figurát, a célja pedig onnantól, hogy az előbb említett sáv feltöltésével mindenki más elveszítse a játékot.

Deluxe edition nincsen, mert már az alapjáték is csodásan néz ki. Ha a legdrágább, 100 eurós verziót választjuk, akkor minden figurát műanyagra cserélhetünk, bevonhatunk egy ötödik játékost és kapunk néhány minikiegészítőt is.

Sons of Faeriell

Tabula Games is raising funds for Sons of Faeriell on Kickstarter! Decide the destiny of Faeriell in this strategic eurogame featuring a brilliant potential traitor mechanic and multiple endings.

Embertelenül

Íme egy vérbeli gamer játék a végére! A The Warp egy sci-fi világban játszódó 4X játék lesz, ami akár három órásra is nyúlhat (tehát valószínűleg 5 óránál hamarabb nem kelünk fel tőle), és megpróbálja eliminálni a hosszú játékok egyik legnagyobb buktatóját, a holtidőt.

A történet szerint a helyi időszámítás 7002. évében járunk a Yortar bolygón. Itt nagyon sokféle faj lakott együtt, de emberek nem voltak közöttük. Öt évvel korábban egy megmagyarázhatatlan katasztrófa elpusztította a bolygó nagy részét és ellehetetlenítette az addig virágzó bányászatot és kereskedelmet. A megmaradt kolóniák a túlélésüket féltve egymás torkának ugrottak...

A The Warpban tizenhat frakció közül választhatunk, melyek közül kettő semleges félként fogja bosszantani a játékosokat, egy pedig a középpontban álló portált fogja őrizni, amolyan bossfight jelleggel. Ezen kívül minden játékos három képességet csatolhat a frakciójához, tehát a változatosságra nem lesz majd panasz. A harcot kockadobással vezérelhetjük, ahol a szemben álló egységek száma mellett még a terület magassága is fontos szerepet játszik. Persze nem lenne sci-fi a játék, ha nem lehetne terraformálással mesterségesen felemelni egy területet. A csavart az adja, hogy a harcot kivéve a játékos minden akciója másolható, tehát a fordulóknak nem lesz olyan része, ami a többiek számára érdektelen lehetne.

A The Warpot négy játékosra tervezték, de a kiegészítő megvásárlásával akár hat fősre is bővíthető. Sajnos ezzel a lehetőséggel már bőven száz euró fölé kúszik az árcédula.

The Warp Board Game

Jumping Turtle Games is raising funds for The Warp Board Game on Kickstarter! The Warp is a fast-paced Sci-Fi 4X (explore, expand, exploit, exterminate) board game for 1 to 6 players.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • Eyesis

    2020-11-09 21:25:56

    A különböző nyelvű fajok a videóban, tényleg jó ötlet volt tőlük :)

  • Robby

    2020-11-09 19:43:38

    Az Atlantic Rising egy kiegészítő. Az alap játékot megnézve elég érdekes, hogy az első kiadást 6.5-re értékelték a másodikat meg 7.9-re. Tény, hogy sokkal szebb lett, de a játékmenet is változott annyit?

    A Sons of Faeriell tetszik, egyedül ami zavart kicsit az egészben, hogy a szépen kidolgozott figurák mellett egy fatömbre matricázott (vagy múanyagra festett) állatfigurákat kapunk, illetve a figurákon jó ötlet az álarc, de a kis tartórész nagyon nem tűnik tartósnak.

    The Warp - Végre egy jó Sci-Fi játék. Nagyon szépen kidolgozott, nagyon szépen grafikázott, nagyon odatették a készítők a látványvilágot. Nekem a színes minik is nagyon tetszenek, jól láthatóak a táblán. 16 féle fajból lehet választani, amit ha jól csinálnak meg, akkor kellő változatosságot, újrajátszhatóságot biztosíthat. Ami egy kicsit elrettentett az a takarófal és a sok kocka (meg az ár is). Viszont a videót meg kell dícsérnem, bár a játékból semmit sem kapunk szinte és nem sikerült valami akciódúsra, de a zene és az, hogy a fajok különböző nyelven szólalnak meg, az tetszett.

  • Eyesis

    2020-11-09 18:15:27

    A Sons of Faeriell-el én is szemezgettem. Nagyon jól néznek ki benne az állat figurák és a levehető maszkok is óriásiak. Egyszerüen nem bele azt, amitől ez jobban érdekeljen, mint egy a sok-sok már kész hasonló társasjátékból. Az mindenképp tetszik, hogy a természettel folytatott viszonyt próbálja meg játékosan bemutatni.

    The Warp.. Imádom a sci-fi-t mindenben, így társasjátékban is. Rengeteg ilyen játékom van, és szeretném szeretni, de ez annyira nem tetszik nekem. Ráadásul a szines minik is a boardon inkább elrettentenek, mint csábítanak. A takaró falas játékok sem a kedvenceim, de rá beállítottam rá a figyelest. Ha esetleg válaszolnak és valami normális ajánlattal állnak elő, akkor lehet szervezek rá egy csoportos rendelést, de az sem lehetetlen, hogy a Belgium-i személyes átvételt választom, ezzel is bízva a maszkviselés és egyben a járvány végében. :)

    Atlantis Rising, nem tetszik, nem ismertem a régi változatát. Gondolom fel akarják javítani, de engem nem fogtak meg.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék