Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 45. hét

A bevezető videó a Kickstarter kampány legfontosabb része. A videó nélküli projektek nagyjából 85 százalékban elbuknak, egy rossz videó után pedig az emberek már lépnek is tovább. Ezért sem lehet véletlen, hogy a legtöbb kisfilm inkább emlékezet egy mozifilm trailerére, mint egy reklámspotra.

Don’t Deal With The Devil

Nem, ez a játék nem a Cuphead adaptációja. Utánanéztem a rajzolóknak és megállapítottam, hogy a Townsfolk Tussle és a népszerű, rajzfilmes-idegösszeroppantós videójátéknak semmi köze egymáshoz – csak mindketten a harmincas évek meséinek stílusában készültek. Egyébként szerintem egy Cuphead társasra sem kell már sokat várnunk, ha az átdolgozós trend nem szűnik meg.

Eureka Springsben járunk, amit eddig a hős seriff bátran védelmezett a galád szörnyektől. Ám a seriff most holtan fekszik, ezért a városlakóknak maguknak kell megvédeniük az otthonaikat, amíg megválasztják a helyettest. Sajnos a polgárok nem túl... khm... talpraesettek, ezért kénytelenek a kütyüikre, a létszámfölényükre és a szerencsére hagyatkozni.

A Townsfolk Tussle-re többen is úgy hivatkoztak, hogy a rajzfilm grafikás Kingdom Death Monster, ami elég jól csengő ajánlás. Az alapok valóban megegyeznek: egy felkészülési fázis után (ahol a karaktereinket tápolhatjuk különféle cuccokkal) berendezzük tereptárgyakkal a négyzetrácsos táblát és nekieshetünk az aktuális gonosznak. Minden csata másféle terepen zajlik és minden ellenség különböző módon harcol, ennek megfelelően más-más taktikát igényel. A végső ütközet előtt a játékosok megválasztják az új seriffet, akire a dicsőség mellett különleges feladat vár: túl kell élnie a csatát, különben minden kezdődik elöről, a játékot pedig elbukták. Mindezt kellemes retro grafika és minőségi minik mellett.

A felkeltette az érdeklődésedet a játék, vagy tetszik a Kingdom Death Monster, de jobban szeretnél morbid szörnyek helyett inkább groteszk mesefigurákkal verekedni, akkor a Townsfolk Tussle a te játékod. Kickstarter exkluzív, tehát boltokban nem fogják árulni. Minden magasabb támogatói szint betelt, úgy neked csak azt kell eldöntened, hogy hány darabot kérsz a játékból.

Townsfolk Tussle

Panic Roll is raising funds for Townsfolk Tussle on Kickstarter! Eureka Springs is under attack! Gear up for a co-op, boss-battling adventure to defend your vintage cartoon town.

There is 1 impostor among us

A kalózok sikeresen beszivárogtak az Instabil legénysége közé. Néhány óvatos kormánymozdulat, egy kis vitorlaállítgatás, és mire a kapitány észreveszi, hogy nem a Kékvíz-öböl felé tart hajó, már késő lesz. A Bíbor-barlang körül rejtőzködő flotta csak arra vár, hogy a kereskedőhajó zátonyra fusson, és máris rátehetik a kezüket az értékes rakományra. Ám a kalózok nem számoltak azzal, hogy nem ők az egyetlenek, akik inkognitóban tartózkodnak a fedélzeten. Egy őrült szektavezér rejtőzködik közöttük, akinek minden vágya, hogy a legénység összes tagját – legyen az matróz vagy kalóz – feláldozhassa az ő csápos istenének.

A Feed the Kraken a klasszikus avalonos rejtett szerepes játékok nagydobozos változata. A játékosok itt nem küldetésekre indulnak vagy fasiszta törvényeket hoznak, hanem egy hajót navigálnak közösen. A kapitány és a helyettese választanak egy navigátort, majd mindketten titokban adnak neki egy parancsot az útirányra. Azt, hogy a kettő közül végül merre indul a hajó, már a navigátor fogja eldönteni. Minden lépés után a legénység dönthet úgy, hogy valakit a tengerbe hajít, ha valakit gyanúsnak talál. Ezzel remekül elejét lehet venni a fenyegetéseknek, ugye – de vigyázat, ha a szektavezér kerül csápos istenének gyomrába, azzal a prófécia beteljesedik és a világgal együtt a hajó is elpusztul.

A Feed the Kraken tehát azoknak készül, akik össze tudnak gyűjteni egy viszonylag nagyobb társaságot (ami jelen esetben 5-11 főt jelent) és egész éjszaka el tudnak szórakozni a dedukciós játékokkal. Már az alap kiadás is nagyon szép, a maga fa pisztolyaival és hajófigurájával, de a deluxe verzió ezúttal tényleg rászolgált a nevére. Háromféle óriáspolip, kormánykerék és mutatós kártyatartó dobozok teszik teljessé az élményt.

Feed the Kraken

Funtails GmbH is raising funds for Feed the Kraken on Kickstarter! Feed the Kraken is not just a game, it is an amazingly intense experience that will stay with you forever.

You held fire in your hand, old man. It should have been destroyed.

Nehezen indult a Ludus Magnus Studio karrierje. A Nova Aetast harmadszor kellett elindítani, mire össze tudta szedni a kívánt összeget – akkor viszont pár óra alatt meg is lett. Később a kiadó olyan játékokat tett le az asztalra, mint a Black Rose Wars és a Dungeonology. Most visszanyúlnak az első projektjükhöz, mi pedig újra ellátogathatunk az 1500-as évek elképzelt Olaszországába.

A Nova Aetas: Renaissance az öt éves alapjáték újragondolása. Természetesen átesett egy kis optikai tuningon, valamint számos helyen belenyúltak a szabályba, hogy több szabadságot adjon a játékosoknak. Automatán megtanult képességek helyett most XP rendszer van, és az ellenfelekből kiütött tárgyak helyett most alkímiai komponensekkel lehet új cuccokat szerezni. A hősök a kasztjuknak megfelelő számú képességet tanulhatnak meg. Ezek nem kártyákon kaptak helyet, hanem mind az adott karakter lapjára lesznek nyomtatva, így csak egy kis jelzőt kell áthelyezni, ha új dolgot akarunk megtanulni.

Figurás játékhoz méltóan számos különböző kiadás és add-on közül lehet választani, melyeknek gátat csak a gyorsan ürülő pénztárcánk szabhat gátat. Érdekesség, hogy a válaszható hősök között az Assassins Creed sorozat sztárja, Altair is tiszteletét teszi – bár, ha Itáliában járunk, Ezio jobb választás lett volna.

Nova Aetas: Renaissance

Ludus Magnus Studio is raising funds for Nova Aetas: Renaissance on Kickstarter! Nova Aetas: Renaissance an awesome game that will guide you through a historical and magical age.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?


Kommentek

  • spiruka

    2020-11-06 23:51:27

    A három játék közül az első volt az, ami felkeltette az érdeklődésem. Stílusában ténylegesen visszahozza a 30-as éveket, igényesek a minik és a tábla is. Minden részlet a helyén van, és tényleg az embernek automatikusan a Cuphead jut róla eszébe. Viszont az illusztrációkon látszik a különbség, hogy a két játéknak vajmi kevés köze van egymáshoz, mint ahogy a cikk írója is mondta.
    Ha lenne igényes magyar fordítás hozzá és ténylegesen be lehetne szerezni az itthoni boltokban, én biztos hogy megvenném. Aztán lehet hogy saját magammal játszanék mint két személy, de egy ilyen különleges játékot nem mindennap tart otthon az ember. A mini figurákat kifesteném, mert színesben sokkal jobban passzolna az összképhez.
    Engem meggyőzött a Townsfolk Tussle, a reklám videója pedig Isteni!

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék