Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 42. hét

Gyakran feltett kérdések #1: Te minden itt bemutatott játékot meg is veszel?

Válasz: Igen, de csak idén július óta. Akkor vittem el a lottón az 1,7 milliárdos főnyereményt, ami sajnos azóta eléggé megcsappant.

Bele Minden Vackot!

Valahol, egy távoli dimenzió sarkában egy csapat nagyhatalmú lény, akiket Figyelőknek hívnak, azzal tölti az idejét, hogy harcosokat idéz a szomszédos létsíkokról és Figyeli, ahogy azok megküzdenek egymással egy aréna közepén. Így kerülhet egy légtérbe a sheriff, a szamuráj, a kalóz, és még számos klisés karakter. Mondjuk, ha nekem lenne ekkora hatalmam, biztosan nem azzal szórakoznék, hogy megelevenítsem az óvodáskori önmagam akciófigurás agymenéseit, de hát nem vagyunk egyformák...

A Fray - Champions of the Every-Verse ezeket az elborult csatákat dolgozza fel, a tervezők ígérete szerint kifejezetten gyors, pörgős formátumban. A harcok alatt mindent a kocka irányít: egy adott támadást csak akkor végezhetünk el, ha kidobtuk a hozzátartozó szimbólumokat. Ha éppen semmi jót nem tudunk csinálni egy forduló alatt, akkor átvihetjük a dobásunkat a következőre. Ezzel akár hosszútávú stratégiát is ki lehet építeni. Ha eltaláltuk a másikat, akkor ő még megvédheti magát egy mentődobással, és csak ezután guríthatjuk a sebzést. Szedett-vedett karaktereinket tápolhatjuk még tárgyakkal, valamint a terep adottságait is kihasználhatjuk, hogy kicsit megregulázzuk a dobókocka szeszélyét.

Figuraorientált játékhoz képest a kampány nem bővelkedik kiegészítőkben. Az alapjáték mellé mindössze egy hét új harcost tartalmazó pakkot rendelhetünk, mindezt viszont nagyon baráti áron.

Fray - Champions of the Every-Verse

Brain Sandwich Games is raising funds for Fray - Champions of the Every-Verse on Kickstarter! A small scale, fast paced and light weight arena skirmish game that brings to life the childhood question, Who would win in a fight?

A crew of drunken pilots, we’re the only airship pirates...

Végre egy játék, ahol tényleg van értelme annak, hogy léghajókkal repkedünk! A legtöbbször azt tapasztalom, hogy hiába pakolnak egy játékba repülőket, léghajókat, tengeralattjárókat vagy akár űrhajókat, soha nem lehet velük süllyedni vagy ereszkedni, mindig csak két dimenzióban mozognak, mintha csak egyszerű autókról lenne szó. Ennek valószínűleg technikai akadályai is vannak, ezért is tetszik nagyon, hogy az El Dorado Games megpróbált legalább még egy réteget vinni a légi közlekedésbe.

A Windward okosan használja ki a léghajók (jelen esetben légvitorlások) képességeit. A szél mindig más irányból fúj, ami megkönnyítheti – vagy éppen nehezítheti – a közlekedést. A kisebb hajóink képesek alacsonyabban is szállni, ahol másfajta kihívásokkal kell szembenézniük. A feladatunk, hogy Celus gázbolygója fölött repkedve minél több szörnnyel végezzünk, belőlük nyerhető ki ugyanis a hajókat és a városokat lebegtető üzemanyag. Persze akkor sem kell üres kézzel hazatérnünk, ha nem találkozunk szörnyekkel, elég ha találunk valakit, aki igen. Néhány jól irányzott ágyúgolyó, és máris a mi rakterünkben landol a többiek drágán megszerzett zsákmánya...

A mostani kampány egy újrakiadás és természetesen egy kiegészítő is egyben. A Treacherous Skies egy új, magasan szálló hajótípust hoz a játékba, amivel biztonságosan szállíthatjuk haza a rakományunkat. Könnyebb dolgunk nem lesz ettől, mert az életünket megkeserítik majd a viszontagságos időjárási körülmények. A két dobozt azért is érdemes lesz együtt megrendelni, mert egy óriási, gyűjtői kiadás formájában érkeznek, praktikus inzerttel, ami garantáltan minden komponenst a helyén tart.

Windward (Expansion & Big Box)

El Dorado Games is raising funds for Windward (Expansion & Big Box) on Kickstarter! Become the most notorious sky captain by harnessing the wind, hunting leviathans, and plundering opponents.

Viszlát nyár!

A Frostpunk a városépítős játékok Dark Soulsa” – hangzik az ismert idézet. A Frostpunk nem csak azért nehéz, mert nagyon sok mindenre kell benne figyelni. Az utolsó megmaradt település vezetőjeként néha fel kell adnunk az erkölcsi aggályainkat és a közösség érdekében olyan döntéseket is meg kell hoznunk, amiket a való életben elleneznénk. Betilthatjuk például a gyerekmunkát, hogy megkíméljük a fiatalokat, de ezzel embereket vonunk el a fontosabb feladatoktól, és lehet, hogy emiatt nem fogjuk tudni fűteni a házakat... ami a gyerekek életébe kerülhet.

A sok tervezés és a városépítős tematika miatt adta magát, hogy a jégkorszak túlélőinek megpróbáltatásait a PC és konzolok mellett társasjáték formájában is feldolgozzák. A cél, hogy a játékosok legfeljebb négyen összefogva túléljenek tizenkét fordulót. Sosem lehetünk nyugodtak, mert valami kellemetlen – vagy épp halálos – minden kör elején történik majd. Ezekre azonnal reagálnunk kell, de minden egyes intézkedésünknek lehetnek hátrányos következményei, vagyis minden döntésünk után egyre több lap kerül bele az eseménypakliba.

Legfőbb ellenségünk a hideg lesz, mellyel a település közepén álló óriási szénerőmű-torony segítségével vehetjük fel a harcot. Ha nincs elég meleg, az emberek dühösek, letargikusak vagy halottak lesznek – egyik sem túl szívderítő lehetőség. Ha viszont sikerült beröffenteni a generátort, akkor lehet menni felfedezni, havat lapátolni, építkezni és reménykedni a túlélésben.

A digitális testvéréhez hasonlóan kemény játéknak ígérkezik a Frostpunk, nem túl kellemes győzelem-vereség aránnyal, de hát valaki meg pont az ilyet szereti, ugye. Két verzió közül választhatunk: az olcsóbb kiadásban meeple-k és tokenek jelképezik a települést, a deluxe kiadásban viszont megkapjuk a játékból is ismert épületek műanyag verziót, ráadásul előre árnyékolva. Mivel nélkül nem lenne Frostpunk a Frostpunk, a középső generátortorony mindenkinek jár, pledge leveltől függetlenül.

Frostpunk: The Board Game

Glass Cannon Unplugged is raising funds for Frostpunk: The Board Game on Kickstarter! A city-survival game where heat means life and every decision comes at a cost. From the designers of Nemesis and This War of Mine: TBG.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.


Kommentek

  • laczkodavid

    2020-10-18 14:30:48

    Ennyire azért nem bosszantó dolog ez szerintem, biztos meg van mindenre az okuk a gyártóknak is :)

  • vigh.doraa

    2020-10-18 14:12:44

    Tényleg nagyon bosszantó tud lenni, amikor nem fér el még a polcon sem, mert azt hiszik, hogy attól, hogy nagyobb a doboz, attól jobb a játék, és nem győzzük itthon a helyet csinálni neki...

  • laczkodavid

    2020-10-18 08:00:39

    Az tényleg nagyon szuper ha egy játéknak a budget-jébe belefér a játékelemeken kívül valami kis rendezési lehetőség is a dobozban. Én leginkább azoktól tudok szétcsúszni, amik hatalmas dobozt kapnak, aztán benne meg alig van valami, de az is rendezetlenül, mert a két széléből ilyen 15-15 centiket levágnak papírból kialakított téglalapokkal. :D

  • Marcike

    2020-10-17 22:43:50

    Nagyon szimpatikus, hogy a Windward egy tuti inzertet is tartalmaz, szeretem, ha egy játék ilyen szinten igényes tervezésű! 🙂

  • laczkodavid

    2020-10-17 09:13:19

    Az nagyon király lenne :) De csak akkor ha a címét megtartják. Annyira jó hangzása van, és valahogy úgy illik a témához, hogy azt ne cseréljék le magyarra :D

  • tomi.fehervari

    2020-10-17 07:35:03

    Ez szuper hír, köszi! Remélem igaz és megjelenhet magyarul. :)

  • probi777

    2020-10-17 04:37:42

    Lattam egy videot amibe a Frostpunk zarsas keszitoje szerint targyalnak magyar nyelvu verziorol!

  • laczkodavid

    2020-10-16 08:05:03

    A Frostpunk szerintem eszméletlen lesz! Nekem nagyon tetszik, meg én imádtam a játékot is. Az mondjuk egy jó kérdés hogy az ott szerzett tapasztalatok mennyire lesznek átvihetők a társasjátékba?🧐

  • PixelDrake

    2020-10-15 21:30:10

    Ha beindul, mindenképpen fogunk vele foglalkozni - de a rovat címe megmarad

  • tomi.fehervari

    2020-10-15 19:25:17

    Ez a Frostpunk nagyon tetszik! A pc-s játékról már láttam videókat, az se tűnt rossznak, de társas formában, kooperatívként nagyon tetszik! Remélem jön majd egyszer magyarul, szívesen kipróbálnám. :)

  • Robby

    2020-10-15 11:53:42

    Azt én is néztem, csak olyan sérülékenynek tűnik...

    Lesz a KS körkép mellett egy Gamefound is?

  • Alleira

    2020-10-15 10:02:12

    A Windward-hoz nagyon megjött a kedvem és hihetetlenül jól is néz ki. Remélem túllép a Kickstarteren és kapható lesz játékboltokban is. Sci-fis, kalózos, megvett kilóra.

    A Frostpunk is nagyon tűnik, de ahogy néztem 2021-es megjelenés lesz, meglátjuk milyenek lesznek az első tapasztalatok.

  • harnas1207

    2020-10-15 01:39:06

    Dehogy furák, mindenki másért játszik! 🙂

  • laczkodavid

    2020-10-14 21:24:10

    Nekünk van egy csomó olyan barátunk, akik ritkán szoktak társasozni, és nem szeretik annyira azt érezni, hogy az ő döntéseiknek akkora következménye legyen, és ők szeretik az olyan coop játékokat, ahol kvázi együtt beszéljük meg, de inkább hallgatnak ránk, kérdeznek tőlünk, mert ők nagyon élvezik a játék menetét, de azt a kevés alkalmat, amit játszanak, azt szeretik, ha győzelemmel zárul. És így nekik teljesen megfelel, ha van alfajátékos. Mindig van egy másik oldal (vagy csak fura emberek? :D )

  • Robby

    2020-10-14 20:17:17

    Én elég sokat játszottam vele, de nálunk ez nem igazán jött elő, inkább megbeszéltünk mindent és ugye a közös cél az muszáj, az egyéni meg kel, ha nyerni akarsz. A többiek segítették a kolóniát, általában úgy, hogy egyik karakterrel támogatták a kolóniát, a másikkal meg saját és közös célt is próbálták teljesíteni. Ha meg sikerült még több karaktert szerezni, akkor meg sima ügy volt, hogy mit fog csinálni (ahol hiány volt oda ugrott be). Vagy én játszottam jó társasággal mindig (család illetve kollégák) vagy csak szerencsénk volt. Persze volt párszor mikor elbuktuk a küldetést ennek ellenére, de ugye ez azért nem egy könnyű játék és a szerencse is ott van,, de ez egy zombis játékban kötelező. Persze ezt is lehet úgy játszani, hogy valaki megpróbál alfa lenni, de akkor jön elő, hogy a többiek veszélyben érzik magukat és féltik az egyéni küldit és nem segítenek annyira. Pont ezért nem szabad itt erőltetni az alfa játékost. Ahol előjön az alfa játékos nagyon az pl.: a Pandemic, Tiltott Sivatag... Ezeknél nincs egyéni cél, viszont ha 1-2 karakter egyéni úton halad, vagy nem látja át a tervet, akkor tuti a bukta, ezek a játékok büntenek ezért! Itt szinte kötelező az alfa játékos! Nem azt akartam mondani, hogy attól ezek nem jó játékok, illetve vannak olyanok is, akik szeretik, ha kicsit irányítják őket. (Tiltott sivatag nagy kedvenc)

  • harnas1207

    2020-10-14 15:45:26

    PixelDrake írta le jó a problémát, ami a Holtak telére igaz: Hiába van egyéni célod, ha a többiek ehhez nem igazodnak, akkor te sem fogod segíteni a kolóniát, azaz jól keresztbe teszel mindenki végső győzelmének. Ergo akiről azt feltételezitek, hogy nem áruló, azzal együttműködve közösen terelgetitek mindenki győzelmi feltételét. És itt már befigyel az Alfa játékos probléma.

  • Robby

    2020-10-14 15:33:44

    A Holtak telében van egyéni cél is, ezért egy kicsit mindenki magáért is küzd, miközben a közös célról sem szabad elfeledkezni, mert ha az bukta, akkor mindenki veszít. Illetve a válaszút kártyákról is egyénileg kell dönteni. Így az teljesen más és egy kicsit enyhít az alfa játékos problémán. Ha a Frostpunk-ban is sikerülne ezt feloldani, akkor szerintem nagyon jó játék válna belőle (remélem így is lesz).

  • harnas1207

    2020-10-14 11:30:55

    Igen, a Holtak Tele is ilyen, amennyiben nincs áruló. De ezt is inkább coop mechanikának nevezném. A Frostpunknál valóban érzékelhetni lehet, hogy a túlélésért együtt kell harcolni, így számomra inkább a Robinson Crusoe-ra hajaz egy sokkal izgalmasabb világban, de én nem ismerem az eredeti játékot.

  • laczkodavid

    2020-10-14 06:56:00

    Én támogattam kockstarteren a Euthia-t. Az is egy kicsit ilyen semi-coop mutáns😄. Egy közös cél a végén, ami ha nem sikerül mindenki veszít, de addig meg mindenki külőn gyűjti a pontokat, és hátráltatja a másikat. Csak ugye nem szabad túlzásba esni😅

  • PixelDrake

    2020-10-13 22:26:49

    Vannak olyan játékok, ahol versenyezni kell egymással, de bizonyos helyzetek az összes játékos vereségét eredményezik, így valamennyire együtt kell működniük. Viszont ha ez túl erősen van jelen, akkor lehet, hogy egy sértődött játékos romba dönti a többiek szórakozását.

    Szerintem a Frostpunknak nagyon is jól áll a coop mechanika, nehéz lenne elképzelni súlyos rivalizálást egy ilyen világban.

  • Barnil

    2020-10-13 21:31:57

    Igen, igazad van :D Elég szigorú voltam a játékkal kapcsolatban, főleg hogy se nem próbáltam, se nem láttam egy partyt. :)

  • harnas1207

    2020-10-13 20:18:05

    Minden coop játék egy kaptafára megy, hiába nehezítik vagy bonyolítják. Ha nem lehet a játékosokat teljesen vakon elkülöníteni, akkor az alfa játékos probléma előjön. Ha meg el tudod különíteni, akkor nem lesz coop játék. Egyébként kíváncsi lennék egy olyan társasra amiben mindenki küzd a játék ellen, de a végén rangsorolni lehet. Pl mindenki külön szigeten küzd a Szellemek szigetébe és az nyer aki hamar eléri a győzelmet. Nem coop hanem párhuzamos game.

  • laczkodavid

    2020-10-13 18:59:08

    Ennyire nem volt az az első játék vészes :D szerintem van azért létjogosultsága az ilyen egyedi mechanikájú játékoknak is ( jó, ez nem olyan nagy valami), de pl. szerintem a Dungeon Fighter, aminek az curling szerű kockadobálós mechanikája van az eszméletlen fun lehet. Én nem veszem meg, mert annyira nem érdekel, de ha valakinek lenne a közelemben azzal fixen játszanék. Szóval biztos megvan azért ennek a játéknak is a varázsa valahol, csak ki kellene próbálni. :)

  • laczkodavid

    2020-10-13 18:52:09

    Én nem igazán látom értelmét ebben a játékban a többjátékos módnak, még ha coop akkor sem. Kicsit inkább tűnik olyannak a dolog, mint amikor leültök a konzol elé 3-an, de valójában csak egy játszik, a többi csak nézi és magyaráz. Nagyjából itt is ezt tudom elképzelni. Odaülnek a többiek is, de igazából az nem nagyon tesz hozzá, hogy 3-an játszotok egy helyett. Bár aztán ki tudja :)

  • laczkodavid

    2020-10-13 18:45:44

    Eszméletlen jó a PC-s játék, sokat agyaltam rajta, hogy mi legyen a sorsa, megvegyem vagy ne, de végül a pénztárcám alapján úgy határoztam hogy most csak egy PC adaptáció fér bele a keretbe, és én azzal várok a Darkest Dungeon-ig, azt is meg akarom nézni, nemsoká startol :)

  • Robby

    2020-10-13 18:40:26

    Biztosan nem ugyanaz a játékélmény a faék változatban! Én valahogy kinőttem a "faék" kinézetű játékokból. Elég volt azokkal a 80-as, 90-es években játszanom. Nekem tetszik, ha a játékokban is a fejlődést látom, nem a 80-as évek grafikáját, nem a gagyi műanyag palástot bábukat, vagy fakocka tárgyakat. Igenis a mai játékok nézzenek ki valahogy, ezzel is segítsen a játék átélésén, tudjunk azonosulni a karakterekkel, érezzük magunkénak a történeteket. Mondjuk az árképzést azért nem igazán értem, de én fejlődéspárti vagyok. Haladjunk a korral! Amúgy meg szerintem a több játékos koop módban egy kicsit az alfa játékos csapdáját gyanítom a Frostpunk-ban.

  • Barnil

    2020-10-13 17:16:03

    Az első játék... Ne haragudjatok, de ez egy vicc. A cikkben is azt érzem, hogy nem tudja komolyan venni a játékot. A cikkből számommra az derül ki, hogy: Ülnek négyen az asztalnál. "Szép" nagy tábla. Ketten "csatáznak", mégpedig úgy, hogy folyamatosan gurítják újra és újra a kockát, a megfelelő szimbólumig. Jó, oké nem csak ennyi a játék, de nem is sokkal több. ;)
    A Windward annyira ismerős, biztos hogy láttam már korábban. Természetesen az első, ha lehet így mondani, kiadását. Akkor is az egekig dicsérték a játékot és teljesen megértem miért. Gyönyörű grafikával rendelkezik és az ötlet is rendkívül egyedi. Meghát a témája sem utolsó.
    A Frostpunkról eddig még sosem hallottam. Igazi gamer játéknak tűnik. :)

  • probi777

    2020-10-13 10:38:46

    A Frostpunknál nekem kivételesen a meeple verzió tetszik jobban, 50€-t spórolsz és ugyanazt a játékélményt kapod. Suburbiánál se hiányolom a miniket. Inkább azon vacilálok, hogy mennyire coop a játék, szerintem inkább solo, ez 1-4 játékosig olyan kötelező ráírni a dobozra dolog.

  • Robby

    2020-10-12 21:12:08

    Ez a Frostpunk egy digitális játék feldolgozása, PC-n sokat játszottam vele. Ott sem egy könnyű játék, sok mindenre kell figyelni és nagyon nehéz nyerni. Érdekes lesz a többjátékos mód, ha sikerül jól kivitelezni akkor biztosan jó játék lesz. Szerintem a deluxe verzió éri meg, a core változat nagyon silánynak néz ki, aki már játszott számítógépen a játékkal az nem biztos, hogy a sima fa alkatrészekkel is azonosulni tudna.

  • harnas1207

    2020-10-12 18:46:01

    Sajnálom ezt a Frospunk projektet. Nagyon tetszik a játék ránézésre, de mivel kooperatív, így felejtős lez. :(

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék