Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 40. hét

Mondtam én, hogy a szeptember erős lesz – és ez még csak a jéghegy csúcsa! Annyi menő címet halmoztam fel a jegyzeteimben, hogy komoly gondot okozott a válogatás. Ez a hét kimondottan erősnek ígérkezik, de a következő talán még ezt is ütni tudja majd.

A vadon világa

Emlékeztek még a Calicóra? A borítón békésen szundikáló kiscica és a harsány színvilág sokak figyelmét megragadta. Mint kiderült, a játék nem „csak” egy könnyű családi szórakozás. Igenis van mélysége, és a változatosságra sem lehet panasz. A Flatout Games ismét állatos témával próbál megérinteni minket, de most bizony ki kell lépnünk a házunk nyugalmas melegéből – hogy elballagjunk egészen az észak-amerikai Kaszkádokhoz!

A Cascadiában minden körben választanunk kell az asztalra pakolt tájegységek-, és a hozzájuk tartozó állattokenek közül. Az előbbivel bővítenünk kell a hexagonokból álló térképünket, az utóbbival pedig meg kell próbálnunk benépesíteni azt. A tájat bármilyen elborult módon rendezhetjük, de az állatok sajnos fenemód kényes jószágok. Nem elég, hogy a lazac nem hajlandó megélni a sivatagban, még arra is figyelnünk kell, hogy mindenkit a saját egyedi – és játékonként változó – igénye szerint párosítsunk a többiekkel, különben nem termelnek pontot nekünk.

Ha nem akarod a szabályt olvasgatni, próbáld ki az egyszemélyes mód online verzióját! Meglátod majd, hogy a nagy részére úgy is rá tudsz jönni, hogy egyszerűen csak nyomkodod a gombokat.

Ha minden jól megy, jövő ilyenkor kezdhetjük el benépesíteni a kis teremtett világunkat. Deluxe kiadás nincsen, viszont már két példánytól jár a mennyiségi kedvezmény, érdemes csoportba szerveződni a rendeléssel.

Cascadia

FLATOUT GAMES is raising funds for Cascadia on Kickstarter! A puzzly tile-laying game featuring the habitats and wildlife of the Pacific Northwest with gorgeous artwork by Beth Sobel!

Állíts be egy karórát!

Néha tényleg nem értem, hogy mi alapján kapnak a játékok nagyobb figyelmet. A 2019-es Set a Watch zseniális kooperatív/szóló játék volt és nem mellesleg kiváló szörnyöldösős stratégia, ami ráadásul egy közepes méretű könyv helyén elfért – mégse ismerik sokan, sem itthon, sem máshol. Nem baj, megmarad indie gyöngyszemnek.

A rendkívül eredeti háttérsztori szerint a világot gonosz lények fenyegetik, akiknek a levadászására egy kalandozó csapatot küldenek ki. A parti körbeutazza a világot, hogy megtalálja és elpusztítsa a portálokat, melyeken keresztül a lények a világba lépnek. Bár négyen vannak, harcolni csak hárman indulnak, egyikük ugyanis mindig hátramarad pihenni és a tábortüzet őrizni.

A hátramaradó csapattag megválasztása a játék egyik kulcsfontosságú része – a másik a hullámokban támadó szörnyek menedzselése. Minden karakter rendelkezik valamennyi sebzéskockával. Ezekkel tudja leütni a szörnyeket, de ezeknek a segítéségével tudja aktiválni az egyedi képességeit is. De nem csak a játékosok hangolják össze a saját skilljeiket, a szörnyek is tudnak kombózni! A megoldás? Precízen kiszámolt körök és a végletekig optimalizált szörnyeliminálás. Nem egyszerű, de nagyon hangulatos.

Az ilyen játékokat nagyon egyszerű bővíteni. Kell egy pár új ellenfél, néhány új karakter és kész is van a következő rész. Éppen ezért a második fejezete, Set a Watch: Swords of the Coin önállóan is játszható és az előző résszel kombinálható is. Ha még nem lenne meg az alapjáték, akkor érdemes a Rookie Adventurer szintet választani, ami az előző rész deluxe változata és az új doboz mellett tartalmazza a játékok print&play változatát is.

Set 🔥 Watch: Swords of the Coin ⚔️

Mike Gnade is raising funds for Set 🔥 Watch: Swords of the Coin ⚔️ on Kickstarter! The highly anticipated stand alone expansion to our acclaimed 1-4 player cooperative game, Set a Watch

Gőzcthulhu és barátai

Minden hónapra jut egy játék, aminek arcana van a címében. Azért a Machina Arcana mentségére legyen mondva, hogy ő még viszonylag korán, 2014-ben kezdte a pályafutását. A játékosok egy steampunk világban találják magukat, melyet a Cthulhu mítosz szörnyei tartanak rettegésben. Miután magukhoz tértek a két gigászi klisé összeütközéséből eredő sztereotipikus sokkból, útnak indulnak felszerelést gyűjteni és megmenteni a világot.

Ahogy az az évszámból is kiderült, egy kiegészítő+reprint kampánnyal van dolgunk. Sajnos nem csak az alapjáték-, hanem még a második kiadás is roskadozott a hibáktól, reméljük, hogy harmadszorra sikerül jól összerakniuk az egészet. Azt, hogy roskadozik, egyébként lehet szó szerint érteni: az erratának szinte nem is látni a végét. Szerencsére aki már rendelkezik valamelyik előző példánnyal, annak elég a javított lapokat megrendelnie. Az átdolgozott szabályok mellé új kiegészítő is jár, ami a To Eternity névre hallgat. Ebben kisebb szerencsefaktort és gyorsabb játékmenetet ígérnek a tervezők az új küldetések és tárgyak mellé.

A kampányban jó sok lehetőség van, mindenféle kedvezményekkel tarkítva, úgyhogy rendelés előtt érdemes alaposan átgondolni, mire van szükségünk. Mivel a játékban minik nincsenek, a százdolláros pledge már alapjátékot és kiegészítőt is tartalmaz.

Machina Arcana ~ To Eternity

Adreama Games, Inc. is raising funds for Machina Arcana ~ To Eternity on Kickstarter! A dark and immersive experience awaits you and your group of explorers. Travel the unknown, face cosmic horrors and fight for survival!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.


Kommentek

  • Barnil

    2020-09-28 18:31:45

    Az első játékot már ismertem, emiatt rettentően büszke vagyok magamra. Már akkor is szimpatikus volt, viszont szerintem drága maga a játék, így megrendelni nem fogom, de online kipróbálást mindenképp megér.
    Igazat adok neked, tényleg Eldritch Horror-ra emlékeztet, bár még játszani nem volt alkalmam a játékkal, de amiket hallottam róla, az alapján valóban hasonló. Ettől függetlenül nekem tetszik, ahogy a cikk is írta: eredeti.
    A harmadik nekem sajnos nem keltette fel az érdeklődésemet.

  • Robby

    2020-09-28 18:10:43

    Három érdekes játék került bemutatásra. Az első egy kis egyszerű lapkalehelyezős, ami ígéretesnek tűnik és nagyon tetszik az online kipróbálási lehetőség. A második egy kicsit emlékeztetett az Eldritch Horror-ra mikor olvastam a bemutatót, persze azért itt a játékmenet eltérő. A harmadik játéknál meg csak reménykedhetünk abban, hogy végre sikerült megugrani a feladatot a fejlesztőknek és ebben nem hemzsegnek majd a hibák, mert izgalmasnak tűnik a játék. Ezt is ki lehet online próbálni, ami sokat segíthet vásárlás előtt a döntésünkben.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék