Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 39. hét

Jó tanács: ha Kickstarter projektet indítasz, mindig gondolj azokra az újságírókra, akik esetleg ajánlót írnának majd a projektedről. Mindenképpen mellékelj sok és mutatós illusztrációt a projektedhez, ne csak animált gifeket. Így nagyban megkönnyíted azok munkáját, akik neked akarnak segíteni.

Sourdough Sam otthonában

Csak nem megint egy kalózos játék?” – csillant fel a szemem, amikor megláttam a Embarcadero borítóképét. De bármilyen hihetetlen, nem csak a tengeri rablók közlekedtek annak idején vitorláshajókkal. Az 1800-as években járunk, az aranyláz tombol, de akik a legnagyobb hasznot hajtják az egészből, azok nem a kincsvadászok, hanem az őket kiszolgáló iparosok és kereskedők.

A mi dolgunk az aranyláz központjában elterülő San Francisco felvirágoztatása lesz. Hajóval kell szállítanunk a városba az építőanyagokat, hogy onnantól kezdve minden körben profitálhassunk belőlük. Az épületek felhúzása drága mulatság: néha nem elég nyersanyaggal fizetni, komplett hajókat is be kell áldoznunk értük. Vagyis le kell mondanunk egy rendszeres bevételi forrásunkról, de nem hiába, ugyanis a fordulók végén az épületek adják majd a befolyást a kikötőkben, amikből pedig a győzelmi pontok születnek.

Kellemes kis stratégiánk ígérkezik az Embarcadero, sok számolással és jópofa térbeli épületekkel. Deluxe kiadás nincsen. Csoportos kedvezményt lehet kisajtolni, ha négyen összeálltok, valamint minden alapdoboz mellé ingyen jár az ötödik játékost bevonó Unsinkable kiegészítő.

Embarcadero - Rule the Waterfront!

Renegade Game Studios is raising funds for Embarcadero - Rule the Waterfront! on Kickstarter! Build the city of San Francisco on the hulls of abandoned ships during the California Gold Rush.

Kártyajósok

Olyan menők ezek a figurák a tarot kártyákon – vajon gondolt már rá valaki, hogy mi lenne, ha megmérkőznének egymással? Az Arcana Magica alkotói – amellett, hogy sikerült összehozniuk az egyik legkommerszebb társasjáték címet – arra vállalkoztak, hogy egy játékban egyesítik a tarot-, a pókerkártyákat, valamint a dobókockát és a varázslópárbajos játékok hangulatát.

A figurás lapok lesznek majd a katonáink, akiknek a manaköltségét a pókerkártyákkal fizethetjük ki. A leidézett seregünk dobókockákkal pusztítja majd az ellenfél lényeit, de kizárólag sorban, balról jobbra haladva. A nagyobbaknak tehát védeniük kell a kisebbeket, átrendezésre viszont csak minimálisan van lehetőség. Ezért is lesz fontos, hogy milyen sorrendben hívjuk le a harcosainkat.

Kártyás játéknál ma már elvárás, hogy átkozottul jól is nézzen ki, aminek az Arcana Magica tökéletesen eleget is teszt. A misztikus, kissé minimalista ábrákat remekül kiegészíti a fantasy világokra jellemző színvilág.Már csak a dizájnos tarot pakli miatt is érdemes megrendelni - ezt egyébként extraként rendelhetjük a játékhoz a kockatálca és a playmat mellet. Sajnos az extrém ötlet nem ragadta meg annyira a játékosok figyelmét, ezért még nincs meg a kitűzött cél. A maradék egy hét alatt azonban még bármi történhet, úgyhogy érdemes követni az eseményeket és támogatni a fejlesztőket – ha nem is most, akkor egy későbbi újraindulás alkalmával.

Arcana Magica

89 Visions is raising funds for Arcana Magica on Kickstarter! A universal card game with Tarot and Poker deck activated in a battle with seven polyhedral dice. Competitive and fast for 2-4 players.

Mint az állatok...

Annyira viccesnek találom, hogy lassan minden játéknak saját műfajt találnak ki, hogy hangsúlyozzák az egyediségét. Az Untamed: Feral Factions például shuffle-builder, vagyis keverésépítős játékként határozza meg magát. Hogy ez pontosan mit jelent, illetve, hogy miben különbözik a pakliépítéstől, arra sajnos nem sikerült rájönnöm.

Szóval az Untamedben antropomorf állatok csatáit játszhatjuk el, kártyás formában. Itt néhány tokent leszámítva szinte mindent kártyákkal kell megoldani: kártyákkal hívhatjuk le az állatainkat harcolni, de kártyák beáldozásával is kell fizetnünk értük. A harcrendszer érdekessége, hogy az elhullott állatok (ez most kicsit furcsán hangzik... fogalmazzunk inkább úgy, hogy legyőzött harcosok?) nem kerülnek ki végleg a játékból, hanem hátrakerülnek egy úgynevezett support zónába, ahonnan a képességeik segítségével még beleszólhatnak a csatába.

Ez a kampány nem a játék első kiadásáról szól, az már tavaly szép kört futott Kickstarteren. Most az Untamed bővített verzióját, a Spirit Strike editiont támogathatjuk, ami átdolgozott grafikát és négy új fajt ígér. Ezzel több, mint százféle paklit lehet összeállítani.  Szerencsére gondoltak azokra is, akik már az előző projektjüket is támogatták, ők upgrade kit formájában kaphatják meg a hiányzó részeket.

Untamed: Feral Factions - Spirit Strike Edition

Grumpy Owl Games is raising funds for Untamed: Feral Factions - Spirit Strike Edition on Kickstarter! A beautiful, shuffle-building, card battle game featuring 12 unique animal factions and the new Spirit Strike expansion!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

12Okt

Kickstarter körkép - 42. hét

Megjelenés | 2020.10.12. 17:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

19Okt

Kickstarter körkép - 43. hét

Megjelenés | 2020.10.19. 11:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Kommentek

 • PixelDrake

  2020-09-22 13:20:05

  Kampányonként és kiadónként változó., de általában kell nekik egy év.

  Ha megnyitsz egy kampányt, akkor a pledge levelek alatt mindig ott van, hogy mikorra várható a szállítás, erre érdemes még rászámolni egy-három hónapot.

 • vinczedani22

  2020-09-22 09:59:34

  Ez az Untamed játék jó nagy magic: the gathering klónnak tűnik :D
  Viszont az embarcadero kifejezetten érdekes. Annak utána fogok járni mindenképpen.
  Még sosem vettem részt KS kapmányban, mennyi idő mire átfut az egész és kézhez kapja az ember a játékot?

 • Barnil

  2020-09-21 19:43:06

  Az Arcana Magica nagyon szimpatikus nekem. A grafika és a szuper téma mellett, érdekes ez a mechanizmus. Nem vagyok nagy Kickstarteres, de úgy érzem ezt nekem találták ki. :)

 • robby.hudl

  2020-09-21 17:54:09

  Örömmel láttam, hogy a mostanában megjelenő játékok már a grafika terén kiemelkedően szerepelnek . Remélem a játszhatóságuk is hasonló színvonalat fog képviselni.

 • reni.sule

  2020-09-21 17:44:14

  Az embarcadero igzán jól eltalálta szerintem a kor hangulatát, szép képi világa lesz és a 3D épületeknek külön örülök. Kedvez azoknak akik szeretik egyedibbé tenni a játékaikat egy kis festéssel. Egy kicsit hosszabb promó videó jól jönne hozzá, de remélhetőleg nemsoká hallunk még róla.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Mit lépsz most, Kickstarter?

  2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

  Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

 • Miért ne vegyél kiegészítőket?

  2020.08.26. 13:08:01 / vélemény, fordítás, játék, kiegészítő, társasjáték

  Pár napja jelent meg egy írás a Cardboard Gurun, ami egy ötöslistával próbálja meg lebeszélni az embereket arról, hogy kiegészítőket vegyenek társasjátékokhoz. Gondoltam...

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

Friss

Címkék