Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 35. hét

Kíváncsi lennék, hogy vajon a kickstarteres játékok eladásában mekkora szerepet játszanak az extra tartalmak. Mármint nyilván egy nagy szatyor mini sokkal csábítóbb, mint egy kis szatyor mini, de vajon ha minden játék fele ennyi extra (fölösleges?) cuccal érkezne, az vajon mennyire látszana meg az eladásokon?

Vigyázat, éleslövészet!

Mondom én, hogy minden videójátékból lesz előbb vagy utóbb társasjáték! Bár, ha megkérdeztek volna, hogy szerintem mit fognak legközelebb átdolgozni, akkor egy Mortal Kombat tematikájú családi-partijátékra hamarabb tippeltem volna, mint a Sniper Elite-re. A két cím azért nem áll messze egymástól, hiszen mindkettőben röntgenfelvételen élvezhetjük az ellenfeleink koponyájának szétloccsanását... persze ez az asztali verzióban nem jön át.

Szóval a Sniper Elite-ben a cél, hogy a szövetségeseket segítsük, de agyatlan puffogtatás helyett csendes gyilkolással, kivárva a megfelelő időt, hogy golyót röpíthessünk az ellenség fejébe – ilyenkor láthatjuk a már említett szétloccsanást. Társasjátékba ezt egy aszimmetrikus, hidden-movement mechanikával ültették át. A magányos orvlövész láthatatlanul mozog a térképen, de lassan. Ha szeretne egy kicsit rákapcsolni, akkor zajt csap és felfedi magát. Ha lőni szeretne, azt is rejtve teheti meg, de minél távolabb van a likvidálandó célponttól, annál több tokent kell húznia a zsákból a sikerhez – folyamatosan növelve a lebukás veszélyét, a zsetonok között ugyanis szintén lapul néhány olyan, amivel zajt csaphat. Közben a többi játékos különféle elit katonákat vethet be, hogy hátráltassa a lövészt.

Licencelt és minis játékhoz képest egész olcsón, 40 fontért rendelhetjük meg az alapdobozt. Ezt bővíthetjük olyan extrákkal, mint a több minit tartalmazó deluxe kiadás, egy plusz kiegészítő küldetés és az érzékeny ponton eltalált Adolf Hitler figurája...

Sniper Elite - The Board Game

Rebellion Unplugged is raising funds for Sniper Elite - The Board Game on Kickstarter! A stealth action miniatures board game for 1-4 players. Designed by David Thompson and Roger Tankersley.

Csápos menekültek

Sajnos, az emberiség hiába terraformálja a Marsot, a vörös bolygó csak ideig-óráig nyújt menedéket. Sem a Nap, sem a Naprendszer nem örök életű és bárhova is hipertérugrunk, egyszer maga az univerzum is megszűnik létezni. A Nova Lux ezeket az utolsó órákat dolgozza fel, melyben az utolsó megmaradt lények (nem, nem az emberek, sajnálom) menedéket keresnek az utolsó élő csillagok körül.

Miután mindenki megkapta a saját csápos-amorf frakcióját, megindul a verseny a hidrogénért, az oxigénért és a vízért, hogy ezek segítségével alakítsunk ki egy működő bioszférát. Az idő szűkös, hiszen a megmaradt csillagok is folyamatosan pusztulnak, a kinyerhető erőforrások száma csökken. A lemaradók a versenyzés helyett kereskedelemmel is próbálkozhatnak, valamint kamatoztathatják a fajaik különleges képességét.

A tervezők saját bevallásuk szerint nem szeretik a fölösleges komponenseket, sem az indokolatlanul nagy dobozokat. Ezért a Nova Lux elfér majd a tenyerünkben, a helykihasználása pedig a végletekig optimalizált. Stretch goalokként új fajok (vagyis kártyák) kerülnek a játékba, extraként pedig kérhetjük a játék olcsóbb print&play változatát, vagy a hozzá készült képregényt.

Nova Lux

Dragon Egg Games is raising funds for Nova Lux on Kickstarter! Take charge of a federation of orphaned alien species that have escaped dead star systems in the wake of a galactic apocalypse.

Mező István munkássága

Méghogy a Kickstarter a figurás amerik hazája! A Stefan Feld City Collection nem csak egyetlen játék kampánya, hanem egy grandiózus sorozat kezdete, amiben a népszerű tervező gamográfiájának egy markáns szeletét szerezhetik meg a rajongók.

"A gamográfia szót most találtam ki, de az internet szerint már használják páran. A ludográfia szinonimája."

Több mint két év alatt összesen nyolc  - de az is lehet, hogy több – Feld játék újrakiadását tervezik új címmel, új látványvilággal és átdolgozott szabályokkal. Első körben a Hamburg és az Amsterdam kerül terítékre, melyek rendre a Bruges és a Macao újragondolásai. Mindegyik játék legalább kilenc nyelven jelenik meg, köztük magyarul is.

Ahogy az lenni szokott, itt is két kiadás közül lehet választani. A classic kiadás a szokásos Queen Games-féle látvánnyal érkezik. A deluxe verzió viszont elegáns, minimalista borítót, Game Trayz inzertet, nyomtatott meeple-ket és akrill komponenseket tartalmaz. Mindkét kiadásban lesz majd egy aláírt kártya, de az igazi megszállott gyűjtőknek adott egy harmadik lehetőség is. A Collectors bundle minden darabját sorszámozott és kézzel aláírt matricával látták el, és ha valaki előre befizet az egész projektre, garantáltan minden dobozon ugyanaz a szám fog virítani. 

Stefan Feld City Collection - Hamburg & Amsterdam

Queen Games is raising funds for Stefan Feld City Collection - Hamburg & Amsterdam on Kickstarter! Hamburg & Amsterdam kick off the Stefan Feld City Collection which will expand over many years to come!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék