Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 27. hét

Elég hirtelen jött a hőség, nem? Egy pár napja még bentről hallgattuk a zuhogó esőt társasjátékozás közben, most meg kereshetünk hőálló dobozokat, nehogy megolvadjanak a komponensek. Amíg jön egy hidegfront, nézz át néhány kickstarteres projektet, hogy legyen mivel játszanod a jövő évi hőségben is!

Guríts, játékos!

Még meg se érkezett mindenhová a Roll Player új nagydobozos kiegészítője (vagy kiegészítő nagydoboza?), máris itt a következő kampány. A Roll Player Adventures az a játék, amit a rajonók eddig szinte követeltek a kiadótól: egy olyan dungeon crawler, ahol végre használhatjuk is a megalkotott karaktereinket.

Ehhez először át kell konvertálni az előző játékban kidobált tulajdonság értékeket az Adventuresben használatosakra, valamint elő kell keresni a megfelelő kártyákat. Minden tárgy- és képességkártyának, amit Roll Playerben meg lehet szerezni, van Adventures-beli párja. Természetesen Roll Player nélkül is hozzá lehet fogni és alkothatunk karaktert a játék saját rendszerével is, de összehasonlíthatatlanul jobb élmény lehet olyan hősökkel játszani, akiknek a már a megalkotása is egy külön játékalkalmat vett igénybe.

A küldetéseket 11 adventure book tartalmazza, amik leginkább a régi Kaland, játék, kockázat könyvekre emlékeztetnek: ide-oda kell lapozgatni bennük a karakterek cselekedeteitől függően. A harcokat jópofa kockapárosítós módszerrel kell megoldani, vagyis különböző (a Roll Playerből már ismerős) képességekkel el kell érni, hogy a dobókockáink a kívánt számokat mutassák.

Akárcsak a Roll Player, az Adventures is kötelező darab minden szerepjátékosnak, aki akár csak egy KJK könyvet is végigvitt csalás nélkül. A támogatási szintek között szokás szerint van alapdoboz, kiegészítő csomag, valamint egy érdekes ajánlat is: ehhez jár minden valaha is megjelent Roll Player játék, kiegészítő, promó lap és optikai tuning, valamint az Adventures összes része. Igaz, hogy több, mint százezer forintba kerül, de egy nagydobozos játék árát spórolhatja meg vele az, aki most akar megismerkedni a világgal.

Roll Player Adventures

Keith Matejka is raising funds for Roll Player Adventures on Kickstarter! A stand-alone, co-op, narrative board game for 1-4 players. Import your Roll Player character and go on an adventure!

Az esőerdő hőse

Emlékeztek még a Felhők tengere zsákmányelosztós rendszerére? A Canopy nagyjából ugyan azt a mechanikát követi, csak léghajókalózok helyett fákkal: a soron következő játékos titokban felfordít egy paklit a háromból. Ha tetszenek neki a benne lévő lapok, elviszi és a saját erdőjébe építi őket. Ha nem, akkor megnézhet egy másik paklit is, de hozzá kell adnia egy kártyát a közös készletből ahhoz, ami nem kívánt elvinni. Ezzel megnöveli kártyák értékét, amivel a következő játékost juttathatja előnyhöz.

Az így gyűjtött lapokból lehet fákat és virágokat nevelni, valamint benépesíteni az erdőt nyílméregbékákkal, tukánokkal, kígyókkal és egyéb egzotikus állatokkal. Ezekből minél több azonosat sikerül összegyűjteni, annál több pontot termelnek majd nekünk a végén – és nem mellesleg a megalkotott erdő iszonyú jól is néz ki.

A Canopy nem csak témájában törődik a környezettel. A dobozban és a dobozon nem lesz semmilyen műanyag. Mindent papírborítékokban adnak majd, melyet újrahasznosított anyagokból készítenek, a fa alkatrészek pedig fenttartható erdőgazdálkodásból származnak. Ráadásul minden egyes eladott példány után elültetnek majd egy fát a készítők.

Canopy

Tim Eisner is raising funds for Canopy on Kickstarter! Grow the most bountiful rainforest, in this beautiful two player game of card drafting, tableau building and set collection.

Minden hónapra egy játék

Hé, már megint egy olyan projekt, amiben nem társasjátékot lehet rendelni! Hát hova tart ez a rovat?

A 2021 Board Game Mosaic Calendar címe nem árul zsákbamacskát. Egy olyan naptárról van szó, amiben minden hónap képe egy társasjáték alkatrészekből kirakott társasjáték témájú kép. Bár szinte végtelen ilyen témájú képet lehetne kirakni – és a kész alkotásokat elnézve a művésznek valószínűleg lenne is hozzá kreativitása -, kénytelenek vagyunk beérni tizenhárommal. Egyelőre még nem ismert az összes kép, de az biztos, hogy lesz köztük többek között Stonemaier, Roxley és Mindclash termék is.

A naptárban ráadásul nem csak az idő múlását tarthatjuk számon, a lejátszott játékainkat is vezethetjük benne, a végén pedig egy 10*10 kihívást is összeállíthatunk magunknak. Ha tetszik a stílus, de nem vennél naptárat, válogathatsz söralátétek, faliképek és hűtőműgnesek közül is.

Ez itt kérem művészet, megfizethető áron.

2021 Board Game Mosaic Calendar

Katia Howatson is raising funds for 2021 Board Game Mosaic Calendar on Kickstarter! A high quality calendar comprising 13 works of art inspired by publishers such as Stonemaier, Roxley, Board & Dice and many more!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

22Jún

Kickstarter körkép - 26. hét

Megjelenés | 2020.06.22. 15:10:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

15Jún

Kickstarter körkép - 25. hét

Megjelenés | 2020.06.15. 14:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Kommentek

 • adi79r

  2020-07-01 15:00:39

  Eszméletlenül szépek, igényesek, művészi alkotások ezek a társasjátékok. Rendesen a videókon kereszült is érzem a hangulatteremtő hatásukat. :D A Canopy tényleg kifejezetten "nyári" hangulatú nekem, eltudnám képzelni, ahogy az izzasztó hőségben játszom. :D

 • adriandraco

  2020-06-30 10:13:56

  A Canopy pofás kis játéknak tűnik és nem is drága. Azért jó látni néha 100 dollár alatti játékokat is kickstarteren. :D

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

Friss

Címkék