Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 25. hét

Ezekhez az ajánlókhoz sosem a népszerűség alapján válogatom a játékokat. Olyanokat keresek, amik megfognak annyira, hogy tudjak róluk írni két vagy három bekezdést. Sajnos, még így sem tudom elkerülni, hogy le kelljen írnom minden héten legalább egyszer azt, hogy „a karakterek egy szörnyekkel teli kazamatában indulnak útra, az ellenfelekkel pedig dobókockákkal küzdenek meg”. Az eheti válogatás azonban igazi különlegességeket hoz, melyek mind tematikában, mind játékmenetben egyediek.

Vorrei un doppio latte macchiato, per favore!

Bár a reggeli kettes metró mozgólépcsőinek tetején kígyózó, kávéra szomjas munkások sorát kiszolgáló büfések mindennapjairól is remek játékot lehetne készíteni, ám a Latte Throwdown inkább visszavesz a tempóból és a nyugis, délutáni kávézások hangulatát hozza el nekünk. Négy barista vetélkedik egymással, hogy a lehető legfinomabb kávé tetejére rajzolhassák a legszebb latte artot.

Ezt természetesen dobókockákkal lehet megtenni. Ha sikerül a négyféle, kávébarna kockával kidobni az ábrához tartozó kombinációt, már vihetjük is ki az asztalhoz a művészi finomságot. Mivel a barista tanfolyam fontos része a szuperképességek elsajátítása (nem tudtad?), minden játékos használhat barista-powereket, hogy kicsit javítson a dobások kimenetelén.

A képességek és a latte artok variálásával sokféle leosztás érhető el, így az újrajátszhatóságra biztosan nem lesz panasz. Nem kell semmi bonyolult dologra számítani. A Latte Throwdon egy kellemes délutáni kávézás alatt lejátszható. Kávérajongók minden bizonnyal imádni fogják, én a magam részéről inkább megvárom a forró csokoládés változatot.

Latte Throwdown

Analog Game Studios is raising funds for Latte Throwdown on Kickstarter! A Fast Paced Dice Rolling Board Game and Battle for Best Barista

A tűzzel szemben néha csak a tűz a fegyver

Ha kijátszottátok magatokat a Photosynthesissel és valami kellően morbid lezárásra vágytok, akkor a Fire Towert nektek találták ki. Ebben ugyanis lángra kap az előző játékban gondosan nevelt erdő, a játékosok pedig... csak nézik és reménykednek, hogy nem ők sülnek meg először.

A tűz minden körben a szél irányának megfelelően terjed, amit a játékosok kártyákkal tudnak befolyásolni. A lángokat megfékezni nem lehet, legfeljebb egy kicsit föltartani néhány taktikusan lehelyezett akadállyal, vagy irányítani a terjedését különböző mintákkal. Akinek a tornya leég, az kiesett a játékból, de az erdő árnyékaként még megpróbálhatja felperzselni a többieket.

A Fire Tower két éve is szép eredményt ért el a Kicstarteren. Most egy reprinttel, illetve egy kiegészítővel próbálkozik a kiadó. Ebbe a lángokat „elszállító” madarak mellett egy új, egyjátékos módot is pakoltak. Ráadásul az alapjátékhoz a szabály magyarul is elérhető, Hipszki Lászlónak köszönhetően.

Fire Tower: Rising Flames Expansion + Reprint 🔥

Runaway Parade is raising funds for Fire Tower: Rising Flames Expansion + Reprint 🔥 on Kickstarter! Fight fire with fire in this award-winning, fiercely competitive board game, now with legendary firehawks!

Kódpárbaj

A mai utolsó játékunk valamennyire mégis követi a megszokott fantasy kliséket... csak egy kicsit más módon. Java varázslók hadakoznak félelmetes bugszörnyekkel, miközben full stack ninják lopóznak a hátuk mögött, hogy ellophassanak egy újabb csésze kávét.

Az IT Startup – The Card Game egy nemzetközi piacot megcélzó, feltörekvő IT cég mindennapjait mutatja be. A HR-esek új fejlesztőkre vadásznak, a marketingesek próbálnak ügyfeleket szerezni, miközben a kizárólag kávéval táplálkozó programozók alatt szó szerint tüzet fognak a billentyűzetek.

A resource pontokat, vagyis a helyi manát egy Heartstone-hoz hasonlító rendszerben kapjuk: minden fordulóban eggyel több áll rendelkezésünkre. A resource pontokból dolgozókat kell fölvennünk, akik a cég hatékonyságát növelik, a hatékonyságuk számával. Az alkalmatlan vezetőség miatt a fluktuáció igen nagy – a legtöbben három kör után kiégnek és fölmondanak. Ezt megelőzhetjük azzal, hogy egy Scrum Master felvételével, esetleg egy új kávégép beszerzésével késleltetjük a kiégést – vagy épp ellenkezőleg, addig hajszoljuk a nálunk  dolgozókat, amíg az utolsó győzelmi pontot (itt: projekt pontot) is kisajtoljuk belőlük. A játék hossza állítható, tizenöt perctől akár egy óráig is eltarthat.

Az IT Startup két éve született meg, de eddig csak lengyel nyelven volt elérhető. Ezzel a kampánnyal szeretnék a nemzetközi közösségnek is bemutatni a játékot, és természetesen feltunningolni azt néhány extrával. Az alapjáték mellé egy kiegészítő csomagot, valamint egy jópofa bináris dobókockát is lehet rendelni.

IT Startup - The Card Game

Mateusz Kupilas is raising funds for IT Startup - The Card Game on Kickstarter! The card game for DEVs, HR and IT enthusiasts. 💾 Turn coffee into code, watch out for burnout!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

29Jún

Kickstarter körkép - 27. hét

Megjelenés | 2020.06.29. 16:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

22Jún

Kickstarter körkép - 26. hét

Megjelenés | 2020.06.22. 15:10:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

Friss

Címkék