Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 25. hét

Ezekhez az ajánlókhoz sosem a népszerűség alapján válogatom a játékokat. Olyanokat keresek, amik megfognak annyira, hogy tudjak róluk írni két vagy három bekezdést. Sajnos, még így sem tudom elkerülni, hogy le kelljen írnom minden héten legalább egyszer azt, hogy „a karakterek egy szörnyekkel teli kazamatában indulnak útra, az ellenfelekkel pedig dobókockákkal küzdenek meg”. Az eheti válogatás azonban igazi különlegességeket hoz, melyek mind tematikában, mind játékmenetben egyediek.

Vorrei un doppio latte macchiato, per favore!

Bár a reggeli kettes metró mozgólépcsőinek tetején kígyózó, kávéra szomjas munkások sorát kiszolgáló büfések mindennapjairól is remek játékot lehetne készíteni, ám a Latte Throwdown inkább visszavesz a tempóból és a nyugis, délutáni kávézások hangulatát hozza el nekünk. Négy barista vetélkedik egymással, hogy a lehető legfinomabb kávé tetejére rajzolhassák a legszebb latte artot.

Ezt természetesen dobókockákkal lehet megtenni. Ha sikerül a négyféle, kávébarna kockával kidobni az ábrához tartozó kombinációt, már vihetjük is ki az asztalhoz a művészi finomságot. Mivel a barista tanfolyam fontos része a szuperképességek elsajátítása (nem tudtad?), minden játékos használhat barista-powereket, hogy kicsit javítson a dobások kimenetelén.

A képességek és a latte artok variálásával sokféle leosztás érhető el, így az újrajátszhatóságra biztosan nem lesz panasz. Nem kell semmi bonyolult dologra számítani. A Latte Throwdon egy kellemes délutáni kávézás alatt lejátszható. Kávérajongók minden bizonnyal imádni fogják, én a magam részéről inkább megvárom a forró csokoládés változatot.

Latte Throwdown

Analog Game Studios is raising funds for Latte Throwdown on Kickstarter! A Fast Paced Dice Rolling Board Game and Battle for Best Barista

A tűzzel szemben néha csak a tűz a fegyver

Ha kijátszottátok magatokat a Photosynthesissel és valami kellően morbid lezárásra vágytok, akkor a Fire Towert nektek találták ki. Ebben ugyanis lángra kap az előző játékban gondosan nevelt erdő, a játékosok pedig... csak nézik és reménykednek, hogy nem ők sülnek meg először.

A tűz minden körben a szél irányának megfelelően terjed, amit a játékosok kártyákkal tudnak befolyásolni. A lángokat megfékezni nem lehet, legfeljebb egy kicsit föltartani néhány taktikusan lehelyezett akadállyal, vagy irányítani a terjedését különböző mintákkal. Akinek a tornya leég, az kiesett a játékból, de az erdő árnyékaként még megpróbálhatja felperzselni a többieket.

A Fire Tower két éve is szép eredményt ért el a Kicstarteren. Most egy reprinttel, illetve egy kiegészítővel próbálkozik a kiadó. Ebbe a lángokat „elszállító” madarak mellett egy új, egyjátékos módot is pakoltak. Ráadásul az alapjátékhoz a szabály magyarul is elérhető, Hipszki Lászlónak köszönhetően.

Fire Tower: Rising Flames Expansion + Reprint 🔥

Runaway Parade is raising funds for Fire Tower: Rising Flames Expansion + Reprint 🔥 on Kickstarter! Fight fire with fire in this award-winning, fiercely competitive board game, now with legendary firehawks!

Kódpárbaj

A mai utolsó játékunk valamennyire mégis követi a megszokott fantasy kliséket... csak egy kicsit más módon. Java varázslók hadakoznak félelmetes bugszörnyekkel, miközben full stack ninják lopóznak a hátuk mögött, hogy ellophassanak egy újabb csésze kávét.

Az IT Startup – The Card Game egy nemzetközi piacot megcélzó, feltörekvő IT cég mindennapjait mutatja be. A HR-esek új fejlesztőkre vadásznak, a marketingesek próbálnak ügyfeleket szerezni, miközben a kizárólag kávéval táplálkozó programozók alatt szó szerint tüzet fognak a billentyűzetek.

A resource pontokat, vagyis a helyi manát egy Heartstone-hoz hasonlító rendszerben kapjuk: minden fordulóban eggyel több áll rendelkezésünkre. A resource pontokból dolgozókat kell fölvennünk, akik a cég hatékonyságát növelik, a hatékonyságuk számával. Az alkalmatlan vezetőség miatt a fluktuáció igen nagy – a legtöbben három kör után kiégnek és fölmondanak. Ezt megelőzhetjük azzal, hogy egy Scrum Master felvételével, esetleg egy új kávégép beszerzésével késleltetjük a kiégést – vagy épp ellenkezőleg, addig hajszoljuk a nálunk  dolgozókat, amíg az utolsó győzelmi pontot (itt: projekt pontot) is kisajtoljuk belőlük. A játék hossza állítható, tizenöt perctől akár egy óráig is eltarthat.

Az IT Startup két éve született meg, de eddig csak lengyel nyelven volt elérhető. Ezzel a kampánnyal szeretnék a nemzetközi közösségnek is bemutatni a játékot, és természetesen feltunningolni azt néhány extrával. Az alapjáték mellé egy kiegészítő csomagot, valamint egy jópofa bináris dobókockát is lehet rendelni.

IT Startup - The Card Game

Mateusz Kupilas is raising funds for IT Startup - The Card Game on Kickstarter! The card game for DEVs, HR and IT enthusiasts. 💾 Turn coffee into code, watch out for burnout!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

03Aug

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2022.08.03. 19:00:00

A héten a kalandorok ne kíméljenek. Visszatérünk közösen a sírból, szembeszállunk a Draconis invázióval, majd végül érkezzen egy igazi kockulás.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék