Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 24. hét

Fontos esemény következett be a héten a közösségi finanszírozott társasok történelmében. Az alább is részletezett Kemet: Blood and Sand kampányában megjelent Cthulhu kiegészítő olyan mértékű negatív kritikát kapott a támogatóktól, hogy a kiadó kénytelen volt átalakítani azt mind árban, mind szabályaiban. Ti mit gondoltok erről? Szimpatikusabb lesz attól egy kampány, hogy megváltozik a támogatók kérésére? Vagy a Matagotnak nem kellett volna meghátrálni a hiszti elől?

Játszunk egy parti Kemet?

Nem is olyan rég ért véget a CMON egyiptomos játékának, az Ankh-nak a kampánya. Akkor sokan aggódni kezdtek, hogy mennyire fogja egymást ütni a Kemet: Blood and Sanddel, a Matagot új kampányával. Nos, örömmel jelentem, hogy a két társas remekül megfér egymás mellett: mindkettő él, virul és szépen termeli a pénzt.

A Kemet nem mai darab. Az előző rész még nyolc évvel korábban látott napvilágot és nagy népszerűségre tett szert a figurás harci stratégiák kedvelői között. A Blood and Sand nem kiegészítő, hanem új alapjáték lesz. Az előző részhez képest egyszerűbb előkészületeket és győzelmi pont számítást ígérnek, valamint több interakciót.

Természetesen azoknak sem kell a szemétbe hajítaniuk a meglévő készletüket, akiknek már megvan az alapjáték. Ők egy viszonylag olcsó upgrade packkel fejfejleszthetik azt az új változatra. Kiegészítőként további isteneket és természetesen miniket lehet a játékhoz rendelni, többek közt a Lovecraft univerzumból idelátogató Cthulhu és Nyarlathotep is tiszteletét teszi.

Kemet: Blood And Sand

Matagot is raising funds for Kemet: Blood And Sand on Kickstarter! Witness the rebirth of a classic from Matagot. Master godlike powers and the monsters of ancient Egypt, in Kemet: Blood and Sand.

Szóló szörnyek

Nem lehet könnyű a beholderek élete. Képzeld el, hogy egy jó melós napon vagy túl: a pusztító sugarad segítségével egy új alagútrendszerrel bővítetted a dungeonod keleti részét – ettől jól el is zsibbadt a bal fölső szemkocsányod -, utána pedig méret szerint szortíroztad a kővé változtatott kalandozók szobrait. Már éppen álomra hajtanád a fejedet (ami jelen esetben az egész tested, ugye), erre egy csapat beképzelt hős nagy dérrel-dúrral rádrúgja az ajtót, mert nekik pont most kapcsolt be a gonoszradaruk és mindenáron verekedni akarnak valakivel...

A Die in the Dungeonban a morcos beholder, és még három másik szomszédja bőrébe bújva végre megtaníthatod a jóság önjelölt követeinek, hogy ha idegen kazamatába érkeznek, akkor legalább kopogni illik. Most te vagy a szörny, te dobod ki a statisztikáidat és a labirintust is te húzhatod fel. A cél, hogy kockadobásokkal és kockapakolgatással minél több kalandozót takaríts ki a területedről. Ha már elég hulla borítja a dungeon padlóját, akkor jó esély van rá, hogy egy tapasztalt partit is rád küldenek. Ha velük is végzel, az jelenti a teljes győzelmet.

Az illusztrációkból is látszik, hogy a Die in the Dungeon nem veszi túl komolyan magát. Könnyed fél-háromnegyed óra hosszú kockadobálást ígér egy szerepjáték-paródia világban, kizárólag egy főre. Gondoltak a minik kedvelőire és a figuragyűlölőkre egyaránt. Műanyag bábukat nem tartalmaz a doboz, viszont a letölthető STL fájlok segítségével bárki nyomtathat magának hozzá figurákat.

DIE in the Dungeon!

FunDaMental Games is raising funds for DIE in the Dungeon! on Kickstarter! Play as a classic fantasy monster in this reverse dungeon crawl! You hunt the heroes! Use full sets of polyhedral dice in various ways.

Görög kaszinó

Nahát, kidolgozott testű görög hősök és az izgalmasan hangzó "Battle Arena Board Game" önbesorolás. Talán csak nem valami újabb minikkel gazdagon dekorált hexás stratégia lesz? Nem, a 7 Fortunes (Greek Mythology Edition) valójában a huszonegyezés, csak új köntösbe bújtatva. Nem viccelek, tényleg az képezi a játék alapját, hogy addig kell számkártyákat húzni egy pakliból, amíg el nem éred a célszámot, és ha túlszaladsz rajta, akkor kiestél.

Azért ha egy átcsomagolt Black Jack utánzatról lenne szó, akkor nem kapna itt helyet. A 7 Fortunes alaposan megkavarja a számolgatást a különböző lapokkal, és az istenségek egyedi képességeivel. Bizonyos kártyákat lehet például pozitív vagy negatív számként is használni, de van olyan is, ami a másik lapjaiba piszkál bele. A csatákkal aranyat lehet nyerni, amiből varázstárgyak vásárolhatóak.

Jó kampányhoz méltóan most is van négy különböző támogatási szint, amik a digitális és print&play verziótól egészen az aláírt példányig terjednek.

7 Fortunes (Greek Mythology Edition)

Alpha Wolf Games is raising funds for 7 Fortunes (Greek Mythology Edition) on Kickstarter! 7 Fortunes is a (2 - 6 Player) "Battle Arena Board Game," based upon the Rich Content and Stories of Greek Mythology.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • armad0r

    2020-06-09 13:28:49

    A CMON híres a jó játéktechnikáiról, és arról, hogy egy játéknak több variációját lehet lekövetni. Továbbá asztali miniatűrjátékok között számomra az első.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék