Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 24. hét

Fontos esemény következett be a héten a közösségi finanszírozott társasok történelmében. Az alább is részletezett Kemet: Blood and Sand kampányában megjelent Cthulhu kiegészítő olyan mértékű negatív kritikát kapott a támogatóktól, hogy a kiadó kénytelen volt átalakítani azt mind árban, mind szabályaiban. Ti mit gondoltok erről? Szimpatikusabb lesz attól egy kampány, hogy megváltozik a támogatók kérésére? Vagy a Matagotnak nem kellett volna meghátrálni a hiszti elől?

Játszunk egy parti Kemet?

Nem is olyan rég ért véget a CMON egyiptomos játékának, az Ankh-nak a kampánya. Akkor sokan aggódni kezdtek, hogy mennyire fogja egymást ütni a Kemet: Blood and Sanddel, a Matagot új kampányával. Nos, örömmel jelentem, hogy a két társas remekül megfér egymás mellett: mindkettő él, virul és szépen termeli a pénzt.

A Kemet nem mai darab. Az előző rész még nyolc évvel korábban látott napvilágot és nagy népszerűségre tett szert a figurás harci stratégiák kedvelői között. A Blood and Sand nem kiegészítő, hanem új alapjáték lesz. Az előző részhez képest egyszerűbb előkészületeket és győzelmi pont számítást ígérnek, valamint több interakciót.

Természetesen azoknak sem kell a szemétbe hajítaniuk a meglévő készletüket, akiknek már megvan az alapjáték. Ők egy viszonylag olcsó upgrade packkel fejfejleszthetik azt az új változatra. Kiegészítőként további isteneket és természetesen miniket lehet a játékhoz rendelni, többek közt a Lovecraft univerzumból idelátogató Cthulhu és Nyarlathotep is tiszteletét teszi.

Kemet: Blood And Sand

Matagot is raising funds for Kemet: Blood And Sand on Kickstarter! Witness the rebirth of a classic from Matagot. Master godlike powers and the monsters of ancient Egypt, in Kemet: Blood and Sand.

Szóló szörnyek

Nem lehet könnyű a beholderek élete. Képzeld el, hogy egy jó melós napon vagy túl: a pusztító sugarad segítségével egy új alagútrendszerrel bővítetted a dungeonod keleti részét – ettől jól el is zsibbadt a bal fölső szemkocsányod -, utána pedig méret szerint szortíroztad a kővé változtatott kalandozók szobrait. Már éppen álomra hajtanád a fejedet (ami jelen esetben az egész tested, ugye), erre egy csapat beképzelt hős nagy dérrel-dúrral rádrúgja az ajtót, mert nekik pont most kapcsolt be a gonoszradaruk és mindenáron verekedni akarnak valakivel...

A Die in the Dungeonban a morcos beholder, és még három másik szomszédja bőrébe bújva végre megtaníthatod a jóság önjelölt követeinek, hogy ha idegen kazamatába érkeznek, akkor legalább kopogni illik. Most te vagy a szörny, te dobod ki a statisztikáidat és a labirintust is te húzhatod fel. A cél, hogy kockadobásokkal és kockapakolgatással minél több kalandozót takaríts ki a területedről. Ha már elég hulla borítja a dungeon padlóját, akkor jó esély van rá, hogy egy tapasztalt partit is rád küldenek. Ha velük is végzel, az jelenti a teljes győzelmet.

Az illusztrációkból is látszik, hogy a Die in the Dungeon nem veszi túl komolyan magát. Könnyed fél-háromnegyed óra hosszú kockadobálást ígér egy szerepjáték-paródia világban, kizárólag egy főre. Gondoltak a minik kedvelőire és a figuragyűlölőkre egyaránt. Műanyag bábukat nem tartalmaz a doboz, viszont a letölthető STL fájlok segítségével bárki nyomtathat magának hozzá figurákat.

DIE in the Dungeon!

FunDaMental Games is raising funds for DIE in the Dungeon! on Kickstarter! Play as a classic fantasy monster in this reverse dungeon crawl! You hunt the heroes! Use full sets of polyhedral dice in various ways.

Görög kaszinó

Nahát, kidolgozott testű görög hősök és az izgalmasan hangzó "Battle Arena Board Game" önbesorolás. Talán csak nem valami újabb minikkel gazdagon dekorált hexás stratégia lesz? Nem, a 7 Fortunes (Greek Mythology Edition) valójában a huszonegyezés, csak új köntösbe bújtatva. Nem viccelek, tényleg az képezi a játék alapját, hogy addig kell számkártyákat húzni egy pakliból, amíg el nem éred a célszámot, és ha túlszaladsz rajta, akkor kiestél.

Azért ha egy átcsomagolt Black Jack utánzatról lenne szó, akkor nem kapna itt helyet. A 7 Fortunes alaposan megkavarja a számolgatást a különböző lapokkal, és az istenségek egyedi képességeivel. Bizonyos kártyákat lehet például pozitív vagy negatív számként is használni, de van olyan is, ami a másik lapjaiba piszkál bele. A csatákkal aranyat lehet nyerni, amiből varázstárgyak vásárolhatóak.

Jó kampányhoz méltóan most is van négy különböző támogatási szint, amik a digitális és print&play verziótól egészen az aláírt példányig terjednek.

7 Fortunes (Greek Mythology Edition)

Alpha Wolf Games is raising funds for 7 Fortunes (Greek Mythology Edition) on Kickstarter! 7 Fortunes is a (2 - 6 Player) "Battle Arena Board Game," based upon the Rich Content and Stories of Greek Mythology.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

29Jún

Kickstarter körkép - 27. hét

Megjelenés | 2020.06.29. 16:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

22Jún

Kickstarter körkép - 26. hét

Megjelenés | 2020.06.22. 15:10:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Kommentek

 • armad0r

  2020-06-09 13:28:49

  A CMON híres a jó játéktechnikáiról, és arról, hogy egy játéknak több variációját lehet lekövetni. Továbbá asztali miniatűrjátékok között számomra az első.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

Friss

Címkék