Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 22. hét

Ezen a héten a kliséket vesszük sorra. A három hete tartó vasútlánc most sajnos megszakad, de van helyette japán látványorgia, kozmikus horror, és folytatják hódító hadjáratukat a kalózok!

月に代わってお仕置きよ!

Vannak azok a mémek az interneten, amik arról szólnak, hogy emberek képeket hallanak. Valószínűleg a Bullet teljes Kickstarter kampánya egy ilyen mém lehet, mert amíg az oldalt böngésztem, folyamatosan szólt a fejemben a shooterek csilingelős zenéje, a robbanások hangja, és a nagyszemű kislányok csatakiáltásai.

A Bullet tehát egy nagyon-nagyon ázsiai alkotás, ami kísérletet tesz arra, hogy a bullet-hell-shooter videójátékokat társasos formába integrálja. Ez az a műfaj, amiben általában valami kis űrhajóval kell 2D-ben lövöldözni, de annyi ellenfél ront ránk egyszerre, hogy teljesen eltakarják a pálya többi részét. A lövedékek itt is záporoznak majd, többféle színben és több helyen is, de csak akkor sebeznek meg, ha elérik a tábla legalját. Ezt megakadályozandó el kell téríteni őket, hogy aztán egy adott mintába rendezve átpasszolhassuk mindet az ellenfél oldalára! A lövöldözést az akció közben összeszedhető powerupok és a karakterek egyedi képességei segítik majd.

A csatákat játszhatjuk egymás ellen és csapatokba rendeződve is. A magányos játékosok megpróbálhatják megdönteni a saját rekordjaikat a túlélő módban, valamint lehetőség lesz közösen vonulni egyetlen óriási boss ellen.

Pergős, 15 perces összecsapások, idétlen hajak, színorgia és közepesen nagy szemű karaterek – mindez baráti áron és még barátibb postaköltséggel.

Bullet♥︎ - Shoot-em-up Puzzle Action Board Game

David B. Talton Jr. is raising funds for Bullet♥︎ - Shoot-em-up Puzzle Action Board Game on Kickstarter! A puzzle-driven, real-time, SHMUP-inspired board game featuring awesome anime-style artwork and a magical cast!

Sheol se talállak téged, életem...

Már akkor élesíteni kellett volna a bolygó teljes nukleáris arzenálját, amikor észrevettük, hogy valami fekete szmötyi kezd terjengeni a Holdon. Amikor ideértek, már túl késő volt, de legalább kiderült, hogy nem lett volna értelme: a Sheol névre keresztelt éjsötét massza és a belőle születő Árnyak ellen hatástalan az összes emberkéz alkotta fegyver. Az idegenek fölmorzsolták a tehetetlen földi sergeket és addig terjeszkedtek, amíg eltakarták a Napot. Az utolsó élő emberek egy citadellába visszavonulva kifejlesztették a Luxot, a folyékony fényt. Bizarrul hangzik, de ez az egyetlen dolog, ami képes megsebezni a legyőzhetetlennek hitt Árnyakat.

A Sheol játékosai egy akciócsoportot alkotnak, akik kimerészkednek a citadella viszonylagos biztonságából, hogy felvegyék a harcot a groteszk szörnyekkel. A citadellából kilépve először is utat kell építeni a sötétségben, lámpások kihelyezésével. Az így kialakított fénysávok felfedik, távol tartják és nem utolsó sorban sebezhetővé teszik a szörnyeket. Ez utóbbira nagy szükség lesz, mivel a csodaszer Luxból csak nagyon kevés jut egy emberre, ráadásul egyszerre szolgál életerőként és akciópontként is. A szörnyek hordákban támadnak, teljesen értelmetlenné téve az öncélú lövöldözést. A küldetést minél gyorsabban kell végrehajtani, majd irány vissza a bázisra, mielőtt mindenkit elnyel a tapintható, miazmás rettenet.

A harcosok természetesen fejleszthetőek, de a hazahurcolt zsákmányból a citadella is bővíthető – nem csak kártyán, hanem egy impozáns, tizenkét részes maketten is. A tervezett huszonkét küldetés nagyjából negyvenöt órát vesz majd igénybe, a végén pedig a játékosok szembeszállhatnak majd az Árnyak vezéreivel is – akik nagyobbak, mint az egész citadella.

Sheol Board Game

Lunar Oak Studio is raising funds for Sheol Board Game on Kickstarter! Sheol is a cooperative 1-4 player campaign game, set in a unique sci-fi world shrouded in an eternal night.

Kiskalózok

A Tiny Epic sorozat szépen lassan végigmegy az összes akciódús klisén. Volt már western, többféle fantasy, sci-fi és zombik, úgyhogy következnek aaaa... KALÓZOK! Akár csak eddig, most is egy óriáskártyánál alig nagyobb dobozban érkezik a játék, és a mérete ellenére összetett szabályokat hoz majd.

A hajót a kormánykerékkel mozgathatjuk, nagyon ötletes módon: az akciókat a kormány egy-egy szeletére rajzolták, a kapitányunkkal ezeken a szeleteken lépkedhetünk körbe. Minél többet lépünk a figurával, annál többet kell fizetnünk, így folyamatosan ugyanazt az akciót ismételgetni nagyon drága lenne. Érdemesebb előre tervezni, hogy minél kevesebb erőforrást igényeljen a hajónkat navigálni.

A Tiny Epic Pirates kalózai tipikus kalózos dolgokat csinálnak: kincset keresnek, fosztogatnak, rakományt szállítanak és természetesen egymást is megtámadják, ha a zsákmányról van szó. A megszerzett aranyat kalóz módra el lehet ásni egy félreeső szigeten (természetesen a térképen egy gigászi X-el megjelölve, hogy ne legyen feltűnő), de a legénységet is lehet belőle fejleszteni. A kampány ígérete szerint ez lesz a játék legizgalmasabb része. A matrózok mindegyike felhasználható golyófogónak a csatában, de ha inkább a kötelek mellé állítjuk őket, ingyen akciókat adhatnak a saját szakterületüknek megfelelően. Mindenki maga döntheti el, hogy mondjuk a tűzerőre helyezi a hangsúlyt, vagy inkább képzett vitorlamestereket vesz fel, és esélyt sem ad annak, hogy eltalálja a hajóját egy ágyúgolyó.

A sorozathoz hűen most is választhatunk az alap- és a dizájnosabb deluxe kiadás közül, valamint rendelhetünk egy kiegészítőt is. Ez utóbbi egy szellemhajót hoz a játékba, ami azokat a kapitányokat kergeti majd, akik véletlenül az elátkozott aranyból loptak. Az a szerencsétlen, akit utólér a szellemhajó, maga is átkozottá válik. A pénzét elveszíti ugyan, de onnatól fogva az élőhalottak is a szolgálatába szegődhetnek.

Tiny Epic Pirates

Gamelyn Games is raising funds for Tiny Epic Pirates on Kickstarter! A high-thrills pirate game for 1-4 players featuring a unique rondel system, ship minis and language independent play! It's Tiny Epic!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

06Júl

Kickstarter körkép - 28. hét

Megjelenés | 2020.07.06. 16:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

29Jún

Kickstarter körkép - 27. hét

Megjelenés | 2020.06.29. 16:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

Friss

Címkék