Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 22. hét

Ezen a héten a kliséket vesszük sorra. A három hete tartó vasútlánc most sajnos megszakad, de van helyette japán látványorgia, kozmikus horror, és folytatják hódító hadjáratukat a kalózok!

月に代わってお仕置きよ!

Vannak azok a mémek az interneten, amik arról szólnak, hogy emberek képeket hallanak. Valószínűleg a Bullet teljes Kickstarter kampánya egy ilyen mém lehet, mert amíg az oldalt böngésztem, folyamatosan szólt a fejemben a shooterek csilingelős zenéje, a robbanások hangja, és a nagyszemű kislányok csatakiáltásai.

A Bullet tehát egy nagyon-nagyon ázsiai alkotás, ami kísérletet tesz arra, hogy a bullet-hell-shooter videójátékokat társasos formába integrálja. Ez az a műfaj, amiben általában valami kis űrhajóval kell 2D-ben lövöldözni, de annyi ellenfél ront ránk egyszerre, hogy teljesen eltakarják a pálya többi részét. A lövedékek itt is záporoznak majd, többféle színben és több helyen is, de csak akkor sebeznek meg, ha elérik a tábla legalját. Ezt megakadályozandó el kell téríteni őket, hogy aztán egy adott mintába rendezve átpasszolhassuk mindet az ellenfél oldalára! A lövöldözést az akció közben összeszedhető powerupok és a karakterek egyedi képességei segítik majd.

A csatákat játszhatjuk egymás ellen és csapatokba rendeződve is. A magányos játékosok megpróbálhatják megdönteni a saját rekordjaikat a túlélő módban, valamint lehetőség lesz közösen vonulni egyetlen óriási boss ellen.

Pergős, 15 perces összecsapások, idétlen hajak, színorgia és közepesen nagy szemű karaterek – mindez baráti áron és még barátibb postaköltséggel.

Bullet♥︎ - Shoot-em-up Puzzle Action Board Game

David B. Talton Jr. is raising funds for Bullet♥︎ - Shoot-em-up Puzzle Action Board Game on Kickstarter! A puzzle-driven, real-time, SHMUP-inspired board game featuring awesome anime-style artwork and a magical cast!

Sheol se talállak téged, életem...

Már akkor élesíteni kellett volna a bolygó teljes nukleáris arzenálját, amikor észrevettük, hogy valami fekete szmötyi kezd terjengeni a Holdon. Amikor ideértek, már túl késő volt, de legalább kiderült, hogy nem lett volna értelme: a Sheol névre keresztelt éjsötét massza és a belőle születő Árnyak ellen hatástalan az összes emberkéz alkotta fegyver. Az idegenek fölmorzsolták a tehetetlen földi sergeket és addig terjeszkedtek, amíg eltakarták a Napot. Az utolsó élő emberek egy citadellába visszavonulva kifejlesztették a Luxot, a folyékony fényt. Bizarrul hangzik, de ez az egyetlen dolog, ami képes megsebezni a legyőzhetetlennek hitt Árnyakat.

A Sheol játékosai egy akciócsoportot alkotnak, akik kimerészkednek a citadella viszonylagos biztonságából, hogy felvegyék a harcot a groteszk szörnyekkel. A citadellából kilépve először is utat kell építeni a sötétségben, lámpások kihelyezésével. Az így kialakított fénysávok felfedik, távol tartják és nem utolsó sorban sebezhetővé teszik a szörnyeket. Ez utóbbira nagy szükség lesz, mivel a csodaszer Luxból csak nagyon kevés jut egy emberre, ráadásul egyszerre szolgál életerőként és akciópontként is. A szörnyek hordákban támadnak, teljesen értelmetlenné téve az öncélú lövöldözést. A küldetést minél gyorsabban kell végrehajtani, majd irány vissza a bázisra, mielőtt mindenkit elnyel a tapintható, miazmás rettenet.

A harcosok természetesen fejleszthetőek, de a hazahurcolt zsákmányból a citadella is bővíthető – nem csak kártyán, hanem egy impozáns, tizenkét részes maketten is. A tervezett huszonkét küldetés nagyjából negyvenöt órát vesz majd igénybe, a végén pedig a játékosok szembeszállhatnak majd az Árnyak vezéreivel is – akik nagyobbak, mint az egész citadella.

Sheol Board Game

Lunar Oak Studio is raising funds for Sheol Board Game on Kickstarter! Sheol is a cooperative 1-4 player campaign game, set in a unique sci-fi world shrouded in an eternal night.

Kiskalózok

A Tiny Epic sorozat szépen lassan végigmegy az összes akciódús klisén. Volt már western, többféle fantasy, sci-fi és zombik, úgyhogy következnek aaaa... KALÓZOK! Akár csak eddig, most is egy óriáskártyánál alig nagyobb dobozban érkezik a játék, és a mérete ellenére összetett szabályokat hoz majd.

A hajót a kormánykerékkel mozgathatjuk, nagyon ötletes módon: az akciókat a kormány egy-egy szeletére rajzolták, a kapitányunkkal ezeken a szeleteken lépkedhetünk körbe. Minél többet lépünk a figurával, annál többet kell fizetnünk, így folyamatosan ugyanazt az akciót ismételgetni nagyon drága lenne. Érdemesebb előre tervezni, hogy minél kevesebb erőforrást igényeljen a hajónkat navigálni.

A Tiny Epic Pirates kalózai tipikus kalózos dolgokat csinálnak: kincset keresnek, fosztogatnak, rakományt szállítanak és természetesen egymást is megtámadják, ha a zsákmányról van szó. A megszerzett aranyat kalóz módra el lehet ásni egy félreeső szigeten (természetesen a térképen egy gigászi X-el megjelölve, hogy ne legyen feltűnő), de a legénységet is lehet belőle fejleszteni. A kampány ígérete szerint ez lesz a játék legizgalmasabb része. A matrózok mindegyike felhasználható golyófogónak a csatában, de ha inkább a kötelek mellé állítjuk őket, ingyen akciókat adhatnak a saját szakterületüknek megfelelően. Mindenki maga döntheti el, hogy mondjuk a tűzerőre helyezi a hangsúlyt, vagy inkább képzett vitorlamestereket vesz fel, és esélyt sem ad annak, hogy eltalálja a hajóját egy ágyúgolyó.

A sorozathoz hűen most is választhatunk az alap- és a dizájnosabb deluxe kiadás közül, valamint rendelhetünk egy kiegészítőt is. Ez utóbbi egy szellemhajót hoz a játékba, ami azokat a kapitányokat kergeti majd, akik véletlenül az elátkozott aranyból loptak. Az a szerencsétlen, akit utólér a szellemhajó, maga is átkozottá válik. A pénzét elveszíti ugyan, de onnatól fogva az élőhalottak is a szolgálatába szegődhetnek.

Tiny Epic Pirates

Gamelyn Games is raising funds for Tiny Epic Pirates on Kickstarter! A high-thrills pirate game for 1-4 players featuring a unique rondel system, ship minis and language independent play! It's Tiny Epic!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék