Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 21. hét

Klasszikus tervezők, klasszikus témák, klasszikus műfajok szerepelnek a mai ajánlóban, ami a négy kockával játszható roll&write-tól szépen felfut a százfigurás kalandjátékig. A közösségi közlekedés kedvelőinek pedig büszkén jelentem: immáron harmadik hete folyamatosan van vonatos játék terítéken!

Tervrajzváros lakói

A Vasút vonal 2018 egyik legsikeresebb játéka volt – legalábbis a mi társaságunkban. Emlékszem, hogy már az első pár játék után rohantam vissza a boltba megvenni a második dobozt is, hogy el ne kapkodják előlem. Azóta az egyik kedvenc gyorsan-valamit-játszós társasunk lett, és a segítségével sikerült még új embereket is megfertőznünk a hobbival. Idén kiderült, hogy kiváló karanténjáték is, mert elég egyetlen készlet ahhoz, hogy akár mindenki a bolygón egyszerre játszhasson vele – feltéve, ha van kéznél elég papír és toll.

A most induló Railroad Ink Challange-nek egyrészt nagyon örülök, mivel ez a csodálatos játék még több figyelmet kap; másrészt kicsit vakarom a fejemet, hogy hogyan tudtak még ebből a max tíz perces roll&write játékból egy igazi pénznyelő mega-kampányt csinálni.

A Challange névre hallgató új részek zöld és sárga dobozaiban ugyanúgy egy város vasúti-, és autós közlekedését kell megszerveznünk, de ehhez új alapkockákat és összetettebb szabályokat kapunk. Megjelennek a célkártyák, amik egy kis interakciót csempésznek az amúgy erősen szoliter játékmenetbe, a magányos gémerek pedig külön táblán és jobban kidolgozott szabályokkal játszhatnak majd.

Kiegészítőkből széles választék áll rendelkezésre. Elláthatjuk a várost árammal, irányíthatjuk a légi közlekedést, teleportálhatunk, kapcsolatba léphetünk a idgenekkel és mozgathatjuk a már megépített útvonalainkat – mindezt új dobókockapárokkal tehetjük meg. A megszálottak belekezdhetnek egy 11*11-es óriástáblába is, valamint egy dobozban tárolhatják az összes eddigi részt.

A kampány érdekessége, hogy nem adtak meg pénzes stretch goalokat – nem is nagyon lett volna értelme, mivel már lassan a hússzoros túlteljesítésnél járnak és még alig látni a fényt a (vasúti) alagút végén. Az ingyenes tartalmak így is szépen gyűlnek: Vasútvárosban Tetris elemek potyognak majd az égből, támadást indítanak a Space Invaderek és Pac-Man is tiszteletét teszi majd!

Railroad Ink Challenge

Horrible Guild is raising funds for Railroad Ink Challenge on Kickstarter! A quick playing roll and write game for 1-4 players with a focus on player interaction, from the creators of the original Railroad Ink.

Kalóz szeszesital

A vonatok az euro játékok kalózai, a kalózok pedig az amerik vonatai. Amíg a játékosok nem unják meg a tengeri haramiákat, addig a kiadók sem fogják. A Sea of Legends annyira kommersz elemekből dolgozik, hogy egyszerűen nem lehet nem szeretni (még a zenéjét is a Karib-tenger kalózai ihlették valószínűleg).

Kalózkapitányaink kikötőről kikötőre hajóznak, ahol legénységet toboroznak és betáraznak ágyúgolyókból. A felszereléssel aztán vagy kalandozni mennek, vagy megvárják, hogy mások tegyék meg ugyanezt és a visszaúton kirámolják az elcsigázott legénységet. Győzelmi pontok a küldetések után járnak, de azokat a semleges flották is a gyűjtögethetik. Emiatt a játékosok néha össze kell, hogy fogjanak, ha nem akarnak mindannyian vesztesen kiszállni a kalandból. Minden kapitány egyedi képességekkel indul, és véletlenszerűen kap maga mellé egy szeretőt, aki majd segíti őt, illetve egy nemezist, aki a rá jellemző módon megpróbálja majd hátráltatni.

Azt, hogy két játék sose legyen ugyanolyan, nem csak az egyedi leosztások, hanem egy app is garantálja. A program az elvégzett küldetések alapján generálja a többiek feladatait, így minden játék egy komplett kis történetet ad majd ki.

Az alapkiadást a minis-nagytáblás műfajhoz képest viszonylag olcsón, 90 dollárért kaphatjuk meg, de természetesen ezúttal is van drágább opció: 155 dollárért négy plusz kapitányt és négy új frakciót kapunk, a hozzájuk tartozó gigászi tengeri szörnnnyel együtt.

Sea of Legends

Zach Weisman is raising funds for Sea of Legends on Kickstarter! Chart a course for adventure in this narrative-driven sandbox game for 1 - 4 players.

Vérfagyasztó vikingek

A Mythic Gamest valószínűleg nem kell bemutatni a közösségi finanszírozás szerelmeseinek. Ők azok, akik anno a Jean of Arc kampányukba annyi figurát tömtek, hogy a teljes készlet el se fér egy áltlagos lakás nappalijában. Most ismét felkészülhetünk a minifigurák ostromára, de a százéves háború helyett az egyre népszerűbb vikingek sorsát követhetjük.

A HEL: The Last Saga első ránézésre csapatmozgatós stratégiának tűnik, de valójában sztoriorientált kalandjátékról van szó, ami önmagát túlélő horrornak nevezi. A játékosok egy maroknyi csaptot irányíthatnak, akik mindenféle vérfagyasztó szörnyeteggel kerülnek szembe az útjuk során. Az eseményeket a táblán és a kártyákon elrejtett jelölők irányítják és egy kampányfüzetben követhetjük őket nyomon.

Az összecsapások a szörnyekkel gyorsak és kíméletlenek lesznek. Ha a vikingek életben akarnak maradni, óvatosan kell haladniuk és föl kell deríteniük a terepet maguk előtt, mert egy rajtaütés az egész partival végezhet. Az ellenfeleket úgy tervezték, hogy a csapat leggyengébb láncszemét vegyék célba, súlyos veszteségeket okozva. Ha a harcosok szénája rosszul áll, akár az isteneikhez is fohászkodhatnak segítségért – akik aztán vagy meghallgatják őket, vagy nem...

A HEL hatalmas dobozban fog érkezni, több, mint száz figurával és ötszáz kártyával. Ennek megfelelően mind az ára, mind a postaköltség sajnos igen borsos.

HEL: The Last Saga

Mythic Games, Inc. is raising funds for HEL: The Last Saga on Kickstarter! Survive, explore, fight and solve the mysteries of a hostile island in this narrative 1-4 player viking survival horror board game.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

11Máj

Kickstarter körkép - 20. hét

Megjelenés | 2020.05.11. 15:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

25Máj

Kickstarter körkép - 22. hét

Megjelenés | 2020.05.25. 10:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

 • Hibrid játékok a múlt századból II. - Dungeons & Dragons Computer Labyrinth Game

  2020.03.17. 08:49:31 / ajánló, játék, hibrid, társasjáték, dungeons, dragons

  Zavar, hogy a videójátékok világa egyre jobban összefonódik a társasjátékokkal? Régen minden jobb volt, amikor még az asztali játékokat nem fertőzte meg a digitális kór? Rossz...

Friss

Címkék