Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 20. hét

Ti melyik játékkal játszottátok a leghosszabb partikat? Emlékszem, hogy régebben egy World of Warcraftra kora délelőtt kezdtünk el készülődni és sötétedésre fejeztük be. Állítólag egy Twilight Imperium még ennél is hosszabbra nyúlhat. Szerencsére ezen a héten az egész napos és a pár perces programok kedvelői is találhatnak ízlésüknek megfelelőt.

Újjászületni fájdalmas

Ez euthiaiaknak minden okuk megvan a panaszkodásra. Nem elég, hogy három gigászi sárkány és egy hadseregnyi mágikus szörnyeteg jelent meg a földjükön a semmiből, még egy valamire való hős sincs a közelben, aki visszakergethetné a csúfságokat oda, ahonnan jöttek. A békeszerető polgárok jobb híján egy kimondottan fájdalmas procedúrával visszahoznak a halálból néhány harcost, hogy ők szálljanak szembe a fenyegetéssel (tehát olyanokra bízzák az életüket, akik egyszer már kikaptak, logikus...).

Ezeket a bukott hősöket fogják megszemélyesíteni az Euthia: Torment of Resurrection játékosai, akik egymással versenyezve próbálják meg felszabadítani a világot szörnyek szörnyű elnyomása alól. Az önmagát szerepjáték-inspirálta-kompetitív-társasjátékként bemutató Euthiát leginkább a Mage Knighthoz lehet hasonlítani. Az óriási táblán folyamatosan fejlesztenünk kell a hősünket, hogy szembeszállhasson az egyre erősödő szörnyekkel. A hexákból összerakott térképen számos lehetőség kínálkozik, hogy a harcosok önmagukat fejlesszék és közben győzelmi pontokra tegyenek szert. Ilyen a bányászat, a kereskedelem, a küldetések teljesítése és természetesen a harc. Ha valakinek verekedni támad kedve egy térképen császkáló szörnnyel, akkor az ellenfél szerepét egy másik játékos veszi át – aki szintén győzelmi pontokat termelhet magának, ha sikerül elkalapálnia a rivális hőst.

Az Euthiát a fantasy stratégiák megszállotjai fogják igazán értékelni. A megszállott kifejezést szó szerint is lehet érteni, hiszen a választott küldetéstől függően akár 2-8(!) órás játékmenetre is lehet számítani. Gondoltak a magányos játékosokra is, őket egy app segíti majd kalandozás közben; valamint gondoltak a minifigurák ellenségeire is, ők rendelhetnek egy olcsóbb változatot, műanyag nélkül.

Euthia: Torment of Resurrection

Diea Games is raising funds for Euthia: Torment of Resurrection on Kickstarter! An Epic Competitive Board Game Inspired by RPG Video Game Classics. For 1-4 Players.

Állati üzlet

Itthon is szép karriert futott be a Kereskedők völgye és a folyatása. Ha még nem ismernéd a sorozatot, mindenképpen adj neki egy esélyt, mivel a pakliépítős műfaj igazi különlegességéről van szó. A játékok varázsát az adja, hogy az állatpaklik variálásával a játékstílust is változtathatjuk: bizonyos állatok szerencsefaktort hoznak a játékba, mások az ellenfelekkel tolnak ki, megint mások inkább az építkezést segítik. Mindezt erőszak nélkül: a másik kicsinálása helyett a cél, hogy a piacon a mi árukészletünk legyen a legvonzóbb a vásárlók számára.

Itt az idő, hogy újra bővüljön a kollekció, huszonhétre bővítve ezzel a választható fajok számát. A sorozat negyedik része, a harmadik rész (én sem értem teljesen) hat új paklival bővíti a lehetőségeinket. Az állatokat folyamatosan fedik fel, ezért egyelőre annyit tudunk, hogy a dobópaklit machináló varánuszok és a lapokat cserélgető hangyászsünök csatlakoznak majd a csapathoz.

Ha lemaradtál volna a korábbi részekről, itt a legjobb alkalom beszállni. Az új rész mellé megrendelheted az előző kettőt is, praktikus rendeződobozban, ráadásul huszonhét féle playmat közül válogathatsz hozzá.

Dale of Merchants 3

Sami Laakso is raising funds for Dale of Merchants 3 on Kickstarter! Competitive deck building card game featuring charming animals and artwork

Kisvonat

Ha így folytatjuk, lassan minden hétre jut majd egy vonatos játék. A Mini Express készítői a 18XX játékok hangulatát szerették volna átadni, de a családra jellemző 3-6 órás játékidő drasztikus csökkentésével. Összesen két akciót kell csak megtanulni: vagy új vasút vonalat építhetünk az egyik vasúttársaság segítségével, vagy részvéneyeket vehetünk, hogy a vállalatok új kocsikat szerezhessenek be. A pontokat a játék végén a megszerzett értékpapírok adják: minél nagyobb valakinek a befolyása egy cégnél, annál több pontot érnek részvényei.

A tervezők szerint akár a kezdő játékosok és fiatalabbak is megpróbálkozhatnak majd vele, de az egyszerű szabályok nem jelentenek majd eseménytelen játékmenetet: minden lépés hatással lehet a végkifejletre és folyamatosan figyelnünk kell az ellenfeleink mozgását is.

Deluxe kiadás ezúttal nincsen. Extraként playmatet, illetve egy fa inzertet lehet rendelni, valamint válogathatunk a kiadó korábbi játékai közül is.

Az óriási számok az oldal szélén ne ijesszenek meg! Az árak japán jenben vannak megadva, így egy csomag ára nagyjából negyven dollárra jön ki.

Ha megnyitottátok az oldalt, tekerjetek kicsit lejjebb és mindenképpen nézzétek meg a zseniális stop-motion videót a Quick Introduction rész alatt!

Mini Express 🚂 A century of railroad expansion in 60 mins⏱️

Moaideas Game Design is raising funds for Mini Express 🚂 A century of railroad expansion in 60 mins⏱️ on Kickstarter! 🚂An 18XX-lite board game, combining simple mechanics with deep strategic interaction, all in a beautiful package.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

25Máj

Kickstarter körkép - 22. hét

Megjelenés | 2020.05.25. 10:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

18Máj

Kickstarter körkép - 21. hét

Megjelenés | 2020.05.18. 12:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

 • Hibrid játékok a múlt századból II. - Dungeons & Dragons Computer Labyrinth Game

  2020.03.17. 08:49:31 / ajánló, játék, hibrid, társasjáték, dungeons, dragons

  Zavar, hogy a videójátékok világa egyre jobban összefonódik a társasjátékokkal? Régen minden jobb volt, amikor még az asztali játékokat nem fertőzte meg a digitális kór? Rossz...

Friss

Címkék