Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 11. hét

Kalózok -> ókor -> zombik -> cthulhu -> macskák – nagyjából így követték egymást a fölkapott témák a társasjátékok világában. Bár most a kis szőrös ragadozók hódítanak, ez nem jelenti azt, hogy ne születhetne jó játék tengeri rablókról, görög harcosokról vagy csoszogó élőholtakról. Vessük hát bele magunkat az elcsépelt témák tengerébe!

„Kifosztva mind a sok gazdag hajó, Igyunk hát pajtás, Yo ho!”

Neked mi jut eszedbe arról a címről, hogy Az utolsó üveg rum? Nekem egy keserű, a kalózok korának végén játszódó kalandregény, ami a kiöregedett tengeri haramiák utolsó, elkeseredett próbálkozásairól szól. Ebben a játékban viszont ilyesmiről szó sincs. A The Last Bottle Of Rum világában hirtelen kihalt a cukornád és ezzel a rum mennyisége végessé vált. Az alkoholista kalózok lőport, vitorlát és mágiát nem kímélve nekivágnak a tengernek, hogy beszerezzék az utolsó, még teli palackot.

Az állatszerű kapitányokat kártyákkal mozgathatjuk a hatszögekből álló vizeken. Varázstárgyakat használhatunk, kincset kereshetünk és természetesen a többiek hajóját is megtámadhatjuk. Ilyenkor egy koponyás kockát dobálva addig ágyúzza egymást a két hajó, amíg az egyik ementáli sajtként arrébb evickél. A sok fosztogatással azonban nem árt vigyázni, mert a túl mohó kapitányok átkot kaphatnak a nyakukba, és fölkelthetik a mélyben megbúvó kraken figyelmét.

The Last Bottle Of Rum ☠️

Lord Raccoon Games is raising funds for The Last Bottle Of Rum ☠️ on Kickstarter! Raise your anchor and embark on a treasure hunt board game for 2 to 5 pirates.

Görögtűz

Többezer év szervezkedés után Hádész végre győzelmet aratott a többi isten felett. Most, hogy senki nem áll az útjában, az egész emberiséget le fogja taszítani a pokolba, hogy ő uralkodhasson mindenek felett. A halandók már csak egy maroknyi hősben és Daidalosz furmányos találmányaiban bízhatnak. Ha sikerül még Hádész előtt megszerezni az ősi medálok egyikét, talán még van remény az őrült isten megállítására.

A Hades Trap sztorija kiválóan mutatja, hogy a szerző egy betűt sem olvasott a görög mitológiából, de a játékélmény még kárpótolhat ezért. A játékosok egy labirintusban próbálnak négyet felkutatni a hat medál közül. Ezeket meg lehet találni csak a táblán elszórva, de van olyan is, aminek a megszerzéséhez kifejezetten a többieknek kell keresztbe tenni. A mozgás és a cselekvés akciópontokkal történik, amit a megszerzett medálok folyamatosan csökkenetenek – így a vezető játékos egy kicsit hátrányba kerül. A labirintus persze nem üres. Egy morcos minotaurusz is lakik benne, akit a játékosok maguk irányíthatnak, lehetőleg pont a többiek felé.

A Hades Trap egész olcsón adja magát. Az alap ára tízezer forint alatt van, bővítésként gyűjtői kiadást és legacy verziót lehet vásárolni hozzá.

Hades Trap

Débâcle Jeux is raising funds for Hades Trap on Kickstarter! Hero Crawler game where you explore a maze while outsmarting other players ! Legacy campaign add-on available. FRANCAIS & ENGLISH

Egyedül a sötétben

Paklileépítős játék. Ilyenről se hallottatok még, mi? A Ruins: Death Binder az ígéretek szerint csavar egyet a szokásos deckbuilding mechanikán - ahol igyekszünk minél jobb lapokat szerezni. Itt már alapból egy vaskosabb paklival kezdünk és a túléléshez elengedhetetlen lesz, hogy a haszontalan lapokat kiszórjuk belőle.

A túlélés egyben a játék célja is: a Ruins mind mechanikájában, mind történetében a klasszikus túlélő horrorokat idézi. Egy sötét és nyomasztó helyen ébredünk fel, természetesen emlékek nélkül. Mellettünk egy hulla, körülöttünk pedig szörnyek mindenfelé. Mit lehet ilyenkor tenni? Kardot a kézbe és induljunk el kijáratot keresni! Közben persze lecsap majd ránk egy-két szörny, de egy jól leépített paklival a zsebünkben nem okozhatnak nekünk gondot. Sajnos, ahogy a karakterünk fejlődik, a szörnyek is egyre izmosabbak lesznek, így a kijáratot elálló monstrum legyőzése igazi kihívás lesz.

A Ruins jellegéből adódóan kifejezetten a szóló élményre fókuszál, de aki szeretné, egy bartáját is magával viheti a sötétségébe. Ekkor vállvetve harcolnak a rémségek ellen, két szerepben.

Ruins: Death Binder

Heavy Punch Games is raising funds for Ruins: Death Binder on Kickstarter! A Cooperative Deck Deconstruction Game For 1-2 Players set in the World of Ruins

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

23Márc

Kickstarter körkép - 13. hét

Megjelenés | 2020.03.23. 07:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

30Márc

Kickstarter körkép - 14. hét

Megjelenés | 2020.03.30. 15:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

 • Hibrid játékok a múlt századból II. - Dungeons & Dragons Computer Labyrinth Game

  2020.03.17. 08:49:31 / ajánló, játék, hibrid, társasjáték, dungeons, dragons

  Zavar, hogy a videójátékok világa egyre jobban összefonódik a társasjátékokkal? Régen minden jobb volt, amikor még az asztali játékokat nem fertőzte meg a digitális kór? Rossz...

 • Hibrid játékok a múlt századból I. - Dark Tower

  2020.03.08. 21:46:28 / retro, ajánló, játék, hibrid, társasjáték

  Zavar, hogy a videójátékok világa egyre jobban összefonódik a társasjátékokkal? Régen minden jobb volt, amikor még az asztali játékokat nem fertőzte meg a digitális kór? Rossz...

 • Ezért nem fogok soha pontozni

  2020.03.01. 23:07:08 / vélemény, játék, pontozás, társasjáték

  Amikor ezt a blogot indítottam, két alapelvet fektettem le magamnak: Nem csak és kizárólag játékbemutatókból fog állni a tartalom. Nem fogok semmit pontokkal vagy százalékokkal...

 • Mi újat hoz a Sagrada Passion kiegészítője?

  2020.02.17. 22:14:50 / teszt, ajánló, játék, kiegészítő, kocka, társasjáték, sagrada

  A legelső Sagrada kiegészítőt, ami hangzatosan csak a "5-6 Player Expansion" névre hallgat, kizárólag a játékosszám növelés miatt éri meg beszerezni. A hozzá mellékelt tárcsás...

Friss

Címkék