Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 9. hét

Lassan itt a tavasz, közeleg a jó idő és egyre szaporodnak az izgalmas projektek is. Külön öröm olyan játékot látni a felhozatalban, ami egyáltalán „nem Kickstarterre való”, a közönség mégis nagyra értékeli. Gondoltad volna például, hogy a sok minis gigaprojekt között érvényesülni tud majd egy absztrakt stratégia vagy egy olyan játék, ami egyáltalán nem is szép?

Keleti sakk

Nagyon ritkán találni jó absztrakt játékot – vagy bármilyen absztrakt játékot – Kickstarteren. Ezért is jó érzés látni, hogy a sakkszerű Gorinto fejlesztői hajlandóak voltak belevágni a projektjükbe. Persze műanyag nélkül a közösségi finanszírozás már elképzelhetetlen, úgyhogy a festhető szobrok itt is megjelennek.

Ebben a keleti témába bújtatott játékban színes lapkákat pakolgatunk egy 5*5-ös táblára (a hegyre), majd a felrakott lapka színétől (elemétől) függően elveszünk közülük valamennyit a saját készletünkbe. A játék elején tíz elemet helyezhetünk fel, öt-öt különböző helyre, így pontosan ötven választási lehetőségünk van - ami a játék vége felé folyamatosan csökken. A végén nem minden zsákmányolt lapka ér pontot (bölcsességet), csupán azok, amiket a játékonként változó célkártyák meghatároztak. De őket sem csak leszámolni kell – mindig lesz egy második csavar, ami még jobban megbolondítja a pontozást.

A Gorinto egyszerű, szép és dinamikus játéknak ígérkezik, igazi ritkaság a Kickstarter világában. Ráadásul magyar vonatkozása is van: a szóló játékosoknak készült rókaszellemes kiegészítőt Turczi Dávid tervezte.

Gorinto

Grand Gamers Guild is raising funds for Gorinto on Kickstarter! Cleverly manipulate the elements to achieve balance, harmony, and understanding in this abstract(ish) engine-builder.

Kártyaszövők

Sokat próbál markolni a Cardweaver csapata. Az alapkoncepció szerint ez a sci-fi tematika köré épülő játék egyszerre lesz aszimmetrikus kaland, de működni fog teljesen kooperatív és szóló módban is. A játékosok közösen harcolnak egy nemezis ellen, akit vagy egy másik játékos, vagy egy automatizált pakli személyesít meg.

A felek deckbuilderhez hasonlóan, folyamatosan fejlesztgetik a saját paklijukat, de az ehhez szükséges kártyákat nem egy közös piacról vásárolják, hanem mindenki saját készlettel rendelkezik. A játékosok nem csak a lapok megvásárlásával fejlődhetnek, szerepjátékhoz hasonlóan tapasztalati pontokat is gyűjtenek. Tapasztalatot a szövetséges játékosok a bevitt sebzéseik után kapnak és meg is oszthatják egymás között, a nemezis viszont minden körben automatikusan fejlődik.

Az egyszerű oda-vissza csapkodást természetesen a kártyák egyedi képességei bolondítják meg, valamint a nemezisnek az a lehetősége, hogy értelmetlen lapok becsempészésével folyamatosan hígíthatja a szövetségesek pakliját.

A pakliépítés szerelmesei imádni fogják a játékot, úgyhogy nekik érdemes  megfontolni a kibővített ajánlatot, ami a kétszáz lapos alapjáték mellett tartalmazza a két kiegészítőt is.

CardWeaver

ODAM Publishing LLC is raising funds for CardWeaver on Kickstarter! CardWeaver is a one-versus-all deckbuilding card game based on the world of The Shared Dream.

Aranysárkányok

A Dragoon „univerzum” most érkezett el a harmadik kampányához. Én folyamatosan követtem a játék fejlődését az elmúlt öt évben és még mindig nem tudom, hogy mit gondoljak róla. A látványvilága ugyanis egyszerre egyedi és puritán, igényes és minimalista. A térképen az ábrákat néhány sokszögből állították össze, közben az egészet szövetre nyomtatták, amin fémsárkányokkal lépkedhetünk.

A játékosok sárkányokat alakítanak, akik végtelen idejüket a környező városok felprédálásával töltik. A térképen folyamatosan jelennek meg új, kifosztani való települések, melyekből a győzelmet jelentő aranyat lehet kinyerni. Az óriásgyíkok azonban nem csak a szerencsétlen falvakból tudnak kincset szerezni. Egymást is célba vehetik, ha már elfogyott az emberhús.

A Dragoon tehát erősen konfrontatív játék, melynek a második kiegészítőjét (és természetesen a reprintjét) lehet most támogatni. Itt a fémvulkánokból kiömlő fényes nikkel (az olcsóbb verzióban műanyag) láva elönti a térképet és még a sárkányok előtt fölégeti a falvakat.

Bár a Dragoon nem Kickstarter exkluzív, kifejezett ritkaságnak számít, itthon nem is beszerezhető. Éppen ezért, ha megfogott a kockasárkányok világa, fontold meg – akár az aranyozott verziót is.

(ha a játék nem is érdekel, a zseniális videót mindenképpen érdemes megnézni)

DRAGOON: The Might and Magma Expansion

Lay Waste Games LLC is raising funds for DRAGOON: The Might and Magma Expansion on Kickstarter! In this modular expansion for 2-6 players, destruction has befallen the island as new powers emerge in all those who seek golden glory!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

03Aug

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2022.08.03. 19:00:00

A héten a kalandorok ne kíméljenek. Visszatérünk közösen a sírból, szembeszállunk a Draconis invázióval, majd végül érkezzen egy igazi kockulás.

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék