Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 5. hét

Ezen a héten a Kickstarteren a feltámadást ünnepeljük. Nem csak az istenek és a dinoszauruszok térnek vissza, hogy újra egymás torkának essenek, hanem maguk a játékok is fél évtizednyi csend után jelennek meg a közösségi finanszírozás mezején, hogy ismét eladják saját magukat.

Isteni színjáték

Emlékeztek még a Sandy Petersen Cthulhu Warsára? Tudjátok, ez az a méregdrága cthulhus társas, amihez több kiló figura járt és  legalább hat különböző Kickstarter kampánya volt. A méregdrágát jelen esetben szó szerint kellett érteni: egy apró kiegészítő hatvan dollárba került hozzá, az alapjátékba pedig 100-200 dollár volt a beugró. Azt, hogy a teljes pakk mennyibe került volna, meg sem merem tippelni.

Petersen most visszatért – pontosabban újra visszatért – egy masszívan figurás, területfoglalós starégiával, a Glorantha: The Gods Warral. Ez a Cthulhu Warsra igencsak emlékeztető játék már négy éve is sikert aratott Kickstarteren, de most újabb kiegészítővel kedveskedik a rajongóknak – és lehetőséget ad beszállni azoknak, akik lemaradtak az előző kampányról. Mechanikáját tekintve ugyanazt a kockadobálós, területfoglalós stratégiát kapjuk, csak csápos istenek helyett másfajta istenekkel.

Ha mindig is szeretted volna végignézni, ahogy egy egyiptomi istenség páros lábbal rúgja le görög kollégáját az Olümposz tetejéről, és még a minőségi figurákat is kedveled, akkor az új Glorantha kétségkívül a te játékod.

Glorantha: The Gods War (Reprint & NEW Expansions)

Sandy Petersen is raising funds for Glorantha: The Gods War (Reprint & NEW Expansions) on Kickstarter! The Highly Demanded Glorantha: The Gods War Returns to Kickstarter with NEW expansions!

Rawr!

Egyre divatosabb lesz a sikeres Kickstarter kampányok újraélesztése reprint formájában. Ahogy a fenti istenes csihipuhi, úgy az Apex is évekkel ezelőtt kezdte a pályafutását. 2015-ös születése óta ez a harmadik kampánya. Most nagydobozos lehetőséget kínál mindenkinek, aki eddig lemaradt volna róla. Az Apex dínós kártyajáték, szemet gyönyörködtető grafikával. Központi témája a fejlődés és a túlélés. Mindezt akkora tudományos hitelességgel tálálva, amennyit csak a játékmechanika elbír.

Aki a mostani verzióra ruház be, az 1040 kártyával lesz gazdagabb, melyben minden faj egyedi paklival rendelkezik. Aki beéri a többkilós doboznál kevesebbel is, maga válogathatja össze a neki tetsző kiegészítőket, fajok szerint.

APEX : Collected Edition

Apex Theropod is raising funds for APEX : Collected Edition on Kickstarter! APEX : CE includes the Base Game + ALL Available Expansion Decks!

Dr. Csont

Napjainkban járunk, a fent említett Apex eseményei után 65 millió évvel. A viadalból győztesen és vesztesen kikerült dínók is ugyanúgy, csontvázzá száradva pihennek a homok mélyén. Egy csapat kutató ásókkal és ecsetekkel útnak indul, hogy kiássa a vérszomjas őshüllők maradványait.

Az ötletes című Jurassic Parts-ban egy ásatáson kell részt vennük, ahol a cél minél több egészben maradt csontváz feltárása. Ehhez színes rudakkal el kell kerítenünk az ásatási területen egy részt, a többi játékossal közösen. Ha a játéktér egy teljes szeletét sikerült elkeríteni, akkor a területen lévő dínócsontokat megkapják azok, akik részt vettek az elzárásában.  A cél minél több egész dínó összerakása a megtalált csontokból. A fosszíliákért borostyán szerezhető, amivel egyszer használatos képességeket aktiválhatunk.

A nagy projektekkel ellentétben a Jurassic Parts kifejezetten egyszerű és gyors, valamint pénztárca barát játék lesz. Külön érdekessége, hogy a látványért az Everdell illusztrátora Andrew Bosley felelt.

Jurassic Parts

Chad Elkins is raising funds for Jurassic Parts on Kickstarter! Collect dinosaur fossils & assemble them into complete sets in this area control game for 2-4 players.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

17Feb

Kickstarter körkép - 8. hét

Megjelenés | 2020.02.17. 14:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

10Feb

Kickstarter körkép - 7. hét

Megjelenés | 2020.02.10. 07:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Mi újat hoz a Sagrada Passion kiegészítője?

  2020.02.17. 22:14:50 / teszt, ajánló, játék, kiegészítő, kocka, társasjáték, sagrada

  A legelső Sagrada kiegészítőt, ami hangzatosan csak a "5-6 Player Expansion" névre hallgat, kizárólag a játékosszám növelés miatt éri meg beszerezni. A hozzá mellékelt tárcsás...

 • Megéri-e hamisítványt venni?

  2020.02.10. 22:32:25 / vélemény, játék, bűn, társasjáték, hamisítvány

  "Miért ne érné meg egy társasjáték töredék áron? Mit ártok vele, ha megveszem a kínai verziót?" - kerül elő a kérdés egyre többször a különböző fórumokon. Ha rákeresel egy...

 • Fesztáv - Ein vögel

  2020.02.03. 15:54:23 / teszt, ajánló, játék, kártya, madár, társasjáték

  Amikor harcolhatunk zombik ellen vagy egész birodalmakat húzhatunk fel, mégis hogy a fenébe tudja megragadni az emberek figyelmét egy olyan játék, amiben madarakat kell...

 • Ludens évértékelő 2019

  2019.12.27. 11:24:01 / játék, lista, társasjáték, év_játéka, ludens

  Ne is próbálj meg az év vége felé normális posztokat vagy tartalmas bejegyzéseket keresni! Ilyenkor mindenhol előkerülnek az évértékelős vagy az év játékát megválasztós posztok...

 • Erre szórtuk el a pénzünket - 2019 legnépszerűbb Kickstarter játékai

  2019.12.17. 09:01:18 / ajánló, játék, társasjáték, 2019, kickstarter

  A trend még 2019-ben is folytatódott: Kickstarteren hetente legalább 3-4 új projekt indult, melyek közül többen is dollármilliókat tudtak begyűjteni. Ebben a válogatásban az öt...

Friss

Címkék