Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 4. hét

Minik, appok és persze földönkívüliek! A múlt heti, alternatív megközelítések után evezzünk ismerősebb vizekre! Eheti ajánlók szereplői mind tapasztalt kickstarterezők, akik jól tudják, hogy mi ragadja meg az emberek figyelmét az alatt a bizonyos pár másodperc alatt egy kampányban.

Ave, Roma!

Valahogy így kell tökéletes kampányt csinálni. Először is, fogsz egy régi és jól ismert kiadót, aminek a neve már önmagában garancát jelent. Legyen ez most a Mage Wars univerzumért is felelős Arcana Wonders. Tegyél bele rengeteg térbeli, műanyag dolgot – ez lehet fantasy figura, de az se rossz, ha egy egész város felépítéséhez elég műanyag épület az. Utána már csak kell egy népszerű téma (zombik, Cthulhu, fantasy háborúk, ókor és macskák közül választhatsz) és kész is. Ha mindez meg van, akkor a Kickstarter exkluzív plecsni már csak szépíteni tudja az eredményt.

Így született meg a Foundations of Rome, ami a száz dolláros alap ára ellenére kevesebb, mint egy óra alatt elérte a kitűzött célt. Érdemes megfigyelni, hogy magáról a játékmenetről alig pár szó esik a kapány oldalán. Minden azzal van tele, hogy mennyi minden lesz majd mélynyomó méretű dobozban.

Hogy ne kelljen keresgélned, összefoglalom én neked pár szóban a játékmenetet: a Foundations of Rome-ban a játékosok közösen építik fel Rómát tetriselem-szerű épületeikkel. A házakat kártyákkal és természetesen pénzzel lehet felhúzni, amiket a már korábban felépítettek termelnek. Az elhelyezés nem csak azért fontos, mert így blokkolhatjuk a másik terjeszkedését, hanem azért is, mert a győzelmi pontokat az ellenfél épületeiből is lehet nyerni.

Foundations of Rome

Arcane Wonders is raising funds for Foundations of Rome on Kickstarter! An elegant and intuitive city building game designed by the award-winning Emerson Matsuuchi

A setét torony (nem, nem az)

A Restoration Games megfogta az Isten lábát, amikor felpattant a most száguldó nosztalgiavonatra. Arra álltak rá ugyanis, hogy a nyolcvanas-kilencvenes évek legjobb gyerekjátékait fejlesztik tovább a kor elvárásainak megfelelően. Így az egyszerű, de látványos dobj-lépj játékokból közepesen egyszerű és nagyon látványos modern darabokat hoznak létre. Erre rá fognak harapni azok, akik gyerekkorukban ismerték a játékot (hiszen az emlékeket csal elő) és azok is, akik csak először találkoznak vele (hiszen az újdonság erejével hat majd).

A Return to the Dark Tower érdekessége, hogy már az 1981-es alapjáték is bőven megelőzte a korát. A játékosok fegyvereket gyűjtöttek és szörnyeket győztek le, hogy végül szembeszállhassanak a játéktábla fölé magasodó Setét torony urával. A döntéseiket nem kockákkal és kártyákkal hozták, hanem a tornyon elhelyezett billentyűzetbe táplálták be. A döntéseik végkimenetelét aztán a toronyba rejtett kis gép számolta ki és jelezte ki nekik, időnként még hangeffekteket is kiadva.

Az új verzió még látványosabb táblával és villogó toronnyal érkezik, de a döntéseket már nem a toronyba kell beütni, hanem természetesen a játék mellé érkező okostelefonos appba. A kor elvárásainak megfelelően persze átalakították a harcot és a karakterfejlődést is. A nosztalgiabombának csak egyetlen dolog szabhat gátat: a könyörtelen, 125 dolláros alapár.

Return to Dark Tower

Restoration Games is raising funds for Return to Dark Tower on Kickstarter! An epic fantasy game pitting 1-4 heroes against an intelligent, malevolent tower.

A találkozások típusai

„Harmadik típusú találkozásról akkor beszélünk, amikor az ember észleli magát az idegen létformát.”

2015-ben a globális felmelegedés helyett a jégkorszak köszönött be. Az emeberiségnek nincs maradása ezen a gigászi hógolyón, úgyhogy egy hajó útnak is indul a világűrbe, új lakható bolygót keresve... Hát persze, hogy azonnal megszállják a csápos, idegen létformák! A kutatóknak így elsősorban nem az emberiség, hanem saját maguk miatt kell aggódniuk. A Neo-Morphosis: Infestation lényei nem csak azért veszélyesek, mert gigásziak és jól bírják az ólmot, hanem azért is, mert állandóan változnak és fejlődnek.

Ez adja az egyébként klasszikus kockacsörgős harcos-coop játék különlegességét is: az ellenfelek bármelyik pillanatban tovább mutálódhatnak önmaguk még nagyobb és még veszélyesebb változatává. A kulcsszó itt a gyorsaság. Lehetőleg még az előtt kell végezni a bestiákkal, hogy a lárvaállapotból kifejlődne valami szoba méretű, Lovecraft-rajongó monstrum.

„Hatodik típusú találkozás: bármilyen, halálos kimenetelű találkozás egy idegen létformával.”

UPDATE: Sajnos ezt a projektet leállították, mert a tervezők nem voltak megelégedve az eredményekkel.

Neo-Morphosis: Infestation

Dark Gate Games is raising funds for Neo-Morphosis: Infestation on Kickstarter! Neo-Morphosis: Infestation is a co-operative game for one to four players.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?


Kommentek

  • lrekasi

    2020-01-27 21:52:29

    vettem-vettem :-)

  • abiologistplayground

    2020-01-27 15:36:07

    Igen, sajnos nem vettük észre, hogy törölték a projektet. Köszönjük, hogy szóltál! :)

  • abiologistplayground

    2020-01-27 15:33:25

    Hidd el nekünk mi is szeretjük a KS-t. Sőt nem véletlenül van az állandó rovataink között! Sajnáljuk, ha ezek alapján inkább úgy tűnik, hogy mi pont ezek ellen vagyunk. Sajnos nem minden héten kapunk ugyanolyan ígéretes címeket, de próbálunk minél inkább naprakészek maradni azzal, hogy minden héten választunk pár általunk is érdekesnek tartott projektet. Ízlések és pofonok, hogy kinek mi tetszik, de nem gondolom, hogy alapvetően lebeszélnénk Titeket. :)

  • lrekasi

    2020-01-25 10:20:42

    Ez a KS körkép olyan, mintha anti-KS lenne. Jobb lenne olvasni, ha elfogulatlanabb lenne.

    Igaz, ami igaz, a KS olyan, mint egy hatalmas marketing gépezet a kínai piacról - tele van manipulációval: bevált, fantázuiátlan, másolt klisék, műanyag figurák, színes-szagos kártyák, sok-sok szörny, ha lehet jogdíj mentesen, stb. A recept további hozzávalója a kockázatokhoz mérten a legalacsonyabban belőtt cél, hiszen minél magasabb a befizetési ráta, annál többen cuppannak rá. Hogy is rendezzük általában a projekteket magunkak? Most funded? Most backed? Popularity? Így pont az előbbiek kerülnek a lista tetejére.

    De ezek ellenére évente néhány alkalommal felbukkannak ott remek projektek is, és ki ki ízlésének megfelelően találhat érdekes dolgot. Egyszerűen csak ne hagyjuk magunkat befolyásolni, nézzünk utána, olvassuk el a játékszabályt, gondolkodjunk! Tekintsünk a KS-re úgy, mint egy társasjátékra, ahol a cél a legmagasabb VP elérése a legkevesebb befektettett dublonért :-)

  • Nindzsabéla

    2020-01-23 15:18:34

    A Foundations of Rome az Alan R. Moon-féle Capitol https://boardgamegeek.com/boardgame/1155/capitol teljesen szégyentelen és gyalázatos plágiumának tűnik, némi tetriszezéssel és flancos műanyag bizbaszokkal fakockák helyett. Aki ezért ennyi pénzt ad, az meg is érdemli.

  • attila.boncok

    2020-01-23 10:15:02

    A Neo-Morphosist projektet 19-én törölték.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék