Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 4. hét

Minik, appok és persze földönkívüliek! A múlt heti, alternatív megközelítések után evezzünk ismerősebb vizekre! Eheti ajánlók szereplői mind tapasztalt kickstarterezők, akik jól tudják, hogy mi ragadja meg az emberek figyelmét az alatt a bizonyos pár másodperc alatt egy kampányban.

Ave, Roma!

Valahogy így kell tökéletes kampányt csinálni. Először is, fogsz egy régi és jól ismert kiadót, aminek a neve már önmagában garancát jelent. Legyen ez most a Mage Wars univerzumért is felelős Arcana Wonders. Tegyél bele rengeteg térbeli, műanyag dolgot – ez lehet fantasy figura, de az se rossz, ha egy egész város felépítéséhez elég műanyag épület az. Utána már csak kell egy népszerű téma (zombik, Cthulhu, fantasy háborúk, ókor és macskák közül választhatsz) és kész is. Ha mindez meg van, akkor a Kickstarter exkluzív plecsni már csak szépíteni tudja az eredményt.

Így született meg a Foundations of Rome, ami a száz dolláros alap ára ellenére kevesebb, mint egy óra alatt elérte a kitűzött célt. Érdemes megfigyelni, hogy magáról a játékmenetről alig pár szó esik a kapány oldalán. Minden azzal van tele, hogy mennyi minden lesz majd mélynyomó méretű dobozban.

Hogy ne kelljen keresgélned, összefoglalom én neked pár szóban a játékmenetet: a Foundations of Rome-ban a játékosok közösen építik fel Rómát tetriselem-szerű épületeikkel. A házakat kártyákkal és természetesen pénzzel lehet felhúzni, amiket a már korábban felépítettek termelnek. Az elhelyezés nem csak azért fontos, mert így blokkolhatjuk a másik terjeszkedését, hanem azért is, mert a győzelmi pontokat az ellenfél épületeiből is lehet nyerni.

Foundations of Rome

Arcane Wonders is raising funds for Foundations of Rome on Kickstarter! An elegant and intuitive city building game designed by the award-winning Emerson Matsuuchi

A setét torony (nem, nem az)

A Restoration Games megfogta az Isten lábát, amikor felpattant a most száguldó nosztalgiavonatra. Arra álltak rá ugyanis, hogy a nyolcvanas-kilencvenes évek legjobb gyerekjátékait fejlesztik tovább a kor elvárásainak megfelelően. Így az egyszerű, de látványos dobj-lépj játékokból közepesen egyszerű és nagyon látványos modern darabokat hoznak létre. Erre rá fognak harapni azok, akik gyerekkorukban ismerték a játékot (hiszen az emlékeket csal elő) és azok is, akik csak először találkoznak vele (hiszen az újdonság erejével hat majd).

A Return to the Dark Tower érdekessége, hogy már az 1981-es alapjáték is bőven megelőzte a korát. A játékosok fegyvereket gyűjtöttek és szörnyeket győztek le, hogy végül szembeszállhassanak a játéktábla fölé magasodó Setét torony urával. A döntéseiket nem kockákkal és kártyákkal hozták, hanem a tornyon elhelyezett billentyűzetbe táplálták be. A döntéseik végkimenetelét aztán a toronyba rejtett kis gép számolta ki és jelezte ki nekik, időnként még hangeffekteket is kiadva.

Az új verzió még látványosabb táblával és villogó toronnyal érkezik, de a döntéseket már nem a toronyba kell beütni, hanem természetesen a játék mellé érkező okostelefonos appba. A kor elvárásainak megfelelően persze átalakították a harcot és a karakterfejlődést is. A nosztalgiabombának csak egyetlen dolog szabhat gátat: a könyörtelen, 125 dolláros alapár.

Return to Dark Tower

Restoration Games is raising funds for Return to Dark Tower on Kickstarter! An epic fantasy game pitting 1-4 heroes against an intelligent, malevolent tower.

A találkozások típusai

„Harmadik típusú találkozásról akkor beszélünk, amikor az ember észleli magát az idegen létformát.”

2015-ben a globális felmelegedés helyett a jégkorszak köszönött be. Az emeberiségnek nincs maradása ezen a gigászi hógolyón, úgyhogy egy hajó útnak is indul a világűrbe, új lakható bolygót keresve... Hát persze, hogy azonnal megszállják a csápos, idegen létformák! A kutatóknak így elsősorban nem az emberiség, hanem saját maguk miatt kell aggódniuk. A Neo-Morphosis: Infestation lényei nem csak azért veszélyesek, mert gigásziak és jól bírják az ólmot, hanem azért is, mert állandóan változnak és fejlődnek.

Ez adja az egyébként klasszikus kockacsörgős harcos-coop játék különlegességét is: az ellenfelek bármelyik pillanatban tovább mutálódhatnak önmaguk még nagyobb és még veszélyesebb változatává. A kulcsszó itt a gyorsaság. Lehetőleg még az előtt kell végezni a bestiákkal, hogy a lárvaállapotból kifejlődne valami szoba méretű, Lovecraft-rajongó monstrum.

„Hatodik típusú találkozás: bármilyen, halálos kimenetelű találkozás egy idegen létformával.”

UPDATE: Sajnos ezt a projektet leállították, mert a tervezők nem voltak megelégedve az eredményekkel.

Neo-Morphosis: Infestation

Dark Gate Games is raising funds for Neo-Morphosis: Infestation on Kickstarter! Neo-Morphosis: Infestation is a co-operative game for one to four players.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

06Jan

Kickstarter körkép - 2. hét

Megjelenés | 2020.01.06. 18:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

13Jan

Kickstarter körkép - 3. hét

Megjelenés | 2020.01.13. 17:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Kommentek

 • lrekasi

  2020-01-27 21:52:29

  vettem-vettem :-)

 • abiologistplayground

  2020-01-27 15:36:07

  Igen, sajnos nem vettük észre, hogy törölték a projektet. Köszönjük, hogy szóltál! :)

 • abiologistplayground

  2020-01-27 15:33:25

  Hidd el nekünk mi is szeretjük a KS-t. Sőt nem véletlenül van az állandó rovataink között! Sajnáljuk, ha ezek alapján inkább úgy tűnik, hogy mi pont ezek ellen vagyunk. Sajnos nem minden héten kapunk ugyanolyan ígéretes címeket, de próbálunk minél inkább naprakészek maradni azzal, hogy minden héten választunk pár általunk is érdekesnek tartott projektet. Ízlések és pofonok, hogy kinek mi tetszik, de nem gondolom, hogy alapvetően lebeszélnénk Titeket. :)

 • lrekasi

  2020-01-25 10:20:42

  Ez a KS körkép olyan, mintha anti-KS lenne. Jobb lenne olvasni, ha elfogulatlanabb lenne.

  Igaz, ami igaz, a KS olyan, mint egy hatalmas marketing gépezet a kínai piacról - tele van manipulációval: bevált, fantázuiátlan, másolt klisék, műanyag figurák, színes-szagos kártyák, sok-sok szörny, ha lehet jogdíj mentesen, stb. A recept további hozzávalója a kockázatokhoz mérten a legalacsonyabban belőtt cél, hiszen minél magasabb a befizetési ráta, annál többen cuppannak rá. Hogy is rendezzük általában a projekteket magunkak? Most funded? Most backed? Popularity? Így pont az előbbiek kerülnek a lista tetejére.

  De ezek ellenére évente néhány alkalommal felbukkannak ott remek projektek is, és ki ki ízlésének megfelelően találhat érdekes dolgot. Egyszerűen csak ne hagyjuk magunkat befolyásolni, nézzünk utána, olvassuk el a játékszabályt, gondolkodjunk! Tekintsünk a KS-re úgy, mint egy társasjátékra, ahol a cél a legmagasabb VP elérése a legkevesebb befektettett dublonért :-)

 • Nindzsabéla

  2020-01-23 15:18:34

  A Foundations of Rome az Alan R. Moon-féle Capitol https://boardgamegeek.com/boardgame/1155/capitol teljesen szégyentelen és gyalázatos plágiumának tűnik, némi tetriszezéssel és flancos műanyag bizbaszokkal fakockák helyett. Aki ezért ennyi pénzt ad, az meg is érdemli.

 • attila.boncok

  2020-01-23 10:15:02

  A Neo-Morphosist projektet 19-én törölték.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Mi újat hoz a Sagrada Passion kiegészítője?

  2020.02.17. 22:14:50 / teszt, ajánló, játék, kiegészítő, kocka, társasjáték, sagrada

  A legelső Sagrada kiegészítőt, ami hangzatosan csak a "5-6 Player Expansion" névre hallgat, kizárólag a játékosszám növelés miatt éri meg beszerezni. A hozzá mellékelt tárcsás...

 • Megéri-e hamisítványt venni?

  2020.02.10. 22:32:25 / vélemény, játék, bűn, társasjáték, hamisítvány

  "Miért ne érné meg egy társasjáték töredék áron? Mit ártok vele, ha megveszem a kínai verziót?" - kerül elő a kérdés egyre többször a különböző fórumokon. Ha rákeresel egy...

 • Fesztáv - Ein vögel

  2020.02.03. 15:54:23 / teszt, ajánló, játék, kártya, madár, társasjáték

  Amikor harcolhatunk zombik ellen vagy egész birodalmakat húzhatunk fel, mégis hogy a fenébe tudja megragadni az emberek figyelmét egy olyan játék, amiben madarakat kell...

 • Ludens évértékelő 2019

  2019.12.27. 11:24:01 / játék, lista, társasjáték, év_játéka, ludens

  Ne is próbálj meg az év vége felé normális posztokat vagy tartalmas bejegyzéseket keresni! Ilyenkor mindenhol előkerülnek az évértékelős vagy az év játékát megválasztós posztok...

 • Erre szórtuk el a pénzünket - 2019 legnépszerűbb Kickstarter játékai

  2019.12.17. 09:01:18 / ajánló, játék, társasjáték, 2019, kickstarter

  A trend még 2019-ben is folytatódott: Kickstarteren hetente legalább 3-4 új projekt indult, melyek közül többen is dollármilliókat tudtak begyűjteni. Ebben a válogatásban az öt...

Friss

Címkék