Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 2. hét

Talán emlékszel még, hogy azt ígértem, hogy ebben a rovatban nagyrészt olyan projektekkel fogunk foglalkozni, amik már vagy elérték a száz százalékot, vagy a közelében járnak. Az év eleji uborkaszezonnak köszönhetően a mai ajánló lesz a kivétel. Az itt bemutatott projektek jó eséllyel nem fognak megvalósuni, hacsak valami - pédául egy népszerű társasjátékos oldalon megírt heti válogatás – rájuk nem irányítja a figyelmet. Pedig ezek azok a játékok, amik igazán megérdemelnék az esélyt azzal, hogy az évnek egy sokkal aktívabb szakaszában indítják el őket.

„Nem a látvánnyal próbál meg érvényesülni”

A Questicus a sablonos fantasy játékok mintapéldája is lehetne. A játékosok a hatszögletű mezőkből kirakott térképen lépkednek és küldetéseket teljesítenek, hogy győzelmi pontokat szerezhessenek. A küldetések megoldásához harcolniuk kell, amihez kokcákkal dobálnak és tárgyakat játszanak ki, valamint használhatják a karaktereik különleges képességét és előnyt kovácsolhatnak a véletlenszerűen bekövetkező eseményekből.

Hogy akkor miért jelenik meg egy olyan rovatban, aminek a célja az érdekes Kickstarterjátékok bemutatása? Nos, ami a Questicus egyik legnagyobb hátránya a közösségi finanszírozásban, az az, ami igazán kiemeli őt a hasonló projektek közül. A játék ahelyett, hogy szépen kidolgozott illusztrációkat vonultatna fel, inkább az elnagyolt, két-három vonalból és színből álló gyerekrajzos stílust választotta. Ez volt az, amiért én rögtön beemeltem az ajánlóba, de sajnos (a rossz időzítés mellett) ez lesz az oka annak, is, hogy egy alaposan átgondolt újraindtás kell majd a sikerhez.

Questicus

Austin Lopez is raising funds for Questicus on Kickstarter! A hand-drawn adventure game of petty politics, flimsy alliances and overall backstabbery!

A nagy gubanc

Végre, sikerült bejutnunk a tündérek birodalmába! Nincs is más dolgunk, mint lecsapolni a hely mágikus energiáit és fölhasználni azt a saját varázslatainkhoz! Sajnos túl későn derült ki, hogy ezen a helyen tanyázik az összes szörnyeteg, akiket a népmesékből ismerünk, és a kijutás sem olyan egyszerű az állandóan változó labirintusból. Mégis ki gondolta úgy, hogy ez egy jó ötlet lesz?

A Betwixt and Betweenben a játékosok varázslókat alakítanak, akik folyamatosan egy épülő és változó térképen próbálnak meg minél több varázserőt begyűjteni a tündérektől. A már jól ismert lapkalehelyezős mechanikát a varázslatok bolondítják meg. A begyűjtött varázserőt ugyanis nem egyszerűen elköltik a játékosok, mint a manát szokás. A kristályokat egy hálóba szövik bele, ahol bizonyos alakzatokat kell kirakniuk, hogy létrehozzák a kívánt hatást.

A Betwixt and Between látványvilága az európai mondákra épül, kifejezetten érdekes, mesekönyv szerű rajzokkal. Jelenleg 76 százalékon áll és még húsz nap van hátra a kampányból, úgyhogy az összes projekt közül ennek van a legtöbb esélye a sikerre.

Betwixt and Between

All Or None Games is raising funds for Betwixt and Between on Kickstarter! An adventure board game for 1-4 players about eerie European folklore with euro-inspired mechanics and magical creativity!

„Szerintem te hazudsz!”

Kickstarteren szinte egymást érik a különböző vérfarkasos játékok. Ez kivételesen nem a tematikát, hanem a műfajt jelöli. Werewolf vagy maffia típusúnak nevezzük azokat a sokszereplős játékokat, ahol a játékosok között titokban megbújik egy vagy több áruló, akik hátráltatják a csapatot. Az ő céljuk, hogy minél tovább inkognítóban maradjanak, mert a játékosok időről időre kiejthetik azokat, akikről úgy gondolják, hogy ellenük dolgoznak.

A Forsaken Forest ezt a felállást dark fantasy környezetbe helyezi és táblán kóricálós küldetésrendszerrel fejeli meg. Sajnos nem volt különösebben népszerű, alig hétszáz támogatója akadt. Most az erdő gonosz szellemeit fölvonultató Spirit Uprisingra is hasonló sors vár. Sajnos az igényes látványvilág nem fogja megmenteni a pocsék időválasztást és a viszonylag szűk megcélzott réteg sem segít.

Forsaken Forest: Spirit Uprising

Forsaken Games is raising funds for Forsaken Forest: Spirit Uprising on Kickstarter! The Ethereal Expansion to the Social-Deduction-Horror-Game

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

03Aug

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2022.08.03. 19:00:00

A héten a kalandorok ne kíméljenek. Visszatérünk közösen a sírból, szembeszállunk a Draconis invázióval, majd végül érkezzen egy igazi kockulás.


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék