Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 50. hét

Mai ajánlónkban a bűn útjára léphetnek a lelkes Kickstarterezők. Szembenézhetnek az őrülettel és a saját félelmeikkel, de még magával az ördöggel is – vagy éppen lehetnek ők maguk az ördög. Ha viszont inkább üldöznék a bűnt, arra lesz lehetőségük, hogy pillanatok alatt megoldjanak egy rablási ügyet.

Vétkezz velem...

A SINS az a fajta Kickstarter projekt, amit az ember még akkor is szívesen támogat, ha már megfogadta, hogy nem költ többet a hónapban. Alig kerül hatezer forintba, gyönyörűen illusztrált és az egész egyetlen pakli kártyából áll. Ennek megfelelően nincs húsz perc egy parti és a szabályok is pillanatok alatt megérthetőek. A játékosok a hét főbűn (néha lenge öltözetű, néha borzalmas) megtestesítőit játsszák ki a pakliból, hogy azzal romlásba taszítsák ellenfelüket. A kulcs a jó lapjárás helyett természetesen a lapképességek okos kijátszásán van.

A készítők merészen, videó nélkül vágtak neki a kampánynak és nem is tagadják, hogy ez az első játékuk. Ezt azzal ellensúlyozzák, hogy nem árulnak zsákbamacskát: az egész játék ingyenesen letölthető és kipróbálható print&play formátumban. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a szerény, párszáz dolláros célt már majdnem ötszörösen túlteljesítették.

SINS, an infernal deck-builder

Cortadoo Games is raising funds for SINS, an infernal deck-builder on Kickstarter! Choose your own path in a small action-packed deck-builder. Plays in 20+ min for 2+ players.

Az őrület határán

Nem gondoltad volna, hogy ki lehet adni horrortársast Cthulhu nélkül, ugye? Pedig a Dawn of Madness pontosan az lesz. Ráadásul azt a nemes célt tűzte ki maga elé, hogy a korábbi próbálkozásokkal ellentétben valóban ijesztő lesz. A játékosok csapdába estek egy sötét és őrült világban, ahol a saját és mások megtestesült félelmeivel kell szembenézniük. Ezeket több, mint negyven, valóban ronda minifigura ábrázolja, akik a játszható karakterek egyre eltorzultabb formái lesznek.

Minden válaszható karakter mellé egy könyv jár majd, amiben a saját – természetesen az egyéni döntéseitől függő – sorsát követheti majd nyomon. A sikerhez nem lesz elég azt kideríteni, hogy hogyan juthatnak ki a játékosok a rémálomból. Túl is kell élniük a saját pszichéjükből életre kelt rémek rohamát – kártyák és kockák segítségével.

Dawn of Madness

Diemension Games is raising funds for Dawn of Madness on Kickstarter! A mind-shattering story-driven cooperative board game for 1-4 players that is a true horror experience.

Ötperces krimi

Egy gazdag rozmártól ellpotak valami nagyon fontos dolgot, amire ráadásul öt percen belül szüksége lenne. Még szerencse, hogy itt van egy tapasztalt nyomozócsapat, akik pont az ilyen ügyekre szakosodtak! A 5-Minute Dungeon alkotóinak újabb játékában ismét az idő ellen kell küzdeni. A feladat nem lesz könnyű, de egy óra alatt akár hússzor is meg lehet majd próbálni.

A játékosok felfordítanak egy helyszínlapot, majd őrült pásztázásba kezdenek, hogy megtaláljanak rajta öt szimbólumot. Ha sikerült, egy távolabb ülő játékos a helyükre forgatja a jeleket egy cryptexen és ellenőrzik a megoldást. A jó válasz egy nyommal jutalmazza őket, melyből néggyel már kikövetkeztethető az elkövető kiléte. Erre pontosan öt perc áll rendelkezésükre, vagyis egy helyszínt kicsivel több, mint egy perc alatt kell megoldani.

Az újrajátszahatóságot tizenhat különböző ügy biztosítja, melyek mindegyike más szabállyal bonyolítja a feladatot. Aki még több kihívásra vágyik, tíz dollárért megrendelheti magának a Mastermind változatot, ami nyolc gyanúsítottal és nyolc, kifejezetten nehéz üggyel bővíti a játékot.

5-Minute Mystery - A Real-Time, Co-op, Mystery Game!

Wiggles 3D is raising funds for 5-Minute Mystery - A Real-Time, Co-op, Mystery Game! on Kickstarter! The MacGuffin is missing! You only have 5 minutes to search for clues, find the culprit and crack the case!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

10Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2020.08.10. 18:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

08Jún

Kickstarter körkép - 24. hét

Megjelenés | 2020.06.08. 15:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

Friss

Címkék