Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 48. hét

Eleged van a szerencsefaktorból? Itt az ideje, hogy a kocka helyett az agyunk forogjon! A mai ajánlóban csupa olyan játékkal találkozhatsz, amik alaposan megdolgoztatják majd a társaság szürkeállományát.

Egyszer ez itt mind a tiéd lesz!

A Legacies valószínűleg az eurorajongók új kedvence lesz. Az alsó hangon is két órás játék alatt egy befolyásos család pályáját követhetjük végig, hat generáción keresztül. A játékosok kiválaszthatják, hogy a saját karakterük becstelen vagy becsületes verziójával kívánnak játszani, ami hatással lesz majd az egész játékstílusukra. A cél, hogy a rendelkezésre álló háromszáz év alatt a családunk utolsó sarja legyen a legsikeresebb és a leggazdagabb.

Az idő múlása itt nem csak azt jelenti majd, hogy telnek a körök. Inflálódik a pénz, átalakul a táblaként szolgáló város és olyan üzletágak jönnek létre, amik korábban még nem is léteztek. Ezzel viszont lehetséges, hogy egy korábban jövedelmező lehetőség értéktelenedik el. A játékosoknak gyorsan kell alkalmazkodni az új körülémnyekhez, közben pedig szó szerint évszázados befektetéseket kell kötniük. A fejlődés irányát a játékosok alakítják, így a lépéseik nem csak saját magukra, hanem mindegyik játékosra hatással vannak.

Legacies

Jason Brooks is raising funds for Legacies on Kickstarter! A thematic, mid-heavyweight euro strategy game spanning the past, present, and future.

Kincs, ami nincs

Az előző játékkal ellentétben a Loot of Lima szabályai kifejezetten egyszerűek. A térkép huszonnyolc kis szegletének valamelyikébe valaki elásott két kincsesládát. A cél megtalálni ezeket a ládákat még a többiek előtt.

Minden játékos pontosan hat helyről tudja biztosan, hogy hol nincsen kincs. A többi helyet úgy tudja kizárni, hogy kérdéseket tesz föl a többieknek, dobókockák segítségével. Megkérdezheti, hogy hány üres hely van a térkép egy szeletén (ezt egy szögmérővel tudja belőni), vagy azt, hogy hány üres hely van egy adott területtípuson.

Ennyi a szabály. A játékosok papírt és ceruzát ragadnak, aztán kattoghatnak a fogaskerekek. A vizualitás itt csak funkcionális szerepet tölt be, de a tervezők mindent megtettek, hogy a kalózos témával megragadják a játékosok figyelmét. Az rövid szabály ellenére a játékidő akár 1-1,5 órásra is felkúszhat a kincsvadászok számától és következtető készségétől függően.

Loot of Lima

Chad DeShon is raising funds for Loot of Lima on Kickstarter! A challenging, treasure hunting, deduction board game

Fejlődj, vagy fordulj fel!

A Darwin’s Choice a mai ajánló legegyszerűbb darabja, de még így is gondolkodásra ösztönöz. A játékban hibrid őslényeket tenyészthetünk ki más állatok testrészeiből. A fura teremtmények célja, hogy a lehető legtöbb élelmet tudják kinyerni a környezetükből. Röviden: hogy túléljenek. Az évmilliók alatt azonban az életkörülményeik változnak, így az állatoknak is fejlődniük kell. A tavak előbb-utóbb kiszáradnak, így a kecskefejű halnak le kell dobnia az uszonyait, hogy túl tudjon élni a sivatagban. Ha minden kötél szakad, akkor az állat kénytelen átgyalogolni (feltéve, ha van mivel) egy új élőhelyre, hogy biztosítsa a faj túlélését.

A mostani kampány egy új kiegészítővel együtt kínálja a 2018-as alapjátékot. A kiegben egy új veszély leselkedik a fajokra: az ember megjelenése. Az emberi faj élőhelyeket alakít át vagy pusztít el teljesen. Az állatoknak – és a játékosoknak - új helyet kell keresniük vagy alkalmazkodniuk kell a városi környezethez, akár az emberek által termelt hulladék felzabálásával is.

A tervezők lelkes természetvédők, ezért ezt a gondolatébresztő játékot igyekeznek minél környezetkímélőbb módon eljuttatni hozzánk. A csomagoláson kívül minden műanyag alkatrészt száműztek a dobozból, valamint a papíralkatrészek is újrahasznosított anyagból vagy fenttartható erdőgazdaságból származnak.

Darwin's Choice - The Final Campaign

Marc Dür is raising funds for Darwin's Choice - The Final Campaign on Kickstarter! Card game with over 480 beautifully hand-drawn Animal/Dinosaur Cards along with a well-designed Animal Encyclopedia

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

01Dec

Kickstarter körkép - 49. hét

Megjelenés | 2020.12.01. 10:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

24Nov

Kickstarter körkép - 48. hét

Megjelenés | 2020.11.24. 10:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

  2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

  A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

 • Ez lenne a kiállítások jövője?

  2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

  A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

 • Mit lépsz most, Kickstarter?

  2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

  Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

 • Miért ne vegyél kiegészítőket?

  2020.08.26. 13:08:01 / vélemény, fordítás, játék, kiegészítő, társasjáték

  Pár napja jelent meg egy írás a Cardboard Gurun, ami egy ötöslistával próbálja meg lebeszélni az embereket arról, hogy kiegészítőket vegyenek társasjátékokhoz. Gondoltam...

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

Friss

Címkék