Kickstarter körkép - 48. hét

Eleged van a szerencsefaktorból? Itt az ideje, hogy a kocka helyett az agyunk forogjon! A mai ajánlóban csupa olyan játékkal találkozhatsz, amik alaposan megdolgoztatják majd a társaság szürkeállományát.

Egyszer ez itt mind a tiéd lesz!

A Legacies valószínűleg az eurorajongók új kedvence lesz. Az alsó hangon is két órás játék alatt egy befolyásos család pályáját követhetjük végig, hat generáción keresztül. A játékosok kiválaszthatják, hogy a saját karakterük becstelen vagy becsületes verziójával kívánnak játszani, ami hatással lesz majd az egész játékstílusukra. A cél, hogy a rendelkezésre álló háromszáz év alatt a családunk utolsó sarja legyen a legsikeresebb és a leggazdagabb.

Az idő múlása itt nem csak azt jelenti majd, hogy telnek a körök. Inflálódik a pénz, átalakul a táblaként szolgáló város és olyan üzletágak jönnek létre, amik korábban még nem is léteztek. Ezzel viszont lehetséges, hogy egy korábban jövedelmező lehetőség értéktelenedik el. A játékosoknak gyorsan kell alkalmazkodni az új körülémnyekhez, közben pedig szó szerint évszázados befektetéseket kell kötniük. A fejlődés irányát a játékosok alakítják, így a lépéseik nem csak saját magukra, hanem mindegyik játékosra hatással vannak.

Legacies

Jason Brooks is raising funds for Legacies on Kickstarter! A thematic, mid-heavyweight euro strategy game spanning the past, present, and future.

Kincs, ami nincs

Az előző játékkal ellentétben a Loot of Lima szabályai kifejezetten egyszerűek. A térkép huszonnyolc kis szegletének valamelyikébe valaki elásott két kincsesládát. A cél megtalálni ezeket a ládákat még a többiek előtt.

Minden játékos pontosan hat helyről tudja biztosan, hogy hol nincsen kincs. A többi helyet úgy tudja kizárni, hogy kérdéseket tesz föl a többieknek, dobókockák segítségével. Megkérdezheti, hogy hány üres hely van a térkép egy szeletén (ezt egy szögmérővel tudja belőni), vagy azt, hogy hány üres hely van egy adott területtípuson.

Ennyi a szabály. A játékosok papírt és ceruzát ragadnak, aztán kattoghatnak a fogaskerekek. A vizualitás itt csak funkcionális szerepet tölt be, de a tervezők mindent megtettek, hogy a kalózos témával megragadják a játékosok figyelmét. Az rövid szabály ellenére a játékidő akár 1-1,5 órásra is felkúszhat a kincsvadászok számától és következtető készségétől függően.

Loot of Lima

Chad DeShon is raising funds for Loot of Lima on Kickstarter! A challenging, treasure hunting, deduction board game

Fejlődj, vagy fordulj fel!

A Darwin’s Choice a mai ajánló legegyszerűbb darabja, de még így is gondolkodásra ösztönöz. A játékban hibrid őslényeket tenyészthetünk ki más állatok testrészeiből. A fura teremtmények célja, hogy a lehető legtöbb élelmet tudják kinyerni a környezetükből. Röviden: hogy túléljenek. Az évmilliók alatt azonban az életkörülményeik változnak, így az állatoknak is fejlődniük kell. A tavak előbb-utóbb kiszáradnak, így a kecskefejű halnak le kell dobnia az uszonyait, hogy túl tudjon élni a sivatagban. Ha minden kötél szakad, akkor az állat kénytelen átgyalogolni (feltéve, ha van mivel) egy új élőhelyre, hogy biztosítsa a faj túlélését.

A mostani kampány egy új kiegészítővel együtt kínálja a 2018-as alapjátékot. A kiegben egy új veszély leselkedik a fajokra: az ember megjelenése. Az emberi faj élőhelyeket alakít át vagy pusztít el teljesen. Az állatoknak – és a játékosoknak - új helyet kell keresniük vagy alkalmazkodniuk kell a városi környezethez, akár az emberek által termelt hulladék felzabálásával is.

A tervezők lelkes természetvédők, ezért ezt a gondolatébresztő játékot igyekeznek minél környezetkímélőbb módon eljuttatni hozzánk. A csomagoláson kívül minden műanyag alkatrészt száműztek a dobozból, valamint a papíralkatrészek is újrahasznosított anyagból vagy fenttartható erdőgazdaságból származnak.

Darwin's Choice - The Final Campaign

Marc Dür is raising funds for Darwin's Choice - The Final Campaign on Kickstarter! Card game with over 480 beautifully hand-drawn Animal/Dinosaur Cards along with a well-designed Animal Encyclopedia

írta -- Ludens

18Nov

Kickstarter körkép - 47. hét

Megjelenés | 2019.11.18. 07:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

02Dec

Kickstarter körkép - 49. hét

Megjelenés | 2019.12.02. 07:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Res Arcana - Esszencia mix

  2019.11.19. 21:29:48 / teszt, ajánló, játék, kártya, fantasy, társasjáték

  A sötét tekintetű nekromanta ökölbe szorítja bal kezét, befejezve ezzel szentségtelen varázslatát. A föld megremeg, ahogy az eddig élettelenül fekvő sárkány súlyos teste oldalra...

 • Gamer hírek 29.

  2019.11.06. 08:55:33 / játék, hír, videójáték, társasjáték

  Jótékonykodj társasokkal!  Idén is megtartja éves adománygyűjtő licitjét a Cruelty Free Pirates. Az Adománypiac oldalán indított árveréseken társasjátékokra, illetve...

 • Vasút vonal - Hajjaj, fekete vonat...

  2019.11.03. 17:17:24 / teszt, ajánló, játék, vonat, kocka, társasjáték, roll_write

  Amikor a Szüretet próbáltuk ki, szinte mindenki megjegyezte, hogy milyen jó lenne, ha a játékban szőlőtőkék helyett vonatokat kellene terelgetni. Lám, csak két évet kellett várni...

 • Társasjátékok a bűn útján IV. - A Kickstarter "sötét" oldala

  2019.10.21. 23:16:08 / játék, csalás, bűn, társasjáték, kickstarter

  Már az oldal indulásakor magától értetődő volt, hogy a Kickstarter vonzani fogja a csalókat. Szerencsére igazán jól megtervezett (értsd: működő) csalással nagyon ritkán...

 • Skulk Hollow - Titánok harca

  2019.10.01. 19:04:51 / teszt, ajánló, játék, társasjáték, kickstarter

  "Hű, ez aztán bitang jól néz ki!" - szaladt ki a számon, mielőtt beszálltam volna a Skulk Hollow Kickstarter kampányába. Nagyon lelkesen pötyögtem be a kártyaszámomat, mert a...

Friss

Címkék