Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 48. hét

Eleged van a szerencsefaktorból? Itt az ideje, hogy a kocka helyett az agyunk forogjon! A mai ajánlóban csupa olyan játékkal találkozhatsz, amik alaposan megdolgoztatják majd a társaság szürkeállományát.

Egyszer ez itt mind a tiéd lesz!

A Legacies valószínűleg az eurorajongók új kedvence lesz. Az alsó hangon is két órás játék alatt egy befolyásos család pályáját követhetjük végig, hat generáción keresztül. A játékosok kiválaszthatják, hogy a saját karakterük becstelen vagy becsületes verziójával kívánnak játszani, ami hatással lesz majd az egész játékstílusukra. A cél, hogy a rendelkezésre álló háromszáz év alatt a családunk utolsó sarja legyen a legsikeresebb és a leggazdagabb.

Az idő múlása itt nem csak azt jelenti majd, hogy telnek a körök. Inflálódik a pénz, átalakul a táblaként szolgáló város és olyan üzletágak jönnek létre, amik korábban még nem is léteztek. Ezzel viszont lehetséges, hogy egy korábban jövedelmező lehetőség értéktelenedik el. A játékosoknak gyorsan kell alkalmazkodni az új körülémnyekhez, közben pedig szó szerint évszázados befektetéseket kell kötniük. A fejlődés irányát a játékosok alakítják, így a lépéseik nem csak saját magukra, hanem mindegyik játékosra hatással vannak.

Legacies

Jason Brooks is raising funds for Legacies on Kickstarter! A thematic, mid-heavyweight euro strategy game spanning the past, present, and future.

Kincs, ami nincs

Az előző játékkal ellentétben a Loot of Lima szabályai kifejezetten egyszerűek. A térkép huszonnyolc kis szegletének valamelyikébe valaki elásott két kincsesládát. A cél megtalálni ezeket a ládákat még a többiek előtt.

Minden játékos pontosan hat helyről tudja biztosan, hogy hol nincsen kincs. A többi helyet úgy tudja kizárni, hogy kérdéseket tesz föl a többieknek, dobókockák segítségével. Megkérdezheti, hogy hány üres hely van a térkép egy szeletén (ezt egy szögmérővel tudja belőni), vagy azt, hogy hány üres hely van egy adott területtípuson.

Ennyi a szabály. A játékosok papírt és ceruzát ragadnak, aztán kattoghatnak a fogaskerekek. A vizualitás itt csak funkcionális szerepet tölt be, de a tervezők mindent megtettek, hogy a kalózos témával megragadják a játékosok figyelmét. Az rövid szabály ellenére a játékidő akár 1-1,5 órásra is felkúszhat a kincsvadászok számától és következtető készségétől függően.

Loot of Lima

Chad DeShon is raising funds for Loot of Lima on Kickstarter! A challenging, treasure hunting, deduction board game

Fejlődj, vagy fordulj fel!

A Darwin’s Choice a mai ajánló legegyszerűbb darabja, de még így is gondolkodásra ösztönöz. A játékban hibrid őslényeket tenyészthetünk ki más állatok testrészeiből. A fura teremtmények célja, hogy a lehető legtöbb élelmet tudják kinyerni a környezetükből. Röviden: hogy túléljenek. Az évmilliók alatt azonban az életkörülményeik változnak, így az állatoknak is fejlődniük kell. A tavak előbb-utóbb kiszáradnak, így a kecskefejű halnak le kell dobnia az uszonyait, hogy túl tudjon élni a sivatagban. Ha minden kötél szakad, akkor az állat kénytelen átgyalogolni (feltéve, ha van mivel) egy új élőhelyre, hogy biztosítsa a faj túlélését.

A mostani kampány egy új kiegészítővel együtt kínálja a 2018-as alapjátékot. A kiegben egy új veszély leselkedik a fajokra: az ember megjelenése. Az emberi faj élőhelyeket alakít át vagy pusztít el teljesen. Az állatoknak – és a játékosoknak - új helyet kell keresniük vagy alkalmazkodniuk kell a városi környezethez, akár az emberek által termelt hulladék felzabálásával is.

A tervezők lelkes természetvédők, ezért ezt a gondolatébresztő játékot igyekeznek minél környezetkímélőbb módon eljuttatni hozzánk. A csomagoláson kívül minden műanyag alkatrészt száműztek a dobozból, valamint a papíralkatrészek is újrahasznosított anyagból vagy fenttartható erdőgazdaságból származnak.

Darwin's Choice - The Final Campaign

Marc Dür is raising funds for Darwin's Choice - The Final Campaign on Kickstarter! Card game with over 480 beautifully hand-drawn Animal/Dinosaur Cards along with a well-designed Animal Encyclopedia

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

01Jún

Kickstarter körkép - 23. hét

Megjelenés | 2020.06.01. 18:30:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

18Máj

Kickstarter körkép - 21. hét

Megjelenés | 2020.05.18. 12:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

 • Hibrid játékok a múlt századból II. - Dungeons & Dragons Computer Labyrinth Game

  2020.03.17. 08:49:31 / ajánló, játék, hibrid, társasjáték, dungeons, dragons

  Zavar, hogy a videójátékok világa egyre jobban összefonódik a társasjátékokkal? Régen minden jobb volt, amikor még az asztali játékokat nem fertőzte meg a digitális kór? Rossz...

Friss

Címkék