Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 48. hét

Eleged van a szerencsefaktorból? Itt az ideje, hogy a kocka helyett az agyunk forogjon! A mai ajánlóban csupa olyan játékkal találkozhatsz, amik alaposan megdolgoztatják majd a társaság szürkeállományát.

Egyszer ez itt mind a tiéd lesz!

A Legacies valószínűleg az eurorajongók új kedvence lesz. Az alsó hangon is két órás játék alatt egy befolyásos család pályáját követhetjük végig, hat generáción keresztül. A játékosok kiválaszthatják, hogy a saját karakterük becstelen vagy becsületes verziójával kívánnak játszani, ami hatással lesz majd az egész játékstílusukra. A cél, hogy a rendelkezésre álló háromszáz év alatt a családunk utolsó sarja legyen a legsikeresebb és a leggazdagabb.

Az idő múlása itt nem csak azt jelenti majd, hogy telnek a körök. Inflálódik a pénz, átalakul a táblaként szolgáló város és olyan üzletágak jönnek létre, amik korábban még nem is léteztek. Ezzel viszont lehetséges, hogy egy korábban jövedelmező lehetőség értéktelenedik el. A játékosoknak gyorsan kell alkalmazkodni az új körülémnyekhez, közben pedig szó szerint évszázados befektetéseket kell kötniük. A fejlődés irányát a játékosok alakítják, így a lépéseik nem csak saját magukra, hanem mindegyik játékosra hatással vannak.

Legacies

Jason Brooks is raising funds for Legacies on Kickstarter! A thematic, mid-heavyweight euro strategy game spanning the past, present, and future.

Kincs, ami nincs

Az előző játékkal ellentétben a Loot of Lima szabályai kifejezetten egyszerűek. A térkép huszonnyolc kis szegletének valamelyikébe valaki elásott két kincsesládát. A cél megtalálni ezeket a ládákat még a többiek előtt.

Minden játékos pontosan hat helyről tudja biztosan, hogy hol nincsen kincs. A többi helyet úgy tudja kizárni, hogy kérdéseket tesz föl a többieknek, dobókockák segítségével. Megkérdezheti, hogy hány üres hely van a térkép egy szeletén (ezt egy szögmérővel tudja belőni), vagy azt, hogy hány üres hely van egy adott területtípuson.

Ennyi a szabály. A játékosok papírt és ceruzát ragadnak, aztán kattoghatnak a fogaskerekek. A vizualitás itt csak funkcionális szerepet tölt be, de a tervezők mindent megtettek, hogy a kalózos témával megragadják a játékosok figyelmét. Az rövid szabály ellenére a játékidő akár 1-1,5 órásra is felkúszhat a kincsvadászok számától és következtető készségétől függően.

Loot of Lima

Chad DeShon is raising funds for Loot of Lima on Kickstarter! A challenging, treasure hunting, deduction board game

Fejlődj, vagy fordulj fel!

A Darwin’s Choice a mai ajánló legegyszerűbb darabja, de még így is gondolkodásra ösztönöz. A játékban hibrid őslényeket tenyészthetünk ki más állatok testrészeiből. A fura teremtmények célja, hogy a lehető legtöbb élelmet tudják kinyerni a környezetükből. Röviden: hogy túléljenek. Az évmilliók alatt azonban az életkörülményeik változnak, így az állatoknak is fejlődniük kell. A tavak előbb-utóbb kiszáradnak, így a kecskefejű halnak le kell dobnia az uszonyait, hogy túl tudjon élni a sivatagban. Ha minden kötél szakad, akkor az állat kénytelen átgyalogolni (feltéve, ha van mivel) egy új élőhelyre, hogy biztosítsa a faj túlélését.

A mostani kampány egy új kiegészítővel együtt kínálja a 2018-as alapjátékot. A kiegben egy új veszély leselkedik a fajokra: az ember megjelenése. Az emberi faj élőhelyeket alakít át vagy pusztít el teljesen. Az állatoknak – és a játékosoknak - új helyet kell keresniük vagy alkalmazkodniuk kell a városi környezethez, akár az emberek által termelt hulladék felzabálásával is.

A tervezők lelkes természetvédők, ezért ezt a gondolatébresztő játékot igyekeznek minél környezetkímélőbb módon eljuttatni hozzánk. A csomagoláson kívül minden műanyag alkatrészt száműztek a dobozból, valamint a papíralkatrészek is újrahasznosított anyagból vagy fenttartható erdőgazdaságból származnak.

Darwin's Choice - The Final Campaign

Marc Dür is raising funds for Darwin's Choice - The Final Campaign on Kickstarter! Card game with over 480 beautifully hand-drawn Animal/Dinosaur Cards along with a well-designed Animal Encyclopedia

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék