Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 45. hét

Ha az embernek gyorsan kell döntéseket hoznia, minden megváltozik. Nincs idő mérlegelni a döntések következményét, mert a késlekedés még súlyosabb következményekkel járhat. Eheti ajánlók témája a sietség. Vagy a játékbeli emberek-állatok sietnek valahová, vagy neked kell majd gyors döntéseket hoznod – a mai válogatásban ugyanis néhány last-minute kampány is helyet kapott.

A bárka sajnos megtelt

A címe ellenére ez a társasjáték sajnos nem az 1990-es akcióvígjáték feldolgozása.

A nem is olyan távoli jövőben járunk, ahol a szélsőséges időjárás mindennapossá vált, a természeti katasztrófák pedig egymást váltva pusztítják a bolygó felszínét. Nekünk nyolc állatfaj(t óvni kívánó szellem) bőrébe bújva meg kell próbálnunk elmenekülni a csapások elől, épségben eljutva a menedéket jelentő barlangig. A Tremor a klasszikus labirintusos játékok alapjaira építkezik: forgatni és tologatni kell az útvonalként is szolgáló lapkákat. Viszont minden lépés, ami közelebb visz a célunkhoz, egyben közelebb hozza valamelyik természeti katasztrófát is. Ezek minden esetben átformálják valahogyan a terepet: egész sorokat mozgathatnak át, kicserélhetnek lapokat, teljesen megváltoztatva az eddig kialakult útvonalakat.

Bár első hallásra hátrányosnak tűnhetnek, a Termor lényege pont a katasztrófák kihasználásában rejlik. Egyszerű lépegetéssel senki nem fog célba érni, ezért célszerű néha fölülni egy tornádó hátára és előrébb repülni pár mezőnyit. Persze ehhez az kell, hogy útvonal választás közben figyeljünk arra is, hogy melyik jelenséget kezdjük föltölteni.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a játék, nem árt ha sietsz – már csak pár napod van beszállni! Cserébe a jó ügyet is támogathatod. A játék tervezői szeretnék elérni, hogy a Tremor egy elképzelt világban és ne a jövőben játszódjon, ezért minden eladott játék után öt fát ültetnek.

Tremor

Set in a post apocalyptic world destroyed by climate change, Tremor is a 2-to-4 player strategy game where you redesign and rearrange the board every turn. In Tremor, you play as ancestral animal spirits, trying to save their species from a disaster ridden world.

Már megint terraformálás

Az emberiségnek természetesen megint nem sikerült megmentenie saját magát. A lakhatatlanná vált bolygó utolsó erőforrásait arra költötte, hogy gigászi hajókkal útra keljen az univerzumban és a Mars...ot megkerülve kolonizáljon egy távoli bolygót.

A Beyond Humanity: Colonies nagy szerényen a hibrid játékok új mérföldkövének nevezi magát. Valójában csak félig társasjáték, félig egy tárgyvezérelt app. A Coloniesban a feladatunk, hogy közösen, vagy akár egyedül, kialakítsuk az emberiség új életterét. Ezt impozáns műanyag épületek felhúzásával és összekötésével valamint kártyák kijátszásával érhetjük el. Az épületekben és a kártyákban is chipeket rejtettek el, amik folyamatosan kommunikálnak a csatlakoztatott app-al, szimulálva a döntéseink következményeit. Ráadsául az épületek tetejébe LED izzókat építettek. Ezek színes villogással tájékoztatnak majd arról, ha valami gond van az adott helyen.

A Colonies kampánya rendkívül impozáns. A készítők ígérete szerint egy játékos döntései nem csak az asztalnál ülők játékára lesznek kihatással, hanem minden játékoséra. Az egyes partik eredményei ugyanis befolyásolni fogják, hogy milyen új tartalmak jelenjenek meg hozzá a jövőben.

Sajnos ennek megfelelően az ára is elég borsos.

Beyond Humanity: Colonies

Beyond Humanity: Colonies is a hybrid, semi-cooperative board game for 1 to 5 players. You will be building and expanding a human colony on an alien planet. You will experience a new milestone in the fusion of classic board game design, inventive electronic modules, and its companion app.

Nagyon zen

A pusztulás szélén táncoló és a már elpusztult világ után szükség van egy kis nyugalomra is. Ezt a Kohakuban bárki megtalálhatja, akár töben, akár egyedül szeretne játszani.

A cél, hogy mi hozzuk létre a legszebb halastavat a rendelkezésre álló eszközökkel. A sajátunk bővítéséhez egy közös tóból vehetjük el az alapanyagokat, kettessével, de csak szigorú szabályok mellett. Minden húzással el kell vinnünk egy halat és egy dekorációs elemet is, de fontos, hogy csak egymás mellett álló elemeket vihetünk el. A megszerzett lapkákat aztán hasonló logika mentén kell a saját tavunkban elhelyezni. Minden dekorációs elem és hal attól függően ér pontot, hogy mi mellé tesszük le.

Az elvétel szabályai egyben azt is jelentik, hogy bizonyos elemek központi tóban nem mindig érhetőek el, vagy ha el is lehet venni őket, akkor sem tudunk belőlük sok pontot kisajtolni. A Kohaku az a tipikus absztrakt játék, ahol mindig legalább két lépéssel kell előre gondolkodni, különben könnyen lehet, hogy mi magunk segítjük hozzá az ellenfelünket a legjobb lépéséhez.

A Kohaku két változatban érkezik. Az egyszerű, kartonkiadás mellett készül egy átlátszó, akrill lapokkat tartalmazó kiadás is, ami valódi, víz alatti külsőt kölcsönöz a játéknak. Bár a játék maga kifejezetten nyugodt és lassú tempójú, te jobban teszed, ha sietsz, mert már csak tíz nap van hátra a kampányból!

Kohaku

Kohaku is a peaceful tile-laying game in which you will be trying to build the most beautiful koi pond. Your fish will enjoy the company of curious turtles, hungry frogs, and delicate butterflies as you build a home for your precious koi.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék