Kép forrása: gsplus.hu

Ezt a játékot akkor is érdemes kipróbálnod, ha eleged van a természet ihlette társasból [gsplus.hu]

Az Amazónia jóformán egy felturbózott Cascadia vadvilága, mégis elég egyedi - és egészen szép.

Mostanra alábbhagyott a lendület, amivel a természetben játszódó társasjátékok érkeztek; jönnek, jönnek, de nem abban a tempóban, mint az elmúlt néhány évben. Nem mintha panaszunk lehetett volna bármelyikre is: az Ark Nova, a Zöldellő mezők, a Cascadia vadvilága, Az erdő, a Lombkorona vagy az Óceán csak néhány a jobbak közül, és már ez sem kevés.

Az Amazónia még 2023-ban debütált, a magyar változat viszont idén júniusban került a boltok polcaira. Aki a Cascadiával játszott, annak több eleme ismerős lesz, mégis van benne annyi csavar, annyi extra, hogy érdemes legyen külön esélyt adni neki.

Már a játék kibontása is izgalmas, ugyanis rengeteg kinyomkodnivaló vár ránk - nem csak zsetonok, hanem összeállítandó elemek is. Az érméket például két karton tárolódobozban helyezhetjük el, a játékosok mindegyike kap egy kis kartoncsónakot, három pontozósáv pedig egy háromszintes vízesésen látható. Ez persze mind látványos, ám ez az anyag nem a strapabírásáról híres, mint azt az Everdell Örökfa-károsult játékosai is jól tudhatják - sajnos a tárolódobozok fedelének becsúsztatása, illetve a vízesés szétszedése is veszélyes folyamat, így hiába szép az asztalkép, nagyon óvatosnak kell lennünk el- és előpakoláskor.

Ettől eltekintve azonban a vizuális élmény, amit az Amazónia kínál, nem hétköznapi: rengeteg festett állatfigura került a dobozba, majd onnan az előkészületek során az asztalra. Ez indokolja a 25.990 Ft-os alapárat, viszont aki még ennél is többet költene rá, kétféle Deluxe tartozékcsomagot is vehet, egyenként közel 10 ezer forintért. Ezekre nincs alapvetően szükség, a karton zsetonok is tökéletesen ellátják feladatukat.

[Cikk folytatása]

Ezt a játékot akkor is érdemes kipróbálnod, ha eleged van a természet ihlette társasokból

Az Amazónia jóformán egy felturbózott Cascadia vadvilága, mégis elég egyedi - és egészen szép.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

02Aug

Ha az Age of Empirest szereted, ez a társas is magával ragadhat [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.08.02. 14:00:00

Lényegesen egyszerűbb, még csak direkt harc sincs benne, városépítésből viszont annál több - kipróbáltuk a Középkor nevű társast.

17Jún

Iszonyú bájos ez a játék, amiben patkányok akarják meghódítani a Holda.. vagyis a Sajtot [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.17. 14:00:00

A Sajtra szállásban mind patkányokat irányítunk, akik a szemétből guberálva gyűjtenek alkatrészeket az űrhajójukhoz.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Amazónia