Kép forrása: tarsasjatszunk.hu

Darwin nyomában [Tarsasjatszunk.hu]

Ma a Darwin nyomában című társasjátéknak ugrottunk neki, hogy asztalra tesszük, és megtanuljuk, mert a barátaink voltak olyan kedvesek, és itt hagyták nálunk.

Igen ám, csak tegnap este sikerült velük egy három órás Ark Nova partyt játszani Vízi világ kiegészítővel együtt. S mivel igencsak későn fejeztük be, ma meg eléggé fáradtan keltünk, így a Darwin nyomában BGG szerinti 1,7-es komplexitást is úgy sikerült megugrani, hogy eléggé koncentrálni kellett.

Legalábbis nekem mindenképpen, mert a hype-ot is hápnak mondtam. A társasjáték elemek nagyon szépek, igényesek, azt érzed, hogy ezzel játszani akarsz. Amennyiben sikerült a játékszabályt magunkévá tenni, onnantól maga a játék körülbelül 20 perc alatt lemegy. Ideális könnyed családi játék, gyerekekkel. Ugyanis 8 éves kortól már ajánlja, és szerintem valóban menne is nekik. Amint lesz rá alkalmunk, kipróbáljuk a gyerekekkel is. Szerintem tetszeni fog nekik. 

A játékszabály egyszerű, lapkákat válogatunk a saját könyvünkbe. Ebben segítségünkre vannak a karakterek, és az idegenvezetők is, akik különböző bónuszokkal, képességekkel rendelkeznek. Amennyiben pedig olyan állatot kutatsz, amit már kutattál, akkor elvehetsz egy elméletjelölőt is, ami a játék végén ad pontot, ha teljesül a feltétel, amit kér.

[Cikk folytatása]

Darwin nyomában

Ma a Darwin nyomában című társasjátéknak ugrottunk neki

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

11Júl

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.11. 14:00:00

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor előkerült a kártya..

30Máj

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.30. 14:01:00

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.


Kommentek

  • kok_o

    2024-07-15 15:30:22

    Kellemes családi játék, még a BG Expon próbáltuk ki 3 fővel. Elsősorban tényleg családoknak, gyerekekkel ajánlom, nagyon jó kis bevezető lehet a modern játékok, azon belül is a tablóépítés világába. Minden megvan benne ami családi körben felkeltheti az érdeklődést. Kimondottan szépek az illusztrációk, a játékmenet könnyed, pörgős, a változó bónuszlapkák miatt szerintem, családi szinten az újrajátszahatóságra sem lehet panasz.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Darwin nyomában