Kép forrása: tarsasjatszunk.hu

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor bizony előkerült a magyar kártya. Ezzel játszottunk úgy, hogy mindenkinek osztottunk X számú lapot. A cél az volt, hogy összegyűjtsük mind a négy hetest, mind a négy alsót, mind a négy ászt, stb. úgy, hogy rákérdezünk a másik játékosra, van-e nála - mondjuk - király? (Persze, csak ha nálunk is van minimum egy belőle). Ha azt mondja, igen, akkor rá kell kérdeznünk valamelyik színre. Nyilván nem arra, ami nálunk van. Rákérdezünk, hogy piros? Ha azt mondja, igen, akkor elkérjük, és kérdezgethetünk tovább. Ha azt mondja, hogy nem, akkor buktuk ezt a kört, jön a következő játékos.

Egy nap előszedtem itthon a magyar kártyát, és elkezdtem tanítani az 5, 8, 10 éves gyerekeimnek ezt a játékot, aminek még neve sem nagyon volt. A nehézséget az okozta, hogy előbb meg kellett tanítani nekik, mit jelent az alsó, felső, király, ász, aztán pedig a római számok útvesztőjébe kerültünk, de aztán viszonylag hamar sikerült megjegyezniük mindent, és hát imádták. Nos, a Trio erre kínált nekünk egy alternatívát, egy pikáns csavarral megspékelve. Már amikor olvastam, hogy miről szól a Trio, akkor tudtam, hogy a családom nagyon-nagyon odalesz érte. 

A Trio ugyanis egy 36 lapból álló pakli, amit játékosszámnak megfelelően kiosztunk, és amennyi marad, azt az asztal közepére tesszük számmal lefelé. A kézbe kapott lapokat növekvő számsorrendbe tesszük, és vigyázunk, nehogy meglássák a lapjainkat. Miután eldöntöttük, ki kezdje a játékot, az a cél, hogy összegyűjtsünk minél hamarabb 3 triót, vagy a hetesből azt a három darabot. A soron lévő játékosnak több lehetősége is van, hogy triót gyűjtsön. Maximum három lapot fedhetünk fel. Ezt tehetjük vagy az asztal közepéről, vagy másik játékos kezéből, vagy a saját kezünkből. Választani kell, hogy mire kérdezünk rá. Vagy a legkisebb lapra, vagy a legnagyobbra. Például hiába tudjuk, hogy nálunk van a hatos, meg az asztalon egy, meg melyik játékostársnál, ha nálunk se nem a legkisebb, se nem a legnagyobb. A Trio szerintem egy nagyon jó party játék, mert egyszerűek a szabályai, és pörgős.

[Cikk folytatása]

Trio

Trio

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

15Júl

Darwin nyomában [Tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.15. 15:00:00

Ma a Darwin nyomában című társasjátéknak ugrottunk neki, hogy asztalra tesszük, és megtanuljuk, mert a barátaink voltak olyan kedvesek, és itt hagyták nálunk.

30Máj

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.30. 14:01:00

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Trio társasjáték