Kép forrása: gsplus.hu

Ez a játék nem csak azzal tesz majd boldoggá, hogy kutyák vannak benne [gsplus.hu]

Nincs még egy hónapja (na jó, holnap lesz), hogy közzétettük kis dobozos társasjátékokat gyűjtő ajánlónkat, amiben egy nemrég megjelent kutyás társas, a Pöttyök is szerepelt, és máris itt egy újabb - nem hibáztatjuk a tervezőket, kutyákkal tényleg könnyű érdeklődést felkelteni, és a társasokat ajándékba vásárlók számára is nagy segítség ez a témaválasztás. Meg hát ellensúlyozni kell a cicás társasokat is.

A Szerető otthon ráadásul attól a Lottie és Jack Hazelltől érkezett, akik 2022-ben a Kutyaparkkal jelentkeztek, ami már tálalásával is elvarázsolt sokakat (minket is, mint a linken olvasható cikk is tanúsítja). Ez annál lényegesen egyszerűbb, nem is annyira látványos, de ha valami rövidebbre vágyunk, ezt szívesen kapjuk majd le a polcról.

Mindenki megérdemel egy szerető otthont

A játékosok célja, hogy menhelyi kutyáknak segítsenek otthont találni, méghozzá úgy, hogy trükköket, viselkedést tanítanak nekik. Ez a játékmenetben rendkívül egyszerűen jelenik meg: vannak úgynevezett trénerkártyák, amiken az látható, milyen elrendezésben kell a játékostáblán elhelyezni azonos vagy különböző típusú kutyákat, és ha sikerrel járunk, adott számú kutyát továbbküldhetünk a városba, a kertvárosba, egy vidéki otthonba, vagy ideiglenes befogadóhoz.

Az említett négy otthontípus mindegyikéhez tartozik valamilyen feltétel, amelynek megfelelve pontokat szerezhetünk. A városhoz például úgy érdemes kutyákat helyezni, hogy a lehető legtöbb különböző színű (típusú) legyen ott, a kertvárosba meghatározott típusúakat kell küldenünk, vidéken párok és triók kialakítása a cél, míg az ideiglenes otthonokba kerülő kutyák mindegyike egy pontot ér. Pont járhat továbbá a trénerkártyák teljesítéséért is, illetve a legvégén extra pontokat lehet szerezni annak függvényében, hogy egy-egy adott típusú kutyából kinél van a legtöbb a játéktáblán vagy az otthonokban.

Egy játékos a saját körében három akcióból választhat, kettőt kell végrehajtania, de ismételhet is: elvehet kutyát, trénerkártyát, vagy mozgathatja egy már lehelyezett kutyáját a tábláján. A készlet, amiből lapot és kutyazsetont lehet venni, játékosszámtól függően 4 vagy 5 elemű, zsákból és pakliból húzni nem lehet, így a választási lehetőségek száma is korlátozott, és a kínálat is folyamatosan cserélődik. A játék akkor ér véget, ha egy játékos teljesít 7 trénerkártyát, és mindenki ugyanannyi kört játszott.

[Cikk folytatása]

Ez a játék nem csak azzal tesz majd boldoggá, hogy kutyák vannak benne

Igen, megint megjelent egy kutyás társas, ráadásul egy olyan csapattól, aminek már nem ez az első, de ez is figyelemre érdemes.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

15Júl

Darwin nyomában [Tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.15. 15:00:00

Ma a Darwin nyomában című társasjátéknak ugrottunk neki, hogy asztalra tesszük, és megtanuljuk, mert a barátaink voltak olyan kedvesek, és itt hagyták nálunk.

11Júl

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.11. 14:00:00

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor előkerült a kártya..


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Szerető otthon