Kép forrása: gsplus.hu

Iszonyú bájos ez a játék, amiben patkányok akarják meghódítani a Holda.. vagyis a Sajtot [gsplus.hu]

A Sajtra szállásban mind patkányokat irányítunk, akik a szemétből guberálva gyűjtenek alkatrészeket az űrhajójukhoz.

Van úgy, hogy egy társasjáték élvezeti értékén a hangulat, a körítés jelentőset lendít - nem gondoltam volna, hogy épp egy olyan játéknál érzem ezt, aminek központi témája, hogy patkányokkal turkáljunk a szemétben. Márpedig a koncepció egészen fantasztikus a Sajtra szállás esetében: a rágcsálók a nagy égi sajtra pályáznak, a maguk szerény eszközeivel szeretnének eljutni oda és... rágcsanautává válni.

Már a játékszabály olvasása közben belerázódunk abba, hogy úgy lássuk a világot, ahogy (rajzfilm)patkányok láthatják: a magyar fordítók kiváló munkát végeztek például Arnold Schwarzenegér elnevezésénél, vagy az egyjátékos mód automatájánál, aki Cili, a cincinátor, nem beszélve Béka Béláról, Hörcsög Henrikről vagy Varjú Veráról. Ez csak egy a Sajtra szállás szerethető tulajdonságai közül.

Egy viszonylag egyszerű családi társasjátékról van szó, ami a komponensek előpakolásakor még nem egyértelmű: 72 sajtjelzőt, 95 építőanyagot, 36 tárgyat kell kinyomkodnunk, meg egy rakás extra komponenst a haladó játékhoz, de ezt főleg az indokolja, hogy akár 5-en is leülhetnek hozzá. A szabályokat átrágva a kezdeti ijedség hamar elszállhat.

Célunk a lehető legtöbb pontot gyűjteni, és ezt többféle útvonalon érhetjük el - minél gyorsabban teljesítünk egy-egy kritériumot, annál több pontot szerezhetünk majd a játék végén. A táblán összesen 8 pontozósáv van, ezekre pakolgatjuk fel kockáinkat, és az első játékos, aki befoglal egy mezőt valamely sávon, több pontot kap, mint az utána következők. Kockát például akkor rakhatunk le, ha befizetünk 10 sajtdarabkát, sütőpor, palack, konzervdoboz és számológép megfelelő kombinációját, vagy elérünk játék közbeni célokat, de további pontok járnak egyéni játék végi célok teljesítése esetén is, amiket sajtok beváltásával (vagy megfelelő büntetésért cserébe lopással) biztosíthatunk be magunknak.

[Cikk folytatása]

Iszonyú bájos ez a játék, amiben patkányok akarják meghódítani a Holda.. vagyis a Sajtot

A Sajtra szállásban mind patkányokat irányítunk, akik a szemétből guberálva gyűjtenek alkatrészeket az űrhajójukhoz.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

26Máj

Csodaország bedurvult - háborúba szállhatunk Alice-szel és barátaival [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.26. 14:00:00

Kellemes teázgatás, aztán háború - legendás karaktereket ereszt egymásnak a Wonderlands War, avagy a Csodaország csatái.

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Sajtra szállás