Kép forrása: tarsasjatszunk.hu

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.

Egy fordulónak akkor van vége, amikor a húzózsákból sikerül kihúzni a harmadik baglyot - tehát nem egyenlő a fordulók hosszúsága. Egy játék pedig négy fordulóból áll. Ha addigra nem sikerül megtalálni a hét szellemfarkast, akkor elveszítettük a játékot. Amennyiben sikerül megtalálni őket, úgy Lupost, a vezérfarkast is fel tudjuk ébreszteni.

Miután előkészültünk a játékra, minden fordulót úgy kezdünk, hogy húzunk az egyik zsákból egy futáslapkát, majd az azon lévő szimbólumra mozgatjuk az egyik választott, vagy a lapka által mutatott farkast. Ez lehet farönk, gomba, szikla, kis farkas, bagoly, vagy elrepülő bagoly. A játék célja, hogy a véletlenszerűen lehelyezett helylapkákra eljuttassuk a megfelelő farkasokat, azok egy időpontban megtalálhatóak legyenek ott. Kérhet a helylapka kis farkast nagy farkasokkal, vagy csak két nagy farkast, vagy csak két kis farkast, illetve kicsit is, nagyot is, plusz egy általunk választottat. Amikor ezt sikerül kivitelezni, a helylapkát felvesszük, megfordítjuk a szellemfarkas oldalára, és elhelyezzük a farkas szikla hasadékába.

Ha kis farkasokat húzunk a zsákból, akkor adott kisfarkast az egyik erdei tóba kell rakni, hogy pancsoljon egyet. Ezzel máris nagyon meg lett nehezítve az adott számú farkasok egy helyen cél, hiszen ez a lapka bármikor előbukkanhat. Amikor baglyot húzunk, akkor közeledünk a forduló végéhez, amikor elrepülő baglyot húzunk fel, akkor viszont levehetünk egy baglyot a bagolylerakó mezőről, és visszadobhatjuk a zsákba. A mókus lapka után új futáslapkát kell húznunk, de azt nem léphetjük le. A póktól visszamenekül a farkas a start mezőre. A barlang lapkával átkerülhetünk egy másik, általunk választott barlangba, és a farkasüvöltés lapkával pedig magunkhoz hívhatunk egy másik farkast.

[Cikk folytatása]

Lupos

A Lupos társasjáték úgy került a gyűjteménybe, hogy kaptuk a barátnőmtől, mert náluk már kifutotta magát.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Máj

Virágvarázs💐 [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.28. 14:00:00

Bár az utóbbi hónapokban igencsak megcsappant a társasjátékozással töltött órák száma krónikus időhiány miatt, de sikerült viszonylag hamar asztalra pakolnunk ezt a gyönyörűséget. 🌸

01Jún

Megjelent a JEM magazin 134. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.01. 14:00:00

JEM 2024 MÁJUS


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Lupos