Kép forrása: tarsasjatszunk.hu

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.

Egy fordulónak akkor van vége, amikor a húzózsákból sikerül kihúzni a harmadik baglyot - tehát nem egyenlő a fordulók hosszúsága. Egy játék pedig négy fordulóból áll. Ha addigra nem sikerül megtalálni a hét szellemfarkast, akkor elveszítettük a játékot. Amennyiben sikerül megtalálni őket, úgy Lupost, a vezérfarkast is fel tudjuk ébreszteni.

Miután előkészültünk a játékra, minden fordulót úgy kezdünk, hogy húzunk az egyik zsákból egy futáslapkát, majd az azon lévő szimbólumra mozgatjuk az egyik választott, vagy a lapka által mutatott farkast. Ez lehet farönk, gomba, szikla, kis farkas, bagoly, vagy elrepülő bagoly. A játék célja, hogy a véletlenszerűen lehelyezett helylapkákra eljuttassuk a megfelelő farkasokat, azok egy időpontban megtalálhatóak legyenek ott. Kérhet a helylapka kis farkast nagy farkasokkal, vagy csak két nagy farkast, vagy csak két kis farkast, illetve kicsit is, nagyot is, plusz egy általunk választottat. Amikor ezt sikerül kivitelezni, a helylapkát felvesszük, megfordítjuk a szellemfarkas oldalára, és elhelyezzük a farkas szikla hasadékába.

Ha kis farkasokat húzunk a zsákból, akkor adott kisfarkast az egyik erdei tóba kell rakni, hogy pancsoljon egyet. Ezzel máris nagyon meg lett nehezítve az adott számú farkasok egy helyen cél, hiszen ez a lapka bármikor előbukkanhat. Amikor baglyot húzunk, akkor közeledünk a forduló végéhez, amikor elrepülő baglyot húzunk fel, akkor viszont levehetünk egy baglyot a bagolylerakó mezőről, és visszadobhatjuk a zsákba. A mókus lapka után új futáslapkát kell húznunk, de azt nem léphetjük le. A póktól visszamenekül a farkas a start mezőre. A barlang lapkával átkerülhetünk egy másik, általunk választott barlangba, és a farkasüvöltés lapkával pedig magunkhoz hívhatunk egy másik farkast.

[Cikk folytatása]

Lupos

A Lupos társasjáték úgy került a gyűjteménybe, hogy kaptuk a barátnőmtől, mert náluk már kifutotta magát.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Máj

Virágvarázs💐 [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.28. 14:00:00

Bár az utóbbi hónapokban igencsak megcsappant a társasjátékozással töltött órák száma krónikus időhiány miatt, de sikerült viszonylag hamar asztalra pakolnunk ezt a gyönyörűséget. 🌸

26Júl

Vírus [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.26. 14:00:00

A barátaink tanították meg nekünk a Vírus című kártyajátékot, amikor legutóbb náluk voltunk. Megmondom őszintén, doboz alapján én biztosan nem vettem volna meg, de annyira mondták, hogy higgyük el, ez egy nagyon szórakoztató, és vicces játék...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Lupos